Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 18.1.2010 18:47:35

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah

Vlada je na 63. redni seji, 14. januarja 2010, sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah. Predlagani zakon ne posega v načela veljavnega Zakona o trošarinah in v skladu s temi načeli dopolnjuje obstoječe rešitve, cilj zakona pa je z informatizacijo oziroma uvedbo računalniško podprtega sistema za gibanje in nadzor trošarinskih izdelkov na notranjem trgu v celoti uskladiti nacionalno zakonodajo z evropsko ter zagotoviti stabilne proračunske prihodke pri upočasnjeni gospodarski rasti.

Pretežni del predloga zakona je namenjen uskladitvi z rešitvami, ki jih določa Direktiva o splošnem režimu za trošarino zaradi uveljavljanja računalniško podprtega sistema za gibanje in nadzor trošarinskih izdelkov, t. i. EMCS, in ki so predvsem tehnične, tako da daje predlog pravno podlago za vzpostavitev EMCS, ki bo na notranjem trgu, torej v državah članicah, začel delovati 1. aprila 2010.

Predlog zakona določa ključne elemente postopka pri gibanju trošarinskih izdelkov pod režimom odloga plačila trošarine v skladu z EMCS; določa, kdaj se šteje, da se je gibanje pod režimom odloga plačila trošarine začelo in končalo; določa, da se trošarinski izdelki med državami članicami gibljejo pod režimom odloga plačila trošarine le, če jih spremlja elektronski trošarinski dokument; določa uporabo elektronskega »poročila o prejemu« oziroma »poročila o izvozu« za dokaz, da se je trošarinsko gibanje pravilno končalo, s čimer se nadomešča izvod papirnega dokumenta, priloženega dokumentu, ki ga je treba vrniti pošiljatelju v potrditev prejema pošiljke po veljavni ureditvi; določa, da se lahko, kadar ni elektronskih poročil, predloži drug dokaz o pravilnem koncu gibanja; določa postopke, ki jih je treba uporabiti, kadar ni na voljo računalniško podprtega sistema; določa pogoje za skladiščenje ali gibanje trošarinskih izdelkov med državami članicami po sprostitvi v porabo. Predlog zakona še določa, da v Sloveniji še naprej veljajo nekatere določbe o uporabi papirnega postopka za spremljanje gibanja trošarinskih izdelkov pod režimom odloga plačila trošarine v skladu z Direktivo 92/12/EGS (od 5. do 13. člena).

Z novelo Zakona o trošarinah se predlaga povišanje zneskov trošarine za cigarete. Trošarina se bo zvišala z 69 evrov na 74 evrov za tisoč kosov, kar je utemeljeno tudi s spremembo evropske direktive, ki predvideva povišanje trošarine s 1. januarjem 2014 na 90 evrov, pa tudi s prizadevanjem za vodenje politike, ki bo prispevala k javnemu zdravju. Čeprav je direktiva še v (zaključni) fazi sprejemanja, vlada meni, da je bodoče rešitve primerno postopoma vključevati v nacionalno zakonodajo. Dosedanja praksa, naša in drugih držav članic EU, je pokazala, da je zaradi preprečevanja razvoja črnega trga tobačnih izdelkov primernejše postopno, večkratno poviševanje trošarine kakor pa enkratno, veliko povišanje.

V Sloveniji smo, zaradi spremenjenih gospodarskih razmer in s tem povezane bistveno zvišane trošarine, s 1. julijem 2009 uvedli razlikovanje med trošarino za plinsko olje glede na uporabo v komercialne ali nekomercialne namene. V teh razmerah se je ustrezno znižala trošarina za plinsko olje za pogon motornih vozil v komercialne namene, pri čemer so se upoštevale omejitve, določene po evropski zakonodaji, in hkrati javnofinančne zmožnosti. To je bil eden izmed ukrepov iz svežnja, ki ga je vlada predlagala za ublažitev posledic finančne in gospodarske krize v Sloveniji. Ukrep je imel neposredni učinek na cestno prevozništvo, tako da je znižal stroške prevoza blaga in potnikov ter posledično krepil konkurenčnost te panoge v evropskem gospodarskem prostoru.

Cilj predlaganega zakona je omogočiti dodatno znižanje trošarinske obremenitve plinskega olja, ki se dokazljivo uporablja za pogon motornih vozil za komercialno uporabo, tj. tovornih vozil, katerih skupna bruto masa znaša 7,5 tone ali več in ki se uporabljajo za prevoz blaga, ter vozil, ki sodijo v kategorijo M2 ali M3 in se uporabljajo za redni ali občasni prevoz potnikov. Predlagani ukrep bo odpravil vrednostno omejitev vračila trošarine do največ 130 evrov. Glede na obveznost iz evropske zakonodaje, da mora znižana trošarina še vedno dosegati vsaj minimalno trošarino, določeno z direktivo (od 1.1.2010 je to 330 evrov za 1000 litrov goriva), bo sprememba zakona omogočila dodatno znižanje oziroma večje vračilo od veljavnega le ob zvišanju trošarin nad veljavno raven oziroma ko bo razlika med veljavno in minimalno trošarino, določeno z evropskimi predpisi, večja od 130 evrov. S 37. členom se spreminjajo zneski trošarine posameznih energentov, in sicer: (i) za plinsko olje za pogon se znesek 320,7144 evrov nadomesti z zneskom 470,0000 evrov, (ii) za plinsko olje za ogrevanje se znesek 41,4538 evrov nadomesti z zneskom 70,0000 evrov in (iii) za neosvinčeni motorni bencin se znesek 377,1115 evrov nadomesti z zneskom 490,0000 evrov.

Predlog, da se z zakonom določijo zneski trošarine na višji ravni, ne pomeni tudi predloga za dejansko povišanja trošarine. S predlagano spremembo zakona bi vlada le pridobila manevrski prostor za morebitno poznejše zvišanje trošarine. Namreč, na podlagi 66. člena zakona lahko Vlada Republike Slovenije, skladno z gospodarsko politiko, trošarino za pogonsko gorivo zmanjša ali poveča, in sicer do 50 % zneskov, določenih z zakonom. Praktično vlada svojo namero uresničuje s spremembo Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente. Zadnja sprememba trošarine za pogonsko gorivo je bila uveljavljena 28. julija 2009 (znižanje za plinsko olje za pogon), tako da ta trošarina znaša 432,00 evrov za tisoč litrov, za neosvinčeni motorni bencin pa 489,51 evrov za tisoč litrov. Glede na zneske, določene z veljavnim zakonom, in možnost iz 66. člena zakona, da se ti zneski spremenijo za 50%, je vlada pri pogonskem gorivu že zelo blizu zgornji meji, ki se z uredbo ne sme preseči, pri plinskem olju za ogrevanje pa je 50-odstotni bonus že izkoriščen. Zato bi imela vlada, ob nespremenjenih pogojih, zelo omejene možnosti, da bi s spremembo trošarine vplivala na prilagajanje drobnoprodajnih cen, na brzdanje inflacije in na vodenje gospodarske politike.

Za električno energijo se predlaga izenačitev trošarine za poslovno uporabo z (0,5 evrov) s trošarino za neposlovno uporabo, tako da v obeh primerih znaša 1 evro za 1 megavatno uro.

V skladu z 34. členom se bo trošarina za alkohol in alkoholne pijače zvišala, in sicer: za pivo z 9 na 10 evrov, za vmesne pijače z 82 na 100 evrov in za etilni alkohol z 911 na 1000 evrov. Tudi v tem primeru bi bila sprememba zneskov le za »zalogo«, kar bi vladi omogočilo izvajanje 66. člena veljavnega zakona v poznejšem obdobju.

Vir: UVI

Ključne besede:
zakon o trošarinah
trošarine
trošarina

Zadnji članki iz rubrike:

15.10.2019 15:43:34:
Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku priprav Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

15.10.2019 15:40:17:
Zaostritev ukrepov Banke Slovenije na področju kreditiranja prebivalstva

9.10.2019 16:21:59:
Informativni dan hrvaškega nosilca pokojninskega zavarovanja (Ljubljana, 17. oktober 2019)

9.10.2019 16:19:17:
Sporazum o socialni varnosti med Slovenijo in Južno Korejo

4.10.2019 15:37:50:
Uporabniki transakcijskih računov (osebnih računov) bodo konec oktobra prejeli informacijo o obračunanih nadomestilih

Najnovejši članki:

15.10.2019 15:29:48:
Zaposlitveni oglas: Računovodja m/ž, Ljubljana

10.10.2019 16:05:12:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1K)

10.10.2019 15:20:55:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1

8.10.2019 14:07:33:
Zaposlitveni oglas: Samostojni računovodja (m/ž), Ljubljana

7.10.2019 16:02:28:
Predlog sprememb Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov - ZDDOIFI-A (3. 10. 2019)

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT