Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

Zaključen prvi del Kariernega kluba Hidrie

Čas: 20.12.2008 8:47:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Idrija, 20. decembra (STA) - V tem tednu se je na Idrijskem zaključil prvi del projekta Karierni klub. Projekt, ki v slovenskem prostoru vzorčen, je namenjen posredovanju informacij, s pomočjo katerih bodo osnovnošolci lahko premišljeno sprejeli svojo prvo poklicno odločitev.

Pri projektu so sodelovali osnovna šola Idrija, gimnazija Jurija Vege Idrija, Hidria ter izobraževalni center Izida.

Kot so sporočili iz Hidrie, so sodelujoči partnerji v prvih treh mesecih letošnjega šolskega leta organizirali motivacijske delavnice s področja strojništva in elektrotehnike za vse učence predmetne stopnje, ki so jih pod okriljem osnovne šole Idrija vodili mentorji gimnazije Jurija Vege Idrija in Hidrie.

Mentorji so učence seznanili s področjem gospodarstva, naravoslovno tehničnimi poklici in ustreznimi izobraževalnimi programi, hkrati pa jih spodbudili h vključitvi v delavnice za razvijanje interesov, namenjene učencem, ki jih je dejavnost še posebej pritegnila.

Motivacijskim predstavitvam so sledile tri delavnice na gimnaziji Jurija Vege Idrija, ogled in delavnica v Hidria Inštitutu Klima, dve delavnici v Hidrii Rotomatika ter delavnica v Hidrii IMP Klima. Na delavnici s področja poklicnega svetovanja, ki jo je vodila direktorica Izide Vojka Žerovnik, so učenci odkrivali svoje osebnostne in poklicne potenciale ter izdelali lastne karierne načrte.

V program Kariernega kluba so poleg otrok vključeni tudi njihovi starši. Vzporedno z delavnicami za otroke je osnovna šola Idrija v prvem delu projekta organizirala roditeljske sestanke za starše, na katerih so partnerji projekta predstavili namen Kariernega kluba. Starši so na ta način spoznali mentorje iz srednjih šol in podjetij ter obiskali Hidria Inštitut Klima, v drugem delu projekta pa bodo zanje organizirani svetovalni pogovori in predstavitev rezultatov.

V drugi del projekta Karierni klub, ki je že stekel in se bo nadaljeval po novem letu, bodo vključeni učenci osmih in devetih razredov osnovne šole. Celoten proces bo obsegal delavnico za odkrivanje osebnostnih potencialov in načrtovanje kariere, testiranje, določitev poklicnih in izobraževalnih prioritet, izdelavo osebnega načrta za preverjanje izobraževalnih in poklicnih prioritet, zbiranje informacij o izobraževalnih programih, možnost za zaposlitev ter spoznavanje poklicev.

Vsak učenec bo spoznal najmanj tri različne poklice, ki jih bo uvrstil na svoj osebni seznam. Na osnovi kariernih načrtov in interesov učencev bo koordinatorka in vodja projekta v idrijski osnovni šoli Nevja Felc izoblikovala skupine za posamezna poklicna področja. Poleg poklicev bodo učencem predstavljeni tudi srednješolski programi, pri čemer se bo partnerjem Kariernega kluba pridružil Center za poklicno informiranje Idrija.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 20.12.2008:
08:47: Zaključen prvi del Kariernega kluba Hidrie

08:28: Obseg poštnih storitev v tretjem četrtletju znatno večji

08:22: Vlada v začetku leta 2009 načrtuje rebalans

09:52: Mariborsko Pohorje z novo šestsedežnico

09:38: Bratož za Sobotno prilogo: O poslovnem izidu je težko govoriti

09:56: Zavod: Genetska metoda le ena od metod za spremljanje populacije medvedov

11:09: V veljavo stopila uredba o odobritvi posojil

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde