Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti

Čas: 7.12.2008 8:29:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Ptuj, 7. decembra (STA) - Ptujska klet bo leto 2008 zaključila kot enega najbolj dinamičnih v njeni večstoletni zgodovini, kljub nekaterim nevšečnostim pa bodo letošnji prihodki znašali skoraj 3,5 milijona evrov. Za naslednjo leto na Ptuju načrtujejo vsaj petodstotno rast, ki jo bo klet realizirala tudi s širjenjem in utrjevanjem pozicije na tujih trgih.

Kot je na sredini predstavitvi knjige Pullus, knjiga o vinu, povedal vodja Ptujske kleti Andrej Sajko, se je njihova nova znamka celotnega vinskega segmenta Pullus danes že uveljavila na trgu ZDA, kamor so pred dnevi poslali že drugo pošiljko, prisotna pa je tudi na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Letošnje poslovno leto bodo v Ptujski kleti zaključili pozitivno, a se s pomembnejšim dobičkom ne bodo mogli pohvaliti.

Po njegovih besedah so na poslovanje Ptujske kleti vplivale tudi vremenske nevšečnosti, saj je tamkajšnje vinorodno območje letos prizadela toča, ki je grozdni pridelek zmanjšala za dober milijon kilogramov. "Njene posledice bodo na nekaterih območjih zaznamovale grozdni pridelek celo za več let, nekaj vinogradov na najbolj prizadetih legah pa bomo morali obnoviti v celoti," je še povedal prvi mož Ptujske kleti in dodal, da je bilo leto za celotno vinsko branžo zelo trdo.

Z opravljenim delom v Ptujski kleti so zadovoljni tudi v Perutnini Ptuj, ki je njena lastnica, saj je Pullus v letu dni osvojil štiri šampionske nazive in več kot trideset odličij. To Ptujsko klet postavlja med najbolj odlikovane vinske kleti v Sloveniji, zato so se tudi odločili, da kakovost nadgradijo še s knjigo.

Ptujska klet sodi med najstarejše slovenske kleti, v njej pa letno pridelajo okoli 2,5 milijona litrov vina, od tega kar 80 odstotkov belih vin, zlasti sauvignon, renski rizling, pinot in chardonnay.

"Ptujska klet je s kakovostnim presežkom utrdila uresničevanje strateške usmeritve nadaljnjega razvoja svoje pozicije v spletu simbioze vina in hrane kot kombinacije kulinarične prihodnosti in prepoznavnosti širšega okolja," je ob prvi obletnici Pullusa povedal predsednik uprave in generalni direktor Perutnine Ptuj Roman Glaser.

Nova knjiga o vinu ponuja 150 strani zgodovine Pullusa, saj so v njej predstavljeni enoletna zgodba znamke, zbirka svetovnih in nacionalnih nagrad, predstavitev avtorjev in ljudi, ki so najbolj pripomogli k uveljavljanju blagovne znamke, ter kronologija in načini uporabe trženjskih orodij za prepoznavnost znamke in spodbujanje nakupnih odločitev pri porabnikih. Natisnjena je bila v 4000 izvodih, nekaj od tega tudi v angleškem jeziku.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 7.12.2008:
06:00: 7. december - mednarodni dan civilnega letalstva

08:40: V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda

08:29: Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti

08:25: Podjetja na zahodu države več investirajo

09:49: V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo

09:24: Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena

09:21: Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo

12:34: Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde