Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda

Čas: 7.12.2008 8:40:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Tržič, 7. decembra (STA) - V obsežni prenovi komunalne infrastrukture v Tržiču vzpostavljajo tudi plinovodno omrežje. Letos je družba Petrol plin na območju občine zgradila 4,6 kilometra plinovoda in vzpostavila 53 priključkov. Vse od začetka projekta leta 1999 pa je bilo v Tržiču zgrajenih že 24 kilometrov plinovodnega omrežja, kar je stalo preko 1,5 milijona evrov.

Tržiški župan Borut Sajovic je prepričan, da je plinifikacija občine pomembna, saj prebivalcem nudi možnosti cenejšega in bolj ekološkega načina ogrevanja. Dobrodošla pa je tudi za gospodarski razvoj občine, saj je v njej več podjetij, ki plin uporabljajo kot osnovni energent za opravljanje svoje dejavnosti.

Kot so minuli teden sporočili iz občine Tržič, vodijo več obsežnih projektov na področju prenove komunalne infrastrukture, pri čemer plinovodno omrežje polagajo sočasno z ostalimi komunalnimi vodi, kot so telefonski, elektro in optični kabli. Tako je bilo v sklopu prenove ceste in komunalne infrastrukture v naselju Podvasca položenega okoli kilometer plinovoda in zgrajenih 28 priključkov. Ob prenovi ulic v starem mestnem jedru so medtem položili 460 metrov plinovoda, z delom pa bodo nadaljevali v prihodnjem letu.

Plinovod so letos polagali tudi v okviru projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda ter oskrbe s pitno vodo. Doslej so položili okoli kilometer povezovalnega plinovoda med naseljema Kovor in Zvirče ter približno 450 metrov plinovoda z desetimi priključki v naselju Bistrica. Izvedena je bila tudi plinifikacija industrijske cone Loka, kjer je bilo položenega 1,7 kilometra plinovoda. Prek njega se načrtuje tudi povezava na že zgrajen plinovod v Kovorju, plinifikacija naselja Zvirče pa bo potekala v letu 2009 sočasno z gradnjo kanalizacije.

Plinifikacija poteka po načrtih družbe Petrol plin. Prodana količina plina se bo v tem letu bistveno povišala, a je še vedno precej nižja od načrtovane prodaje Petrola. Čeprav se v zadnjih dveh letih kaže povečano zanimanje za prehod na zemeljski plin pri individualnih uporabnikih, v družbi niso zadovoljni s prehodom večjih uporabnikov, predvsem skupnih kotlarn v večstanovanjskih objektih, s kurilnega olja na plin. Razlog so zapleteni postopki pridobivanja soglasij in dovoljenj, odklonilna stališča posameznih lastnikov stanovanj do uporabe plina ter potrebna sredstva pri predelavi kotlarn.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 7.12.2008:
06:00: 7. december - mednarodni dan civilnega letalstva

08:40: V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda

08:29: Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti

08:25: Podjetja na zahodu države več investirajo

09:49: V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo

09:24: Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena

09:21: Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo

12:34: Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde