Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 


<<Nazaj na seznam novic

V Radljah ob Dravi nove poslovne cone na 10 hektarjih zemljišč

Čas: 29.11.2008 10:03:00
Kategorija: Slovensko gospodarstvo


Radlje ob Dravi, 29. novembra (STA) - V prizadevanjih, da bi spodbudili gospodarski razvoj v Radljah ob Dravi in okolici, je občina pred šestimi leti začela s projekti urejanja poslovnih con. V desetih letih bo s komunalno in cestno infrastrukturo uredila okoli 10 hektarjev zemljišč jugovzhodno od mesta.

Občina je že zaključila z urejanjem in prodala zemljišča v prvem delu poslovne cone, kjer že ali pa še bo poslovne prostore gradilo pet podjetnikov. Septembra je občina s službo vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko podpisala pogodbo o sofinanciranju ureditve druge faze poslovne cone. Gre za 622.000 evrov vreden projekt urejanja štirih hektarjev zemljišč v zasebni lasti, ki bo zaključen prihodnje leto, ko bodo zasebniki zemljišča lahko prodali zainteresiranim podjetnikom.

Občina pa se je odločila za ureditev še tretje poslovne cone v velikosti okoli 4,5 hektarja. Območje, ki ima trenutno še status kmetijskega zemljišča in bo spremenjeno v stavbno zemljišče, bo umeščeno v spremenjen prostorski načrt občine, ki so ga občinski svetniki začeli sprejemati na zadnji seji sveta. Tudi za ureditev te poslovne cone bo občina kandidirala na razpisih evropskih strukturnih skladov.

"V Radljah ob Dravi smo v preteklosti naleteli na težave pri umeščanju gospodarskih subjektov v prostor na območju celotne občine. Na srečo imamo zagotovljene prostorske pogoje za ureditev poslovnih con," je na novinarski konferenci po zadnji seji občinskega sveta minuli teden dejal radeljski župan Alan Bukovnik.

Tako predvidena ureditev poslovnih con v občini Radlje ob Dravi je dolgoročno dovolj za razvoj gospodarstva v občini, je še poudaril župan in dodal, da si v občini v zvezi s tem veliko obetajo tudi od načrtovane hitre ceste v okviru tretje razvojne osi. "Tako bi lahko tudi v Dravski dolini ponudili ugodne pogoje za razvoj gospodarstva, saj bo do avtocestnih povezav kratka pot," je dejal župan občine Radlje.

Občina pa bo z zagotavljanjem pogojev za razvoj gospodarstva prispevala tudi k zmanjšanju brezposelnosti. Po zadnjih podatkih Zavoda RS za zaposlovanje je bila stopnja registrirane brezposelnosti v občini Radlje ob Dravi avgusta letos 8,9 odstotka, pri čemer je bilo slovensko povprečje 6,5 odstotka, povprečje koroških občin pa 7,2 odstotka.

Avtor: STA
Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Vse novice na dan 29.11.2008:
00:39: Premier danes z delodajalci

04:00: Danes prva smuka na Rogli in Krvavcu

09:24: Kosmina za Večer o Istrabenzovem dezinvestiranju

09:14: Izimobil z višjimi prihodki in dobičkom

10:03: V Radljah ob Dravi nove poslovne cone na 10 hektarjih zemljišč

10:00: Slovensko predstavništvo Sonyja previdno pri napovedih

14:20: Odločitev o spremembah v Kadu in Sodu v prihodnjih dneh

14:05: Pahor napovedal pomoč zdravemu delu gospodarstva v času krize

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde