Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 9.12.2008:


19:51: SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (daljše)

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Izvršilni odbor SDS je na današnji seji sprejel sklep, da pozove nove vlado, naj se čimprej opredeli do davčnih ukrepov za razbremenitev gospodarstva, ki jih je predlagala že vlada Janeza Janše. Poleg tega poziva vlado, naj skrajša plačilne roke, v primerih, kjer je plačnik oziroma naročnik država, s 60 na 15 dni.


19:37: Vlačič: Kmalu prvi tehnični sestanek o vinjetah z Evropsko komisijo (daljše)

Bruselj, 9. decembra (STA) - Novi prometni minister Patrick Vlačič se je danes v Bruslju z evropskim komisarjem za promet Antoniom Tajanijem prvič pogovarjal o slovenskih vinjetah. "Dogovorili smo se, da bo kmalu prvi operativno-tehnični sestanek, kjer se bomo začeli z Evropsko komisijo pogovarjati o rešitvi za naprej," je po srečanju povedal Vlačič.


19:17: SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (krajše)

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Izvršilni odbor SDS je na današnji seji sprejel sklep, da pozove nove vlado, naj se čimprej opredeli do davčnih ukrepov za razbremenitev gospodarstva, ki jih je predlagala že vlada Janeza Janše. Poleg tega poziva vlado, naj skrajša plačilne roke, v primerih, kjer je plačnik država, s 60 na 15 dni.


17:34: Skupščina Nika imenovala nove nadzornike

Železniki, 9. decembra (STA) - Delničarji Nika iz Železnikov so na današnji seji, ki je bila sklicana na zahtevo večinskega lastnika avstrijske družbe Ring International, za nova nadzornika s strani delničarjev za dobo šestih let imenovali Geralda Martensa in Drea Van Meerendonka, s strani predstavnikov delavcev za dobo štirih let pa Blaža Kuharja.


17:01: Bruselj pozdravil napoved Apeka o novi analizi konkurence na slovenskem trgu (dopolnjeno) z odzivi Mobitela in Simobila

Bruselj, 9. decembra (STA) - Evropska komisija je danes pozdravila napoved Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek) o umiku načrtovanih ukrepov glede morebitnega skupnega prevladujočega položaja dveh operaterjev - Mobitela in Simobila - na trgu mobilne telefonije v Sloveniji ter odločitev o novi analizi konkurence na slovenskem trgu.


16:32: Lovska zveza se pripravlja na podeljevanje koncesij
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Lovske zveze Slovenije (LZS), na kateri so predstavili vizijo razvoja LZS, podelitev in izvedbo koncesij, problematiko zelenih mostov v Sloveniji, sobivanje z zvermi in dognanja zadnjih raziskav.
Direktor strokovne službe LZS Srečko Žerjav, predsednik Lovske zveze Slovenije Srečko Felix Krope in predsednik Komisije za lovsko kulturo Marjan Fortin.


16:24: Furlanija Julijska krajina odprla pot plinskemu terminalu v Žavljah

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Vlada italijanske pokrajine Furlanije - Julijske krajine je v ponedeljek izdala peto soglasje, povezano z varstvom kulturne dediščine, za gradnjo plinskega terminala v Žavljah. S tem je bil izpolnjen pogoj za nadaljevanje tega projekta, s katerim pa se na slovenskem ministrstvu za okolje ne strinjajo.


16:13: Telekom zaustavil padanje deleža pri širokopasovnem dostopu
Foto Foto servis

Telekom Slovenije.
Arhiv STA


16:07: SLS: Noveli za olajšanje položaja gospodarstva v DZ še letos
Foto Foto servis

Vodja poslanske skupine SLS Jakob Presečnik.
Arhiv STA


16:05: KVPS zaradi razmer na trgu prvič z negativno letno donosnostjo

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Letošnje dogajanje na finančnih trgih je vplivalo tudi na poslovanje Kapitalskega vzajemnega pokojninskega sklada (KVPS), ki je prvič v svoji zgodovini izkazal negativno letno donosnost. Konec oktobra letos je ta na letni ravni znašala -10,65 odstotka. Sredstva upravljanja sklada so znašala 141,7 milijona evrov.


15:17: V Probanki kljub krizi zadovoljni s poslovanjem
Foto Foto servis

Foto: Gregor Mlakar/STA.


15:09: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 9. decembra 2008.


15:01: Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:18: POPRAVEK: Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe

Ljubljana, 9. decembra (STA) - V današnji vesti z naslovom Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe smo v zadnjem odstavku napačno zapisali ime predsednika upravnega odbora Soda. Gre za MILANA (IN NE Dušana) Podpečana. Popravljeno vest objavljamo v celoti.


14:14: Oddaja podatkov za dohodnino z letom 2009 le še elektronsko

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Izplačevalci dohodkov bodo lahko pristojnemu davčnemu organu posredovali podatke za odmero dohodnine za leto 2008 izključno v elektronski obliki preko sistema eDavki na spletni naslov: http://edavki.durs.si, so sporočili iz Davćne uprave RS (Durs). Rok za oddajo podatkov se izteče 31. januarja 2009.


14:10: Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe
Foto Foto servis

Direktor Slovenske odškodninske družbe (Sod) Marko Pogačnik.
Arhiv STA


13:56: Abanka konec leta z več kot 3,7 milijarde evrov bilančne vsote
Foto Foto servis

Abanka Vipa.
Arhiv STA


13:48: Sejmu GASTexpo se bo pridružil vinski sejem

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Mednarodnemu strokovnemu sejmu gastronomije, gostinsko-hotelske opreme in sladoleda GASTexpo, ki bo od 8. do 11. februarja 2009 v Ljubljani, se bo priključil vinski sejem. GASTexpo bo gostil okoli 270 razstavljalcev, podatka o razstavljalcih na vinskem sejmu pa še nimajo, je povedal direktor Primorskega sejma Matjaž Turk.


13:33: Hypo Alpe-Adria-Bank s posojilom EIB

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Hypo Alpe-Adria-Bank je danes z Evropsko investicijsko banko (EIB) podpisala pogodbo o kreditni liniji v višini 35 milijonov evrov. Sredstva bodo namenili za financiranje slovenskega gospodarstva, so sporočili iz Hypo Alpe-Adria-Bank.


13:22: Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


12:10: Erjavec obžaluje odločitev Renčanov in predlaga nov dialog
Foto Foto servis

Minister za okolje in prostor Karl Erjavec.
Arhiv STA


11:01: KGZS: Meso in izdelki slovenskih prašičev so varni
Foto Foto servis

Meso, mesni izdelki.
Arhiv STA


10:51: V Dornberku začeli s sanacijo dveh plazov

Nova Gorica, 9. decembra (STA) - V Dornberku začenjajo s sanacijo plazov v zaselkih Potok in Čuklje, ki sta se zaradi obilnega deževja sprožila v petek. Odpeljali bodo odvečno zemljo in postavili kamnita zidova, dokončno sanacijo pa opravili kasneje, je za STA povedal poveljnik civilne zaščite novogoriške občine Bogdan Zoratti. Po njegovih besedah nevarnosti za prebivalce ni.


10:35: Tečaji na Ljubljanski borzi nižje
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


09:33: Sana Investicije bo 100-odstotni lastnik Tosame

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Skupščina Tosame je v ponedeljek med drugim sprejela sklep, da se vse delnice družbe Tosama, katerih imetnik ni glavni delničar - Sana Investicije, prenesejo na glavnega delničarja proti plačilu denarne odpravnine, in sicer v višini 90,53 evra na delnico. Sana Investicije že ima 98,40-odstotni delež osnovnega kapitala Tosame.


09:17: Slovenija se predstavlja na nemškem portalu wissen.de

Ljubljana, 9. decembra (STA) - Po odzivu na gospodarsko krizo z dodatnim oglaševanjem v bavarskih časopisih oktobra in novembra letos je Slovenska turistična organizacija (STO) s predstavništvom v Nemčiji pripravila še eno dodatno aktivnost promocije Slovenije na nemškem trgu, tokrat na internetu, v okviru portala wissen.de medijske skupine Bertelsmann.


09:12: Harvey Norman prihaja tudi v Celje

Celje, 9. decembra (STA) - Predstavniki avstralskega podjetja Harvey Norman so konec minulega tedna na Kidričevi cesti v Celju položili temeljni kamen za gradnjo svoje tretje trgovine s pohištvom in belo tehniko v Sloveniji. Vrednost naložbe, ki naj bi bila dokončana v naslednjih šest mesecih, je ocenjena na 6,8 milijona evrov.


08:56: Nadzorniki Skimarja brez sklepov; nadaljevanje seje v četrtek

Ljubljana/Begunje na Gorenjskem, 9. decembra (STA) - Nadzorni svet begunjskega Skimarja je ponedeljkovo sejo, na kateri je obravnaval visoke stroške za zunanje odvetnike in svetovalce, pozno zvečer prekinil. Kot je povedal v.d. predsednika uprave Skimarja Ivan Štrlekar, so se nadzorniki seznanili z dokumentacijo zunanjih odvetnikov in svetovalcev, sejo pa bodo nadaljevali v četrtek.


8. december 2008
Wall Street: Indeksa navzgor
Vrh gospodarstva: Gospodarstvo in vlada z ukrepi za boj proti krizi (zbirno)
Uprava Zavarovalnice Triglav se odpoveduje več kot 100.000 evrom nagrade
Po Pahorjevem mnenju je jasna hierarhija prioritet pogoj za uspeh
Sporočilo uredništvom - zbirno o vrhu slovenskega gospodarstva
Na vrhu slovenskega gospodarstva o vlogi države v krizi
O poslih vodstva KIK tudi posebni revizorji
Lahovnik pri ukrepih opozarja na maastrichtske omejitve
Pahor: Slovenija potrebuje novo razvojno paradigmo
Na vrhu gospodarstva o ukrepih zoper krizo
IUV začel z drugim krogom dokapitalizacije
Podpisana prva pogodba za posodobitev centrov vodenja na železnici
Vurs: V Sloveniji po dostopnih podatkih ni irske svinjine
Hmezad kmetijstvo se še ne bo preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb (dopolnjeno) s pojasnili družbe
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Brulc: Hitra cesta prek Rebernic mora biti zgrajena do konca maja 2009
KGZS podelila nov sveženj certifikatov poklicnih kvalifikacij
Mercator odprl nov trgovski center na Šmartinski v Ljubljani
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (daljše)
Skupina Pivovarna Laško načrtuje v letu 2009 porast prihodkov za osem odstotkov
Posojila SID Banke podjetjem na voljo v 14 bankah
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (krajše)
Prodaja vozil v Sloveniji novembra za 18 odstotkov nižja
Butan plin bo znižal ceno plina za sedem odstotkov
Renčani zavrnili Elesov predlog glede obnove daljnovoda
Ljubljanska borza začela neenotno
Jazbec za Finance: Krizo izkoristiti za reforme
Colarič za Dnevnik: Kaže se možnost dodatne ekspanzije
Skimarjevi nadzorniki danes o spornih pogodbah
Danes vrh slovenskega gospodarstva
7. december 2008
Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo
V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo
Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena
Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo
V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda
Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti
Podjetja na zahodu države več investirajo
7. december - mednarodni dan civilnega letalstva
6. december 2008
Inovativni mladi kmet 2008 je Ervin Žökš
Renault v Sloveniji letos še z višjo prodajo
Smučarska sezona se začenja tudi na Voglu
Zavarovalnica Triglav objavila dražbo za delež v Avrigu
Laščani objavili poziv za odkup delnic Mercatorja
V okviru severnoprimorske regijske sheme letos 166 štipendij
Ponudba Ringa za odkup delnic družbe Niko Železniki uspela
Družba Lesin je novi 100-odstotni lastnik Oken Kli Logatec
Analitiki GZS: Podjetja težave tudi z naročili in konkurenčnostjo
Pregled pomembnejših gospodarskih kazalcev
Tovorna vozila v polletju prepeljala 46 ton blaga
Uredba o poroštvih bankam odpira pot za kreditiranje
5. december 2008
Javor Pivka bo ohranil napovedanih 234 delovnih mest Kli Logatca
V Štorah odprli nivojski prehod Lipa
Na Ljubljanski borzi ta teden nov potop tečajev
Slovenski podjetniški sklad podaljšal razpis za kredite
O dogajanju v Skimarju v začetku januarja tudi njegovi lastniki
V Acroniju še brez dogovora o ukrepih zaradi krize
Spremembe v vodstvu Droge Kolinske
Pahor proti letošnjim nagradam vodstvom podjetij v državni lasti
Krka in Salus tožena zaradi domnevne kršitve patenta
Podpisali gradbene pogodbe za naselje Atrium
Intereuropa pridobila nekaj lastnih delnic
Mercator bo do konca leta odprl še štiri nakupovalne centre
Ljubljanska borza: SBI 20 padel pod 4000 točk (daljše)
Severnoprimorski župani zaradi Rebernic grozijo z zaporo ceste
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Gorenjski župani na današnji seji o organiziranosti Cera
Pahor: Paket ukrepov pred sprejemom še na ESS
Zaposleni objavili prevzemno ponudbo za Tekstil (dopolnjeno) z izjavo prevzemnikov
Bruselj s 50,7 milijona evrov za študije za progo Trst-Divača (dopolnjeno) s podatki o drugih projektih
V Sloveniji v tretjem četrtletju 11,1 odstotka višji stroški dela
Ljubljanska borza: SBI 20 padel pod 4000 točk (krajše)
Bruselj s 50,7 milijona evrov za študije za progo Trst-Divača
Umar: Gospodarska rast v Sloveniji se umirja, a ne bo negativna
Zaposleni objavili prevzemno ponudbo za Tekstil
Združenje nadzornikov opozarja na odgovornost v času krize
Tovarna olja Gea prodaja nepremičnine v Kranju
V Iskri Avtoelektriki bo brez dela ostalo 200 pogodbenih delavcev
Pečečnikov Elektronček naj bi bil kmalu tudi v Las Vegasu
Tečaji delnic na Ljubljanski borzi navzdol
Jadran: Prevzem bo ugodno vplival na uresničevanje ciljev
Smučarsko sezono odprli tudi na Treh kraljih
Kmalu prve registracije pogodb o udeležbi delavcev pri dobičku
Smučarska sezona se danes začenja tudi na Cerkljanskem
Pahor danes s sindikati
4. december 2008
Triglav bo oblikoval odškodninske zahtevke v slovaškem primeru
Gaspari s trgovci o ukrepih
POPRAVEK: Vlada sprejela uredbo o merilih za poroštva bankam
V Premogovniku Velenje ob dnevu sv. Barbare tudi o razvoju
Vlada oblikovala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu (dopolnjeno) z ministrom Vlačičem
Štiblar: Globina finančne krize odvisna od ukrepov
Vlada o gospodarskih temah
Erjavec: Danes dogovora o podnebju še ni, upam, da bo na vrhu EU
Vlada sprejela predlog razrešitve nadzornikov Elesa (dopolnjeno) z imeni nadzornikov
O Kadu in Sodu morda čez teden dni
Vlada spremenila nadzorni svet SID Banke
Vlada oblikovala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu
Križanič: Rešitev glede Soda in vračil vlaganj v telefonijo po preučitvi
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke (dopolnjeno) z izjavami Tricheta in gospodarsko napovedjo ECB
Vlada sprejela predlog razrešitve nadzornikov Elesa
V Novem mestu sklenili projekt Po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine
Tuš Holding naj bi leto 2008 sklenil z 809,2 milijona evrov prihodkov
LAS Srce Slovenije z mreženjem do razvoja podeželja
Mokronoški Tom bo del dobička namenil za dividende
Nadzorniki Mipa zadolžili upravo za pospešitev pogovorov z bankami
Žito ne bo dražilo kruha
Vlada sprejela uredbo o merilih za poroštva bankam
Abanka kljub zahtevnemu letu pričakuje izpolnitev načrtov
Geoset letos z nižjo rastjo prihodkov
Nesoglasja hromijo Skimar, delavci čakajo na sklep nadzornikov (dopolnjeno) z izjavo odvetniških pisarn
Ljubljanska borza: Tečaji malenkost navzdol (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Esotech z novim naročilom za Termoelektrarno Tuzla
Nesoglasja hromijo Skimar, delavci čakajo na sklep nadzornikov
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke
Pust: Nimam nobenega dokaza, da bi kogarkoli obtožil
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke (nujno)
Vizjak: Slovenija ni in ne bo v recesiji
Na Ljubljanski borzi novembra vrednost delnic nižja za poldrugo milijardo evrov
Ljubljanska borza: Tečaji malenkost navzdol (krajše)
Finančna kriza se odraža tudi pri poslovanju GBD
Podeljene letošnje nagrade najbolj skrbnim lastnikom gozdov
Indeksa na Ljubljanski borzi ob začetku trgovanja navzgor
Ministrstvo za gospodarstvo preklicuje razpis
Dun&Bradstreet: Majhen neposredni vpliv krize na Slovenijo
Glaser za Večer: Prevzemnega konzorcija ne zanima Kadov delež v Perutnini Ptuj
ECB danes ponovno reže obrestne mereZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311