Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 8.12.2008:


23:11: Wall Street: Indeksa navzgor

New York, 8. decembra (STA) - Vrednosti delnic na največji ameriški borzi so se v ponedeljkovem trgovanju v povprečju zvišale. Delniški indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 8934,18 točke, kar je za 298,76 točke oz. 3,46 odstotka več kot v petek. Tehnološki indeks Nasdaq pa je pridobil 62,43 točke oz. 4,14 odstotka in se ustavil pri 1571,74 točke.


20:05: Vrh gospodarstva: Gospodarstvo in vlada z ukrepi za boj proti krizi (zbirno)
Foto Foto servis

Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila vrh slovenskega gospodarstva o ključnih problemih in aktualnih vprašanjih slovenskega gospodarstva.


19:21: Uprava Zavarovalnice Triglav se odpoveduje več kot 100.000 evrom nagrade
Foto Foto servis

Zavarovalnica Triglav.
Arhiv STA


19:06: Po Pahorjevem mnenju je jasna hierarhija prioritet pogoj za uspeh
Foto Foto servis

Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila vrh slovenskega gospodarstva o ključnih problemih in aktualnih vprašanjih slovenskega gospodarstva.


19:03: Sporočilo uredništvom - zbirno o vrhu slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 8. decembra (STA) - STA bo do 20.30 objavila zbirno vest o vrhu slovenskega gospodarstva.


18:51: Na vrhu slovenskega gospodarstva o vlogi države v krizi

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Zagotavljanje likvidnosti je največji problem, s katerim se srečuje slovensko gospodarstvo, vendar gospodarstveniki pri tem opozarjajo, da vlada ne sme biti osredotočena le ta na problem. Država bi morala v času krize okrepiti vlogo tudi pri infrastrukturnih projektih, poudarjajo gospodarstveniki.


18:41: O poslih vodstva KIK tudi posebni revizorji

Kamnik, 8. decembra (STA) - Lastniki skupine KIK so na današnji skupščini z veliko večino sprejeli vse predlagane sklepe. Tako so med drugim imenovali tudi dva posebna revizorja, ki naj bi preverila škodljive posle bivšega direktorja in računovodske izkaze od leta 2004 do 2007. Tudi na tokratni skupščini so se pokazala nesoglasja med vodstvom skupine in med vodstvom družbe.


17:58: Lahovnik pri ukrepih opozarja na maastrichtske omejitve
Foto Foto servis

Gospodarska zbornica Slovenije je pripravila vrh slovenskega gospodarstva o ključnih problemih in aktualnih vprašanjih slovenskega gospodarstva.


16:58: Pahor: Slovenija potrebuje novo razvojno paradigmo
Foto Foto servis

Predsednik vlade Borut Pahor.
Arhiv STA


16:52: Na vrhu gospodarstva o ukrepih zoper krizo

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Slovenski realni sektor je v krizi, ki se bo še poglobila. Kot je danes na vrhu slovenskega gospodarstva v Ljubljani poudaril predsednik GZS Zdenko Pavček, je nujno sodelovanje med socialnimi partnerji, prav tako pa je potrebna pomoč in spodbuda vlade. Gospodarstvo zato vladi predlaga vrsto ukrepov.


16:42: IUV začel z drugim krogom dokapitalizacije

Vrhnika, 8. decembra (STA) - V prvem krogu dokapitalizacije družbe IUV, ki je bil odprt za obstoječe delničarje, se na razpisano javno prodajo delnic ni prijavil nihče. V soboto se je začel drugi krog, v katerem bodo lahko sodelovale vse zainteresirane osebe, po sklepu skupščine delničarjev pa lahko traja največ pet delovnih dni, tako se bo zaključil v petek.


16:41: Podpisana prva pogodba za posodobitev centrov vodenja na železnici

Maribor, 8. decembra (STA) - Direkcija RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo ter družbi IBE in Iskra Sistemi so danes v Mariboru podpisali pogodbo za prvega od petih sklopov projekta daljinskega vodenja električne vleke na železniškem omrežju v Sloveniji. Pogodbena vrednost prvega sklopa znaša 11,16 milijona evrov.


16:35: Vurs: V Sloveniji po dostopnih podatkih ni irske svinjine

Ljubljana, 8. decembra (STA) - V Sloveniji po zaenkrat dostopnih podatkih ni irske svinjine, v kateri so pristojni irski regulatorji odkrili visoko vsebnost dioksinov, so za STA povedali v republiški veterinarski upravi (Vurs) in dodali, da Slovenija sicer večino uvoženega svinjskega mesa uvozi z Madžarske.


16:16: Hmezad kmetijstvo se še ne bo preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo

Žalec, 8. decembra (STA) - Delničarji Hmezad kmetijstva Žalec na današnji skupščini niso sprejeli sklepa o preoblikovanju podjetja iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, je za STA povedala direktorica Kmetijske zadruge (KZ) Gotovlje Andreja Jelen. Dejala je, da sklep ni bil sprejet, saj je KZ Trnava, ki posluje pod okriljem Hmezad kmetijstva, v stečaju.


15:53: Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb (dopolnjeno) s pojasnili družbe

Velenje, 8. decembra (STA) - Razmere na trgih se za Gorenje zaradi svetovne finančne krize in recesije bistveno poslabšujejo iz tedna v teden, je danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočila uprava družbe. Pri tem so dodali, da izvajajo vrsto ukrepov, s katerimi poskušajo negativne posledice čim bolj omiliti.


15:31: Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb
Foto Foto servis

Sedež podjetja Gorenje.
Arhiv STA


15:09: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 8. decembra 2008.


15:07: Brulc: Hitra cesta prek Rebernic mora biti zgrajena do konca maja 2009
Foto Foto servis

Župan Nove Gorice Mirko Brulc.
Arhiv STA.


15:05: KGZS podelila nov sveženj certifikatov poklicnih kvalifikacij

Lukovica, 8. decembra (STA) - Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) je danes na Brdu pri Lukovici podelila certifikate 75 kandidatom, ki so si pridobili nacionalno poklicno kvalifikacijo s področja predelave mesa, mleka in sadja ter izdelave kruha, potic, peciva in testenin na tradicionalen način ter vinogradništva in živinoreje.


14:45: Mercator odprl nov trgovski center na Šmartinski v Ljubljani
Foto Foto servis

Poslovna zgradba Mercatorja.
Arhiv STA


14:43: Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:40: Skupina Pivovarna Laško načrtuje v letu 2009 porast prihodkov za osem odstotkov
Foto Foto servis

Pivovarna Laško.
Arhiv STA


13:56: Posojila SID Banke podjetjem na voljo v 14 bankah
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Petrola s predstavitvijo del štirih slovenskih impresionistov.
Predstavnik za odnose z javnostmi pri Petrolu Sandi Salkič, kustos Miloš Bašin, predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski, članica uprave Petrola Alenka Vrhovnik Težak in direktor Narodnega muzeja Slovenije Peter Kos.


13:22: Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (krajše)

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 4065,75 točke, kar je 90,65 točke oz. 2,28 odstotka več kot v petek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je zvišal za 22,93 točke oz. 2,51 odstotka na 935,79 točke.


13:00: Prodaja vozil v Sloveniji novembra za 18 odstotkov nižja
Foto Foto servis

Promet.
Arhiv STA


12:09: Butan plin bo znižal ceno plina za sedem odstotkov

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Družba Butan plin bo znižala ceno utekočinjenega naftnega plina za sedem odstotkov, so sporočili iz družbe. Razlog je ugoden dogovor z dobavitevljem. Maloprodajna cena propana z DDV in prevozom se bo ob plačilu z gotovino znižala na 0,6943 evra za liter, maloprodajna gotovinska cena mešanice propan-butana pa na 0,6908 evra za liter.


10:45: Renčani zavrnili Elesov predlog glede obnove daljnovoda

Nova Gorica, 8. decembra (STA) - Renška civilna iniciativa je zavrnila zadnji predlog Elesa glede načina obnove visokonapetostnega daljnovoda skozi Renče. "Po proučitvi smo predlog zavrnili, saj je neresen. Z Elesom le izgubljamo čas, zato se bomo odslej pogovarjali le z državo," je za STA povedala članica civilne iniciative Irena Komar. Na Elesu so zaenkrat še brez komentarja.


10:28: Ljubljanska borza začela neenotno

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Tečaji delnic na Ljubljanski borzi so današnje trgovanje začeli neenotno. V prvi uri trgovanja so se najbolj podražile delnice Save, Pivovarne Laško in Krke. Za dober odstotek so se pocenile delnice Petrola, Zavarovalnice Triglav, Mercatorja in Žita.


10:02: Jazbec za Finance: Krizo izkoristiti za reforme
Foto Foto servis

Član sveta Banke Slovenije Boštjan Jazbec.
Arhiv STA


10:02: Colarič za Dnevnik: Kaže se možnost dodatne ekspanzije
Foto Foto servis

Predsednik uprave Krke Jože Colarič.
Arhiv STA


06:00: Skimarjevi nadzorniki danes o spornih pogodbah

Ljubljana/Begunje na Gorenjskem, 8. decembra (STA) - Nadzorni svet begunjskega Skimarja bo na današnji seji v Ljubljani predvidoma obravnaval visoke stroške za zunanje odvetnike in svetovalce. Ob tem bodo nadzorniki odločali tudi o morebitnih spremembah v vodstvu podjetja, kjer so se zaradi pogodb in objave rezultatov poslovanja pojavila nesoglasja med predsednikom uprave in prokuristom.


00:20: Danes vrh slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 8. decembra (STA) - Vodilni v slovenskih podjetjih, institucijah in organizacijah, povezanih z gospodarstvom, se bodo danes v Ljubljani srečali s predsednikom vlade Borutom Pahorjem in njegovimi sodelavci. Razpravljali bodo o ključnih problemih in aktualnih vprašanjih slovenskega gospodarstva.


7. december 2008
Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo
V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo
Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena
Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo
V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda
Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti
Podjetja na zahodu države več investirajo
7. december - mednarodni dan civilnega letalstva
6. december 2008
Inovativni mladi kmet 2008 je Ervin Žökš
Renault v Sloveniji letos še z višjo prodajo
Smučarska sezona se začenja tudi na Voglu
Zavarovalnica Triglav objavila dražbo za delež v Avrigu
Laščani objavili poziv za odkup delnic Mercatorja
V okviru severnoprimorske regijske sheme letos 166 štipendij
Ponudba Ringa za odkup delnic družbe Niko Železniki uspela
Družba Lesin je novi 100-odstotni lastnik Oken Kli Logatec
Analitiki GZS: Podjetja težave tudi z naročili in konkurenčnostjo
Pregled pomembnejših gospodarskih kazalcev
Tovorna vozila v polletju prepeljala 46 ton blaga
Uredba o poroštvih bankam odpira pot za kreditiranje
5. december 2008
Javor Pivka bo ohranil napovedanih 234 delovnih mest Kli Logatca
V Štorah odprli nivojski prehod Lipa
Na Ljubljanski borzi ta teden nov potop tečajev
Slovenski podjetniški sklad podaljšal razpis za kredite
O dogajanju v Skimarju v začetku januarja tudi njegovi lastniki
V Acroniju še brez dogovora o ukrepih zaradi krize
Spremembe v vodstvu Droge Kolinske
Pahor proti letošnjim nagradam vodstvom podjetij v državni lasti
Krka in Salus tožena zaradi domnevne kršitve patenta
Podpisali gradbene pogodbe za naselje Atrium
Intereuropa pridobila nekaj lastnih delnic
Mercator bo do konca leta odprl še štiri nakupovalne centre
Ljubljanska borza: SBI 20 padel pod 4000 točk (daljše)
Severnoprimorski župani zaradi Rebernic grozijo z zaporo ceste
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Gorenjski župani na današnji seji o organiziranosti Cera
Pahor: Paket ukrepov pred sprejemom še na ESS
Zaposleni objavili prevzemno ponudbo za Tekstil (dopolnjeno) z izjavo prevzemnikov
Bruselj s 50,7 milijona evrov za študije za progo Trst-Divača (dopolnjeno) s podatki o drugih projektih
V Sloveniji v tretjem četrtletju 11,1 odstotka višji stroški dela
Ljubljanska borza: SBI 20 padel pod 4000 točk (krajše)
Bruselj s 50,7 milijona evrov za študije za progo Trst-Divača
Umar: Gospodarska rast v Sloveniji se umirja, a ne bo negativna
Zaposleni objavili prevzemno ponudbo za Tekstil
Združenje nadzornikov opozarja na odgovornost v času krize
Tovarna olja Gea prodaja nepremičnine v Kranju
V Iskri Avtoelektriki bo brez dela ostalo 200 pogodbenih delavcev
Pečečnikov Elektronček naj bi bil kmalu tudi v Las Vegasu
Tečaji delnic na Ljubljanski borzi navzdol
Jadran: Prevzem bo ugodno vplival na uresničevanje ciljev
Smučarsko sezono odprli tudi na Treh kraljih
Kmalu prve registracije pogodb o udeležbi delavcev pri dobičku
Smučarska sezona se danes začenja tudi na Cerkljanskem
Pahor danes s sindikati
4. december 2008
Triglav bo oblikoval odškodninske zahtevke v slovaškem primeru
Gaspari s trgovci o ukrepih
POPRAVEK: Vlada sprejela uredbo o merilih za poroštva bankam
V Premogovniku Velenje ob dnevu sv. Barbare tudi o razvoju
Vlada oblikovala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu (dopolnjeno) z ministrom Vlačičem
Štiblar: Globina finančne krize odvisna od ukrepov
Vlada o gospodarskih temah
Erjavec: Danes dogovora o podnebju še ni, upam, da bo na vrhu EU
Vlada sprejela predlog razrešitve nadzornikov Elesa (dopolnjeno) z imeni nadzornikov
O Kadu in Sodu morda čez teden dni
Vlada spremenila nadzorni svet SID Banke
Vlada oblikovala predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu
Križanič: Rešitev glede Soda in vračil vlaganj v telefonijo po preučitvi
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke (dopolnjeno) z izjavami Tricheta in gospodarsko napovedjo ECB
Vlada sprejela predlog razrešitve nadzornikov Elesa
V Novem mestu sklenili projekt Po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine
Tuš Holding naj bi leto 2008 sklenil z 809,2 milijona evrov prihodkov
LAS Srce Slovenije z mreženjem do razvoja podeželja
Mokronoški Tom bo del dobička namenil za dividende
Nadzorniki Mipa zadolžili upravo za pospešitev pogovorov z bankami
Žito ne bo dražilo kruha
Vlada sprejela uredbo o merilih za poroštva bankam
Abanka kljub zahtevnemu letu pričakuje izpolnitev načrtov
Geoset letos z nižjo rastjo prihodkov
Nesoglasja hromijo Skimar, delavci čakajo na sklep nadzornikov (dopolnjeno) z izjavo odvetniških pisarn
Ljubljanska borza: Tečaji malenkost navzdol (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Esotech z novim naročilom za Termoelektrarno Tuzla
Nesoglasja hromijo Skimar, delavci čakajo na sklep nadzornikov
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke
Pust: Nimam nobenega dokaza, da bi kogarkoli obtožil
ECB znižala obrestno mero za 0,75 odstotne točke (nujno)
Vizjak: Slovenija ni in ne bo v recesiji
Na Ljubljanski borzi novembra vrednost delnic nižja za poldrugo milijardo evrov
Ljubljanska borza: Tečaji malenkost navzdol (krajše)
Finančna kriza se odraža tudi pri poslovanju GBD
Podeljene letošnje nagrade najbolj skrbnim lastnikom gozdov
Indeksa na Ljubljanski borzi ob začetku trgovanja navzgor
Ministrstvo za gospodarstvo preklicuje razpis
Dun&Bradstreet: Majhen neposredni vpliv krize na Slovenijo
Glaser za Večer: Prevzemnega konzorcija ne zanima Kadov delež v Perutnini Ptuj
ECB danes ponovno reže obrestne mere
3. december 2008
Pušnik: Finančna kriza lahko povzroči številne socialne nemire
Križanič: Vlada o zamenjavah na Kadu in Sodu morda že v četrtek
Smrkolj bo kljub drugačni obljubi poklicni predsednik KGZS
Na Delu zanikajo prodajo deleža v Večeru (dopolnjeno) s pojasnili Dela glede enotirnega sistema upravljanja
Adria Airways: O zlorabi položaja na trgu ne moremo govoriti
Predsedstvo skupnosti občin tudi o razpršenosti gradenj
Za Sodov delež v Telekomu ni zanimanja (dopolnjeno)
Odbor za finance seznanjen z merili za poroštva bankam
Istrabenz začasno odsvojil 4,04-odstotni delež v Petrolu
Delavci od vodstva Skimarja zahtevajo odgovore
Unior sprejel ukrepe za znižanje stroškov
Za Sodov delež v Telekomu ni zanimanja
McDonald's v Sloveniji 15 let
Velenjska občina in Premogovnik Velenje z dogovorom o zagotavljanju varnosti
Siringa s skoraj 97-odstotnim deležem Lesnine
Ljubljanska borza: Tečaji delnic mešano (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Leskovar s 1. januarjem 2009 član uprave Banke Celje
Nov zahtevek za revizijo pri gradnji vipavske hitre ceste
ZSSS kritična do predlogov združenja delodajalcev glede varne prožnosti
Turistične zanimivosti Zasavja poimenovali V 3 krasne
Pogačnik: Z več geografskimi podatki več zaupanja v porabo sredstev za kmetijstvo
Ljubljanska borza: Tečaji delnic mešano (krajše)
Celjski obrtniki finančno krizo čutijo na vsakem koraku
Tudi storitveni sektor v območju evra novembra slabše kot pričakovano
Trgovina na drobno v EU in območju evra oktobra navzdol, tudi v Sloveniji
Vzajemna kljub finančni krizi stabilno
Na cesti Žihlava-Rogoznica zgradili krožišče
ECB z znižanjem obrestne mere, vprašanje še s kolikšnim (ozadje)
Tečaji na Ljubljanski borzi v povprečju navzgor
S&T Slovenija s spremembo v upravi
Butan Plin začel izdajati brezplačni časopis za stranke
Naprodaj 61,58 odstotka družbe Siteep Tegrad & Pap
Z delitvijo NFD bo nastal Oddus
Na Delu zanikajo prodajo deleža v Večeru
Izteče se Sodov razpis za deset odstotkov Telekoma
Odbor za finance danes o merilih za poroštva bankamZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311