Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 27.11.2008:


19:45: Evro za Slovenijo v razmerah finančne krize pomeni večjo stabilnost

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Evro, ki ga je Slovenija prevzela 1. januarja 2007, je pozitivno vplival na gospodarsko rast in stabilnost. Obenem je zmanjšal valutna tveganja, ki bi jim bila Slovenija kot majhno in odprto gospodarstvo v razmerah sedanje globalne finančne krize še posebej izpostavljena.


19:42: Nadzorniki NLB o novem predsedniku uprave na naslednji seji
Foto Foto servis

NLB.
Arhiv STA


19:18: Računsko sodišče za bolj pregleden prikaz uporabe evropskih sredstev

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Računsko sodišče je izrazilo mnenje, da prikaz področja sredstev evropskega proračuna v zaključnem računu državnega proračuna ni dovolj pregleden. Zaradi tega je po njihovih ugotovitvah prišlo do zaključka, da je Slovenija neto plačnik v evropsko blagajno, izkazalo pa se je, da je dejansko še vedno neto prejemnica, kaže današnje poročilo.


18:48: Umik novice z naslovom Računsko sodišče: Slovenija leta 2007 neto plačnica v proračun EU

Ljubljana, 27. novembra (STA) - STA umika današnjo novico z naslovom Računsko sodišče: Slovenija leta 2007 neto plačnica v proračun EU. Novo vest bomo objavili v kratkem.


16:39: Dvojno nezadovoljstvo glede nadomestil za reproduciranje avtorskih del

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Kmalu bo minilo leto dni, odkar Zavod IPF zbira nadomestila za privatno in drugo lastno reproduciranje avtorsko zaščitenih del. Doslej so zbrali skoraj 650.000 evrov, kljub temu pa ocenjujejo, da je uredba, ki določa višino nadomestil, pomanjkljiva. Temu je na današnji novinarski konferenci pritrdila tudi nasprotna stran, ki je zavezana k plačilu.


16:38: Križanič: Nov predsednik uprave NLB imenovan v januarju
Foto Foto servis

Novinarska konferenca po seji vlade, na kateri je spregovoril premier Borut Pahor skupaj z ministri, ki sestavljajo koordinacijsko skupino vlade.
Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, premier Borut Pahor, minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, minister za finance Franc Križanič in minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.


16:27: Predsednik DZ Gantar sprejel predstavnike OZS

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Predsednik državnega zbora Pavel Gantar je danes sprejel predstavnike Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) pod vodstvom predsednika Miroslava Kluna. Obrtniki so med drugim izpostavili predvsem nujnost sprejema določenih ukrepov za reševanje trenutne finančne krize, so sporočili iz DZ.


16:23: SKEI poziva Pahorja k pomoči podjetjem v težavah

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Sindikat kovinske in elektroindustrije Slovenije (SKEI) premiera Boruta Pahorja poziva, naj zagotovi pomoč podjetjem, ki so zaradi krize zašla v težave. Predlaga pomoč delavcem v obliki sredstev, namenjenih politikam zaposlovanja, da bi ostali v delovnem razmerju, delodajalcem pa s plačili davkov in prispevkov k plačam ali dodatnimi sredstvi.


16:13: Luka Koper do konca septembra z 18,2 milijona evrov dobička
Foto Foto servis

Luka Koper.
Arhiv STA.


16:12: Vlada omogočila izdajo ene milijarde evrov obveznic

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji dopolnila program financiranja letošnjega državnega proračuna z možnostjo zadolžitve z izdajo državne obveznice v predvideni višini ene milijarde evrov. Zadolžitev bo izvršena, če bodo to omogočale razmere na finančnem trgu.


16:02: Žito v devetmesečju z nižjim dobičkom
Foto Foto servis

Žito.
Arhiv STA


15:57: Vlada o gospodarskih temah

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Vlada danes še ni sprejela uredbe o merilih in pogojih za izdajanje poroštev bankam, ki jih predvideva prejšnji teden uveljavljena novela zakona o javnih financah. Sklenila je ustanoviti strateški gospodarski svet ter oblikovala časovnico pogovorov s socialnimi partnerji.


15:56: Raishop Holding ne bo kupil Mercatorja od Infond Holdinga (dopolnjeno) z izjavo Raishopa

Maribor, 27. novembra (STA) - Raishop Holding odstopa od pogodbe, ki jo je sklenila z družbo Infond Holding za nakup 23 odstotkov Mercatorja, so na spletnih straneh Ljubljanske borze sporočili iz Infond Holdinga. Tej odločitvi botrujejo spremenjene razmere na kapitalskih in finančnih trgih glede na datum podpisa pogodbe.


15:52: Prometna nesreča na cesti Velenje - Arja vas

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Zaradi prometne nesreče je na glavni cesti Velenje - Arja vas pri Velenju polovična zapora prometa, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.


15:51: Nekdanji tajvanski predsednik končal gladovno stavko

Taipei, 27. novembra (STA) - Nekdanji tajvanski predsednik Chen Shui-bian, ki je v priporu zaradi korupcije, je danes končal 16-dnevno gladovno stavko. Chen se je za končanje stavke odločil dan potem, ko so tajvanski časniki objavili njegovo pesem, v kateri je namignil, da je pripravljen umreti za svoja načela, poroča ameriška tiskovna agencija AP.


15:49: EU potrdila vstop Švice v schengenski prostor 12. decembra (dopolnjeno) z opozorilom Švici, da mora spoštovati prosto gibanje oseb
Foto Foto servis

Seja sveta notranjih ministrov EU.
Predsedujoča, francoska notranja ministrica Michele Alliot-Marie.


15:45: Svet zavoda TNP želi dodatna sredstva za delovanje

Bled, 27. novembra (STA) - Svet javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) je danes potrdil program dela in sprejel finančni načrt za prihodnje leto. Za delovanje je predvidenih 1,7 milijona evrov, od tega 1,38 iz državnega proračuna. To pa naj ne bi zadostovalo za normalno delovanje, pravijo, zato bodo od resornega ministra skušali dobiti dodatna sredstva.


15:44: Litovski parlament Kubiliusa izvolil za premiera

Vilnius, 27. novembra (STA) - Litovski parlament je danes predsednika konservativne Domovinske unije Andriusa Kubiliusa izvolil za novega predsednika vlade. Kubilius ima seda dva tedna časa za predstavitev svoje vlade. Njegova stranka je na oktobrskih parlamentarnih volitvah porazila doslej vladajoče socialdemokrate, vlado pa bo oblikovala skupaj s tremi manjšimi strankami.


15:42: Miklavčič: Z zdravstvenim denarjem bo treba delati bolj racionalno (intervju)
Foto Foto servis

Minister za zdravje Borut Miklavčič.
Arhiv STA.


15:38: Na Debatni kavarni o literarnem prevajanju, "ki se splača"

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Literarno prevajanje je veščina, ki se je ni do ponatankosti mogoče naučiti na fakulteti, so se strinjali udeleženci Debatne kavarne na temo Literarno prevajanje danes. In še, izvirnik je eden, prevodov je več, kar pomeni, da se prevodi spreminjajo tako hitro kot jezik.


15:34: Na letošnjem Čevlju še več obiskovalcev
Foto Foto servis

Dogodek ČEVELJ 2 (Čista Električna Vozila za Ekološko ozaveščene Ljudi).
Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič.


15:34: Češka med prioritetami izpostavila odpravo vizumov za Balkan

Bruselj, 27. novembra (STA) - Češki notranji minister Ivan Langer je danes v Bruslju predstavil prednostne naloge češkega predsedstva na področju notranjih zadev, med katerimi je izpostavil tudi dialog za odpravo vizumov za države Zahodnega Balkana. "Prizadevali si bomo za čimprejšnjo odpravo vizumov, a države morajo biti pripravljene," je poudaril Langer.


15:27: Slovenski muzeji vključeni v dva mednarodna projekta
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) o mednarodni konferenci NEMO in projektu Prostovoljci za kulturno dediščino.
Janja Rebolj iz Mestnega muzeja Ljubljana, predsednica SMS Metka Fujs in Elizabeta Petruša Štrukelj iz Arhitekturnega muzeja Ljubljana.


15:26: El Baradej kritiziral ZDA in Izrael ter pozval Sirijo k sodelovanju

Dunaj, 27. novembra (STA) - Generalni direktor Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Mohamed El Baradej je danes na zasedanju Sveta guvernerjev IAEA na Dunaju ostro kritiziral Izrael in ZDA glede uničenja domnevnega jedrskega reaktorja v Siriji lansko leto. Hkrati pa je Sirijo pozval h "kar največji transparentnosti", poroča avstrijska tiskovna agencija APA.


15:25: Vlada v soboto začenja pogovore s socialnimi partnerji
Foto Foto servis

Novinarska konferenca po seji vlade, na kateri je spregovoril premier Borut Pahor skupaj z ministri, ki sestavljajo koordinacijsko skupino vlade.


15:21: Vlada bo iz načrta Bruslja izbrala ukrepe, ki bodo najbolj koristili gospodarstvu

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari je po seji vlade poudaril, da bo Slovenija iz načrta Evropske komisije za oživitev gospodarstva izbrala tiste ukrepe, ki bodo najbolj koristili slovenskemu gospodarstvu. Finančni minister France Križanič je ocenil, da bi bil glede na predlog Bruslja paket vzpodbud vreden okoli 450 milijonov evrov.


15:18: Nekdanji uslužbenec Mors Črt Kanoni toži novinarja Jureta Brankoviča

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Nekdanji svetovalec Karla Erjavca za odnose z javnostmi na Mors Črt Kanoni toži novinarja POP TV Jureta Brankoviča. Ta je septembra lani, podobno kot tudi drugi mediji, poročal o aferi lažnih potrdil o izobrazbi v javni upravi. Brankovič se je v sredo zaradi Kanonijeve tožbe zagovarjal pred ljubljanskimi okrožnimi sodniki, poroča Delo.


15:15: Knjižni sejem: Slovenske založbe iz zamejstva se predstavijo
Foto Foto servis

24. Slovenski knjižni sejem.
Arhiv STA


15:15: Prometna nesreča na Smrtnikovi ulici v Ljubljani

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Zaradi prometne nesreče je na Smrtnikovi ulici v Ljubljani promet oviran, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.


15:13: Ljubljanska borza: Indeksa višje (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


15:12: Češki senat začel razpravo o protiraketnem ščitu

Praga, 27. novembra (STA) - Zgornji dom češkega parlamenta je danes začel razpravo o dveh pogodbah, ki ZDA dovoljujeta namestitev delov protiraketnega ščita na ozemlju Češke. 81-članski senat bo pogodbi po pričakovanjih potrdil, saj ima vladajoča koalicija premiera Mireka Topolaneka v njem večino 45 glasov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.


15:09: Jambreka na mestu predsednika sveta Zbora za republiko zamenjal Virant
Foto Foto servis

Svet zbora je za svojega novega predsednika soglasno izvolil Gregorja Viranta.
Arhiv STA


15:08: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 27. novembra 2008.


15:06: Raiffeisen izbran za najboljšo banko srednje in vzhodne Evrope

London/Dunaj, 27. novembra (STA) - Finančna revija The Banker, ki jo izdaja skupina Financial Times, je Raiffeisen Zentralbank Österreich (RZB) in njeni hčerinski družbi Raiffeisen International Bank-Holding skupaj podelila naziv banka leta srednje in vzhodne Evrope za leto 2008. To je peta nagrada, ki jo je revija The Banker podelila skupini RZB kot vodilni banki v tej regiji.


15:05: Vlada še ni sprejela uredbe o izdajanju poroštev bankam
Foto Foto servis

Novinarska konferenca po seji vlade, na kateri je spregovoril premier Borut Pahor skupaj z ministri, ki sestavljajo koordinacijsko skupino vlade.


15:04: EU po napadih v Bombaju obljubila pomoč svojim državljanom

Bruselj, 27. novembra (STA) - Notranji ministri EU so danes v Bruslju izrazili sožalje žrtvam terorističnih napadov v Bombaju in obljubili takojšnjo usklajeno pomoč evropskim državljanom, ki so v tem indijskem velemestu. "Zdravstvena pomoč, konzularna podpora in pomoč pri evakuaciji se že zagotavljajo," so poudarili v posebni izjavi po napadih.


15:00: Napoved - šport, 28. 11. (petek)

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Napoved športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 28. novembra.


14:59: Bruselj ukrepa proti državam zaradi nižjega DDV na konje

Bruselj, 27. novembra (STA) - Evropska komisija bo Nizozemsko zaradi nižjega davka na dodano vrednost (DDV) na konje, tudi tekmovalne, poslala na Sodišče Evropskih skupnosti, z drugim opominom pa ukrepa še proti Avstriji, Nemčiji, Franciji in Luksemburgu. Nižji DDV je sicer mogoč za živali, namenjenih za prehrano, nikakor pa ne za hišne ali tekmovalne živali, pravijo v Bruslju.


14:59: Sodišče ustavilo preiskavo v zadevi Orion

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Devet mesecev po tistem, ko je tožilstvo odstopilo od pregona v zadevi Orion, je tudi ljubljansko okrožno sodišče ustavilo preiskavo zoper družbo Orion zaradi suma kaznivega dejanja goljufije, pišejo današnje Finance.


14:51: Cariniki na Starodu v prtljagi našli več kot pol milijona evrov
Foto Foto servis

Odkritih več kot pol milijona evrov neprijavljene gotovine na mejnem prehodu Starod.


14:45: Primc: Krek in Korošec med največjimi možmi v slovenski zgodovini
Foto Foto servis

Spominska slovesnost ob 143-letnici rojstva voditelja zgodovinske Slovenske ljudske stranke Janeza Evangelista Kreka in 68-letnici smrti dolgoletnega vodje zgodovinske SLS in edinega slovenskega premiera v kraljevini Jugoslaviji Antona Korošca, ki jo je pripravil Mestni odbor SLS Ljubljana.
Predstavniki mestnega odbora SLS Ljubljana polagajo sveče na grob voditelja zgodovinske Slovenske ljudske stranke Janeza Evangelista Kreka.


14:40: V primeru Global zaslišali direktorja VIP Danijela Praštala

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Na današnji glavni obravnavi v primeru Global so zaslišali Danijela Praštala, ki je zanikal, da bi obtoženega Seada Suljanovića osebno poznal ter da bi brez pogodbe delal za VIP varovanje. Zaslišani operativni direktor družbe Rasim Kazić pa je izjavil, da je obtoženi za družbo delal pet let.


14:39: Lyon dva tedna brez Benzemaja

Lyon, 27. novembra (STA/HINA) - Napadalec sedemkratnega francoskega prvaka Lyona in francoske nogometne reprezentance Karim Benzema bo moral prisilno počivati vsaj dva tedna. Benzema si je minuli teden na reprezentančni tekmi proti Urugvaju poškodoval mišico, po današnjem zdravniškem pregledu pa je jasno, da bo moral počivati najmanj 14 dni, je dejal trener Lyona Claude Puel.


14:38: Nova generacija podjetij s certifikatom Družini prijazno podjetje

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Zavod Ekvilib in ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve sta danes podelila certifikate Družini prijazno podjetje drugi generaciji slovenskih podjetij, ki so se vključila v certificiranje. Dosedanjim 32 imetnikom, ki so osnovni certifikat pridobili v letu 2007, se je tako pridružilo še 22 novih podjetij in organizacij.


14:38: Civilna iniciativa po pomoč za zaščito tržnice k ministrici

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Civilna iniciativa Tržnice ne damo je v javnem pismu ministrico za kulturo Majdo Širca zaprosila za pomoč pri ohranitvi ljubljanske glavne tržnice in s tem tudi Vodnikovega in Pogačarjevega trga kot dragocene, trajne, nedotakljive vrednote državnega pomena. Prosijo, da se zavzame za umik načrtovanja kar dveh garaž v samem mestnem središču.


14:37: Indijski premier za napade v Bombaju obtožil zunanje dejavnike

New Delhi, 27. novembra (STA) - Indijski premier Manmohan Singh je danes izjavil, da se odgovorni za napade v Bombaju (Mumbaju) nahajajo "zunaj države", in posvaril "sosede", ki nudijo zatočišče protiindijskim skrajnežem. V televizijskem nagovoru je sodržavljane pozval, naj po napadih, v katerih so bili po zadnjih podatkih ubitih 104 ljudje, ohranijo mir in harmonijo v državi.


14:36: Predsednik DS Kavčič v Celovcu o položaju koroških Slovencev

Celovec, 27. novembra (STA) - Predsednik državnega sveta (DS) Blaž Kavčič se je danes v Celovcu na avstrijskem Koroškem sešel s predstavniki tamkajšnje slovenske manjšine. O srečanju je dejal, da je prineslo "zelo dragocene informacije in vpoglede", ocenil pa je tudi, da bo treba v mandatu nove slovenske vlade "nekatere stvari poudariti odločneje v dobro koroških Slovencev."


14:34: Italijanska policija aretirala 24 domnevnih članov mafije

Rim, 27. novembra (STA) - Italijanska policija je danes v protimafijski akciji, imenovani Botri, v Kataniji aretirala 24 domnevnih članov mafijskega klana Santapaola-Ercolano. Aretirani - med njimi je tudi svetnik občine Paterno Carmelo Frisenna iz stranke Naprej Italija - so osumljeni sodelovanja v mafijski združbi in različnih kaznivih dejanj, poročajo italijanski mediji.


14:33: Salus v devetmesečju s 6,7 milijona evrov dobička

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Salus je v devetmesečju ustvaril 6,7 milijona evrov čistega dobička pred obdavčitvijo, kar je 58,06 odstotka manj kot v prvih devetih mesecih lani. Znižanje je posledica prodaje delnic Abanke in Luke Koper v letu 2007. Brez upoštevanja te prodaje se je čisti dobiček pred obdavčitvijo v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za 12,97 odstotka.


14:32: Pahor imenoval Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve (krajše)
Foto Foto servis

Novi posebni odposlanec za zunanje zadeve Dimitrij Rupel.
Arhiv STA


14:31: Vlada bo oblikovala strateški gospodarski svet

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Predsednik vlade Borut Pahor bo v sodelovanju z ministrom za gospodarstvo Matejem Lahovnikom oblikoval strateški gospodarski svet. Po Pahorjevih besedah želi vlada vanj poleg ministrov krizne skupine pritegniti najboljše strokovnjake, ki bodo vladi svetovali pri reševanju aktualnih ekonomskih vprašanj v razmerah globalne finančne krize.


14:29: Sporočilo uredništvom - izjava ministrice Kresalove
14:27: Za DVB-T se zanimajo Norkring, ORS in konzorcij Slovenian DTT

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Na ponovljen razpis za podelitev radijskih frekvenc za drugo omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem območju Slovenije (multipleks B) so se prijavili Norkring, ORS in konzorcij Slovenian DTT, so po današnjem odpiranju ponudb za STA pojasnili na agenciji za pošto in elektronske komunikacije (Apek).


14:27: Milram razmišlja o prekinitvi pogodbe s kolesarsko ekipo

Berlin, 27. novembra (STA/AFP) - Razmere v kolesarstvu, številni dopinški primeri in finančna kriza so prisilili nemškega mlečnega giganta Milram, da je začel razmišljati o prekinitvi pogodbe s kolesarsko ekipo. V ta namen je najel skupino odvetnikov, ki preučujejo možnost, da bi sodelovanje s kolesarstvom prekinili že pred letom 2010, ko se pogodba izteče.


14:26: Vlada imenovala še preostale državne sekretarje

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Vlada je na današnji seji imenovala še preostale državne sekretarje na posameznih ministrstvih in v kabinetu predsednika vlade, je po seji vlade pojasnil premier Borut Pahor.


14:21: Islamisti prevzeli odgovornost za umor župana Vladikavkaza

Moskva, 27. novembra (STA) - Skrajna islamska skupina v ruskem Severnem Kavkazu je danes prevzela odgovornost za sredin atentat na župana severnoosetijske prestolnice Vladikavkaz Vitalija Karajeva, navaja s čečenskimi uporniki povezana spletna stran Kavkazcenter. com.


14:19: Pahor imenoval Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve (nujno)
Foto Foto servis

Novi posebni odposlanec za zunanje zadeve Dimitrij Rupel.
Arhiv STA


14:18: Tajska vlada razglasila izredno stanje na zasedenih letališčih

Bangkok, 27. novembra (STA) - Tajska vlada je danes na zasedenih letališčih v Bangkoku razglasila izredne razmere, je po krizni seji vlade v kraju Chiang Mai po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočil neimenovani minister. Vlada je policijo že pooblastila, da odločitev uveljavi.


14:16: Sporočilo uredništvom - izjava za medije Tasiča odpade
14:08: Raishop Holding ne bo kupil Mercatorja od Infond Holdinga

Maribor, 27. novembra (STA) - Raishop Holding odstopa od pogodbe, ki jo je sklenila z družbo Infond Holding za nakup 23 odstotkov Mercatorja, so na spletnih straneh Ljubljanske borze sporočili iz Infond Holdinga. Tej odločitvi botrujejo spremenjene razmere na kapitalskih in finančnih trgih glede na datum podpisa pogodbe.


14:00: Poslanci SNS pozivajo k zbiranju podpisov za referendum proti džamiji

Ljubljana, 27. novembra (STA) - V poslanski skupini SNS odločno nasprotujejo nameravani gradnji "islamskega versko-kulturno-pravno-političnega centra" v Ljubljani, je v sporočilu za javnost zapisal vodja PS SNS Zmago Jelinčič. Javnost pozivajo k zbiranju podpisov za referendum, na katerem naj bi volivci dokončno odločili o tem, ali si sploh želijo gradnje džamije v Ljubljani.


13:54: Grosupeljski policisti prijeli oborožena roparja

Grosuplje, 27. novembra (STA) - Grosupeljski policisti so v sredo prijeli moška iz Grosupljega, stara 21 in 28 let, ki sta osumljena ropa in nedovoljenega prometa z orožjem. 16. novembra okoli pol ene ure zjutraj sta namreč oropala enega tamkajšnjih gostinskih lokalov, pri čemer sta natakarici grozila s pištolo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.


13:43: Komisija ukrepa proti Sloveniji zaradi neenakih možnosti za moške in ženske

Bruselj, 27. novembra (STA) - Evropska komisija je danes Sloveniji in še petim državam - Avstriji, Madžarski, Italiji, Litvi in Malti - poslala drugi opomin zaradi kršenja evropske zakonodaje, ki prepoveduje diskriminacijo na podlagi spola pri zaposlovanju in delu. Države imajo za odgovor dva meseca časa.


13:36: Pri Cankarjevi založbi izšli novi moderni klasiki in nobelovec

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Pri Cankarjevi založbi so izšle tri knjige v zbirki Moderni klasiki: Zgodbe H.P. Lovercrafta, Neron, krvavi pesnik Desza Kosztolanyija in knjiga Katerokoli človeško srce avtorja Williama Boyda. Izšla pa je tudi knjiga Pomlad in drugi letni časi letošnjega nobelovca Jean-Marie Gustavea Le Clezia in Založniške zgodbe Jasona Epsteina.


13:35: Pregled - Slovenija do 13.30

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 13.30.


13:34: Livnijeva zahteva takojšen odhod Olmerta
Foto Foto servis

Izraelska zunanja ministrica Cipi Livni.
Arhiv STA.


13:33: Tondach si je še utrdil vodilno mesto med kritinami v Sloveniji

Murska Sobota, 27. novembra (STA) - Tondach Slovenija bo do konca leta dosegel več kot 24 milijonov evrov prihodkov in s tem za dobrih 35 odstotkov presegel lanski rezultat. Prodal bo 1,2 milijona kvadratnih metrov streh, kar je največ doslej, z več kot 29-odstotnim deležem pa tako ohranja vodilni položaj med kritinami v Sloveniji.


13:33: V petek znani izsledki preiskave v farmacevtskem sektorju

Bruselj, 27. novembra (STA) - Evropska komisarka za konkurenco Neelie Kroes bo v petek predstavila izsledke preiskave v farmacevtskem sektorju zaradi sumov o omejevanju konkurence na trgu izvirnih in generičnih zdravil. V preiskavo, ki jo je začela že januarja, bi lahko bila vključena tudi novomeška Krka.


13:29: Pregled - svet od 8.30 do 13.30

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Pregled dogodkov v svetu od 8.30 do 13.30.


13:29: WIIW: Prekinitev rasti v vzhodni Evropi, vendar brez recesije

Dunaj, 27. novembra (STA) - Mednarodna finančna kriza bo močno prizadela tudi srednjo, vzhodno in jugovzhodno Evropo, vendar regija po mnenju Dunajskega inštituta za mednarodne gospodarske primerjave (WIIW) ne bo zapadla v recesijo, z nekaj izjemami, kot je denimo Madžarska. Sloveniji inštitut v obeh prihodnjih letih napoveduje gospodarsko rast v višini treh odstotkov.


13:27: Računsko sodišče: Slovenija leta 2007 neto plačnica v proračun EU

Ljubljana, 27. novembra (STA) - V slovenskem državnem proračunu za leto 2007 je bilo realiziranih le malo manj kot 60 odstotkov načrtovanih prihodkov iz proračuna EU. Plačila sredstev v evropski proračun pa so za 8,7 milijona evrov presegala prejeta sredstva iz evropskega proračuna, v revizijskem poročilu ugotavlja računsko sodišče.


13:27: Nujno sporočilo uredništvom - novinarska konferenca po seji vlade ob 14. uri
13:26: Prometna nesreča na dolenjski avtocesti

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Zaradi prometne nesreče je na avtocesti Ljubljana - Pluska med začetkom avtoceste v Pluski in pokritim vkopom Medvedjek v smeri Ljubljane oviran promet, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.


13:25: Ljubljanska borza: Indeksa višje (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


13:20: Poslovni rezultat Elesa odvisen od upravnega sodišča

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Poslovanje Elesa je razmeroma stabilno, poslovni rezultat pa je stvar interpretacije evropske regulative in možnosti, kako z denarjem, ki ga Eles zasluži na čezmejnih vodih, razpolagati, je dejal direktor družbe Vitoslav Türk. V rokah upravnega sodišča je tako odločitev, kam pripisati 30 milijonov neopredeljenih sredstev.


13:20: MZZ: Med žrtvami napadov v Bombaju ni slovenskih državljanov

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Z zunanjega ministrstva so danes sporočili, da med žrtvami terorističnih napadov v Bombaju po doslej dostopnih informacijah ni slovenskih državljanov. Slovensko veleposlaništvo v New Delhiju je v stalnem stiku z lokalnimi oblastmi in konzulati držav EU v Bombaju, prav tako pa preverjajo sezname ranjenih, ki so bili prepeljani v bolnišnice.


13:19: Kuneva v akcijo za skupinske odškodninske zahtevke potrošnikov, ki jih v Sloveniji še ni
Foto Foto servis

Evropska komisarka za varstvo potrošnikov Meglena Kuneva.
Arhiv STA


13:08: Z investicijo slovenjgraška bolnišnica izpolnjuje zahteve inšpektorja
Foto Foto servis

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec.
Arhiv STA


13:06: SLS pozdravlja Türkove izjave o slovensko-hrvaški meji

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Slovenska ljudska stranka pozitivno ocenjuje izjavo predsednika republike Danila Türka med sredinim obiskom v Zagrebu, da se je treba pri reševanju mejnih vprašanj s Hrvaško držati načela "uti possidetis juris", kar, kot je pojasnil, pomeni, da morajo teritorialne razmere ostati takšne, kot so bile ob nastanku obeh držav.


13:05: Illy: Ključ do uspeha je trdo delo
Foto Foto servis

Podjetnik Riccardo Illy.
Arhiv STA


12:59: V GZS pozdravili načrt Bruslja za oživitev evropskega gospodarstva
Foto Foto servis

Gospodarska zbornica Slovenije.
Arhiv STA


12:41: V DZS opozarjajo na nelegalno izkoriščanje avtorskih del

Ljubljana, 27. novembra (STA) - V založništvu in trgovini DZS so ob knjižnem sejmu sprožili poziv, s katerim opozarjajo na nelegalno in nemoralno izkoriščanje avtorskih del. V DZS ugotavljajo, da elektronske različice njihovih slovarjev, znane pod imenom ASP, znotraj nekaterih podjetij pogosto uporabljajo nelegalno, je dejala urednica za slovarje Nuša Drinovec Sever.


12:37: Šoltes: Izdan je bil sklep o reviziji nakupa patrij
Foto Foto servis

Predsednik računskega sodišča Igor Šoltes.
Arhiv STA


12:29: Matej Poklukar novi predsednik ŠOU v Ljubljani (dopolnjeno) z izjavama Mateja Poklukarja in Jelene Štrbac
Foto Foto servis

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU).
Arhiv STA


12:16: Španija prevzema predsedovanje odboru ministrov Sveta Evrope

Strasbourg, 27. novembra (STA) - Španija danes od Švedske prevzema polletno predsedovanje odboru ministrov Sveta Evrope, so sporočili iz Strasbourga. Maja prihodnje leto bo to nalogo od Španije prevzela Slovenija.


12:14: Neznana skupina prevzela odgovornost za napad na sedež EU v Prištini

Priština, 27. novembra (STA) - Doslej neznana skupina kosovskih Albancev je danes prevzela odgovornost za bombni napad na prostore posebnega predstavnika EU v kosovski prestolnici 14. novembra, ob tem pa posvarila pred napadi na pripadnike srbske manjšine na Kosovu. V zvezi z napadom so prijeli tri Nemce, ki pa bi jih lahko zaradi pomanjkanja dokazov že danes izpustili.


12:13: Sproščen promet na cesti Podgrad - Kozina

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Kot so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste, so na cesti Podgrad - Kozina, pri Hrušici odstranili prevrnjeno vozilo.


12:11: Marshall se bo hladil tri mesece

Ljubljana, 27. novembra (STA/HINA) - Vodstvo regionalne košarkarske lige NLB je danes izreklo kazni za incident na tekmi 9. kroga med Splitom CO in Cibono. Po pričakovanjih je najstrožja kazen doletela Ciboninega Američana Rawla Marshalla, ki v ligi ne bo smel igrati kar tri mesece, poleg tega pa bo moral plačati še 6500 evrov.


12:03: V Nemčiji novembra upad števila brezposelnih

Nürnberg, 27. novembra (STA) - Število brezposelnih v Nemčiji se je novembra zmanjšalo za 8000 na 2.988.000, stopnja brezposelnosti pa se je znižala za 0,1 odstotne točke na 7,1 odstotka. Trg dela je stabilen, je danes v Nürnbergu povedal predsednik upravnega odbora nemške zvezne agencije za delo Frank-Jürgen Weise.


12:00: Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.


11:50: V Slovenski Bistrici bo zaživelo Praznično grajsko mesto

Slovenska Bistrica, 27. novembra (STA) - Pod praznično okrašeno lipo na zunanjem dvorišču gradu v Slovenski Bistrici bo med 4. in 10. decembrom zaživela prireditev Praznično grajsko mesto, ki jo pripravljalo tamkajšnji zavod za kulturo, razvojno informacijski center, občina, turistična organizacija in komunalno podjetje.


11:49: V mariborski Karitas predstavili svoje aktivnosti
Foto Foto servis

Nadškofijska Karitas.
Arhiv STA


11:39: Bombaj: Policija vdrla v hotel, a ni našla talcev

Bombaj, 27. novembra (STA) - Indijska policija je vdrla v enega od hotelov v Bombaju, ki so ga v sredo napadli islamski skrajneži in v katerem naj bi zadrževali talce. Pripadniki posebnih enot so pregledali vsako sobo hotela Taj Mahal posebej, pri čemer so naleteli na več trupel, niso pa našli talcev, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.


11:35: Gospodarsko razpoloženje v EU še naprej pada, še posebej v Sloveniji

Bruselj, 27. novembra (STA) - Zaupanje v evropsko gospodarstvo še kar pada, najizraziteje v Sloveniji. Kazalnik gospodarskega razpoloženja (ESI) se je novembra v primerjavi z oktobrom znižal tako v območju evra kot v celotni EU in pri tem dosegel najnižji vrednosti od leta 1993 oziroma 1985, je pokazala danes objavljena raziskava Evropske komisije.


11:32: Jasmin Handanović podaljšal z Mantovo

Milano, 27. novembra (STA) - Drugi vratar slovenske nogometne reprezentance Jasmin Handanović bo tudi v prihodnje ostal na Apeninskem polotoku. Tridesetletni Handanović je namreč podaljšal pogodbo z drugoligašem Mantovo do 30. junija 2012, je poročala spletna stran www.tuttomercatoweb.com.


11:31: Sproščen promet na štajerski avtocesti

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Kot so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste, so na avtocesti Maribor - Ljubljana med priključkom Slovenske Konjice in priključkom Slovenska Bistrica - jug v smeri Maribora odstranili vozilo v okvari.


11:22: Pogrešajo 49-letnega Konrada Habjaniča iz okolice Maribora

Maribor, 27. novembra (STA) - Neznano kam je med 13. in 18. septembrom odšel 49-letni Konrad Habjanič iz Stolnega vrha pri Mariboru. Pogrešani je visok približno 170 centimetrov, suhe postave in ima temnejše krajše lase s čelno plešo, so sporočili s Policijske uprave Maribor.


11:13: Ljubljanska borza trgovanje začela neenotno
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


11:10: EU potrdila vstop Švice v schengenski prostor 12. decembra
Foto Foto servis

Seja sveta notranjih ministrov EU.
Predsedujoča, francoska notranja ministrica Michele Alliot-Marie.


11:07: Vreme po Sloveniji ob 11. uri in napoved

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Popoldne bo pretežno jasno. Po nekaterih kotlinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem do okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.


11:02: V službenih stanovanjih bo prebivalo 38 poslancev

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Mandatno-volilna komisija je danes razdelila 38 službenih stanovanj, ki jih bodo v tem mandatu uporabljali poslanke in poslanci. Za najem stanovanj, ki merijo od 19 do 66 kvadratnih metrov, bodo poslanci mesečno odšteli od 90 do 280 evrov.


11:01: Oviran promet na štajerski avtocesti

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Zaradi vozila v okvari je na avtocesti Maribor - Ljubljana med priključkom Slovenske Konjice in priključkom Slovenska Bistrica - jug v smeri Maribora oviran promet na počasnem pasu, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.


11:00: Razmere na slovenskih cestah ob 11. uri

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste poteka promet zaradi prometne nesreče izmenično enosmerno na glavni cesti Podgrad - Kozina pri Hrušici.


10:55: Preprečili prodajo domnevne Hitlerjeve knjižne kazalke

Washington, 27. novembra (STA) - Ameriški zvezni agenti so nedavno preprečili prodajo ukradenega zlatega bralnega znamenja, ki naj bi ga nacističnemu voditelju Adolfu Hitlerju podarila njegova partnerica Eva Braun, je v sredo sporočilo ameriško pravosodno ministrstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


10:40: Medvedjev in Chavez za vzpostavitev multipolarnega sveta
Foto Foto servis

Venezuelski predsednik Hugo Chavez in ruski predsednik Dmitrij Medvedjev ob srečanju.


10:36: Zavarovalnica Generali s spremembami v upravi

Ljubljana, 27. novembra (STA) - V sestavi uprave Zavarovalnice Generali je nedavno prišlo do nekaterih sprememb. Upravi se je pridružila Vanja Hrovat, medtem ko je zavarovalnico zapustil Sebastjan Žlebnik. Predsednik uprave še naprej ostaja Gregor Pilgram, so danes sporočili iz zavarovalnice.


10:33: Evropske borze ob začetku trgovanja z rastjo tečajev

London, 27. novembra (STA) - Začetek današnjega trgovanja na vodilnih evropskih borzah je spodbuden. V Londonu, Frankfurtu in Parizu so se osrednji delniški indeksi nekaj več kot uro po odprtju trgov pomaknili za krepak odstotek oz. nekaj več kot dva odstotka višje kot ob koncu sredinega trgovanja.


10:25: Fotografu Borisu Gaberščiku nagrada za razstavo leta 2008

Maribor, 27. novembra (STA) - Fotograf Boris Gaberščik si je za svojo pregledno razstavo, ki je bila marca in aprila na ogled v Mestni galeriji Ljubljana, prislužil nagrado Razstava leta 2008. Podeljuje jo Foto-akademija festivala Mesec fotografije 08, podelili so jo v torek v Razstavnem salonu Rotovž v Mariboru, so sporočili iz zavoda Mesec fotografije.


09:53: Vesna Cukrov kandidatka za predsednico Državne revizijske komisije

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Parlamentarna mandatno-volilna komisija državnemu zboru predlaga, naj za predsednico Državne revizijske komisije imenuje nekdanjo članico te komisije Vesno Cukrov.


09:26: Uprava Impola 2000 odslej tričlanska

Slovenska Bistrica, 27. novembra (STA) - Nadzorni svet Impola 2000, skoraj 100-odstotnega lastnika slovenskobistriške skupine Impol, je na torkovi seji podelil nov mandat upravi, ki bo od 1. januarja v skladu s sklepom skupščine tričlanska. Upravo bo še naprej vodil Jernej Čokl, njena člana pa ostajata Vlado Leskovar in Janko Žerjav, medtem ko se bo četrti član Adi Žunec upokojil.


06:00: Nadzorniki NLB o devetmesečnem poslovanju

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) bo danes obravnaval poslovne rezultate v obdobju od januarja do septembra in plan banke do leta 2011. Nadzorniki pa bi utegnili začeti tudi postopek za imenovanje novega predsednika uprave, saj se sedanjemu prvemu možu, Marjanu Kramarju, petletni mandat izteče februarja 2009.


00:30: Vlada danes o merilih in pogojih za izdajanje poroštev

Ljubljana, 27. novembra (STA) - Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala predlog uredbe o merilih in pogojih za izdajanje poroštev po zakonu o javnih financah. Novela zakona o javnih financah določa, da se lahko država med izrednimi razmerami zaradi finančne krize dodatno zadolžuje in izdaja državna poroštva izven zakonsko določenega obsega oz. rebalansa proračuna.


26. november 2008
Wall Street: Indeksa krepko navzgor
Krka ni osumljena kartelnega dogovarjanja
Komisija o financiranju avtocest, ko dobi formalno izjavo o načrtih za spremembo sistema vinjet
Bruselj ne daje podatkov o farmacevtskih podjetjih v preiskavi
POPRAVEK: Geoplin letos s 30 milijoni evrov dobička
Prve kadrovske spremembe na kmetijskem ministrstvu
STO: Globalna finančna kriza se kaže tudi v slovenskem turizmu
Načrt: Dodatna milijarda evrov za mala in srednja podjetja
V Kranjski Gori v petek začetek smučarske sezone
Svet delavcev Palome poziva ministra Lahovnika
Ajdovski Mlinotest v devetmesečju boljše kot lani
Načrt: Sloveniji dodatnih 54 milijonov evrov predplačil
Spletni priročnik za prijave na razpise v okviru programa Progress
Iskra Avtoelektrika v devetmesečju okrepila prodajo
V Mariboru gostovali gospodarstveniki Republike Srbske
Kompas MTS z višjimi prihodki in nižjim dobičkom
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Maruša Kmet nova direktorica Založbe Rokus Klett
ZSSS in upokojenci: Nižanje prispevnih stopenj bi ogrozilo pokojninsko blagajno
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzdol (daljše)
Geoplin letos s 30 milijoni evrov dobička
Erjavec za državne sekretarje predlagal Kusa, Kopač Mrakovo in Vesel Valentinčičevo (daljše)
Rudnik Trbovlje-Hrastnik in njegove hčerinske družbe v devetmesečju pozitivno
Projekt "Izziv, težak eno tono" za učinkovito rabo energije
Letne vinjete naprodaj najkasneje v četrtek, ponekod že danes
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzdol (krajše)
Decembra podražitev kruha (daljše)
Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (daljše)
Decembra podražitev kruha (krajše)
Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (krajše)
Oktobra več prihodov turistov in manj prenočitev
Vrednost opravljenih gradbenih del v tujini v prvem polletju nižja
Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (nujno)
Ljubljanska borza začela trgovanje z rastjo
Topro in Poteza Naložbe objavila prevzemno ponudbo za Jadran
Kmetje lahko zaradi posledic poletnih neurij uveljavljajo višjo silo
Izteka se zbiranje ponudb za nakup hotela Bellevue v Ljubljani
Sejem Kariera 08 odpira svoja vrata
25. november 2008
Türk: Gospodarski položaj prednostna naloga nove vlade
Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (daljše)
Inženirska zbornica podelila nagrade zbornice
Pahor: Vlada ne bo pomagala nekonkurenčnim podjetjem
GZS stopila v bran predlogu sprememb direktive o delovnem času
Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (krajše)
Ekonomski položaj v kmetijstvu v 2008 po prvih ocenah slabši
Pozavarovalnica Sava v devetmesečju z nižjim čistim dobičkom
EBRD v letu 2009 Sloveniji napoveduje triodstotno rast BDP
Eles ima teden časa za nov predlog rekonstrukcije daljnovoda Renče
Sodišče ustavilo prekrškovne postopke proti Telekomu
Elektro Gorenjska z novimi storitvami za manjše stroške odjemalcev
ZSSS Pahorju predstavil odklonilna stališča do direktive o delovnem času
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (daljše)
Med 2000 in 2006 potrjenih 28 kohezijskih projektov iz Slovenije
Na ponovljen razpis za frekvence v drugem omrežju DVB-T tri prijave
Nadstrankarski poslanski klub za obrt in podjetništvo
Na HE Blanca izvršena sinhronizacija prvega agregata
Slovenske železnice v devetmesečju z dobičkom; tovorni in potniški promet z izgubo
OECD Sloveniji napoveduje 2,1-odstotno gospodarsko rast
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (krajše)
KD Življenje do konca oktobra zbrala za 59 milijonov evrov premij
SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov (dopolnjeno)
Uspešno poslovno leto skupine Pomgrad
Nadomestni stadion kot začetek gradnje drugega dela radeljske obvoznice
Bruselj: Za avtocestni denar dovolj signal Slovenije glede vinjet
SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov
Bruselj naj bi za spodbujanje gospodarstva EU predlagal znižanje DDV
Tečaji na borzi tudi danes okrevajo
Durs poziva k ureditvi statusa rezidenta
Inženirska zbornica obeležuje dan inženirjev
24. november 2008
Finančno ministrstvo pripravlja uredbi za kreditiranje finančnih inštitucij
V torek več o daljnovodu Gorica-Divača
Manjšinski delničarji Palome z nasprotnima predlogoma
Erjavec prevzel okoljsko ministrstvo
Pavlica z delodajalci o socialnem dialogu
Zakeršnik zahteva razširitev dnevnega reda skupščine Prevent Globala
Za deleža v Palomi ena ponudba
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Zaradi razhajanj sprememba v vodstvu Iskratela
Simobil v Mariboru z novo ekološko usmerjeno poslovalnico
ATVP: Tom in Abama usklajeno pri pridobivanju delnic Javor Pivka
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (daljše)
Gaspari službi vlade za razvoj in evropske zadeve vidi kot enovit organ
Stres: Finančna kriza je posledica nespoštovanja etičnih vrednot
Križanič ob prevzemu poslov napovedal hitro ukrepanje
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (krajše)
Jarc svojemu nasledniku prepušča ministrstvo v "dobri formi"
Kazalec gospodarske klime v Sloveniji novembra navzdol
Finančna kriza lahko privede do množičnega propada komercialnih bank
Vizjak Lahovniku predal posle
Savinjsko-šaleško gospodarstvo čuti posledice globalne krize
Vlačič prevzel posle od Žerjava
Žito prevzema del blagovnih znamk Droge Kolinske
V Smučarskem centru Cerkno pričeli zasneževati
Delo FT: Lani najboljši Krka, Splošna plovba in Revoz
Na Ljubljanski borzi krepka rast
Pralnica HTZ Velenje uspešno prestala presojo usposobljenosti
GIO v likvidaciji išče interesente za Smelt Intag in GIO Poslovna aviacija
Banka Koper na skupščini o imenovanju Čoka za nadzornika
V Sloveniji začenja obisk delegacija odbora OECD za javno upravo
Tušmobil presegel prag rentabilnosti
Izteče se rok oddaje ponudb za Palomo
23. november 2008
Telekom Slovenije se zanima za nakup Cosmofona
Kriza se odraža v slovenskem, še posebej v blejskem turizmu
Premogovnik Velenje s srbsko vlado o prenosu znanj
Na Dolenjskem bodo spremljali kakovost in geografsko poreklo cvička
Začenja se teden zaposljivosti, namenjen zaposlovanju mladih
Celje letos obiskalo več turistov kot lani
Na Koroškem v prihodnjih mesecih okoli 500 novih iskalcev dela
Dan odprtih vrat Agencije za radioaktivne odpadke
22. november 2008
Vlada imenovala skupino za usklajevanje ukrepov v boju s krizo
Telekom načrtuje prevzem s 400 milijonov evrov posojila
Big Bang načrtuje širitev tudi v tujino
Tuji gradbeni delavci skoraj izključno iz nekdanje Jugoslavije (tema)
Izdelan idejni projekt Mesta na vodi na Družmirskem jezeru
Dnevnik: Ekonomisti kritični do predlogov novih ministrov
Območje blejskih Vezenin čaka na konec denacionalizacije
Elan Inventa uspešna na Švedskem in Hrvaškem
Z evropskimi sredstvi do koroškega čezmejnega geoparka
Slovenska gospodarska delegacija v Mehiko
Nova vlada se bo sestala na prvi sejiZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567