Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 26.11.2008:


22:38: Wall Street: Indeksa krepko navzgor

New York, 26. novembra (STA) - Trgovanje z delnicami na največji ameriški borzi se je v sredo končalo v zelenih številkah. Delniški indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 8726,61 točke, kar je za 247,14 točke oz. 2,91 odstotka več kot v torek. Tehnološki indeks Nasdaq pa je pridobil 67,37 točke oz. 4,60 odstotka in se ustavil pri 1532,10 točke.


19:04: Krka ni osumljena kartelnega dogovarjanja
Foto Foto servis

Krka.
Arhiv STA


18:32: Komisija o financiranju avtocest, ko dobi formalno izjavo o načrtih za spremembo sistema vinjet
Foto Foto servis

Evropska komisija.
Arhiv STA


17:51: Bruselj ne daje podatkov o farmacevtskih podjetjih v preiskavi

Bruselj, 26. novembra (STA) - Evropska komisija ne more podati informacij o farmacevtskih podjetjih, ki so se znašla v preiskavi zaradi kršenja pravil konkurence v EU, so danes za STA potrdili v Bruslju. Na vprašanje, ali sta se v preiskavi znašli tudi slovenski podjetji Krka in Lek, je komisija odvrnila, da ne more komentirati.


16:42: POPRAVEK: Geoplin letos s 30 milijoni evrov dobička

Ljubljana, 26. novembra (STA) - V vesti smo napačno zapisali, da Geoplin v prvi polovici leta 2008 ob "ugodnih razmerah" pričakuje znižanje cen zemeljskega plina, in sicer za 40 odstotkov. Geoplin pričakuje znižanje cen v prvi polovici leta 2009 (IN NE 2008). Popravljeno vest objavljamo v celoti.


16:36: Prve kadrovske spremembe na kmetijskem ministrstvu

Ljubljana, 26. novembra (STA) - S prihodom Milana Pogačnika za novega ministra je na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano že prišlo do prvih kadrovskih sprememb. Že v soboto je vlada za državno sekretarko na kmetijskem ministrstvu imenovala Sonjo Bukovec, vodja kabineta novega ministra pa je s ponedeljkom postal Tomi Rumpf.


16:22: STO: Globalna finančna kriza se kaže tudi v slovenskem turizmu

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Globalna finančna kriza, katere vpliv je moč čutiti tudi v globalnih in evropskih turističnih tokovih, se po mnenju Slovenske turistične organizacije (STO) odraža tudi v aktualni statistiki prihodov in prenočitev slovenskega turizma s strani tujih gostov.


16:13: Načrt: Dodatna milijarda evrov za mala in srednja podjetja

Bruselj, 26. novembra (STA) - Evropska komisija v načrtu za oživitev evropskega gospodarstva posebno pozornost namenja malim in srednjim podjetjem. Poleg svežnja 30 milijard evrov posojil malim in srednjim podjetjem, ki ga je že pripravila Evropska investicijska banka, naj bi EIB za podjetja namenila še dodatno milijardo sredstev.


16:04: V Kranjski Gori v petek začetek smučarske sezone

Kranjska Gora, 26. novembra (STA) - V Kranjski Gori bodo v petek začeli s smučarsko sezono, in sicer bodo pognali vlečnici Mojca 1 in Mojca 2. Kot so sporočili iz lokalne turistične organizacije Kranjska Gora, so nizke temperature in do 30 centimetrov naravnega snega omogočili dobro snežno podlago.


15:57: Svet delavcev Palome poziva ministra Lahovnika

Sladki Vrh, 26. novembra (STA) - Svet delavcev Palome je danes na novega gospodarskega ministra Mateja Lahovnika naslovil pismo, v katerem ga seznanjajo o pomembnosti dokapitalizacije in trenutnih poslovnih razmerah. Kot je ob tem sporočil predsednik sveta delavcev Jože Korotaj, so ministra v pismu prosili, da nemudoma ukrepa, z njim pa naj bi se pogovorili tudi telefonsko.


15:35: Ajdovski Mlinotest v devetmesečju boljše kot lani
Foto Foto servis

Sedež družbe Mlinotest.
Arhiv STA


15:27: Načrt: Sloveniji dodatnih 54 milijonov evrov predplačil
Foto Foto servis

Evropska komisija.
Arhiv STA


15:22: Spletni priročnik za prijave na razpise v okviru programa Progress

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve je izdalo spletni priročnik dobrih praks uspešnega prijavljanja na razpise v okviru programa EU Progress. S tem želi izboljšati razumevanje področij razpisov omenjenega programa ter prijavljanja pravih projektov na prave razpise.


15:21: Iskra Avtoelektrika v devetmesečju okrepila prodajo
Foto Foto servis

Družba Iskra Avtoelektrika.
Arhiv STA


15:11: V Mariboru gostovali gospodarstveniki Republike Srbske

Maribor, 26. novembra (STA) - Štajerska gospodarska zbornica je danes v Mariboru pripravila srečanje z gospodarstveniki iz Republike Srbske, s katerim želijo vzpostaviti in pospešiti poslovno sodelovanje med slovenskimi podjetji in podjetji Republike Srbske. Ob tem so bile na srečanju predstavljene tudi možnosti investiranja v tej razvijajoči se entiteti znotraj BiH.


15:07: Kompas MTS z višjimi prihodki in nižjim dobičkom

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Družba Kompas MTS je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 65,7 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, medtem ko so ti v enakem obdobju leto prej znašali 58,5 milijona evrov. Pri tem je čisti dobiček znižala z 1,9 milijona evrov na 1,47 milijona evrov, kar pa je v skladu z načrti.


15:05: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 26. novembra 2008.


14:52: Maruša Kmet nova direktorica Založbe Rokus Klett

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Maruša Kmet, dosedanja direktorica prodaje, postaja s 1. januarjem 2009 glavna direktorica družbe Založba Rokus Klett. Dosedanji direktor Rok Kvaternik zapušča to mesto in po petih letih partnerstva z nemško založniško skupino Klett prevzema izključno vodenje regije jugovzhodna Evropa s sedežem v Beogradu.


14:50: ZSSS in upokojenci: Nižanje prispevnih stopenj bi ogrozilo pokojninsko blagajno

Ljubljana, 26. novembra (STA) - ZSSS in zveza društev upokojencev pozivata vlado, naj ne zniža prispevne stopnje za delodajalce za socialne prispevke - s čimer bi pomagali podjetjem v času krize -, saj da bi to lahko ogrozilo pokojninsko blagajno. Kot eno možnosti za pridobitev denarja za pomoč omenjajo več pobranih davkov.


14:35: Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzdol (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:32: Geoplin letos s 30 milijoni evrov dobička

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Družba Geoplin bo letos ustvarila za 400 milijonov evrov prihodkov, ob tem pa bo zabeležila za 30 milijonov evrov dobička. Družba v prvi polovici leta 2008 ob "ugodnih razmerah" pričakuje znižanje cen zemeljskega plina, in sicer za 40 odstotkov.


14:25: Erjavec za državne sekretarje predlagal Kusa, Kopač Mrakovo in Vesel Valentinčičevo (daljše)
Foto Foto servis

Predsednik DeSUS in minister za okolje in prostor Karl Erjavec na novinarski konferenci po seji izvršnega odbora DeSUS.


14:22: Rudnik Trbovlje-Hrastnik in njegove hčerinske družbe v devetmesečju pozitivno

Trbovlje, 26. novembra (STA) - Nadzorni svet Rudnika Trbovlje-Hrastnik je na ponedeljkovi seji obravnaval devetmesečno poslovanje matične družbe in hčerinskih podjetij. Nadzorniki so ugotovili, da je rezultat poslovanja hčerinskih družb s stališča obsega realizacije in naložbenih aktivnosti ter s stališča ohranjanja zaposlenosti pozitiven.


14:01: Projekt "Izziv, težak eno tono" za učinkovito rabo energije

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Društvo za sonaraven razvoj Focus je danes v Okoljskem centru v Ljubljani predstavilo projekt z naslovom Izziv, težak eno tono, s katerim želijo opozoriti na potencial varčne in učinkovite rabe energije. Ta potencial je namreč tako v Sloveniji kot v celotni EU velik, poudarjajo v društvu.


13:57: Letne vinjete naprodaj najkasneje v četrtek, ponekod že danes

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Družba za avtoceste v RS (Dars) je letne vinjete, ki bodo začele veljati s 1. decembrom in bodo stale 55 evrov, že v ponedeljek in torek dostavila pooblaščenim trgovcem. Ti so danes dobili zeleno luč za prodajo. Kot so za STA povedali v Darsu, bo letne vinjete na maloprodajnih mestih mogoče kupiti najpozneje v četrtek, ponekod pa že danes.


13:19: Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzdol (krajše)

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 4177,02 točke, kar je 4,30 točke oz. 0,10 odstotka manj kot v torek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je znižal za 4,16 točke oz. 0,44 odstotka na 951,41 točke.


13:06: Decembra podražitev kruha (daljše)
Foto Foto servis

Kruh.
Arhiv STA.


13:04: Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (daljše)
Foto Foto servis

Minister za promet Patrick Vlačič je na novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja v zvezi z vinjetami.


12:19: Decembra podražitev kruha (krajše)
Foto Foto servis

Kruh.
Arhiv STA.


11:54: Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (krajše)
Foto Foto servis

Minister za promet Patrick Vlačič je na novinarski konferenci odgovarjal na vprašanja v zvezi z vinjetami.


11:30: Oktobra več prihodov turistov in manj prenočitev

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Oktobra so v slovenskih turističnih objektih zabeležili 206.137 prihodov turistov, kar je štiri odstotke več kot oktobra lani, število prenočitev pa se je primerjalno znižalo za odstotek na 558.186. Pri tem se je povečalo tako število prihodov kot nočitev domačih gostov, je danes objavil državni statistični urad.


11:17: Vrednost opravljenih gradbenih del v tujini v prvem polletju nižja

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Vrednost gradbenih del, ki so jih v tujini opravila slovenska gradbena podjetja, se je v prvem polletju letos v primerjavi z drugim polletjem lani zmanjšala za več kot 23 odstotkov, so danes sporočili iz državnega statističnega urada.


10:49: Vlačič: Cene vinjet ne bomo spremenili (nujno)

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Cene vinjet ne bomo spremenili, je danes na novinarski konferenci povedal minister za promet Patrick Vlačič. Ob tem je dodal, da pa bo v prihodnje ključno, da se nastavi sistem, ki bo omogočal vzdržnost avtocestnega programa. Trenutni sistem namreč ni vzdržen.


10:21: Ljubljanska borza začela trgovanje z rastjo
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


10:07: Topro in Poteza Naložbe objavila prevzemno ponudbo za Jadran

Sežana, 26. novembra (STA) - Ljubljansko podjetje za naložbe in financiranje Poteza Naložbe ter sežanska finančna in poslovna družba Topro sta danes objavila ponudbo za prevzem sežanskega trgovskega podjetja Jadran. Ponudba je veljavna od 27. novembra do 5. januarja do 12. ure, prevzemnika pa ponujata 22 evrov za delnico.


09:42: Kmetje lahko zaradi posledic poletnih neurij uveljavljajo višjo silo

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Nosilci kmetijskih gospodarstev lahko zaradi škode po poletnih neurjih s točo do 5. decembra prijavijo višjo silo za neposredna plačila. Hkrati morajo oddati zahtevek zaradi izredne škode v tekoči kmetijski proizvodnji, ki so ga oddali na občini in je občinska komisija za oceno škode potrdila več kot 51 odstotkov poškodovanosti.


06:00: Izteka se zbiranje ponudb za nakup hotela Bellevue v Ljubljani

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Danes se bo iztekel rok za zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup hotela Bellevue poleg ljubljanskega parka Tivoli. Izklicna cena za hotel - zgrajen je bil pred 100 leti, zdaj pa je že deset let zaprt - je sedem milijonov evrov, obsega pa 13.000 kvadratnih metrov površin.


06:00: Sejem Kariera 08 odpira svoja vrata

Ljubljana, 26. novembra (STA) - Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se danes začne zaposlitveni sejem Kariera 08. Predstavilo se bo več kot 100 delodajalcev, ki želijo najti ustrezne sodelavce, s katerimi bodo nadaljevali svojo rast. Na sejmu pa se predstavljajo tudi ponudniki izobraževanj, MBA programov in drugi, ki lahko pomagajo na posameznikovi karierni poti.


25. november 2008
Türk: Gospodarski položaj prednostna naloga nove vlade
Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (daljše)
Inženirska zbornica podelila nagrade zbornice
Pahor: Vlada ne bo pomagala nekonkurenčnim podjetjem
GZS stopila v bran predlogu sprememb direktive o delovnem času
Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (krajše)
Ekonomski položaj v kmetijstvu v 2008 po prvih ocenah slabši
Pozavarovalnica Sava v devetmesečju z nižjim čistim dobičkom
EBRD v letu 2009 Sloveniji napoveduje triodstotno rast BDP
Eles ima teden časa za nov predlog rekonstrukcije daljnovoda Renče
Sodišče ustavilo prekrškovne postopke proti Telekomu
Elektro Gorenjska z novimi storitvami za manjše stroške odjemalcev
ZSSS Pahorju predstavil odklonilna stališča do direktive o delovnem času
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (daljše)
Med 2000 in 2006 potrjenih 28 kohezijskih projektov iz Slovenije
Na ponovljen razpis za frekvence v drugem omrežju DVB-T tri prijave
Nadstrankarski poslanski klub za obrt in podjetništvo
Na HE Blanca izvršena sinhronizacija prvega agregata
Slovenske železnice v devetmesečju z dobičkom; tovorni in potniški promet z izgubo
OECD Sloveniji napoveduje 2,1-odstotno gospodarsko rast
Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (krajše)
KD Življenje do konca oktobra zbrala za 59 milijonov evrov premij
SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov (dopolnjeno)
Uspešno poslovno leto skupine Pomgrad
Nadomestni stadion kot začetek gradnje drugega dela radeljske obvoznice
Bruselj: Za avtocestni denar dovolj signal Slovenije glede vinjet
SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov
Bruselj naj bi za spodbujanje gospodarstva EU predlagal znižanje DDV
Tečaji na borzi tudi danes okrevajo
Durs poziva k ureditvi statusa rezidenta
Inženirska zbornica obeležuje dan inženirjev
24. november 2008
Finančno ministrstvo pripravlja uredbi za kreditiranje finančnih inštitucij
V torek več o daljnovodu Gorica-Divača
Manjšinski delničarji Palome z nasprotnima predlogoma
Erjavec prevzel okoljsko ministrstvo
Pavlica z delodajalci o socialnem dialogu
Zakeršnik zahteva razširitev dnevnega reda skupščine Prevent Globala
Za deleža v Palomi ena ponudba
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Zaradi razhajanj sprememba v vodstvu Iskratela
Simobil v Mariboru z novo ekološko usmerjeno poslovalnico
ATVP: Tom in Abama usklajeno pri pridobivanju delnic Javor Pivka
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (daljše)
Gaspari službi vlade za razvoj in evropske zadeve vidi kot enovit organ
Stres: Finančna kriza je posledica nespoštovanja etičnih vrednot
Križanič ob prevzemu poslov napovedal hitro ukrepanje
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (krajše)
Jarc svojemu nasledniku prepušča ministrstvo v "dobri formi"
Kazalec gospodarske klime v Sloveniji novembra navzdol
Finančna kriza lahko privede do množičnega propada komercialnih bank
Vizjak Lahovniku predal posle
Savinjsko-šaleško gospodarstvo čuti posledice globalne krize
Vlačič prevzel posle od Žerjava
Žito prevzema del blagovnih znamk Droge Kolinske
V Smučarskem centru Cerkno pričeli zasneževati
Delo FT: Lani najboljši Krka, Splošna plovba in Revoz
Na Ljubljanski borzi krepka rast
Pralnica HTZ Velenje uspešno prestala presojo usposobljenosti
GIO v likvidaciji išče interesente za Smelt Intag in GIO Poslovna aviacija
Banka Koper na skupščini o imenovanju Čoka za nadzornika
V Sloveniji začenja obisk delegacija odbora OECD za javno upravo
Tušmobil presegel prag rentabilnosti
Izteče se rok oddaje ponudb za Palomo
23. november 2008
Telekom Slovenije se zanima za nakup Cosmofona
Kriza se odraža v slovenskem, še posebej v blejskem turizmu
Premogovnik Velenje s srbsko vlado o prenosu znanj
Na Dolenjskem bodo spremljali kakovost in geografsko poreklo cvička
Začenja se teden zaposljivosti, namenjen zaposlovanju mladih
Celje letos obiskalo več turistov kot lani
Na Koroškem v prihodnjih mesecih okoli 500 novih iskalcev dela
Dan odprtih vrat Agencije za radioaktivne odpadke
22. november 2008
Vlada imenovala skupino za usklajevanje ukrepov v boju s krizo
Telekom načrtuje prevzem s 400 milijonov evrov posojila
Big Bang načrtuje širitev tudi v tujino
Tuji gradbeni delavci skoraj izključno iz nekdanje Jugoslavije (tema)
Izdelan idejni projekt Mesta na vodi na Družmirskem jezeru
Dnevnik: Ekonomisti kritični do predlogov novih ministrov
Območje blejskih Vezenin čaka na konec denacionalizacije
Elan Inventa uspešna na Švedskem in Hrvaškem
Z evropskimi sredstvi do koroškega čezmejnega geoparka
Slovenska gospodarska delegacija v Mehiko
Nova vlada se bo sestala na prvi seji
21. november 2008
Janša: Komunikacij med kabinetom in SCT ni bilo
Patrick Vlačič - minister za promet (biografija)
Karl Erjavec - minister za okolje in prostor (biografija)
Milan Pogačnik - minister za kmetijstvo (biografija)
Matej Lahovnik - minister za gospodarstvo (biografija)
Ivan Svetlik - minister za delo, družino in socialne zadeve (biografija)
Franc Križanič - minister za finance (biografija)
V Elan Marine o globalni krizi na navtičnih trgih
Likvidacija družbe Kli Logatec se nadaljuje
Črn teden na Ljubljanski borzi
Nadzorniki Triglava odobrili spremembe pri dokapitalizaciji Vardarja
Politiki opozorili na povezovanje ekologije in gospodarstva (zbirno)
Začela se je dokapitalizacja IUV
Howard: Pomembna je odgovorna domača gospodarska politika
Infond Holding razširil tožbo zoper varuha konkurence
Eles z gradbenim dovoljenjem za daljnovod v Renčah
Vrisk s predsednikom Türkom o zadružništvu
Schenker Slovenija prejel status AEO
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (daljše)
Čok med nadzornike Banke Koper, novi prvi mož banke Enzo Salvai
Koroška podjetja za okrepljen glas gospodarstva v času krize
Potočnik: Evropa bo zelena celina, ali pa je ne bo
ATVP decembra ne bo zaračunala nadomestila
Delo Prodaja v devetmesečju z več prihodkov in nižjim dobičkom
Vzdrževanje občinskih cest pod okrilje Ljubljanskih parkirišč
Pahor nanizal vrsto ukrepov na gospodarskem področju
Cestno podjetje Ljubljana na enotirni sistem upravljanja
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (krajše)
City center Celje v 2008 s predvidoma 100 milijoni evrov prometa
Poslovna konferenca: Eko strategije in poslovna uspešnost se dopolnjujejo
V celjskem Aeru 90 presežnih delavcev
Indeksa na Ljubljanski borzi ob začetku trgovanja z rastjo
Turnšek odstopil kot nadzornik Istrabenza
Na konferenci v Portorožu danes o eko strategijahZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567