Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 25.11.2008:


18:25: Türk: Gospodarski položaj prednostna naloga nove vlade
Foto Foto servis

Predsednik republike Danilo Türk.
Arhiv STA


18:13: Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (daljše)
Foto Foto servis

Redna seja Upravnega odbora GZS, na kateri je med drugim guverner Banke Slovenije Marko Kranjec spregovoril o politiki Banke Slovenije ter o oceni trenutnih finančnih in gospodarskih razmer.
Guverner Banke Slovenije Marko Kranjec.


18:09: Inženirska zbornica podelila nagrade zbornice

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Inženirska zbornica Slovenije je v okviru današnjega dneva inženirjev podelila nagrade zbornice za inženirske dosežke in naziva častni član zbornice. Nagrade zbornice so prejeli Ivan Leban, Milenko Pržulj in Roko Žarnić, častna člana pa sta postala Željko Blažeka in posthumno Roman Lebar.


17:59: Pahor: Vlada ne bo pomagala nekonkurenčnim podjetjem
Foto Foto servis

Javna razprava Primorskih novic z naslovom Ideje so v zraku, jih znamo ujeti?, na kateri je sodeloval tudi predsednik vlade Borut Pahor.
Direktor podjetja Instrumentation Technologies Rok Uršič, predsednik Univerze v Novi Gorici Danilo Zavrtanik, predsednik vlade Borut Pahor, rektor Univerze na Primorskem Rado Bohinc in novinarka Primorskih novic Vesna Humar.


17:20: GZS stopila v bran predlogu sprememb direktive o delovnem času
Foto Foto servis

Konferenca Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je premierju Borutu Pahorju predala izjavo s stališči do predloga direktive EU o delovnem času.


17:16: Kranjec z gospodarstveniki o ukrepih na finančnem področju (krajše)
Foto Foto servis

Redna seja Upravnega odbora GZS, na kateri je med drugim guverner Banke Slovenije Marko Kranjec spregovoril o politiki Banke Slovenije ter o oceni trenutnih finančnih in gospodarskih razmer.
Guverner Banke Slovenije Marko Kranjec.


16:45: Ekonomski položaj v kmetijstvu v 2008 po prvih ocenah slabši

Bled, 25. novembra (STA) - Ekonomski položaj v kmetijstvu se bo v letošnjem letu v primerjavi z letom prej najverjetneje poslabšal, kažejo prve ocene, ki jih je danes na 23. tradicionalnem dvodnevnem posvetu Kmetijske svetovalne službe Slovenije na Bledu predstavil Miroslav Rednak z oddelka za ekonomiko kmetijstva na Kmetijskem inštitutu Slovenije.


16:27: Pozavarovalnica Sava v devetmesečju z nižjim čistim dobičkom

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Pozavarovalnica Sava je po nerevidiranih konsolidiranih podatkih v prvih devetih mesecih letos ustvarila 4,6 milijona evrov čistega dobička. To je 41,5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani in 49,7 odstotka celotnega načrtovanega čistega dobička. Bilančna vsota se je v primerjavi s koncem leta 2007 zvišala za 20,6 odstotka na 430 milijonov evrov.


16:09: EBRD v letu 2009 Sloveniji napoveduje triodstotno rast BDP

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Gospodarska rast v državah srednje Evrope in Baltika se bo v 2009 v primerjavi z letos precej znižala, in sicer v povprečju za 2,1 odstotne točke na 2,2 odstotka, medtem ko je predlani dosegla raven 6,3 odstotka. Rast BDP v Sloveniji se bo znižala z letošnjih 4,3 odstotka na tri odstotke, kaže letošnje prehodno poročilo EBRD.


15:35: Eles ima teden časa za nov predlog rekonstrukcije daljnovoda Renče

Nova Gorica, 25. novembra (STA) - Eles bo v skladu z današnjim dogovorom z občino Renče-Vogrsko in civilno iniciativo ustavil dela pri rekonstrukciji daljnovoda 2x110 kV Gorica-Divača na odseku Vrtojba-Sežana. Do torka bodo v podjetju pripravili predlog, ki naj bi šel v smer vkopa daljnovoda in ga poslali občini ter civilni iniciativi.


15:25: Sodišče ustavilo prekrškovne postopke proti Telekomu

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Okrajno sodišče v Ljubljani je v treh sodbah na podlagi zahtev za sodno varstvo Telekoma Slovenije in njegove odgovorne osebe, predsednika uprave Bojana Dremlja, spremenilo odločbe o prekrških, ki jih je izdala Agencija za pošto in elektronske komunikacije (Apek), tako, da je postopke o prekršku ustavilo.


15:24: Elektro Gorenjska z novimi storitvami za manjše stroške odjemalcev

Kranj, 25. novembra (STA) - Elektro Gorenjska bo s 1. januarjem 2009 uvedel nove storitve, s katerimi bo zmanjšal stroške plačila računov električne energije za svoje odjemalce. Tako bodo uvedli popust v višini 18 odstotkov na dodatek za storitev vodenja računa za vse tiste, ki mesečne obveznosti za porabljeno elektriko plačujejo preko trajnika.


15:23: ZSSS Pahorju predstavil odklonilna stališča do direktive o delovnem času
Foto Foto servis

Konferenca Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je premierju Borutu Pahorju predala izjavo s stališči do predloga direktive EU o delovnem času.


15:22: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 25. novembra 2008.


14:53: Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:32: Med 2000 in 2006 potrjenih 28 kohezijskih projektov iz Slovenije

Celje, 25. novembra (STA) - Nadzorni odbor za Kohezijski sklad se je na današnji sedmi seji seznanil z izvajanjem t.i. kohezijskih projektov, ki jih je Evropska komisija Sloveniji potrdila med letoma 2000 in 2006. V tem obdobju je bilo potrjenih 28 slovenskih projektov s področja okolja in prometa, za katere je skupaj predvideno 253,6 milijona evrov evropskih sredstev.


14:17: Na ponovljen razpis za frekvence v drugem omrežju DVB-T tri prijave

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Na ponovljen razpis za podelitev radijskih frekvenc za drugo omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem območju Slovenije (multipleks B) so prispele tri prijave, so povedali na Agenciji za pošto in elektronske komunikacije (Apek). Javno odpiranje ponudb bo v četrtek.


14:00: Nadstrankarski poslanski klub za obrt in podjetništvo

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Nekateri novi poslanci v DZ, ki izhajajo iz obrtniško-podjetniških vrst, so danes na Obrtno-podjetniški zbornici (OZS) v Ljubljani ustanovili nadstrankarski poslanski klub za obrt in podjetništvo. Vodil ga bo predsednik OZS in poslanec SD Miroslav Klun, pridružilo pa se mu je še šest poslancev.


13:55: Na HE Blanca izvršena sinhronizacija prvega agregata

Sevnica, 25. novembra (STA) - Na hidroelektrarni Blanca je bila danes opoldne uspešno izvršena sinhronizacija prvega agregata z elektroenergetskim omrežjem. Sinhronizacija pomeni začetek funkcionalnih preizkusov na mreži, ki bodo potekali naslednjih nekaj mesecev.


13:45: Slovenske železnice v devetmesečju z dobičkom; tovorni in potniški promet z izgubo
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Slovenskih železnic, na kateri bodo spregovorili o poslovanju železnic v devetih mesecih leta 2008 in o razvojnih projektih v prihodnjih letih.
Direktor Slovenskih železnic Tomaž Schara.


13:29: OECD Sloveniji napoveduje 2,1-odstotno gospodarsko rast

Pariz, 25. novembra (STA) - Slovenija bo v letu 2009 po napovedih Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) zabeležila 2,1-odstotno gospodarsko rast, v letu pa 3,5-odstotno. Za Slovenijo je tokratna izdaja gospodarske napovedi, ki jo je OECD objavila danes, prelomna, saj so v njej prvič objavljene tudi ocene in napovedi za našo državo.


13:17: Ljubljanska borza: Tečaji nekoliko navzgor (krajše)

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 4183,71 točke, kar je 57,73 točke oz. 1,40 odstotka več kot v ponedeljek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je zvišal za 14,52 točke oz. 1,54 odstotka na 956,10 točke.


13:05: KD Življenje do konca oktobra zbrala za 59 milijonov evrov premij

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Življenjska zavarovalnica KD Življenje je v prvih desetih mesecih letos zbrala za 59 milijonov evrov kosmate obračunane premije, do konca leta pa naj bi zbrala za 73,11 milijona evrov kosmate obračunane premije, 27 odstotkov več kot lani. Po ocenah naj bi zavarovalnica prihodnje leto zbrala za 87,2 milijona evrov premij.


12:39: SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov (dopolnjeno)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca SID banke, na kateri so javnost seznanili z vlogo in delovanjem banke na podlagi novega zakona o Slovenski izvozni in razvojni banki, z rezultati poslovanja v letošnjem letu in z delovanjem banke v času finančne krize.
Predsednik uprave SID banke Sibil Svilan in član uprave SID banke Jožef Bradeško.


12:28: Uspešno poslovno leto skupine Pomgrad

Murska Sobota, 25. novembra (STA) - Skupina SGP Pomgrad bo v letošnjem poslovnem letu ustvarila dobrih 120 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov, dobiček pred obdavčitvijo pa bo med šestimi in sedmimi milijoni evrov. Za prihodnje leto načrtujejo prihodke v višini 110 milijonov evrov, saj svetovna recesija na njihovo poslovanje naj ne bi bistveno vplivala.


11:52: Nadomestni stadion kot začetek gradnje drugega dela radeljske obvoznice

Radlje ob Dravi, 25. novembra (STA) - Svetniki občine Radlje ob Dravi so se v okviru aktivnosti občine za nadaljevanje gradnje radeljske obvoznice na ponedeljkovi seji strinjali z nakupom zemljišča v bližini šole, kjer bo postavljen nadomestni stadion. Župan občine Alan Bukovnik začetek gradnje stadiona vidi kot začetek dolgo pričakovane gradnje drugega dela obvoznice.


11:35: Bruselj: Za avtocestni denar dovolj signal Slovenije glede vinjet
Foto Foto servis

Vinjeta.
Arhiv STA


11:23: SID Banka bo velikim podjetjem ponudila 100 milijonov evrov
Foto Foto servis

Novinarska konferenca SID banke, na kateri so javnost seznanili z vlogo in delovanjem banke na podlagi novega zakona o Slovenski izvozni in razvojni banki, z rezultati poslovanja v letošnjem letu in z delovanjem banke v času finančne krize.
Predsednik uprave SID banke Sibil Svilan in član uprave SID banke Jožef Bradeško.


11:18: Bruselj naj bi za spodbujanje gospodarstva EU predlagal znižanje DDV

Bruselj, 25. novembra (STA) - Evropska komisija naj bi v sredo članicam Evropske unije med drugim predlagala znižanje davka na dodano vrednost (DDV) kot orodje za oživitev evropskega gospodarstva v luči gospodarske krize, do katere je prišlo zaradi pretresov na finančnih trgih, je iz neimenovanih virov izvedela francoska tiskovna agencija AFP.


10:34: Tečaji na borzi tudi danes okrevajo

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Tečaji delnic na Ljubljanski borzi danes nadaljujejo rast, ki so jo beležili že v petek in v ponedeljek. Delniški indeks SBI 20 je v prvi uri trgovanja pridobil 2,37 odstotka na 4223,66 točke, indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa 2,41 odstotka na 964,27 točke.


10:00: Durs poziva k ureditvi statusa rezidenta
Foto Foto servis

Davčna uprava RS (Durs).
Arhiv STA


06:00: Inženirska zbornica obeležuje dan inženirjev

Ljubljana, 25. novembra (STA) - Inženirska zbornica Slovenije bo danes obeležila dan inženirjev. Nosilna tema letošnjega srečanja, ki bo popoldne potekalo v Hotelu Mons v Ljubljani, je potresno varna gradnja, saj Slovenija velja za državo velike potresne ogroženosti.


24. november 2008
Finančno ministrstvo pripravlja uredbi za kreditiranje finančnih inštitucij
V torek več o daljnovodu Gorica-Divača
Manjšinski delničarji Palome z nasprotnima predlogoma
Erjavec prevzel okoljsko ministrstvo
Pavlica z delodajalci o socialnem dialogu
Zakeršnik zahteva razširitev dnevnega reda skupščine Prevent Globala
Za deleža v Palomi ena ponudba
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Zaradi razhajanj sprememba v vodstvu Iskratela
Simobil v Mariboru z novo ekološko usmerjeno poslovalnico
ATVP: Tom in Abama usklajeno pri pridobivanju delnic Javor Pivka
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (daljše)
Gaspari službi vlade za razvoj in evropske zadeve vidi kot enovit organ
Stres: Finančna kriza je posledica nespoštovanja etičnih vrednot
Križanič ob prevzemu poslov napovedal hitro ukrepanje
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela z rastjo (krajše)
Jarc svojemu nasledniku prepušča ministrstvo v "dobri formi"
Kazalec gospodarske klime v Sloveniji novembra navzdol
Finančna kriza lahko privede do množičnega propada komercialnih bank
Vizjak Lahovniku predal posle
Savinjsko-šaleško gospodarstvo čuti posledice globalne krize
Vlačič prevzel posle od Žerjava
Žito prevzema del blagovnih znamk Droge Kolinske
V Smučarskem centru Cerkno pričeli zasneževati
Delo FT: Lani najboljši Krka, Splošna plovba in Revoz
Na Ljubljanski borzi krepka rast
Pralnica HTZ Velenje uspešno prestala presojo usposobljenosti
GIO v likvidaciji išče interesente za Smelt Intag in GIO Poslovna aviacija
Banka Koper na skupščini o imenovanju Čoka za nadzornika
V Sloveniji začenja obisk delegacija odbora OECD za javno upravo
Tušmobil presegel prag rentabilnosti
Izteče se rok oddaje ponudb za Palomo
23. november 2008
Telekom Slovenije se zanima za nakup Cosmofona
Kriza se odraža v slovenskem, še posebej v blejskem turizmu
Premogovnik Velenje s srbsko vlado o prenosu znanj
Na Dolenjskem bodo spremljali kakovost in geografsko poreklo cvička
Začenja se teden zaposljivosti, namenjen zaposlovanju mladih
Celje letos obiskalo več turistov kot lani
Na Koroškem v prihodnjih mesecih okoli 500 novih iskalcev dela
Dan odprtih vrat Agencije za radioaktivne odpadke
22. november 2008
Vlada imenovala skupino za usklajevanje ukrepov v boju s krizo
Telekom načrtuje prevzem s 400 milijonov evrov posojila
Big Bang načrtuje širitev tudi v tujino
Tuji gradbeni delavci skoraj izključno iz nekdanje Jugoslavije (tema)
Izdelan idejni projekt Mesta na vodi na Družmirskem jezeru
Dnevnik: Ekonomisti kritični do predlogov novih ministrov
Območje blejskih Vezenin čaka na konec denacionalizacije
Elan Inventa uspešna na Švedskem in Hrvaškem
Z evropskimi sredstvi do koroškega čezmejnega geoparka
Slovenska gospodarska delegacija v Mehiko
Nova vlada se bo sestala na prvi seji
21. november 2008
Janša: Komunikacij med kabinetom in SCT ni bilo
Patrick Vlačič - minister za promet (biografija)
Karl Erjavec - minister za okolje in prostor (biografija)
Milan Pogačnik - minister za kmetijstvo (biografija)
Matej Lahovnik - minister za gospodarstvo (biografija)
Ivan Svetlik - minister za delo, družino in socialne zadeve (biografija)
Franc Križanič - minister za finance (biografija)
V Elan Marine o globalni krizi na navtičnih trgih
Likvidacija družbe Kli Logatec se nadaljuje
Črn teden na Ljubljanski borzi
Nadzorniki Triglava odobrili spremembe pri dokapitalizaciji Vardarja
Politiki opozorili na povezovanje ekologije in gospodarstva (zbirno)
Začela se je dokapitalizacja IUV
Howard: Pomembna je odgovorna domača gospodarska politika
Infond Holding razširil tožbo zoper varuha konkurence
Eles z gradbenim dovoljenjem za daljnovod v Renčah
Vrisk s predsednikom Türkom o zadružništvu
Schenker Slovenija prejel status AEO
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (daljše)
Čok med nadzornike Banke Koper, novi prvi mož banke Enzo Salvai
Koroška podjetja za okrepljen glas gospodarstva v času krize
Potočnik: Evropa bo zelena celina, ali pa je ne bo
ATVP decembra ne bo zaračunala nadomestila
Delo Prodaja v devetmesečju z več prihodkov in nižjim dobičkom
Vzdrževanje občinskih cest pod okrilje Ljubljanskih parkirišč
Pahor nanizal vrsto ukrepov na gospodarskem področju
Cestno podjetje Ljubljana na enotirni sistem upravljanja
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (krajše)
City center Celje v 2008 s predvidoma 100 milijoni evrov prometa
Poslovna konferenca: Eko strategije in poslovna uspešnost se dopolnjujejo
V celjskem Aeru 90 presežnih delavcev
Indeksa na Ljubljanski borzi ob začetku trgovanja z rastjo
Turnšek odstopil kot nadzornik Istrabenza
Na konferenci v Portorožu danes o eko strategijah
20. november 2008
Nagrada za izjemne dosežke v gospodarstvu Spomenki Hribar
Soršak izpostavlja pomoč insajderjev pri postopkih
V Portorožu o finančni krizi; o pogledu nove vlade tudi Pahor (zbirno)
Pahor gospodarstvenikom: Potrebujemo drug drugega (daljše)
Policija tudi danes brska po SCT (dopolnjeno)
Sporočilo uredništvom - zbirno o Poslovni konferenci Portorož
Pahor gospodarstvenikom: Potrebujemo drug drugega (krajše)
Nemške strukturne spremembe pomembne tudi za slovensko gospodarstvo
Vlada o gospodarskih temah
Svet ATVP podal prva soglasja k oblikovanju krovnih skladov
Finančna kriza bo v jugovzhodni Evropi najbolj prizadela srednja in mala podjetja
V času krize povečano povpraševanje po zavarovanju poslov
Gospodarstvo v krizi pričakuje hitro ukrepanje vlade (daljše)
ATVP potrdil prospekt za dokapitalizacijo IUV
Vlada z ukrepi za čebelarje
Poslovanje Istrabenza v 2007 bo revidirala družba ABC Revizija
Na skupščini Autoemone iztisnili male delničarje
Na cesti Dobruška vas-Šentjernej odprli novo krožišče
Skupina Istrabenz v devetih mesecih z 12,2 milijona evrov dobička
Gorenje povečalo število lastnih delnic
Gospodarstvo v krizi pričakuje hitro ukrepanje vlade (krajše)
Intereuropa v devetmesečju za 18 odstotkov povečala prihodke
V tretjem četrtletju manj izdanih gradbenih dovoljenj za stavbe
Poslovna konferenca: Recesija čaka tudi Slovenijo
Aerodrom Ljubljana v devetmesečju po načrtih
Arso občini Črna ne priznava vloge stranke v postopku izdaje dovoljenja
V novomeškem TPV skrajšujejo delovni teden
Slovenija najuspešnejša nova članica pri črpanju sredstev za razvoj podeželja
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Za Petrol ključno zagotavljanje nemotenega poslovanja
Ljubljanska borza: Tečaji potonili (daljše)
Zbornica gorskih centrov uvaja kartico Aktive Slovenija
Moody's ohranil bonitetno oceno NLB
V tretjem letošnjem četrtletju več prostih delovnih mest
Semolič: Znižanje prispevne stopnje bi zmanjšalo avtonomijo blagajn
V preboldskih Nogavicah bodo selili del proizvodnje
EU dosegla dogovor o kmetijski politiki, Sloveniji izjeme (zbirno)
Ljubljanska borza: Tečaji potonili (krajše)
Podjetje Mejnik pripravilo najboljši poslovni načrt
Policija tudi danes brska po SCT
Na Arso presenečeni nad izjavo varuhinje
Jarc: Slovenija dosegla vse, kar je zahtevala (daljše)
SBI 20 padel pod 4000 točk
Najbolj bran dnevnik ostajajo Slovenske novice
Trimo do konca septembra s 4,54 milijona evrov bruto dobička
Borza odpravila omejitev tečaja za Savo Re in Aerodrom
Industrijska podjetja v Sloveniji septembra z več prihodka od prodaje
Industrijski izdelki v Sloveniji oktobra 0,6 odstotka cenejši
LHB Internationale Handelsbank odpovedal dražbo za delnice Vina Brežice
V Celju mednarodna konferenca za logistiko in trajnostni transport
Jarc: Slovenija dosegla vse, kar je zahtevala (krajše)
Polom na Ljubljanski borzi se nadaljuje
Luka Koper še ne čuti posledic krize
Ljubljanska Snaga z nagradno igro za skrbnejše ravnanje s odpadki
Na konferenci v Portorožu o finančni krizi in eko strategijahZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567