Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 20.11.2008:


20:30: Nagrada za izjemne dosežke v gospodarstvu Spomenki Hribar

Portorož, 20. novembra (STA) - Družboslovna raziskovalka in publicistka Spomenika Hribar je letošnja dobitnica nagrade za izjemne dosežke v gospodarstvu. Nagrado, ki jo Finance vsako leto podelijo človeku, ki ključno prispeva h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje, so podelili ob današnjem zaključku prvega dne 10. Poslovne konference v Portorožu.


19:55: Soršak izpostavlja pomoč insajderjev pri postopkih

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Direktor urada za varstvo konkurence Jani Soršak meni, da se področje varstva konkurence zaostruje. Po njegovih besedah se morajo udeleženci na trgu zavedati, da je urad represiven organ. Posameznih postopkov Soršak ne komentira, poudarja pa vlogo insajderjev pri najbolj odmevnih postopkih.


19:52: V Portorožu o finančni krizi; o pogledu nove vlade tudi Pahor (zbirno)

Portorož, 20. novembra (STA) - Prvi dan Poslovne konference Portorož je bil namenjen globalni finančni krizi in njenemu vplivu na gospodarstvo. Novoizvoljeni predsednik vlade Borut Pahor je udeležencem med drugim pojasnil, da bo vlada podprla zdravi del gospodarstva, predvsem izvoznike, ter si prizadevala za oživitev medbančnega trga.


19:37: Pahor gospodarstvenikom: Potrebujemo drug drugega (daljše)
Foto Foto servis

Pogovor z Borutom Pahorjem, mandatarjem nove vlade RS.
Mandatar nove vlade Borut Pahor.


19:05: Policija tudi danes brska po SCT (dopolnjeno)

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Kriminalistična policija tudi danes nadaljuje z obsežnejšimi aktivnostmi v zvezi s preiskovanjem kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. Danes in v naslednjih dneh se bo nadaljeval popis in pregled obsežne zasežene poslovne dokumentacije ter zasežene računalniške opreme in podatkov, so sporočili s policije.


18:46: Sporočilo uredništvom - zbirno o Poslovni konferenci Portorož

Ljubljana, 20. novembra (STA) - STA bo danes okoli 19.30 objavila zbirno vest o današnjem dogajanju na Poslovni konferenci Portorož.


18:45: Pahor gospodarstvenikom: Potrebujemo drug drugega (krajše)
Foto Foto servis

Pogovor z Borutom Pahorjem, mandatarjem nove vlade RS.
Mandatar nove vlade Borut Pahor.


18:22: Nemške strukturne spremembe pomembne tudi za slovensko gospodarstvo

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Nemčija je največja trgovinska partnerica Slovenija, saj menjava letno doseže sedem milijard evrov, nemška podjetja pa so tudi med večjimi naložbeniki v Sloveniji, slovenska pa v zadnjih letih povečujejo naložbe v Nemčijo, kar še povečuje povezanost. Zato so spremembe, ki jih napovedujejo v Nemčiji, pomembne tudi za slovensko gospodarstvo.


18:16: Vlada o gospodarskih temah

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela uredbo o izvajanju programa ukrepov na področju čebelarstva za prihodnje leto ter opravila več prerazporeditev med proračunskimi postavkami.


18:10: Svet ATVP podal prva soglasja k oblikovanju krovnih skladov

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Svet Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je na današnji seji podal prva soglasja k oblikovanju krovnih skladov, so sporočili iz agencije.


18:05: Finančna kriza bo v jugovzhodni Evropi najbolj prizadela srednja in mala podjetja
Foto Foto servis

Okrogla miza o globalni finančni krizi in njenih posledicah na JVE.
Direktorica kompetenčnega centra Poslovne finance in prokuristka v Savi Iva Žagar, podpredsednik vlade Črne gore Vujica Lazović, Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Kocič, direktor družbe Poteza projektno svetovanje Jonathan Cooper, predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak in Marko Mršnik iz Standard&Poor's Sovereign Ratings.


17:51: V času krize povečano povpraševanje po zavarovanju poslov

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Zaradi finančne in gospodarske krize se članice vodilnega mednarodnega združenja kreditnih in kavcijskih zavarovalnic ICISA (International Credit Insurance & Surety Association) soočajo z izredno močnim povečanjem povpraševanja po zavarovanju poslov, so danes sporočili iz SID - Prve kreditne zavarovalnice Ljubljana.


17:24: Gospodarstvo v krizi pričakuje hitro ukrepanje vlade (daljše)
Foto Foto servis

Gospodarska zbornica Slovenije.
Arhiv STA


17:16: ATVP potrdil prospekt za dokapitalizacijo IUV

Vrhnika, 20. novembra (STA) - Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je odobrila prospekt za dokapitalizacijo Industrije usnja Vrhnika (IUV). Z objavo prospekta, obvestilo o njegovi objavi bo objavljeno v petek v uradnem listu, se v skladu s sklepom skupščine delničarjev z dne 25. septembra lahko prične dokapitalizacija podjetja.


17:13: Vlada z ukrepi za čebelarje
Foto Foto servis

Panj.
Arhiv STA


17:12: Poslovanje Istrabenza v 2007 bo revidirala družba ABC Revizija

Koper, 20. novembra (STA) - Okrožno sodišče v Kopru je ugodilo zahtevi Petrola in za izrednega revizorja letnega poročila Istrabenza za leto 2007 imenovalo revizijsko družbo ABC Revizija iz Ljubljane, je Istrabenz danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze. Revizor mora revizijo opraviti do 31. marca 2009.


17:11: Na skupščini Autoemone iztisnili male delničarje

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Delničarji Autoemone so na ponedeljkovi skupščini sprejeli vse predlagane sklepe, med drugim sklep o prenosu delnic na glavnega delničarja proti plačilu denarne odpravnine. Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) je sejo označilo kot polno nepravilnosti in nezakonitosti in obsodilo iztisnitev malih delničarjev.


16:50: Na cesti Dobruška vas-Šentjernej odprli novo krožišče

Šentjernej, 20. novembra (STA) - Na regionalni cesti Dobruška vas-Šentjernej so zaključili izgradnjo krožišča, ki sta ga danes direktor Direkcije RS za ceste Gregor Ficko in župan Šentjerneja Franc Hudoklin slavnostno predala v uporabo. Vrednost naložbe je znašala 644.814 evrov, od tega je Direkcija RS za ceste prispevala 406.233 evrov, preostanek denarja pa občina Šentjernej.


16:49: Skupina Istrabenz v devetih mesecih z 12,2 milijona evrov dobička

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Skupina Istrabenz je v devetih mesecih ustvarila 472,9 milijona evrov prihodkov od prodaje oz. 11 odstotkov več od načrtov in pet odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Čisti dobiček znaša 12,2 milijona in za načrtovanim zaostaja za 27 odstotkov. Razlog je v višjih stroških obresti in še ne izvedeni načrtovani prodaji Mercatorja.


16:44: Gorenje povečalo število lastnih delnic
Foto Foto servis

Sedež podjetja Gorenje.
Arhiv STA


16:34: Gospodarstvo v krizi pričakuje hitro ukrepanje vlade (krajše)

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Slovenska podjetja v trenutni finančni krizi, ki bo trajala vsaj še celo leto 2009, pričakujejo hiter odziv vlade. Ta naj skrajša plačilne roke za svoje naložbe, pripravi spremembe delovno pravne zakonodaje in zniža davke, je bilo slišati na okrogli mizi na GZS. Predvsem pa si gospodarstvo želi, da bi banke spet dajale posojila.


16:20: Intereuropa v devetmesečju za 18 odstotkov povečala prihodke

Koper, 20. novembra (STA) - Koncern Intereuropa je v prvih devetih mesecih letos ustvaril 203 milijone evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 18 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) se je povečal za 52 odstotkov na 27 milijonov evrov, čisti dobiček pa je dosegel sedem milijonov evrov.


16:11: V tretjem četrtletju manj izdanih gradbenih dovoljenj za stavbe

Ljubljana, 20. novembra (STA) - V tretjem četrtletju letos je bilo v Sloveniji izdanih 1355 dovoljenj za gradnjo stavb, kar je 16 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Glede na izdana dovoljenja je predvidenih 2081 stanovanj, kar je 39 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju, je danes objavil državni statistični urad.


16:10: Poslovna konferenca: Recesija čaka tudi Slovenijo

Portorož, 20. novembra (STA) - Slovenija je izpostavljena recesiji. Je dokaj odvisna od virov financiranja iz tujine, hkrati pa je izvozno močno odprto gospodarstvo, predvsem na trge Evropske unije, je na Poslovni konferenci Portorož poudaril osrednji govornik, profesor evropske politične ekonomije na London School of Economics and Political Sciences Willem Buiter.


15:49: Aerodrom Ljubljana v devetmesečju po načrtih

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Družba Aerodrom Ljubljana je v prvih devetih mesecih letos ustvarila dobrih 31 milijonov evrov poslovnih prihodkov, kar je 9,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani, medtem ko se je čisti dobiček v obdobju primerjalno zmanjšal s 15,6 na 9,7 milijona evrov, je družba danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.


15:46: Arso občini Črna ne priznava vloge stranke v postopku izdaje dovoljenja

Črna na Koroškem, 20. novembra (STA) - Agencija RS za okolje (Arso), ki bo odločala o izdaji okoljevarstvenega dovoljenja podjetju MPI Reciklaža iz Žerjava, občini Črna na Koroškem ni priznala vloge stranke v postopku izdaje dovoljenja. Občina se bo v 15 dneh po posvetovanju s pravnimi strokovnjaki odločila, ali se bo na odločitev pritožila ali ne.


15:37: V novomeškem TPV skrajšujejo delovni teden

Novo mesto, 20. novembra (STA) - Novomeško podjetje TPV, ki zaposluje 500 ljudi, bo zaradi nujnosti prilagajanja proizvodnje tržnim razmeram s 1. januarjem prihodnje leto uvedlo 36-urni delovni teden. Skrajšan delovnik bo veljal predvidoma do konca leta 2009, so danes sporočili iz podjetja TPV.


15:28: Slovenija najuspešnejša nova članica pri črpanju sredstev za razvoj podeželja

Ljubljana/Bruselj, 20. novembra (STA) - Slovenija je iz programa razvoja podeželja 2007-2013 do konca septembra 2008 počrpala 17,6 odstotka letnih prispevkov za leti 2007 in 2008. To Slovenijo uvršča na prvo mesto med novimi državami članicami in na deveto med vsemi državami članicami EU, so ugotovili predstavniki kmetijskega ministrstva in Evropske komisije ta teden v Bruslju.


15:09: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 20. novembra 2008.


14:52: Za Petrol ključno zagotavljanje nemotenega poslovanja

Ljubljana, 20. novembra (STA) - V času poglobljene finančne krize in prehajanju na rob recesije je za Petrol prioriteta zagotavljanje nemotenega operativnega poslovanja, ki pomeni zagotavljanje strateško nemotene oskrbe prebivalstva in podjetij z različnimi vrstami energije. Navedbe o pripojitvi Istrabenza in njunem poslovnem sodelovanju v Petrolu zanikajo.


14:40: Ljubljanska borza: Tečaji potonili (daljše)

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Tečaji delnic na Ljubljanski borzi so se v današnjem trgovanju znižali za osem odstotkov. Delniški indeks SBI 20 je zdrsnil pod 4000 točk, kar je najmanj po januarju 2004. Krepko so se znižali tečaji praktično vseh pomembnejših delnic, najbolj pa delnic Aerodroma Ljubljana, Krke, Pozavarovalnice Sava in Zavarovalnice Triglav.


14:32: Zbornica gorskih centrov uvaja kartico Aktive Slovenija

Zreče, 20. novembra (STA) - Zbornica gorskih centrov Slovenije uvaja v novi smučarski sezoni bonitetno kartico Aktive Slovenija, ki bo smučarjem omogočila 20-odstotni popust pri nakupu smučarske vozovnice. Predsednik zbornice Damjan Pintar je na današnji novinarski konferenci v Zrečah povedal, da pa tujcem ponujajo šestdnevno smučarsko vozovnico za vsa slovenska smučišča.


14:16: Moody's ohranil bonitetno oceno NLB

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Mednarodna bonitetna agencija Moody's je v svojem sporočilu o bonitetni oceni Nove Ljubljanske banke (NLB) ohranila vse tri ocene - dolgoročno kreditno oceno Aa3, kratkoročno kreditno oceno Prime-1 in oceno finančne moči banke C.


14:15: V tretjem letošnjem četrtletju več prostih delovnih mest

Ljubljana, 20. novembra (STA) - V Sloveniji je bilo v tretjem letošnjem četrtletju v povprečju 8753 prostih delovnih mest, kar je za 4,5 odstotka več kot v prejšnjem četrtletju, medtem ko je bila stopnja prostih delovnih mest enaka kot četrtletje prej, kažejo začasni podatki republiškega statističnega urada.


14:13: Semolič: Znižanje prispevne stopnje bi zmanjšalo avtonomijo blagajn

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Predlog znižanja prispevne stopnje za socialne prispevke za delodajalce, ki ga je v torek pred odborom DZ predstavil kandidat za ministra za gospodarstvo Matej Lahovnik, ni prava rešitev, meni predsednik ZSSS Dušan Semolič. Po njegovem bi se namreč posredno zmanjšala avtonomija teh blagajn.


13:46: V preboldskih Nogavicah bodo selili del proizvodnje

Prebold, 20. novembra (STA) - V preboldskem podjetju Nogavice se letos zaradi dviga stroškov poslovanja soočajo z velikimi izgubami, zaradi katerih razmišljajo o tem, da bi del proizvodnje preselili izven Slovenije. Kot je za STA zagotovil direktor podjetja David Rojnik, bodo del proizvodnje ohranili na sedanji lokaciji, a je dejstvo, da bodo morali število zaposlenih znižati.


13:23: EU dosegla dogovor o kmetijski politiki, Sloveniji izjeme (zbirno)

Bruselj, 20. novembra (STA) - Kmetijski ministri EU so danes zjutraj po pogajanjih, ki so potekala vso noč, dosegli politični dogovor o vmesnem pregledu skupne kmetijske politike (CAP), imenovanem tudi zdravstveni pregled, ki v kmetijstvo v EU vnaša nekatere poenostavitve in spremembe. Slovenija si je izborila nekatere izjeme in ugodnosti.


13:20: Ljubljanska borza: Tečaji potonili (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


13:03: Podjetje Mejnik pripravilo najboljši poslovni načrt

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Ljubljansko podjetje Mejnik v lasti Uroša Strela Lenčiča in Petra Alešnika je po mnenju komisije Tehnološkega parka Ljubljana na njihov natečaj prijavilo najboljši poslovni načrt v letu 2008. Med tremi nagrajenci sta še podjetji Lumian in Ekovir, so danes sporočili iz Tehnološkega parka Ljubljana.


13:00: Policija tudi danes brska po SCT
Foto Foto servis

SCT.
Arhiv STA


12:46: Na Arso presenečeni nad izjavo varuhinje

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Na Arso so presenečeni nad izjavo varuhinje Zdenke Čebašek Travnik, v kateri je izrazila razočaranje nad zavrnitvijo predloga s strani Arso, da bi v ponovnem postopku odločanja o izdaji okoljevarstvenega dovoljenja Lafarge Cementu za obratovanje naprave sodelovala izvedenca.


12:45: Jarc: Slovenija dosegla vse, kar je zahtevala (daljše)

Bruselj, 20. novembra (STA) - Kompromis o pregledu skupne kmetijske politike (CAP) Evropske unije pomeni "delno preusmeritev evropske kmetijske politike v razvoj podeželja, v še večjo proizvodno nevezanost in tudi večjo stabilnost trga", je danes ocenil kmetijski minister Iztok Jarc. "Za Slovenijo pa lahko rečem, da smo dosegli res vse tisto, kar smo zahtevali," je dodal.


12:13: SBI 20 padel pod 4000 točk
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


12:11: Najbolj bran dnevnik ostajajo Slovenske novice

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Podatki o prodaji in drugih nakladah tiskanih medijev za tretje četrtletje kažejo, da ostajajo Slovenske novice dnevnik z najvišjo prodano naklado, sledijo Delo, Dnevnik, Večer in Finance. Večji preobrat se je zgodil med tedniki, kjer najvišjo prodano naklado beleži Nedeljski Dnevnik, Lady pa se je s četrtega mesta povzpela na drugo pred Nedelo.


11:58: Trimo do konca septembra s 4,54 milijona evrov bruto dobička
Foto Foto servis

Družba Trimo Trebnje.
Arhiv STA.


11:53: Borza odpravila omejitev tečaja za Savo Re in Aerodrom

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Uprava Ljubljanske borze je danes zaradi tržnega neravnovesja pri delnicah družb Aerodrom Ljubljana in Pozavarovalnica Sava začasno spremenila omejitev tečaja z 10 na 20 odstotkov od zadnjega uradnega enotnega tečaja. Upravljanje z naročili bo omogočeno med 11.40 in 11.55, odpiranje trga pa je napovedano za ob 11.55.


11:51: Industrijska podjetja v Sloveniji septembra z več prihodka od prodaje

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Po desezoniranih podatkih so industrijska podjetja v septembru ustvarila za 2,8 odstotka več prihodkov od prodaje kot v avgustu. Če izločimo vpliv števila delovnih dni, pa je bil prihodek od prodaje v septembru za 1,6 odstotka višji kot v lanskem septembru, devetmesečni prihodek od prodaje pa je bil za 1,5 odstotka višji kot v enakem obdobju lani.


11:26: Industrijski izdelki v Sloveniji oktobra 0,6 odstotka cenejši

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Proizvajalčeve prodajne cene industrijskih proizvodov so bile oktobra za 0,6 odstotka nižje kot septembra. Od začetka leta so se cene industrijskih proizvodov povečale za 3,7 odstotka, v primerjavi z lanskim oktobrom pa za štiri odstotke, so sporočili iz državnega statističnega urada.


11:17: LHB Internationale Handelsbank odpovedal dražbo za delnice Vina Brežice

Ljubljana, 20. novembra (STA) - LHB Internationale Handelsbank, hčerinska družba NLB, je za danes razpisano dražbo za prodajo paketa 358.743 delnic 99,73 odstotka družbe Vino Brežice odpovedal. Dražba je bila razpisana zaradi poplačila terjatev do zastavnega dolžnika, družine Čule, izhodiščna izklicna cena za celoten paket pa 1,4 milijona evrov.


10:55: V Celju mednarodna konferenca za logistiko in trajnostni transport

Celje, 20. novembra (STA) - Pred odprtjem 5. mednarodne konference za logistiko in trajnosti transport, ki jo je danes v Celju pripravila celjska fakulteta za logistiko, je dekan fakultete Martin Lipičnik na novinarski konferenci povedal, da je trajnostni transport v Sloveniji neprepoznavna dejavnost. Zato je namen konference postaviti to dejavnost v ospredje.


10:50: Jarc: Slovenija dosegla vse, kar je zahtevala (krajše)

Bruselj, 20. novembra (STA) - Kompromis o pregledu skupne kmetijske politike (CAP) EU pomeni "delno preusmeritev evropske kmetijske politike v razvoj podeželja, v še večjo proizvodno nevezanost in tudi večjo stabilnost trga", je danes ocenil kmetijski minister Iztok Jarc. "Za Slovenijo pa lahko rečem, da smo dosegli res vse tisto, kar smo zahtevali," je dodal.


10:40: Polom na Ljubljanski borzi se nadaljuje

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Trgovanje na Ljubljanski borzi se je tudi danes začelo izredno negativno, saj tečaji vrtoglavo izgubljajo na vrednosti. Delniški indeks SBI 20 je približno pol ure po odprtju trga izgubil kar šest odstotkov, indeks najboljših slovenskih podjetij SBI TOP pa 6,50 odstotka.


09:30: Luka Koper še ne čuti posledic krize
Foto Foto servis

Luka Koper.
Arhiv STA


06:00: Ljubljanska Snaga z nagradno igro za skrbnejše ravnanje s odpadki

Ljubljana, 20. novembra (STA) - Javno podjetje Snaga Ljubljana danes začenja z nagradno igro, v kateri bo vsakih 14 dni izžrebalo tri odjemna mesta, lastnikom zabojnikov na teh mestih pa podelilo nagrade, če bo komisija ugotovila, da odpadke ločujejo pravilno. Z igro želijo občane seznaniti z ločevanjem odpadkov in vzpodbuditi k skrbnejšemu ravnanju z njimi.


00:30: Na konferenci v Portorožu o finančni krizi in eko strategijah

Ljubljana/Portorož, 20. novembra (STA) - Globalna finančna kriza in eko strategije sta osrednji temi letošnje jubilejne, desete Poslovne konference Portorož, ki se začenja popoldne. Prvi dan bo gost konference tudi novi predsednik vlade Borut Pahor, ki bo zbranim strokovnjakom in gospodarstvenikom spregovoril o finančni krizi in koordinatah ekonomske politike.


19. november 2008
EU načrtuje 130 milijard evrov vreden paket za oživitev gospodarstva
Podjetniki opozorili na težave v času finančne krize
Policija znova nad sistem SCT, preiskava v hčerinski družbi SCT Stanovanjski inženiring (zbirno)
Kad z rebalansom finančnega načrta za letos
Sporočilo uredništvom - zbirno o preiskavi v SCT
Sklad zemljišč: Sporno določilo bo znova predmet različnih interpretacij (dopolnjeno) z odzivom poslanca Janka Vebra
Upravi Istrabenza zelena luč za prodajo Droge Kolinske in Petrola (zbirno)
Odbor za okolje in prostor podprl ministrskega kandidata Erjavca (daljše)
Penko: Preiskava se nanaša na SCT Stanovanjski inženiring
Cesta med Vogrskim in Volčjo Drago po obnovi varnejša
Droga Kolinska: Prodaja s strani Istrabenza ni presenečenje
Tožilstvo ne daje vsebinskih informacij o današnji preiskavi
Istrabenz s pooblastilom za prodajo Droge Kolinske in Petrola (dopolnjeno) z izjavama Kosmine in Bavčarja
Ustavno sodišče zavrglo pobudo za presojo konkurenčnega zakona (dopolnjeno) z dodatno izjavo Mercatorja
Na tržaškem odprli nova odseka hitre ceste
Kriminalisti znova nad gospodarski kriminal, menda tudi v SCT (dopolnjeno)
Istrabenz s pooblastilom za prodajo Droge Kolinske in Petrola
Kriminalisti znova nad gospodarski kriminal, baje tudi v SCT
Odbor za okolje in prostor podprl ministrskega kandidata Erjavca (krajše)
Slovenski elektroenergetiki o srečanju v Parizu
Banka Koper v devetmesečju povečala dobiček pred davki
Skupina NKBM v devetmesečju s tretjino nižjim dobičkom
Na Bledu konferenca in priznanja za izobraževanje zaposlenih
V Kočevju odprli novo sončno elektrarno
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Sklad zemljišč: Sporno določilo bo znova predmet različnih interpretacij
Krki prepoved prodaje zdravila z donepezilom na Norveškem
POPRAVEK: Sava podaljšala Merfinu termine za opcije na Merkurjeve delnice
Ljubljanska borza: Indeksa krepko navzdol (daljše)
Odbor za kmetijstvo podprl ministrskega kandidata Pogačnika (daljše)
Ljubljanska borza: Indeksa krepko navzdol (krajše)
Ustavno sodišče zavrglo pobudo za presojo konkurenčnega zakona (dopolnjeno) z izjavo Mercatorja in prvega moža urada za varstvo konkurence
Pipenbaher v Rogaški Slatini odpira še en hotel
Na voljo nova spletna aplikacija v pomoč iskalcem zaposlitve
Mol prvič po letu 2003 s četrtletno izgubo
Odbor za kmetijstvo podprl ministrskega kandidata Pogačnika (krajše)
Dars: Odprtje ceste prek Rebernic do konca junija 2009
Jordan Cizljeva glede vinjet pisala Evropski komisiji
Ustavno sodišče zavrglo pobudo za presojo konkurenčnega zakona
Kriza od papirništva terja več učinkovitosti in inovativnosti
Stanovanja v tretjem četrtletju cenejša za pet odstotkov
Negativen začetek trgovanja na Ljubljanski borzi
Sava podaljšala Merfinu termine za opcije na Merkurjeve delnice
18. november 2008
Črnjanski svetniki polemično o problematiki onesnaževanja okolja
Odbor za promet podprl ministrskega kandidata Vlačiča (daljše)
Odbor za promet podprl ministrskega kandidata Vlačiča (krajše)
Podjetnica Darja Sušnik dobitnica letošnje nagrade feniks
Borzniki: Za padec na borzi kriva tudi slaba likvidnost
Inšpektorat za okolje iz romskega naselja Hudeje odstranil 20 kamionov nevarnih odpadkov
Z letom 2009 brezplačna menjava tolarjev le še v Banki Slovenije
Lokal v Luciji še brez soglasja o podaljšanem obratovalnem času
Vlada o gospodarskih temah
Pergar na čelu Kompasa tudi v enotirnem sistemu
Zaradi krize tudi v Lipu Bled začasno zmanjšanje proizvodnje
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Vlada prerazporedila sredstva za aktivno politiko zaposlovanja
Predsednik Türk zadovoljen s popotresno obnovo Posočja
Zavarovalnica Triglav v devetmesečju prepolovila dobiček
Ljubljanska borza: Indeksa izgubila pet odstotkov (daljše)
Septembra v Sloveniji 6,3-odstotna stopnja brezposelnosti
Bruselj: Državnih pomoči vse manj, te pa bolje porabljene
Vlada sprejela rebalans poslovno-finančnega načrta Soda
Klet Vinakoper z novo polnilno linijo
Kmetijska zbornica zaskrbljena zaradi pojava stekline
Zavod za zaposlovanje in gospodarstveniki za izobraževanje novih podjetnikov
Odbor za gospodarstvo podprl ministrskega kandidata Lahovnika (daljše)
Ljubljanska borza: Indeksa izgubila pet odstotkov (krajše)
Bruselj: Zdravstveno stanje živali na Hrvaškem zadovoljivo
Dodatna sredstva za vodne vire podtalnice Ptujskega polja
Odbor za gospodarstvo podprl ministrskega kandidata Lahovnika (krajše)
V SD brez komentarja o obveščenosti glede Mercatorja
Slovenska podjetja v Srbiji šesti največji naložbenik
Rimske terme pri obnovi zašle v težave
Delnice na Ljubljanski borzi začele negativno
Od polnoči cenejši naftni derivati
17. november 2008
Boško Šrot: Vse odločbe varuha konkurence so nezakonite
Bruselj želi več podatkov glede konkurence na slovenskem trgu mobilne telefonije (zbirno)
Sporočilo uredništvom - zbirno o pismu Bruslja Apeku
Apek: Nadaljnja regulacija pri dostopu do mobilnih omrežij nujna (dopolnjeno) z odzivi Mobitela in Simobila
Obnova Loga pod Mangartom končana predvidoma leta 2010
EU odprla servis za svetovanje letalskim potnikom v težavah
Nadzorniki Taluma prvič v prenovljeni sestavi
Naftni derivati opolnoči ponovno navzdol (dopolnjeno) z mnenjem ekonomista Arta Kovačiča
KGZS opozarja na nevarnost vnosa klasične prašičje kuge
Namen razpisa za vodstvo Peka naj bi bil okrepitev uprave (dopolnjeno) z izjavo predsednika nadzornega sveta Zlatka Zupanca
Uprava Nika ne nasprotuje prevzemu s strani Ring International
Posočje bogatejše za center za ločeno zbiranje odpadkov
V Savi Tires nad krizo z začasno zaustavitvijo proizvodnje
Mercator zavrnil predlagan dvig cen s strani dobaviteljev
Minister Turk obiskal družbo Ineo
OZS za dodatne ukrepe za pomoč podjetnikom
Apek: Nadaljnja regulacija pri dostopu do mobilnih omrežij nujna
Slovenska gospodarska delegacija na obisku v Rusiji
Prihodnost po mnenju Selškove le v univerzalnem bančništvu
Skupina NKBM v prvih devetih mesecih s 44 milijoni dobička
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Indeksa krepko navzdol (daljše)
Na posvetu o finančni krizi za skupno akcijo civilne družbe
Zaključena prenova in dograditev Centralne čistilne naprave Koper
Koroška vzpostavila katastre gospodarske javne infrastrukture
Namen razpisa za vodstvo Peka naj bi bil okrepitev uprave
Odbor za finance podprl ministrskega kandidata Križaniča
Komisija želi od Apeka več podatkov glede konkurence na slovenskem trgu mobilne telefonije (daljše)
Na Rogli bodo gradili smučarsko-tekaški center
Ljubljanska borza: Indeksa krepko navzdol (krajše)
Naftni derivati opolnoči ponovno navzdol
Komisija želi od Apeka več podatkov glede konkurence na slovenskem trgu mobilne telefonije (krajše)
Odbor za finance podprl ministrskega kandidata Križaniča (krajše)
V Sloveniji septembra nižje plače kot avgusta
Izšla prva številka Etičnega potrošnika
Ljubljanska borza v začetku dne nekoliko navzdol
NLB povečala neposredni delež v LHB Internationale Handelsbank
Gorenjevi managerji kupili še 20.000 delnic družbe
Ob obletnici plazu bosta Log pod Mangartom obiskala Podobnik in Türk
16. november 2008
V Goriških opekarnah gospodarske krize še ne občutijo
Slovenski turizem predstavljen v nemških medijih
Pridelek večine kmetijskih rastlin bo letos manjši
EBRD v Sloveniji predvidoma le še do leta 2010 (intervju)
Na Gospodarskem razstavišču bodo spet "kampirali"
Z načrtovanimi aktivnostmi do razvoja koroškega podeželja
Gospodarska delegacija na obisku v Rusiji
15. november 2008
Peko objavil razpis za člane uprave
Renault zmanjšuje proizvodnjo; v Revozu še ob tri delovne dni
Igem ima v lasti 94,18 odstotka največjega koroškega gradbenega podjetja
Amis načrtuje vstop na področje mobilne telefonije
Družba Meblo Jogi namerava del proizvodnje preseliti v Srbijo
Lani največ prihodkov od prodaje ustvarili trgovina in predelovalne dejavnosti
Lani za petino več opravljenih gradbenih del
Začela se je gradnja južnega dela ankaranske vpadnice v Kopru
Od danes dražja elektrika za odjemalce Elektra PrimorskeZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567