Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 2.12.2008:


19:01: Barroso "previdno optimističen" glede slovenskih vinjet
Foto Foto servis

Vinjeta.
Arhiv STA


19:00: Na GZS podelili nagrade netko za letošnje leto

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) so danes podelili nagrade netko 2008 za najboljše poslovne in upravne spletne strani. Letos nagrade že tretjič podeljuje Združenje za informatiko in telekomunikacije pri GZS v sodelovanju z ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo.


18:48: Banke po Arharjevih besedah "ne sedijo na denarju"

Maribor, 2. decembra (STA) - Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je danes v Mariboru pripravila posvet o nevarnostih in priložnostih finančne krize, na katerem je sodeloval tudi predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija France Arhar. Udeležencem je med drugim predstavil, kako deluje bančni sistem, saj po njegovem mnenju marsikdo meni, da banke "trenutno sedijo na denarju".


17:41: EU za hitro oživitev gospodarstva, Slovenija in druge brez nižanja DDV (zbirno)

Bruselj, 2. decembra (STA) - EU je enotna, da je treba pri oživljanju gospodarstva ukrepati, in sicer hitro, vsaka država s sebi primernimi ukrepi, Slovenija pa pri tem ni zagovornica nižanja davka na dodano vrednost (DDV), je po srečanju finančnih ministrov EU dejal minister France Križanič, ki se je zasedanja Sveta EU udeležil prvič.


17:11: Križanič: Slovenija ni zagovornica nižanja DDV (daljše)
Foto Foto servis

Minister za finance France Križanič ob robu zasedanja finančnih ministrov EU.


16:49: Mercator z odprtjem centra v BiH nadaljuje niz naložb

Ljubljana/Sarajevo, 2. decembra (STA) - Mercator z današnjim odprtjem novega centra Brčko v BiH nadaljuje niz naložb v letošnjem letu. Do konca letos bo slovenski trgovec odprl še štiri nakupovalne centre, po ocenah pa bodo letos v osnovna sredstva vložili približno 300 milijonov evrov.


16:39: Obrtniki pripravili predlog ukrepov za odpravo posledic krize (dopolnjeno) v zvezi s plačilnim rokom

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Člani upravnega odbora OZS so na današnji seji v Ljubljani pripravili predlog ukrepov za zmanjšanje negativnih vplivov finančne in gospodarske krize na obrt in mala podjetja. Med najpomembnejšimi sta zagotovitev garancijskih sredstev in subvencij za novo tehnološko opremo in skrajšanje plačilnih rokov države na 30 dni.


16:25: Adria Airways v 11 mesecih prepeljala 16 odstotkov več potnikov

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Slovenski letalski prevoznik Adria Airways je v prvih enajstih mesecih letos povečal število prepeljanih potnikov. V prvih enajstih mesecih je z Adriinimi letali potovalo 1.231.531 potnikov, kar je 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, so danes sporočili iz družbe.


16:05: Banka Slovenije odobrila preoblikovanje KD BPD v KD Banko (dopolnjeno) z izjavami vodstva nove banke

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Družba KD BPD, ki se bo preoblikovala v KD Banko, je danes od Banke Slovenije dobila dovoljenje za opravljanje bančnih in finančnih storitev, KD Group pa dovoljenje za pridobitev stoodstotnega deleža v bodoči KD Banki. Aljoša Tomaž je dobil dovoljenje za opravljanje funkcije glavnega izvršnega direktorja KD Banke v ustanavljanju.


16:01: POPRAVEK: V Renčah še brez rešitve glede poteka daljnovoda

Nova Gorica, 2. decembra (STA) - V prvem odstavku današnje vesti V Renčah še brez rešitve glede poteka daljnovoda je pravilen datum 8. decembra (IN NE 8. novembra). Popravljeno vest objavljamo v celoti.


15:53: V Leku na anonimno pismo odgovarjajo s številkami

Ljubljana, 2. decembra (STA) - V farmacevtski družbi Lek anonimnega pisma, ki so ga s strani "obupanih Lekovcev" prejeli nekateri mediji in v katerem avtorji opozarjajo na "nevzdržno stanje v Leku in Sandozu", niso prejeli. Na očitke avtorjev pisma, ki ga je povzelo današnje Delo, pa med drugim odgovarjajo s podatki o vlaganju v podjetje in zaposlene.


15:52: Banka Slovenije odobrila preoblikovanje KD BPD v KD Banko

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Družba KD BPD, ki se bo preoblikovala v KD Banko, je danes od Banke Slovenije dobila dovoljenje za opravljanje bančnih in finančnih storitev, KD Group pa dovoljenje za pridobitev stoodstotnega deleža v bodoči KD Banki. Aljoša Tomaž je dobil dovoljenje za opravljanje funkcije glavnega izvršnega direktorja KD Banke v ustanavljanju.


15:49: Smučišče Krvavec zaradi tehnične okvare začasno ne obratuje

Cerklje na Gorenjskem, 2. decembra (STA) - Smučišče Krvavec, kjer se je 29. novembra že začela nova smučarska sezona, predvidoma do petka ne bo obratovalo. Udar strele je namreč v ponedeljek dopoldne povzročil tehnične težave na kabinski žičnici, ki jih v rekreacijsko-turističnem centru poskušajo kar čim hitreje odpraviti.


15:43: Križanič: Slovenija ni zagovornica nižanja DDV (krajše)
Foto Foto servis

Minister za finance France Križanič ob robu zasedanja finančnih ministrov EU.


15:41: Ne Medaljon ne Avtotehna ne bosta objavila prevzema Probanke

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Družba za upravljanje Medaljon in družba Avtotehna sta danes ločeno sporočili, da ne nameravata dati prevzemne ponudbe za delnice Probanke, je razvidno iz odgovorov Agenciji za trg vrednostnih papirjev (ATVP), ki je na družbi poslala zahtevo po izjavi o prevzemni nameri.


15:40: Gen energija odplačala kredit za izgradnjo Neka

Krško, 2. decembra (STA) - Družba Gen energija je konec novembra s plačilom zadnjega obroka v višini 2,48 milijona evrov poplačala vse kreditne obveznosti, ki jih je slovenska stran najela za izgradnjo Nuklearne elektrarne Krško (Nek). Minister za gospodarstvo Matej Lahovnik je ob tem izpostavil potrebo po izgradnji novega jedrskega bloka.


15:38: Trije ponudniki za deleže Kada in DSU v sedmih družbah

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Na javno zbiranje ponudb za lastniške deleže Kapitalske družbe (Kad) ter družbe za svetovanje in upravljanje DSU v šestih delniških družbah in eni družbi z omejeno odgovornostjo so prispele tri ponudbe, so danes za STA povedali v Kadu. Več informacij niso razkrili, znane bodo ob koncu postopka izbire.


15:38: V Renčah še brez rešitve glede poteka daljnovoda

Nova Gorica, 2. decembra (STA) - Vodstvo Elesa, občine Renče-Vogrsko in tamkajšnja civilna iniciativa tudi na današnjem posvetu v Bukovici kljub vnovični prisotnosti ministra za okolje in prostor Karla Erjavca niso našli rešitve glede načina potek daljnovoda skozi kraj. Na Elesu so sicer pripravili predlog sporazuma, a bodo krajani nanj odgovorili do 8. novembra.


15:15: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 2. decembra 2008.


15:07: Plimovanje poškodovalo sečoveljske soline in portoroško plažo

Piran/Sečovlje, 2. decembra (STA) - Ponedeljkovo plimovanje morja je po navedbah vodje Krajinskega parka Sečoveljske soline Andreja Sovinca na sečoveljskih solinah povzročilo za več tisoč evrov škode. Sicer pa je, kot so pojasnili v javnem podjetju Okolje Piran, največ škode na portoroški plaži, kjer bo za sanacijo potrebnih blizu 500.000 evrov.


15:03: Svet Banke Slovenije o gospodarskih gibanjih in poslovanju bank

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Svet Banke Slovenije se je na današnji seji seznanil s trenutnimi gospodarskimi in finančnimi gibanji ter s tekočim poslovanjem bank in dogajanji na kapitalskih trgih, so po seji sveta sporočili iz slovenske centralne banke.


14:50: Siringa 62-odstotna lastnica Lesnine

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Družbi Glen in Publikum Trezor sta danes prodali svoj skupaj 35,12-odstotni delež v Lesnini družbi Siringa. Ta je tako svoje lastništvo v Lesnini povečala na 62,45 odstotka, je Lesnina objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.


14:39: Ljubljanska borza: Indeksa izgubila skoraj pet odstotkov (daljše)

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Ljubljanska borza je bila danes znova priča padanju tečajev delnic. Pocenile so se skoraj vse delnice, indeksa SBI 20 in SBI TOP pa sta izgubila 4,89 oz. 4,80 odstotka. Najbolj so se znižali tečaji delnic Zavarovalnice Triglav, Telekoma Slovenije in Nove Kreditne banke Maribor (NKBM).


14:33: Obrtniki pripravili predlog ukrepov za odpravo posledic krize (daljše)

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Člani upravnega odbora OZS so na današnji seji v Ljubljani pripravili predlog ukrepov za zmanjšanje negativnih vplivov finančne in gospodarske krize na obrt in mala podjetja. Med najpomembnejšimi sta zagotovitev garancijskih sredstev in subvencij za novo tehnološko opremo in skrajšanje plačilnih rokov države na 30 dni.


14:25: NKBM po izboru revije The Banker slovenska banka leta
Foto Foto servis

Nova kreditna banka Maribor (NKBM).
Arhiv STA


14:14: V Ravnah vztrajajo pri pravici določanja okoljskih dajatev lokalnega pomena

Ravne na Koroškem, 2. decembra (STA) - Občina Ravne na Koroškem vztraja, da imajo občine zakonsko pravico predpisati okoljske dajatve lokalnega pomena, so na občini zapisali v odzivu na navedbe okoljskega ministrstva, objavljene v današnjem Večeru, da koroške občine za obračunavanje okoljske dajatve za sofinanciranje regijskega projekta ravnanja z odpadki (Kocerod) nimajo pravne osnove.


14:03: Gospodarstvo si želi podpore pri predstavitvah na sejmih

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Sejemske aktivnosti so učinkovito trženjsko orodje za pospeševanje izvoza, so se strinjali udeleženci okrogle mize o podpori sejemskim nastopom podjetij v tujini, ki so jo danes pripravili na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS). Potrebujemo močno podporo s strani države in drugih, je poudaril direktor GZS Samo Hribar Milič.


14:00: Prvi krovni skladi oblikovani 1. januarja 2009

Ljubljana, 2. decembra (STA) - S 1. januarjem 2009 se bodo iz obstoječih vzajemnih skladov oblikovali prvi krovni skladi. Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je namreč v minulih dneh dala dovoljenja za ustanovitev krovnih skladov družbam KD Skladi, NLB Skladi in Krekova družba.


13:37: ZPS varuhu konkurence predlaga preučitev ravnanja Adrie Airways

Ljubljana, 2. decembra (STA) - ZPS bo uradu za varstvo konkurence predlagal, da preuči ravnanje Adrie Airways, saj meni, da obstaja sum zlorabe položaja na trgu na liniji Ljubljana - Bruselj - Ljubljana. Povratna vozovnica za ekonomski razred med tednom stane skoraj 800 evrov, v času predsedovanja Slovenije EU pa je bila cena nižja skoraj za polovico.


13:33: Obrtniki pripravili predlog ukrepov za odpravo posledic krize (krajše)
Foto Foto servis

Logotip Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).
Arhiv STA


13:32: Združenje delodajalcev s predlogi za varno prožnost
Foto Foto servis

Združenje delodajalcev Slovenije.
Arhiv STA


13:20: Sanirali erozijske jarke na območju klifa na Debelem rtiču

Piran, 2. decembra (STA) - Piranska območna enota Zavoda RS za varstvo narave je s finančno pomočjo Kneževine Monako sanirala dva erozijska jarka s kamnitimi bloki na območju klifa na Debelem rtiču. Projekt je bil vreden 10.000 evrov, hoja po tako urejenih stopnicah je zdaj lažja in varnejša, vendar še vedno na lastno odgovornost.


13:17: Ljubljanska borza: Indeksa izgubila skoraj pet odstotkov (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


13:08: V SLS proti spremembi strukture črpanja evropskih sredstev

Ljubljana, 2. decembra (STA) - V SLS so danes izrazili nasprotovanje spremembam strukture črpanja evropskih sredstev, ki jih predvideva koalicijski sporazum. Kot so opozorili na novinarski konferenci, bi lahko te spremembe povzročile zastoj pri črpanju. Član izvršilnega odbora SLS Ivan Žagar je menil, da ni treba spreminjati sistema, ampak le okrepiti posamezne službe.


12:57: Cene industrijskih izdelkov v območju evra oktobra še navzdol

Luxembourg, 2. decembra (STA) - Cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih so se oktobra v primerjavi z septembrom v območju evra znižale za 0,8 odstotka, medtem ko je bilo znižanje v celotni Evropski uniji 1,4-odstotno, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. V Sloveniji so se cene industrijskih izdelkov pri proizvajalcih septembra znižale za 0,3 odstotka.


11:06: Prevzemnikom Perutnine Ptuj zelena luč varuha konkurence
Foto Foto servis

Perutnina Ptuj.
Arhiv STA


11:05: Debeljak in Svetelšek za Večer tudi o posledicah finančne krize
Foto Foto servis

Generalni direktor Skupine Tuš Aleksander Svetelšek.
Arhiv STA


10:32: Tečaji delnic na Ljubljanski borzi krepko navzdol
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


06:00: OZS s serijo posvetov o finančni krizi

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo z današnjim dnem začela serijo posvetov o nevarnostih in priložnostih finančne krize. Na posvetih, ki so namenjeni članom zbornice, bo o trenutnih finančnih razmerah govoril predsednik uprave Unicredit Banke Slovenija in nekdanji guverner slovenske centralne banke France Arhar.


06:00: Izteče se rok za nakup deležev Kada in DSU v sedmih družbah

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Danes opoldne se izteče rok za oddajo ponudb za nakup delnic oz. poslovnih deležev v skupno šestih delniških družbah in eni družbi z omejeno odgovornostjo, v katerih imata svoje deleže Kapitalska družba (Kad) ter družba za svetovanje in upravljanje DSU. Med njimi sta tudi Perutnina Ptuj in Gospodarsko razstavišče.


00:30: Od polnoči cenejši naftni derivati

Ljubljana, 2. decembra (STA) - Opolnoči so se v Sloveniji spremenile cene naftnih derivatov. Liter 95-oktanskega bencina se je pocenil za 0,050 evra na 0,827 evra, liter 98-oktanskega bencina za 0,049 evra na 0,850 evra, dizelsko gorivo za 0,062 evra na 0,914 evra, kurilno olje pa za 0,060 evra na 0,583 evra na liter.


1. december 2008
Almunia: Jesenska gospodarska napoved je že zastarala
Občina Črna na Koroškem se ne bo pritožila na odločitev Arso
Lastniki Palome zavrnili predlagano dokapitalizacijo (dopolnjeno)
Hit bo odpuščal
HSE po ocenah vodstva družbe letos s precej boljšimi rezultati kot lani
Zaradi krize manj naročil za jedrne družbe Sij
Na razpis za člane uprave tržiškega Peka kar 30 prijav
Sod: Dokapitalizacije v IUV v tem trenutku ne bo
Nadzorniki Taluma o poslovanju in načrtih za leto 2009
Selškova v času krize ostaja realno optimistična
Lastniki Palome zavrnili predlagano dokapitalizacijo
Radič: Države naklonjene načrtu Bruslja, a si puščajo odprta vrata
Revoz zaradi nizke prodaje še zmanjšuje proizvodnjo
Proizvodna dejavnost v območju evra novembra še slabše kot pričakovano
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Sod sprejel ponudbo Siringe za delnice Lesnine
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela s padcem (daljše)
Sindikati v petek k Pahorju brez predhodnih usklajevanj (dopolnjeno) z izjavami sindikatov ZSSS, Solidarnost in Alternativa
Droga Kolinska v devetih mesecih z 280 milijoni evrov prihodkov
V Mariboru srečanje gospodarstvenikov in raziskovalcev
Sindikati v petek k Pahorju brez predhodnih usklajevanj
Naftni derivati opolnoči ponovno cenejši
Ljubljanska borza: Indeksa teden začela s padcem (krajše)
Izbor inovativnega mladega kmeta kot spodbuda k inovativnosti
Za hotel Bellevue prispele štiri nezavezujoče ponudbe
Indeksa na Ljubljanski borzi teden začela z rastjo
Kryžanowski v Financah o povezovanju z Istrabenzom
Privatizacijska komisija NKBM zavrača očitke glede domnevne korupcije
30. november 2008
Gospodinjstva za komunikacije porabijo šest odstotkov dohodkov
V Žalcu bodo uredili Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva
Na odločitev o okoljevarstvenem dovoljenju čaka 95 podjetij
Spem ustanovil investicijski sklad, ki bo investiral v kreativna podjetja
Trgovinski primanjkljaj pri agroživilskih proizvodih se povečuje
29. november 2008
Odločitev o spremembah v Kadu in Sodu v prihodnjih dneh
Pahor napovedal pomoč zdravemu delu gospodarstva v času krize
V Radljah ob Dravi nove poslovne cone na 10 hektarjih zemljišč
Slovensko predstavništvo Sonyja previdno pri napovedih
Kosmina za Večer o Istrabenzovem dezinvestiranju
Izimobil z višjimi prihodki in dobičkom
Danes prva smuka na Rogli in Krvavcu
Premier danes z delodajalci
28. november 2008
Nadzorniki Zavarovalnice Triglav o finančnem stanju in razmerah na trgih
V Sloveniji novembra 0,7-odstotna deflacija (zbirno)
Nadzorniki Petrola o ukrepih za zaščito naložbe v Istrabenz
Teden rasti na Ljubljanski borzi
Sporočilo uredništvom - zbirno o novembrski deflaciji
Nadzorniki Kada soglašajo s prodajo Lesnine
Objavljen poziv za varčevanje v nacionalni varčevalni shemi
Ekonomista Tajnikar in Kovačič o novembrski deflaciji
Valant še pet let na čelu NFD Holdinga
Pošta Slovenije priporoča pravočasno oddajo voščilnic
Eles: Letos se obeta štiriodstoten padec porabe elektrike
Ljubljanska borza: Tečaji navzgor (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Salonit zaradi finančne krize s skromnejšimi načrti za 2009
Pogačnik: EU razdeljena glede CAP in razdeljevanja hrane (daljše)
Večinska lastnika ne bosta podprla dokapitalizacije Palome
Z decembrom spremembe pri carinah
Križanič: Novembrski upad cen nadpovprečno močan
POPRAVEK: Dobiček Pivovarne Laško v prvih devetih mesecih izhlapel za 40 odstotkov
Dobiček Pivovarne Laško v prvih devetih mesecih izhlapel za 40 odstotkov
Celjski Etol devetmesečne prihodke povečal za 22,6 odstotka
Pogačnik: EU razdeljena glede CAP in razdeljevanja hrane (krajše)
Slovenski avtoprevozniki nasprotujejo satelitskem cestninjenju
Skimar do konca oktobra z 48 milijoni evrov prihodkov
Gorenje pridobilo 4800 lastnih delnic
Mura letos z 1,4 milijona evrov izgube
Sum korupcije pri javni prodaji NKBM
Casino Ljubljana danes pričakuje prvi čarter z igralniškimi gosti
Ljubljanska borza: Tečaji navzgor (krajše)
Brezposelnost v območju evra na najvišji ravni od januarja 2007
V Sloveniji novembra 0,7-odstotna deflacija (daljše)
Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih z višjimi prihodki (daljše)
POPRAVEK: Kroes: Konkurenca v farmacevtski industriji ne deluje, o imenih pa ne bom govorila
Umar: Medletna inflacija novembra najnižja v zadnjih 18 mesecih
Za vzpostavitev enotne vozovnice pomembno prepoznavanje sistemov
V tretjem četrtletju 4,1-odstotna anketna brezposelnost
Inflacija v območju evra strmoglavila na 2,1 odstotka
Livar objavil poziv za dokapitalizacijo
Kroes: Konkurenca v farmacevtski industriji ne deluje, o imenih pa ne bom govorila (daljše)
Smučanje danes na Mariborskem Pohorju in v Kranjski Gori, v soboto tudi na Koroškem
Ob odprtju trgovanja na Ljubljanski borzi indeksa višje
V Sloveniji novembra 0,7-odstotna deflacija (krajše)
Slovenska gospodarska delegacija končuje obisk v Mehiki
Kroes: Konkurenca v farmacevtski industriji ne deluje, o imenih pa ne bom govorila (krajše)
Skupina Telekom Slovenije v devetih mesecih z višjimi prihodki (krajše)
Durs izdal še 7505 dohodninskih odločb
Mercator največji slovenski mednarodni koncern
Na Rogli in Krvavcu se v soboto začne smučarska sezona
27. november 2008
Evro za Slovenijo v razmerah finančne krize pomeni večjo stabilnost
Nadzorniki NLB o novem predsedniku uprave na naslednji seji
Računsko sodišče za bolj pregleden prikaz uporabe evropskih sredstev
Umik novice z naslovom Računsko sodišče: Slovenija leta 2007 neto plačnica v proračun EU
Dvojno nezadovoljstvo glede nadomestil za reproduciranje avtorskih del
Križanič: Nov predsednik uprave NLB imenovan v januarju
Predsednik DZ Gantar sprejel predstavnike OZS
SKEI poziva Pahorja k pomoči podjetjem v težavah
Luka Koper do konca septembra z 18,2 milijona evrov dobička
Vlada omogočila izdajo ene milijarde evrov obveznic
Žito v devetmesečju z nižjim dobičkom
Vlada o gospodarskih temah
Raishop Holding ne bo kupil Mercatorja od Infond Holdinga (dopolnjeno) z izjavo Raishopa
Prometna nesreča na cesti Velenje - Arja vas
Nekdanji tajvanski predsednik končal gladovno stavko
EU potrdila vstop Švice v schengenski prostor 12. decembra (dopolnjeno) z opozorilom Švici, da mora spoštovati prosto gibanje oseb
Svet zavoda TNP želi dodatna sredstva za delovanje
Litovski parlament Kubiliusa izvolil za premiera
Miklavčič: Z zdravstvenim denarjem bo treba delati bolj racionalno (intervju)
Na Debatni kavarni o literarnem prevajanju, "ki se splača"
Na letošnjem Čevlju še več obiskovalcev
Češka med prioritetami izpostavila odpravo vizumov za Balkan
Slovenski muzeji vključeni v dva mednarodna projekta
El Baradej kritiziral ZDA in Izrael ter pozval Sirijo k sodelovanju
Vlada v soboto začenja pogovore s socialnimi partnerji
Vlada bo iz načrta Bruslja izbrala ukrepe, ki bodo najbolj koristili gospodarstvu
Nekdanji uslužbenec Mors Črt Kanoni toži novinarja Jureta Brankoviča
Knjižni sejem: Slovenske založbe iz zamejstva se predstavijo
Prometna nesreča na Smrtnikovi ulici v Ljubljani
Ljubljanska borza: Indeksa višje (daljše)
Češki senat začel razpravo o protiraketnem ščitu
Jambreka na mestu predsednika sveta Zbora za republiko zamenjal Virant
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Raiffeisen izbran za najboljšo banko srednje in vzhodne Evrope
Vlada še ni sprejela uredbe o izdajanju poroštev bankam
EU po napadih v Bombaju obljubila pomoč svojim državljanom
Napoved - šport, 28. 11. (petek)
Bruselj ukrepa proti državam zaradi nižjega DDV na konje
Sodišče ustavilo preiskavo v zadevi Orion
Cariniki na Starodu v prtljagi našli več kot pol milijona evrov
Primc: Krek in Korošec med največjimi možmi v slovenski zgodovini
V primeru Global zaslišali direktorja VIP Danijela Praštala
Lyon dva tedna brez Benzemaja
Nova generacija podjetij s certifikatom Družini prijazno podjetje
Civilna iniciativa po pomoč za zaščito tržnice k ministrici
Indijski premier za napade v Bombaju obtožil zunanje dejavnike
Predsednik DS Kavčič v Celovcu o položaju koroških Slovencev
Italijanska policija aretirala 24 domnevnih članov mafije
Salus v devetmesečju s 6,7 milijona evrov dobička
Pahor imenoval Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve (krajše)
Vlada bo oblikovala strateški gospodarski svet
Sporočilo uredništvom - izjava ministrice Kresalove
Za DVB-T se zanimajo Norkring, ORS in konzorcij Slovenian DTT
Milram razmišlja o prekinitvi pogodbe s kolesarsko ekipo
Vlada imenovala še preostale državne sekretarje
Islamisti prevzeli odgovornost za umor župana Vladikavkaza
Pahor imenoval Rupla za posebnega odposlanca za zunanje zadeve (nujno)
Tajska vlada razglasila izredno stanje na zasedenih letališčih
Sporočilo uredništvom - izjava za medije Tasiča odpade
Raishop Holding ne bo kupil Mercatorja od Infond Holdinga
Poslanci SNS pozivajo k zbiranju podpisov za referendum proti džamiji
Grosupeljski policisti prijeli oborožena roparja
Komisija ukrepa proti Sloveniji zaradi neenakih možnosti za moške in ženske
Pri Cankarjevi založbi izšli novi moderni klasiki in nobelovec
Pregled - Slovenija do 13.30
Livnijeva zahteva takojšen odhod Olmerta
Tondach si je še utrdil vodilno mesto med kritinami v Sloveniji
V petek znani izsledki preiskave v farmacevtskem sektorju
Pregled - svet od 8.30 do 13.30
WIIW: Prekinitev rasti v vzhodni Evropi, vendar brez recesije
Računsko sodišče: Slovenija leta 2007 neto plačnica v proračun EU
Nujno sporočilo uredništvom - novinarska konferenca po seji vlade ob 14. uri
Prometna nesreča na dolenjski avtocesti
Ljubljanska borza: Indeksa višje (krajše)
Poslovni rezultat Elesa odvisen od upravnega sodišča
MZZ: Med žrtvami napadov v Bombaju ni slovenskih državljanov
Kuneva v akcijo za skupinske odškodninske zahtevke potrošnikov, ki jih v Sloveniji še ni
Z investicijo slovenjgraška bolnišnica izpolnjuje zahteve inšpektorja
SLS pozdravlja Türkove izjave o slovensko-hrvaški meji
Illy: Ključ do uspeha je trdo delo
V GZS pozdravili načrt Bruslja za oživitev evropskega gospodarstva
V DZS opozarjajo na nelegalno izkoriščanje avtorskih del
Šoltes: Izdan je bil sklep o reviziji nakupa patrij
Matej Poklukar novi predsednik ŠOU v Ljubljani (dopolnjeno) z izjavama Mateja Poklukarja in Jelene Štrbac
Španija prevzema predsedovanje odboru ministrov Sveta Evrope
Neznana skupina prevzela odgovornost za napad na sedež EU v Prištini
Sproščen promet na cesti Podgrad - Kozina
Marshall se bo hladil tri mesece
V Nemčiji novembra upad števila brezposelnih
Pregled - šport do 12. ure
V Slovenski Bistrici bo zaživelo Praznično grajsko mesto
V mariborski Karitas predstavili svoje aktivnosti
Bombaj: Policija vdrla v hotel, a ni našla talcev
Gospodarsko razpoloženje v EU še naprej pada, še posebej v Sloveniji
Jasmin Handanović podaljšal z Mantovo
Sproščen promet na štajerski avtocesti
Pogrešajo 49-letnega Konrada Habjaniča iz okolice Maribora
Ljubljanska borza trgovanje začela neenotno
EU potrdila vstop Švice v schengenski prostor 12. decembra
Vreme po Sloveniji ob 11. uri in napoved
V službenih stanovanjih bo prebivalo 38 poslancev
Oviran promet na štajerski avtocesti
Razmere na slovenskih cestah ob 11. uri
Preprečili prodajo domnevne Hitlerjeve knjižne kazalke
Medvedjev in Chavez za vzpostavitev multipolarnega sveta
Zavarovalnica Generali s spremembami v upravi
Evropske borze ob začetku trgovanja z rastjo tečajev
Fotografu Borisu Gaberščiku nagrada za razstavo leta 2008
Vesna Cukrov kandidatka za predsednico Državne revizijske komisije
Uprava Impola 2000 odslej tričlanska
Nadzorniki NLB o devetmesečnem poslovanju
Vlada danes o merilih in pogojih za izdajanje poroštevZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311