Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 19.12.2008:


18:22: Skupina NKBM prihodnje leto načrtuje 51,5 milijona evrov dobička
Foto Foto servis

Nova kreditna banka Maribor (NKBM).
Arhiv STA


18:04: Na razpisu za drugo omrežje DVB-T naj bi zmagal Norkring

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Na ponovljenem razpisu za podelitev radijskih frekvenc za drugo omrežje prizemne digitalne radiodifuzije DVB-T na celotnem območju Slovenije (multipleks B) je zmagala norveška družba Norkring, je STA danes izvedela iz neuradnih, a dobro obveščenih virov.


17:57: O smernicah slovenskih oljkarjev januarja

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Delovna skupina kmetijskega ministrstva za pripravo strategije razvoja in ukrepov kmetijske politike po posameznih proizvodnih usmeritvah do leta 2013 za področje oljkarstva se bo prvič sestala januarja in začela z izdelavo okvirnih smernic za panožno strategijo, je na četrtkovi seji sklenil nacionalni svet za oljkarstvo.


17:43: EU za hitro in usklajeno izvajanje načrta za oživitev gospodarstva

Bruselj, 19. decembra (STA) - Evropska komisija je danes objavila četrtletno poročilo o gospodarstvih držav območja evra, ki poudarja, da je hitro in usklajeno izvajanje evropskega načrta za oživitev gospodarstva ključno za povrnitev zaupanja in ublažitev posledic krize na realno gospodarstvo, so sporočili v Bruslju.


17:42: Kranjski Iskraemeco z novim vodstvom

Kranj, 19. decembra (STA) - Dosedanji izvršni direktor kranjskega Iskraemeca je iz osebnih razlogov podal odstopno izjavo, ki so jo predstavniki lastnikov tudi sprejeli. Od danes pa do imenovanja novega izvršnega direktorja tako podjetje vodi petčlanski upravljalni odbor. Ob tem načrti za prihodnje leto ostajajo nespremenjeni in predvidevajo hitro rast in pozitiven izid.


17:29: Adria Airways letos po oceni 1,9 milijona evrov dobička

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Adria Airways bo kljub visokim cenam kerozina ustvarila za 1,9 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je dober milijon manj kot v letu 2007. Do konca leta bo Adria prepeljala preko 1,3 milijona več potnikov, kar za 17 odstotkov presega število potnikov v letu 2007, medtem ko je bila rast potnikov v Evropi v enakem obdobju štirikrat nižja.


17:26: Delo Sklada Nek naj bi bilo v letošnjem letu uspešno

Krško, 19. decembra (STA) - Delo Sklada Nek v letošnjem letu je po ocenah predsednice upravnega odbora sklada Romane Jordan Cizelj uspešno, saj prvi podatki kažejo, da bo zahtevana minimalna donosnost dosežena kljub neugodnim razmeram na finančnih trgih. Ob tem je dejala, da razmere na kapitalskih trgih od sklada zahtevajo veliko strokovnosti in znanja.


17:18: Teden na Ljubljanski borzi ponovno negativen

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je bilo v preteklem tednu čutiti pesimistično razpoloženje vlagateljev, tečaji delnic so v povprečju navzdol drseli vseh pet trgovalnih dni. Vrednost osrednjega delniškega indeksa SBI 20 se je ta teden znižala za 5,10 odstotka na 3747,41 točke.


17:06: TIA in SID banka spodbujata tehnološki razvoj

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Javna agencija za tehnološki razvoj RS (TIA) in Slovenska izvozna in razvojna banka (SID) sta danes organizirali informativni dan, na katerem sta v okviru skupnega sodelovanja pri programih spodbujanja tehnološkega razvoja seznanili podjetja, ki pri širitvi svojih dejavnosti vlagajo v raziskave, o možnostih premostitvenega financiranja.


17:05: Ustavni sodniki razveljavili del zakona o naslednicah pidov

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Določbi zakona o pravnih naslednicah pooblaščenih investicijskih družb (pid), ki urejata prostovoljni in prisilni umik delnic družb naslednic z borze, sta po oceni ustavnega sodišča nejasni in neskladni z ustavo. Sodišče je razveljavilo določbo glede obveznega umika z borze, tisto glede prostovoljnega umika pa mora DZ popraviti.


16:43: Za delodajalce vladni predlogi ukrepov niso zadostni odgovor
Foto Foto servis

Združenje delodajalcev Slovenije.
Arhiv STA


16:38: SDS: Ukrepi proti krizi v pravi smeri, a nezadostni
Foto Foto servis

Poslanec Andrej Vizjak (SDS).
Arhiv STA


16:32: Varčevanje gospodinjstev v Sloveniji presega njihove investicije
Foto Foto servis

Statistični urad RS.
Arhiv STA


16:11: Ekonomisti popravljene napovedi Umarja ocenjujejo kot pričakovane

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Slovenija bo v letu 2009 po najnovejši napovedi Umarja zabeležila 1,1-odstotno gospodarsko rast. Ekonomisti so popravke predvidene rasti BDP navzdol glede na mednarodne finančne in gospodarske razmere pričakovali.


16:11: Plama-pur bo presegla lanski poslovni izid

Podgrad, 19. decembra (STA) - Nadzorni svet družbe Plama-pur se je četrtkovi seji seznanil z oceno poslovanja družbe za letos. Kljub dejstvu, da so bile gospodarske razmere v zadnjem kvartalu za podjetje manj ugodne, vodstvo družbe letošnje poslovanje ocenjuje kot uspešno. Načrtovani poslovni izid bo presežen in višji kot v letu 2007.


16:03: Nadzorniki NLB za novega predsednika uprave imenovali Veselinoviča (dopolnjeno) z biografijo Veselinoviča
Foto Foto servis

Predsednik uprave Deželne banke Slovenije Draško Veselinovič.
Arhiv STA.


15:56: Skupina Primorje letos kljub spremembam na trgu uspešno

Ajdovščina, 19. decembra (STA) - Skupina Primorje je v letošnjem letu kljub spreminjajočim se razmeram na trgu v zadnjih mesecih poslovala uspešno in ga bo zaključila z dobičkom. Natančni podatki o poslovanju skupine bodo znani do skupščine družbe Primorje 15. januarja prihodnje leto, je STA povedal vodja službe za odnose z javnostjo v Primorju Edvard Pelicon.


15:54: V Mariboru bodo ukinili železniški prehod na Ljubljanski ulici

Maribor, 19. decembra (STA) - Direktor Direkcije RS za vodenje investicij v javno železniško infrastrukturo Andrej Korošec in mariborski župan Franc Kangler sta v četrtek podpisala sporazum o skupnem sodelovanju in sofinanciranju projetno-tehnične dokumentacije za gradnjo podvoza in rekonstrukcijo železniškega postajališča Tabor na Ljubljanski ulici v Mariboru.


15:53: Nadzorniki NLB za novega predsednika uprave imenovali Veselinoviča
Foto Foto servis

Izjava za medije predsednika nadzornega sveta NLB Igorja Marinška.


15:35: Zdravilišče Radenci odpira prenovljen hotel Izvir

Radenci, 19. decembra (STA) - Zdravilišče Radenci, ki deluje v dejavnosti turizem v poslovni skupini Sava, zaključuje s prenovo najstarejšega zdraviliškega hotela za rehabilitacijo bolezni srca in ožilja v Sloveniji, nekdanjega hotela Terapija. Slednji je zdaj znan pod imenom Izvir, prve goste pa bo sprejel med novoletnimi prazniki.


15:33: Krka v Nemčiji prenehala prodajati zdravilo zalasta
Foto Foto servis

Krka.
Arhiv STA


15:32: Kmetijsko gozdarska zbornica zahteva odstrel volkov

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije (KGZS)protestira proti počasnemu ukrepanju okoljskega ministrstva pri preprečevanju in odpravljanju škode po volku. Strategija za upravljanje z volkom namreč še vedno ni sprejeta, čeprav se pripravlja že od leta 2006, so danes sporočili iz KGZS.


15:26: Industrijski izdelki v Sloveniji novembra 0,8 odstotka cenejši

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Proizvajalčeve prodajne cene industrijskih proizvodov so bile novembra v primerjavi z oktobrom nižje za 0,8 odstotka. Od začetka leta so se cene industrijskih proizvodov dvignile za 2,9 odstotka, v primerjavi z lanskim novembrom pa za 3,1 odstotka, so sporočili iz državnega statističnega urada.


15:24: Po ocenah nove študije v Sloveniji okrog 430 medvedov

Ljubljana, 19. decembra (STA) - V Sloveniji je bilo konec leta 2007 s 95-odstotno zanesljivostjo od 394 do 475 medvedov, pri čemer povprečna vrednost znaša 434, je razvidno iz analize medvedov, odvzetih iz narave, in genetsko-molekularnih raziskav populacije medveda, ki so jo danes predstavili na Agenciji RS za okolje (Arso).


15:11: Nadzorniki NLB za novega predsednika uprave imenovali Veselinoviča (nujno)
Foto Foto servis

Izjava za medije predsednika nadzornega sveta NLB Igorja Marinška.


15:08: ESS: Ukrepi vlade gredo v pravo smer
Foto Foto servis

Generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Samo Hribar Milič.
Arhiv STA.


15:08: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 19. decembra 2008.


15:04: Skupina Petrol v 2009 načrtuje manj čistih prihodkov od prodaje

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Skupina Petrol v letu 2009 načrtuje 2,6 milijarde evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 10 odstotkov manj od ocene za leto 2008. Načrtovani čisti prihodki od prodaje so rezultat višje načrtovane količinske prodaje ter nižjih nivojev cen nafte, ki so napovedani za naslednje leto.


15:02: V upravo Mure prihaja Jože Ban

Murska Sobota, 19. decembra (STA) - Nadzorni svet Mure je na četrtkovi seji sprejel sklep o imenovanju Jožeta Bana za člana uprave družbe, ki bo odgovoren za področje trženja. Njegov mandat je usklajen z mandatom predsednika Murine uprave Francem Huberjem, ki podjetje vodi od julija letos, so danes sporočili iz Mure.


14:44: SCT bo za MOL obnavljal grad, Kozolec in Peruzzijevo cesto
Foto Foto servis

Sedež gradbenega podjetja SCT.
Arhiv STA


14:27: Ljubljanska borza: Indeksa navzdol za več kot odstotek (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:21: Intereuropa prihodnje leto z nižjim dobičkom

Koper, 19. decembra (STA) - Koprska Intereuropa bo letos ustvarila za 265 milijonov evrov prihodkov, 15 odstotkov več kot lani, v letu 2009 pa se bo rast zaradi finančne krize upočasnila. Družba naj bi ustvarila za 282 milijonov evrov prihodkov, sedem odstotkov več kot letos, čisti dobiček pa naj bi se z letošnjih načrtovanih 8,1 milijona evrov znižal na 4,4 milijona evrov.


14:09: Skupina Gorenje letos z nižjim dobičkom kot lani
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Gorenja s predstavitvijo ocene letošnjega poslovanja in gospodarskega načrta za leto 2009
Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac in članica uprave Mirjana Dimc Perko


14:08: Erjavec bo na kongresu znova kandidiral za predsednika DeSUS (daljše)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca DeSUS o najbolj aktualnih političnih problematikah v stranki.
Predsednik stranke Karl Erjavec.
Arhiv STA.


14:03: ZPS: Hrenovke naj bodo na jedilniku bolj poredko
Foto Foto servis

Zveza potrošnikov Slovenije.
Arhiv STA


13:31: DZ v ponedeljek o ukrepih za blažitev posledic finančne krize

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Poslanke in poslanci bodo na ponedeljkovi izredni seji obravnavali ukrepe za blažitev posledic finančne krize, ki jih je vlada pripravila v četrtek, je danes sklenil kolegij predsednika DZ Pavla Gantarja.


13:19: Ljubljanska borza: Indeksa navzdol za več kot odstotek (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


13:16: Na Krvavcu ob 50-letnici z novo štirisedežnico

Cerklje na Gorenjskem, 19. decembra (STA) - Smučarski center Krvavec letos praznuje 50 let svojega delovanja in ob tem pomembnem jubileju danes slavnostno odpira novo štirisedežnico Tiha dolina, ki je nadomestila dotrajano dvosedežnico. Z novimi napravami in stalnimi posodobitvami na Krvavcu želijo še naprej privabljati številne smučarje, ki podjetju zagotavljajo dobro poslovanje.


13:14: Nadzorniki Bankarta o letošnjem poslovanju

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Nadzorni svet Bankarta, ki opravlja storitve s področja procesiranja kartičnega in bankomatskega poslovanja ter procesiranja POS terminalov, je letošnje poslovanje označil kot dobro, saj naj bi se obseg poslovanja v medletni primerjavi okrepil.


13:13: ZPS za sestanek o novem tarifnem sistemu obračunavanja elektrike

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je na urad za varstvo konkurence, urad za varstvo potrošnikov in tržni inšpektorat poslal dopis, v katerem opozarja na nov tarifni sistem obračunavanja električne energije in na zaračunavanje izstavitve računa. Omenjenim inštitucijam in ministrstvu za gospodarstvo predlagajo skupni sestanek o omenjeni problematiki.


12:57: Ustavljena proizvodnja v medvoškem Sogefi Filtration

Medvode, 19. decembra (STA) - V medvoškem podjetju Sogefi Filtration, kjer izdelujejo avtomobilske filtre, so zaradi občutnega upada naročil že pred tednom dni ustavili večino proizvodnje, z današnjim dnem pa podjetje zapirajo do 5. januarja. Kot je STA povedal direktor Leopold Šmit, je zaenkrat "približno dovolj" naročil za januar, a se položaj dnevno spreminja.


12:55: Sava zaradi krize že sprejema ukrepe

Bled, 19. decembra (STA) - Družbe Poslovne skupine Sava so v 11 mesecih letošnjega leta dosegle 198 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar je za osem odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, a dva odstotka manj od načrta. Sava se zaradi krize že srečuje z zaostrenimi pogoji poslovanja in se osredotoča na racionalizacijo in inovacije ter zmanjšanje investicij.


12:41: Umar: V Sloveniji rast BDP letos 4,1-odstotna, prihodnje leto 1,1-odstotna (daljše)
Foto Foto servis

Urad za makroekonomske analize in razvoj (Umar).
Arhiv STA


11:58: Umar: V Sloveniji rast BDP letos 4,1-odstotna, prihodnje leto 1,1-odstotna (krajše)
Foto Foto servis

Urad za makroekonomske analize in razvoj (Umar).
Arhiv STA


11:09: POPRAVEK: Sanader ostro nasprotuje pozivom k bojkotu slovenskega blaga

Zagreb, 19. decembra (STA) - Drugi stavek drugega odstavka današnje vesti se pravilno glasi "Ko bomo jutri (v prihodnosti) za isto mizo s članicami Nata in EU, se zagotovo do Srbije ne bomo obnašali na način, kot se Slovenija obnaša do Hrvaške" (in NE v petek), je po četrtkovem srečanju s predstavniki hrvaških parlamentarnih strank poudaril Sanader.


11:01: Tečaji na Ljubljanski borzi na ravni novembra 2003

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Trgovanje na Ljubljanski borzi je znova v znamenju pesimizma vlagateljev, saj se je dobro uro po začetku trgovanja vrednost delniškega indeksa SBI 20 znižala za skoraj odstotek na 3759 točk, kar je najnižje po novembru 2003. Za slab odstotek je zdrsnila tudi vrednost indeksa najpomembnejših podjetij SBI TOP, in sicer na 871,54 točke.


10:49: Gospodarska gibanja: Recesija na tujem se že čuti v menjavi blaga

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Recesijo na zunanjih trgih je bilo oktobra že čutiti v blagovni menjavi. Izpad menjave z EU po pričakovanjih delno nadomešča rast menjave z nečlanicami unije, a skupni blagovni primanjkljaj pospešeno raste in se na letni ravni približuje desetim odstotkom BDP, opozarja Ekonomski inštitut ljubljanske pravne fakultete.


10:31: Umar: Slovenija leta 2009 le z 1,1-odstotno gospodarsko rastjo (nujno)

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Gospodarska rast v Sloveniji bo v letu 2009 po napovedih Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar) znašala 1,1 odstotka, je danes na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil direktor urada Boštjan Vasle. Umar je v začetku oktobra Sloveniji za prihodnje leto napovedal 3,1-odstotno rast BDP.


10:24: Sanader ostro nasprotuje pozivom k bojkotu slovenskega blaga
Foto Foto servis

Hrvaški premier Ivo Sanader.
Arhiv STA/Hina


04:00: Umar danes z novimi napovedmi gospodarskih gibanj za Slovenijo

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Urad za makroekonomske analize in razvoj (Umar) bo danes predstavil ažurirano jesensko napoved gospodarskih gibanj v letih 2008 - 2010, s katero se je v četrtek seznanila vlada. Po zadnjih podatkih se vse slabše razmere v mednarodnem okolju že prenašajo v slovensko gospodarstvo.


00:30: ESS danes znova o ukrepih vlade za prebroditev krize

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Predstavniki vlade bodo danes socialnim partnerjem, delodajalcem in delojemalcem, na seji Ekonomsko socialnega sveta predstavili ukrepe za ublažitev posledic finančne in gospodarske krize, ki jih je v četrtek sprejel ministrski zbor, v ponedeljek pa naj bi jih na izredni seji obravnaval DZ.


00:30: Nadzorniki Petrola danes o načrtu za 2009 in Istrabenzu

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Nadzorni svet Petrola, ki mu predseduje Viktor Baraga, bo na današnji seji obravnaval načrt poslovanja družbe v letu 2009 in se seznanil z razmerami z njihovo največjo naložbo Istrabenzom. Nadzorniki se bodo po besedah Viktorja Barage seznanili tudi s projekti na območju jugovzhodne Evrope.


00:30: Nadzorni svet NLB danes predvidoma o spremembah v vrhu banke

Ljubljana, 19. decembra (STA) - Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) bo na današnji seji predvidoma odločil o nasledniku sedanjega predsednika uprave banke Marjana Kramarja, ki se mu mandat izteče 1. februarja 2009. Ugibanj o odločitvi je več, zaradi razhajanj v vladni koaliciji pa je možno, da bodo nadzorniki imenovali le vršilca dolžnosti predsednika uprave.


18. december 2008
Vlada o gospodarskih temah
Vlada sprejela paket ukrepov v boju zoper krizo (daljše)
Vlada sprejela paket ukrepov v boju zoper krizo (krajše)
Salonit v letu 2009 načrtuje nad 80 milijonov evrov prihodkov
Borut Jamnik začasni predsednik uprave Kada (daljše)
Za zaposlene v Metalu in Nožih božičnica v dveh delih
Borut Jamnik začasni predsednik uprave Kada (krajše)
EP podprl dvig minimalnih jamstev za varčevalce v EU na 50.000 evrov
Strateški gospodarski svet vladne ukrepe ocenil kot primerne
Prvi nadzornik Dnevnika ostaja Bojan Petan
Ob koncu seminarja v Carigradu soglasno za spodbujanje trgovine z Zahodnim Balkanom
V ormoški Carreri Optyl več kot 300 presežnih delavcev
Delo prehaja na enotirni sistem upravljanja
Lesnina v devetih mesecih z 69,41 milijona evrov prihodkov
V Luki Koper o možnostih prodaje dela Intereurope z drugimi solastniki (dopolnjeno) z informacijo o investicijski dejavnosti družbe
Na Hrvaškem pozivi k bojkotu slovenskih izdelkov
V 11 mesecih za 4,6 odstotka manjša poraba elektrike
Vodstvo Gorenja v letu 2009 z deset odstotkov nižjimi plačami
Adria Airways svojo floto povečala z enim letalom
Eles: Začasen daljnovod po zraku skozi Renče je nujen
KGZS potrdila program dela za 2009
Aerodrom Ljubljana za 2009 napoveduje slabše rezultate
Odbor za spremljanje gradnje Pomurke zahteva dograditev ceste
Ljubljanska borza: Indeksa dva odstotka navzdol (daljše)
V Alpetourju kljub težavam na pozitivni ničli
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Gen energija letos z 245 milijonov evrov prihodkov
Plinarna Maribor nič več delniška družba
Nova ovadba zaradi gradnje predora Šentvid
Aktuarji imenovali nove člane organov društva
Sindikati pripravili memorandum ukrepov za omilitev krize
Siemens bo mariborsko tovarno STS prodal ali zaprl
Ljubljanska borza: Indeksa dva odstotka navzdol (krajše)
V Luki Koper o možnostih prodaje dela Intereurope z drugimi solastniki
Steklarna Rogaška bo zaradi upada naročil zaprla peč
Za delničarje Družbe pooblaščenke Ravne 2,7 milijona evrov
Območje evra oktobra s trgovinskim presežkom
V Carigradu pozivi k odpravi ovir v trgovini med EU in Zahodnim Balkanom
Nadzorniki Gorenja danes o oceni letošnjega poslovanja
Skupščina Kada danes na ustanovni seji
Vlada danes o ukrepih v boju proti finančni krizi
17. december 2008
Bodo v Renčah novi zapletu z daljnovodi?
Socialni partnerji še brez soglasja glede vladnih ukrepov (daljše)
Pekovi nadzorniki še brez odločitve o novi upravi
Štrukelj: Od Krebsove smo dobili zagotovilo o izpeljavi plačne reforme brez zamikov
Socialni partnerji še brez soglasja glede vladnih ukrepov (krajše)
Jelovica z enotirnim sistemom upravljanja (dopolnjeno) s pojasnili predsednika uprave
Delavci Skimarja želijo še več podrobnosti o spornih pogodbah
GZS: Odločitev EP glede delovnega časa v Sloveniji ne bo imela posledic
V NKBM obeležili 150 let ustanovitve mestne hranilnice
EP zavrnil uvedbo več kot 48-urnega delovnega tedna (daljše)
Izvajalec del na predoru Markovec znan 8. januarja
Jelovica z enotirnim sistemom upravljanja
Spletna stran 24ur.com po številu obiskov prehitela Najdi.si
Datalab bo zmanjšal število zaposlenih v administraciji
Tuš nadaljuje s širjenjem mreže v BiH
Na območju Letališča Jožeta Pučnika začeli z merjenjem hrupa
Vlada o ukrepih za blažitev gospodarske krize v četrtek (dopolnjeno)
Pergam želi razgovore z vlado o usodi Palome
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Potniški center Emonika predvidoma dokončan spomladi 2011
PBS konec novembra z višjim čistim dobičkom od načrtovanega
Dars in SCT prihodnji teden v podpis pogodbe o delih na Rebernicah
Ljubljanska borza: Indeksa še navzdol (daljše)
Vlada o ukrepih za blažitev gospodarske krize v četrtek
Rekordno leto krške nuklearke
Delavci Palome k pomoči javno pozvali predsednika vlade
Semolič pozdravil izid glasovanja v Evropskem parlamentu
ATVP: Dunajska borza naj objavi prevzem za celotni delež Ljubljanske borze
Inflacija v območju evra novembra 2,1-odstotna
Veselinovič ne komentira postopka izbire novega predsednika uprave NLB
Ljubljansko sodišče brez odločitve o predlogu za stečaj SGP Gorica
Ljubljanska borza: Indeksa še navzdol (krajše)
DBS bo tudi v prihodnjih dveh letih prodajala numizmatične vrednosti
Odstopil direktor PTP Janko Borjančič
Državni svetniki vladi predlagajo ukrepe za reševanje gospodarske krize
ZSSS pred dnevom migrantov: Tujcem so pogosto kršene delavske pravice
EP zavrnil uvedbo več kot 48-urnega delovnega tedna (krajše)
V Carigradu za čim hitrejšo integracijo Zahodnega Balkana v EU
Sredstva evropskega projekta Valor tudi za pet slovenskih družb
Bisol v raziskovalnem projektu na področju nanotehnologij
Tečaji delnic na Ljubljanski borzi nekoliko navzgor
Terme Čatež letos s petodstotno rastjo prihodkov
Slovenija v Carigradu s seminarjem o krepitvi trgovine
Pekovi nadzorniki danes o sestavi nove uprave
Pahor danes s strankami o gospodarski krizi in Hrvaški
Socialni partnerji danes o ukrepih zoper krizo
16. december 2008
Eles bo daljnovod Beričevo-Krško gradil tudi z evropskimi sredstvi
POPRAVEK: Mercator naj bi letos ustvaril 2,7 milijona evrov čistih prihodkov
DZ sprejel novelo zakona o prevozih v cestnem prometu
Mercator naj bi letos ustvaril 2,7 milijona evrov čistih prihodkov
Železnice odločitev o menjavi nadzornikov ocenjujejo kot razumno
Semolič: Direktiva o delovnem času korak nazaj v položaju delavcev
Prevent Global z novo strategijo odprodaje premoženja družbe
Nadzorniki Datalaba podprli predlog uprave o sklicu skupščine
Dosegli dogovor o daljnovodu v Renčah
Ljubljanska borza: Indeksa še izgubila (daljše)
KD Kapital Maksima Holdingu vrnil Istrabenzove delnice
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Sindikati javnega sektorja proti zamrznitvi izvajanja plačnega sistema
Trichet namignil na premor pri zniževanju obrestnih mer
Pahor in Lahovnik z obrtniki o ukrepih zoper krizo
Ljubljanska borza: Indeksa še izgubila (krajše)
Svet Banke Slovenije o strateškem načrtu do leta 2012
Nacionalno turistično združenje danes praznuje 15 let
Erjavec: EU naj ostane vodilna v boju s podnebnimi spremembami
Avtobusni prevozniki vztrajajo pri svojih zahtevah
Oktobra v Sloveniji 6,6-odstotna stopnja brezposelnosti
Svetlik: Obstoječi sistem je dober in se je sposoben odzvati na finančno krizo (intervju)
Obora za finance seznanjen s predlogom uredbe o odobritvi posojil
Bovški hotel Kanin odslej tudi s centrom dobrega počutja
Tečaji na Ljubljanski borzi drsijo vse nižje
Tufek za Večer: Izguba Adrie Airways bo minimalna
Petrol čaka Istrabenzove predloge glede povezovanja
Bobinac za Finance: V Gorenju z novim letom z nižjimi plačami in 36-urnim delavnikom
Od danes cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje
15. december 2008
Erjavec: Eles naj v Renčah prisluhne krajanom
Vlada imenovala nove člane Ekonomsko socialnega sveta
Vlada zvišala trošarine na energente
V torek malenkost cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje
Durs bo začel pošiljati odločbe za odmero sredstev za vzdrževanje in redno delovanje melioracijskih sistemov
Nadzorniki NKBM soglašajo s strateškim razvojnim dokumentom
Brez zanimanja za dokapitalizacijo IUV
Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (daljše)
Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (daljše)
Lastniki Palome se še vedno pogajajo z Madžari
V Acroniju sklenili dogovor o delovnem času in božičnici
V Preventu z januarjem na 36-urni delovni teden
Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (krajše)
V Sloveniji oktobra v cestnem prometu prepeljanih manj potnikov
Gazprom: Slovenija in Rusija naj postavita okvirje za projekt Južni tok
Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (daljše)
V ponedeljek izredna seja o (ne)ukrepanju vlade za blažitev posledic krize
Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (krajše)
Minister Vlačič zahteva zamenjavo uprave Slovenskih železnic (nujno)
Premogovnik Velenje letos s 130 milijonov evrov prihodkov
Avtobusni prevozniki s predstavniki ministrstva o novih koncesijskih pogodbah
Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (krajše)
Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (krajše)
Plače oktobra v Sloveniji porasle za 1,4 odstotka
NLB že več kot 60-odstotna lastnica Tutunske banke
Nafta danes dražja
Delodajalci s predlogi za izhod iz krize
Indeksa na Ljubljanski borzi trgovalni teden začela s padcem
Trichet svari pred razgradnjo pakta o stabilnosti in rasti
V Juteksu letos šestodstoten upad prodaje
Tufek za Dnevnik: Adria Airways pripravlja scenarije za 2009
14. december 2008
Velenjsko občino naj bi do leta 2025 odlikovalo razvito gospodarstvoZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311