Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 18.12.2008:


21:35: Vlada o gospodarskih temah

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela paket ukrepov za blažitev posledic finančne krize, skupaj z že doslej sprejetimi ukrepi vrednih približno 800 milijonov evrov. Vlada med drugim predlaga subvencioniranje skrajšanja delovnega časa pod 40 ur, poenostavitev davčnih postopkov, ukrepe za povečanje konkurenčnosti gospodarstva ter spodbujanje izvoza.


20:29: Vlada sprejela paket ukrepov v boju zoper krizo (daljše)
Foto Foto servis

Redna seja vlade.


19:23: Vlada sprejela paket ukrepov v boju zoper krizo (krajše)
Foto Foto servis

Redna seja vlade.


18:43: Salonit v letu 2009 načrtuje nad 80 milijonov evrov prihodkov

Dobrovo, 18. decembra (STA) - V družbi Salonit Anhovo načrtujejo, da bodo leto končali s 84 milijoni evrov prihodkov od prodaje, s čimer bi za dobro petino presegli načrte in za desetino lanske rezultate. Kljub recesiji v letu 2009 načrtujejo nad 80 milijonov evrov prihodkov, je danes na novinarski konferenci v Šmartnem povedal generalni direktor družbe Jože Funda.


18:41: Borut Jamnik začasni predsednik uprave Kada (daljše)

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Skupščina Kapitalske družbe (Kad) je danes sprejela sklep o sporazumnem prenehanju začasnega mandata Urošu Rožiču in s petkom na položaj začasnega predsednika uprave imenovala Boruta Jamnika. Za začasnega člana uprave je imenovala še Stojana Nikoliča, druga članica uprave pa ostaja Helena Bešter, so sporočili iz Kada.


18:32: Za zaposlene v Metalu in Nožih božičnica v dveh delih

Ljubljana/Ravne na Koroškem, 18. decembra (STA) - Vodstvi podjetij Metal in Noži sta danes s predstavniki sindikatov Skei in Neodvisnost KNSS ter vodstvom Slovenske industrije jekla (Sij) dosegli dogovor o izplačilu božičnice v dveh delih. V petek bodo delavci dobili 400 evrov neto, marca pa 150 evrov. Hkrati so z aneksom k podjetniški kolektivni pogodbi omogočili krajši delovni teden.


18:25: Borut Jamnik začasni predsednik uprave Kada (krajše)
Foto Foto servis

Kapitalska družba.


17:47: EP podprl dvig minimalnih jamstev za varčevalce v EU na 50.000 evrov

Strasbourg, 18. decembra (STA) - Evropski parlament je danes potrdil predlog direktive, s katero bo vsem evropskim varčevalcem do junija leta 2009 zajamčeno kritje bančnih vlog do 50.000 evrov. Poslanci so se zavzeli tudi za hitrejši dostop varčevalcev do svojih sredstev v nujnih primerih in podprli vzpostavitev mehanizma za čezmejno sodelovanje v času gospodarske krize.


17:46: Strateški gospodarski svet vladne ukrepe ocenil kot primerne

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Strateški gospodarski svet pod vodstvom predsednika vlade je danes na prvi seji obravnaval finančno in gospodarsko krizo ter predlog ukrepov za izhod iz krize, ki ga popoldne obravnava vlada. Člani sveta so predlagani sveženj ukrepov ocenili kot primeren v tem trenutku, opozorili pa so na ključno težavo, to je veliko nelikvidnost.


17:09: Prvi nadzornik Dnevnika ostaja Bojan Petan

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Dnevnika je danes na ustanovni seji za svojega predsednika vnovič izvolil Bojana Petana, za njegovega namestnika pa Marjana Božnika. Nadzorniki so obravnavali tudi devetmesečno poslovanje in oceno do konca leta. Ocenjeni čisti dobiček za leto 2008 naj bi presegel lanskega, ki je znašal 1,89 milijona evrov.


16:53: Ob koncu seminarja v Carigradu soglasno za spodbujanje trgovine z Zahodnim Balkanom

Carigrad, 18. decembra (STA) - Udeleženci seminarja, ki ga je v Carigradu organiziral Center za evropsko prihodnost, so izpostavili velik pomen uveljavitve orodij, ki bi spodbudila in olajšala multilateralno trgovino med državami EU in Zahodnega Balkana. S spodbujanjem trgovine bi se na območju tudi povečala gospodarska rast ter okrepili politična stabilnost in medsebojne vezi.


16:46: V ormoški Carreri Optyl več kot 300 presežnih delavcev

Maribor, 18. decembra (STA) - Aktualna gospodarska kriza se vse bolj pozna tudi v podjetjih na severovzhodu Slovenije, saj je po ukrepih s skrajševanjem delovnega časa in zniževanjem plač po besedah sekretarja Skei Podravje Branka Medika na vrsti še odpuščanje. Med trenutno najbolj kritičnimi je omenil ormoško podjetje Carrera Optyl, kjer naj bi na cesti ostalo 300 ljudi.


16:40: Delo prehaja na enotirni sistem upravljanja

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet družbe Delo je na današnji seji obravnaval in sprejel poslovni načrt za leto 2009. Po seji nadzornega sveta so delničarji Dela na skupščini sprejeli tudi predloge sprememb statuta, ki med drugim predvidevajo uvedbo enotirnega sistema upravljanja po zakonu o gospodarskih družbah.


16:29: Lesnina v devetih mesecih z 69,41 milijona evrov prihodkov

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Lesnina je v devetih mesecih ustvarila 69,41 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je za sedem odstotkov več kot v enakem obdobju lani in za sedem odstotkov pod načrti. Dobiček družbe pred obdavčitvijo znaša 8,67 milijona evrov, s čimer za tri odstotke presega lanskega v istem obdobju in za sedem odstotkov zaostaja za planiranim.


16:28: V Luki Koper o možnostih prodaje dela Intereurope z drugimi solastniki (dopolnjeno) z informacijo o investicijski dejavnosti družbe

Koper, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Luke Koper se je na sredini seji strinjal s predlogom uprave, da z dnevnega reda umakne točko o odločanju glede možnosti prodaje 14-odstotnega deleža v Intereuropi, saj se želi vodstvo podjetja prej o tem uskladiti z ostalimi solastniki Intereurope.


16:25: Na Hrvaškem pozivi k bojkotu slovenskih izdelkov

Zagreb, 18. decembra (STA) - Med hrvaškimi uporabniki elektronske pošte kroži sporočilo, ki poziva k bojkotu slovenskih izdelkov. Tudi hrvaški mediji so danes povzemali izjave hrvaških državljanov, ki so povedali, da ne kupujejo oz. da ne bodo več kupovali v Mercatorjevih prodajalnah ali slovenskega blaga.


16:24: V 11 mesecih za 4,6 odstotka manjša poraba elektrike

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Slovenski odjemalci električne energije so novembra iz prenosnega omrežja prevzeli 1,06 milijarde kilovatnih ur elektrike, kar je 7,8 odstotka manj kot pred letom dni. V enajstih mesecih skupaj pa je odjem elektrike znašal 11,6 milijarde kilovatnih ur oz. 4,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.


16:06: Vodstvo Gorenja v letu 2009 z deset odstotkov nižjimi plačami

Velenje, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Gorenja je na današnji seji potrdil gospodarski načrt za leto 2009 ter ocenil, da je bilo letošnje poslovanje glede na nepredvideno finančno krizo in recesijo na globalnih trgih uspešno. Predsedniku uprave Franju Bobincu in ostalim članom uprave so nadzorniki za deset odstotkov znižali plače v letu 2009.


15:59: Adria Airways svojo floto povečala z enim letalom
Foto Foto servis

Adria.
Arhiv STA


15:54: Eles: Začasen daljnovod po zraku skozi Renče je nujen

Nova Gorica, 18. decembra (STA) - Po dogovoru z ministrstvom za okolje in prostor so na Elesu začeli s pripravo projektne dokumentacije za vkop daljnovoda na območju Renč. Pri tem kot ključno izpostavljajo pridobivanje soglasij lastnikov zemljišč, kjer naj bi se že kazale težave. Tako naj bi se nadaljevale tudi aktivnosti pri rekonstrukciji prostozračnega daljnovoda, so poudarili.


15:53: KGZS potrdila program dela za 2009

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) je na današnji seji potrdil program dela in finančni načrt za leto 2009 ter znižanje stopnje zborničnega prispevka za 15 odstotkov in oblikoval predloge strokovnih odborov. Potrdil je nadomestni mandat v svetu KGZS Slavku Dragovanu namesto Igorja Hrovatiča, ki je postal v.d. direktorja KGZS.


15:52: Aerodrom Ljubljana za 2009 napoveduje slabše rezultate

Brnik, 18. decembra (STA) - Aerodrom Ljubljana je zaradi svetovne gospodarske krize zmanjšanje obsega prometa občutil v zadnjih letošnjih mesecih. Kot ocenjujejo v družbi, se bo tak trend nadaljeval tudi v letu 2009, ko naj bi se razsežnosti krize najbolj poznale. Aerodrom Ljubljana tako za 2009 napoveduje slabše rezultate od letošnjih.


15:26: Odbor za spremljanje gradnje Pomurke zahteva dograditev ceste

Gornja Radgona, 18. decembra (STA) - Odbor za spremljanje gradnje pomurske avtoceste zahteva nadaljevanje izdelave projektne dokumentacije za dograditev avtocestnih odsekov od Maribora do Pinc in v nadaljevanju tudi izgradnjo. S tem je zavrnil pojasnilo ministrstva za promet, da so študije o dograditvi le razširili na vse ceste brez odstavnih pasov.


15:17: Ljubljanska borza: Indeksa dva odstotka navzdol (daljše)

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Vzdušje na Ljubljanski borzi je bilo danes precej turobno. Delniški indeks SBI 20 je izgubil 2,22 odstotka, indeks najboljših podjetij SBI TOP pa 2,08 odstotka. Med pomembnejšimi delnicami so se najbolj pocenile delnice Nove Kreditne banke Maribor (NKBM) in Aerodroma Ljubljana.


15:13: V Alpetourju kljub težavam na pozitivni ničli

Kranj, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Alpetour potovalne agencije Kranj se je danes seznanil z oceno poslovanja v prvih enajstih mesecih. V tem času je bilo poslovanje kljub težkim pogojem, s katerimi se podjetje srečuje v javnem linijskem prevozu, in krizi, ki vpliva na ostale dejavnosti podjetja, pozitivno in končna bilanca naj bi bila pozitivna ničla.


15:12: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 18. decembra 2008.


15:11: Gen energija letos z 245 milijonov evrov prihodkov

Krško, 18. decembra (STA) - Skupina Gen energija bo uspešno zaključila letošnje poslovno leto, saj bo ustvarila 245 milijonov evrov prihodkov in tako uresničila cilje poslovanja, je na današnji novinarski konferenci v Krškem dejal direktor družbe Martin Novšak. "Zagotovili smo zanesljivo oskrbo z električno energijo, kar je naš cilj," je poudaril.


14:51: Plinarna Maribor nič več delniška družba

Maribor, 18. decembra (STA) - Delničarji Plinarne Maribor, ki je v stoodstotni lasti družbe Istrabenz Plini, so v sredo na skupščini sprejeli sklep o preoblikovanju podjetja iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, je za STA danes povedal predsednik uprave mariborskega podjetja Alan Perc, ki se sam sicer z novim letom poslavlja od vodenja družbe.


14:36: Nova ovadba zaradi gradnje predora Šentvid

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana so v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri izgradnji predora Šentvid prejšnji teden na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper eno osebo in gospodarsko družbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja.


14:08: Aktuarji imenovali nove člane organov društva

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Na skupščini Slovenskega aktuarskega društva (SAD) v Ljubljani je bil danes imenovan nov upravni odbor SAD. Predseduje mu Tomo Mrdjen, člani pa so še Rudi Lipovec, Mateja Slapar in Julijana Bizjak Mlakar. Imenovali so še člane nadzornega odbora, častnega razsodišča in aktuarske komisije.


13:54: Sindikati pripravili memorandum ukrepov za omilitev krize
Foto Foto servis

Predsednik ZSSS Dušan Semolič.
Arhiv STA.


13:44: Siemens bo mariborsko tovarno STS prodal ali zaprl
Foto Foto servis

Nemški industrijski koncern Siemens.
Logotip.
Arhiv STA/Itar-Tass


13:17: Ljubljanska borza: Indeksa dva odstotka navzdol (krajše)

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 3794,45 točke, kar je 85,96 točke oz. 2,22 odstotka manj kot v četrtek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je znižal za 18,65 točke oz. 2,08 odstotka na 879,67 točke.


12:41: V Luki Koper o možnostih prodaje dela Intereurope z drugimi solastniki

Koper, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Luke Koper se je na sredini seji strinjal s predlogom uprave, da z dnevnega reda umakne točko o odločanju glede možnosti prodaje 14-odstotnega deleža v Intereuropi, saj se želi vodstvo podjetja prej o tem uskladiti z ostalimi solastniki Intereurope.


12:26: Steklarna Rogaška bo zaradi upada naročil zaprla peč
Foto Foto servis

Steklarna Rogaška Slatina.
Arhiv STA


12:10: Za delničarje Družbe pooblaščenke Ravne 2,7 milijona evrov

Ravne na Koroškem, 18. decembra (STA) - Družba pooblaščenka Ravne (DPR) bo danes večini od 5844 malih delničarjev izplačala v povprečju po 560 evrov z naslova zmanjšanja kapitala. Na predlog uprave in nadzornega sveta je sklep o tem konec maja sprejela skupščina, DPR pa bo za izplačila namenila 2,7 milijona evrov, je STA povedala direktorica DPR Kristina Slavič.


12:09: Območje evra oktobra s trgovinskim presežkom

Bruselj, 18. decembra (STA) - Države članice območja evra so oktobra v trgovini s preostalim svetom nepričakovano zabeležile presežek, v danes objavljeni prvi oceni ugotavlja evropski statistični urad Eurostat.


10:30: V Carigradu pozivi k odpravi ovir v trgovini med EU in Zahodnim Balkanom

Carigrad, 18. decembra (STA) - Vse raziskave kažejo, da bi integracija Zahodnega Balkana v vseevropski sistem diagonalne kumulacije porekla blaga koristila vsem, tako EU kot Zahodnemu Balkanu, se strinjajo udeleženci seminarja, ki ga v Carigradu organizira Center za evropsko prihodnost (Cep), ter EU pozivajo k čim hitrejšemu ukrepanju.


04:00: Nadzorniki Gorenja danes o oceni letošnjega poslovanja

Velenje, 18. decembra (STA) - Nadzorni svet Gorenja bo na današnji seji obravnaval oceno letošnjega poslovanja in poslovni načrt za leto 2009. Tiskovna predstavnica Gorenja Uršula Menih Dokl je za STA povedala, da bodo nadzorniki razpravljali tudi o ukrepih za omilitev finančne krize, ki je ostre zobe pokazala slovenskemu gospodarstvu in tudi Gorenju.


04:00: Skupščina Kada danes na ustanovni seji

Ljubljana, 18. decembra (STA) - V Ljubljani se bo danes na ustanovni seji sestala novoimenovana skupščina Kapitalske družbe (Kad). 15-članski organ naj bi vodil predsednik uprave Engrotuša Aleksander Svetelšek, ki je za STA v sredo potrdil sklic skupščine, pred sejo pa ni pa želel dajati izjav glede morebitnega imenovanja novega začasnega vodstva Kada.


00:20: Vlada danes o ukrepih v boju proti finančni krizi

Ljubljana, 18. decembra (STA) - Vlada naj bi popoldne na seji obravnavala predlog ukrepov za omilitev posledic finančne krize ter popravljeno jesensko napoved gospodarskih gibanj urada za makroekonomske analize in razvoj. O predlogu vladnih ukrepov ter gospodarski in finančni krizi bo pred tem razpravljal tudi strateški gospodarski svet pod vodstvom premiera Boruta Pahorja.


17. december 2008
Bodo v Renčah novi zapletu z daljnovodi?
Socialni partnerji še brez soglasja glede vladnih ukrepov (daljše)
Pekovi nadzorniki še brez odločitve o novi upravi
Štrukelj: Od Krebsove smo dobili zagotovilo o izpeljavi plačne reforme brez zamikov
Socialni partnerji še brez soglasja glede vladnih ukrepov (krajše)
Jelovica z enotirnim sistemom upravljanja (dopolnjeno) s pojasnili predsednika uprave
Delavci Skimarja želijo še več podrobnosti o spornih pogodbah
GZS: Odločitev EP glede delovnega časa v Sloveniji ne bo imela posledic
V NKBM obeležili 150 let ustanovitve mestne hranilnice
EP zavrnil uvedbo več kot 48-urnega delovnega tedna (daljše)
Izvajalec del na predoru Markovec znan 8. januarja
Jelovica z enotirnim sistemom upravljanja
Spletna stran 24ur.com po številu obiskov prehitela Najdi.si
Datalab bo zmanjšal število zaposlenih v administraciji
Tuš nadaljuje s širjenjem mreže v BiH
Na območju Letališča Jožeta Pučnika začeli z merjenjem hrupa
Vlada o ukrepih za blažitev gospodarske krize v četrtek (dopolnjeno)
Pergam želi razgovore z vlado o usodi Palome
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Potniški center Emonika predvidoma dokončan spomladi 2011
PBS konec novembra z višjim čistim dobičkom od načrtovanega
Dars in SCT prihodnji teden v podpis pogodbe o delih na Rebernicah
Ljubljanska borza: Indeksa še navzdol (daljše)
Vlada o ukrepih za blažitev gospodarske krize v četrtek
Rekordno leto krške nuklearke
Delavci Palome k pomoči javno pozvali predsednika vlade
Semolič pozdravil izid glasovanja v Evropskem parlamentu
ATVP: Dunajska borza naj objavi prevzem za celotni delež Ljubljanske borze
Inflacija v območju evra novembra 2,1-odstotna
Veselinovič ne komentira postopka izbire novega predsednika uprave NLB
Ljubljansko sodišče brez odločitve o predlogu za stečaj SGP Gorica
Ljubljanska borza: Indeksa še navzdol (krajše)
DBS bo tudi v prihodnjih dveh letih prodajala numizmatične vrednosti
Odstopil direktor PTP Janko Borjančič
Državni svetniki vladi predlagajo ukrepe za reševanje gospodarske krize
ZSSS pred dnevom migrantov: Tujcem so pogosto kršene delavske pravice
EP zavrnil uvedbo več kot 48-urnega delovnega tedna (krajše)
V Carigradu za čim hitrejšo integracijo Zahodnega Balkana v EU
Sredstva evropskega projekta Valor tudi za pet slovenskih družb
Bisol v raziskovalnem projektu na področju nanotehnologij
Tečaji delnic na Ljubljanski borzi nekoliko navzgor
Terme Čatež letos s petodstotno rastjo prihodkov
Slovenija v Carigradu s seminarjem o krepitvi trgovine
Pekovi nadzorniki danes o sestavi nove uprave
Pahor danes s strankami o gospodarski krizi in Hrvaški
Socialni partnerji danes o ukrepih zoper krizo
16. december 2008
Eles bo daljnovod Beričevo-Krško gradil tudi z evropskimi sredstvi
POPRAVEK: Mercator naj bi letos ustvaril 2,7 milijona evrov čistih prihodkov
DZ sprejel novelo zakona o prevozih v cestnem prometu
Mercator naj bi letos ustvaril 2,7 milijona evrov čistih prihodkov
Železnice odločitev o menjavi nadzornikov ocenjujejo kot razumno
Semolič: Direktiva o delovnem času korak nazaj v položaju delavcev
Prevent Global z novo strategijo odprodaje premoženja družbe
Nadzorniki Datalaba podprli predlog uprave o sklicu skupščine
Dosegli dogovor o daljnovodu v Renčah
Ljubljanska borza: Indeksa še izgubila (daljše)
KD Kapital Maksima Holdingu vrnil Istrabenzove delnice
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Sindikati javnega sektorja proti zamrznitvi izvajanja plačnega sistema
Trichet namignil na premor pri zniževanju obrestnih mer
Pahor in Lahovnik z obrtniki o ukrepih zoper krizo
Ljubljanska borza: Indeksa še izgubila (krajše)
Svet Banke Slovenije o strateškem načrtu do leta 2012
Nacionalno turistično združenje danes praznuje 15 let
Erjavec: EU naj ostane vodilna v boju s podnebnimi spremembami
Avtobusni prevozniki vztrajajo pri svojih zahtevah
Oktobra v Sloveniji 6,6-odstotna stopnja brezposelnosti
Svetlik: Obstoječi sistem je dober in se je sposoben odzvati na finančno krizo (intervju)
Obora za finance seznanjen s predlogom uredbe o odobritvi posojil
Bovški hotel Kanin odslej tudi s centrom dobrega počutja
Tečaji na Ljubljanski borzi drsijo vse nižje
Tufek za Večer: Izguba Adrie Airways bo minimalna
Petrol čaka Istrabenzove predloge glede povezovanja
Bobinac za Finance: V Gorenju z novim letom z nižjimi plačami in 36-urnim delavnikom
Od danes cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje
15. december 2008
Erjavec: Eles naj v Renčah prisluhne krajanom
Vlada imenovala nove člane Ekonomsko socialnega sveta
Vlada zvišala trošarine na energente
V torek malenkost cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje
Durs bo začel pošiljati odločbe za odmero sredstev za vzdrževanje in redno delovanje melioracijskih sistemov
Nadzorniki NKBM soglašajo s strateškim razvojnim dokumentom
Brez zanimanja za dokapitalizacijo IUV
Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (daljše)
Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (daljše)
Lastniki Palome se še vedno pogajajo z Madžari
V Acroniju sklenili dogovor o delovnem času in božičnici
V Preventu z januarjem na 36-urni delovni teden
Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (krajše)
V Sloveniji oktobra v cestnem prometu prepeljanih manj potnikov
Gazprom: Slovenija in Rusija naj postavita okvirje za projekt Južni tok
Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (daljše)
V ponedeljek izredna seja o (ne)ukrepanju vlade za blažitev posledic krize
Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (krajše)
Minister Vlačič zahteva zamenjavo uprave Slovenskih železnic (nujno)
Premogovnik Velenje letos s 130 milijonov evrov prihodkov
Avtobusni prevozniki s predstavniki ministrstva o novih koncesijskih pogodbah
Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (krajše)
Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (krajše)
Plače oktobra v Sloveniji porasle za 1,4 odstotka
NLB že več kot 60-odstotna lastnica Tutunske banke
Nafta danes dražja
Delodajalci s predlogi za izhod iz krize
Indeksa na Ljubljanski borzi trgovalni teden začela s padcem
Trichet svari pred razgradnjo pakta o stabilnosti in rasti
V Juteksu letos šestodstoten upad prodaje
Tufek za Dnevnik: Adria Airways pripravlja scenarije za 2009
14. december 2008
Velenjsko občino naj bi do leta 2025 odlikovalo razvito gospodarstvo
13. december 2008
Pahor: Vlada o paketu ukrepov v četrtek (daljše)
Pahor: Vlada o paketu ukrepov v četrtek (krajše)
Izvolili novega predsednika AMZS
Vlada na delovnem posvetu
Kocič za Delo: Predlagali bomo znižanje fiksnega dela plače uprave za polovico
Podnebno konferenco končali brez dogovora o financiranju sklada za prilagajanje
Na Golteh se je danes uradno pričela smučarska sezona
Na SŽ božičnica, a ne za vodstvene delavce
Železnice v nedeljo z novimi pravilniki in novim voznim redom
Severna Primorska uresničuje 25 milijonov evrov vreden tehnološki park
Z elektromagnetnim sevanjem najbolj obremenjujejo mobilni telefoniZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311