Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 15.12.2008:


18:16: Erjavec: Eles naj v Renčah prisluhne krajanom
Foto Foto servis

Minister za okolje in prostor Karl Erjavec.
Arhiv STA


18:15: Vlada imenovala nove člane Ekonomsko socialnega sveta

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji razrešila dosedanje člane Ekonomsko socialnega sveta (ESS) in njihove namestnike ter na njihovo mesto imenovala nove. V ESS bo tako 16 predstavnikov države, od česar pet ministrov oz. ministric.


17:50: Vlada zvišala trošarine na energente

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela uredbo o noveli uredbe o določitvi zneska trošarine za energente, s katero se bo zvišala trošarina na pogonska goriva. Trošarina za neosvinčeni bencin se bo zvišala za 2,552 centa na liter goriva, za plinsko olje za pogonski namen pa za 5,393 centa na liter goriva.


17:33: V torek malenkost cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Opolnoči se bosta malenkost pocenila 98-oktanski bencin in kurilno olje, cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva pa ostajajo nespremenjen. Cena za liter 95-oktanskega bencina ostaja 0,827 evra, za liter dizla pa 0,914 evra, 98-oktanski bencin se bo pocenil za 0,001 evra na 0,849 evra, kurilno olje pa za 0,020 evra na 0,563 evra.


16:41: Durs bo začel pošiljati odločbe za odmero sredstev za vzdrževanje in redno delovanje melioracijskih sistemov
Foto Foto servis

Davčna uprava RS (Durs).
Arhiv STA


16:33: Nadzorniki NKBM soglašajo s strateškim razvojnim dokumentom
Foto Foto servis

Nova kreditna banka Maribor (NKBM).
Arhiv STA


16:17: Brez zanimanja za dokapitalizacijo IUV

Vrhnika, 15. decembra (STA) - Tudi v drugem krogu dokapitalizacije industrije usnja Vrhnika (IUV), ki se je iztekel minuli petek, ni bilo vplačanih nobenih novih delnic IUV, so za STA povedali v družbi. Uprava sicer končuje načrt ohranitve perspektivnih programov IUV, o njegovi vsebini pa bodo več povedali, ko bo končan.


15:38: Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (daljše)
Foto Foto servis

Seja odbora DZ za promet.


15:14: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 15. decembra 2008.


15:09: Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (daljše)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca ministrstva za promet, na kateri je minister za promet Patrick Vlačič odgovarjal na vprašanja s področja železnic.
Direktor Javne agencije za železniški promet Republike Slovenije (AŽP) Boris Živec, prva nadzornica Slovenskih železnic (SŽ) Jelka Šinkovec Funduk in minister za promet Patrick Vlačič.


14:56: Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:51: Lastniki Palome se še vedno pogajajo z Madžari

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Kad in Sod, z 71 odstotki večinska državna lastnika Palome, še vedno nista zaključila pogajanj z madžarsko družbo Paper & More v zvezi z morebitnim sodelovanjem omenjene družbe pri dokapitalizaciji podjetja. Kot so danes za STA povedali na Kadu, do zaključka pogajanj dodatnih informacij ne morejo razkrivati.


14:30: V Acroniju sklenili dogovor o delovnem času in božičnici

Jesenice, 15. decembra (STA) - Potem ko je največji Acronijev sindikat že v četrtek pristal na predlagani skrajšani delovni čas in deljeno izplačilo božičnice, je danes ta dogovor sprejel tudi sindikat Neodvisnost. Ne želi namreč, da bi zaradi njegovega vztrajanja kdo ostal brez božičnice ali brez službe. Tako bodo zaposleni v Acroniju od 1. januarja tedensko delali po 36 ur.


14:27: V Preventu z januarjem na 36-urni delovni teden

Slovenj Gradec, 15. decembra (STA) - V družbah skupine Prevent Global so z obema hišnima sindikatoma dosegli dogovor o začasni uvedbi 36-urnega delovnega tedna s 1. januarjem, zaposleni pa od 22. decembra do konca leta za kolektivnem dopustu. Podpisali so tudi novo podjetniško kolektivno pogodbo, ki nadomešča pogodbo iz leta 1992.


14:18: Vlačič: Poslovodstvo železnic ne uživa več mojega zaupanja (krajše)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca ministrstva za promet, na kateri je minister za promet Patrick Vlačič odgovarjal na vprašanja s področja železnic.
Direktor Javne agencije za železniški promet Republike Slovenije (AŽP) Boris Živec, prva nadzornica Slovenskih železnic (SŽ) Jelka Šinkovec Funduk in minister za promet Patrick Vlačič.


14:08: V Sloveniji oktobra v cestnem prometu prepeljanih manj potnikov

Ljubljana, 15. decembra (STA) - V Sloveniji je bilo oktobra letos v javnem cestnem prevozu prepeljanih manj potnikov kot oktobra lani, in sicer za 0,7 odstotka. Število potnikov v zračnem prevozu se je zvišalo za 3,7 odstotka, v cestnem mestnem prevozu pa za 1,8 odstotka, ugotavlja državni statistični urad.


13:52: Gazprom: Slovenija in Rusija naj postavita okvirje za projekt Južni tok

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Slovenska in ruska vlada morata najprej skleniti sporazum o sodelovanju pri projektu Južni tok, šele nato lahko Gazprom začne z delom. Na strani vlad je, da postavita okvirje sodelovanja, slovenski potrošniki pa naj bi plin dobili leta 2015, so danes v Ljubljani povedali predstavniki Gazproma Export.


13:50: Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (daljše)

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Po oceni zavoda za zaposlovanje bo konec leta prijavljenih več kot 65.000 brezposelnih, konec leta 2009 pa med 78.000 in 80.000 brezposelnih. Na zavodu upajo, da bodo v prihodnjem še vedno potrebe po delavcih v deficitarnih poklicih, predvsem v malih in srednje velikih podjetjih.


13:43: V ponedeljek izredna seja o (ne)ukrepanju vlade za blažitev posledic krize

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Državni zbor bo prihodnji ponedeljek, 22. decembra, zasedal še na eni izredni seji. Tokrat bodo poslanke in poslanci na zahtevo opozicije razpravljali o ukrepanju vlade v izogib in za blažitev negativnih vplivov svetovne finančne in gospodarske krize na slovensko gospodarstvo, ki je po mnenju opozicije prepočasno.


13:22: Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzdol (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


13:16: Minister Vlačič zahteva zamenjavo uprave Slovenskih železnic (nujno)

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Uprava Slovenskih železnic ne uživa več zaupanja prometnega ministra Patricka Vlačiča, zato bo ta vladi predlagal zamenjavo nadzornega sveta družbe. Ta naj bi kasneje zamenjal upravo, je na današnji novinarski konferenci povedal minister za promet Patrick Vlačič.


13:04: Premogovnik Velenje letos s 130 milijonov evrov prihodkov

Velenje, 15. decembra (STA) - Premogovnik Velenje naj bi leto 2008 sklenil s 130 milijonov evrov prihodkov, višina dobička pa še ni znana, je na današnjem srečanju z novinarji na Velenjskem gradu povedal predsednik uprave premogovnika Milan Medved. Dejal je, da bodo letos odkopali več kot štiri milijone ton premoga, prav toliko je načrtovano tudi v letu 2009.


12:45: Avtobusni prevozniki s predstavniki ministrstva o novih koncesijskih pogodbah

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Predstavniki linijskih avtobusnih prevoznikov se bodo popoldne sestali s predstavniki ministrstva za promet in direkcije za ceste ter razpravljali o izhodiščih za nove koncesijske pogodbe. Dosedanje se iztečejo konec leta, tokrat pa naj bi se prvič posvetili osnutku novih pogodb, ki so jih avtobusni prevozniki že prejeli.


12:43: Podpora matičnega odbora noveli zakona o prevozih v cestnem prometu (krajše)

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Odbor DZ za promet je danes podprl novelo zakona o prevozih v cestnem prometu, s katero se vzpostavlja pravna podlaga za koncesije javnih linijskih prevoznikov po 1. januarju 2009. Skladno z novelo se bodo koncesije podaljšale do podelitve koncesije na podlagi javnega razpisa, a največ do 31. decembra 2010.


12:33: Po oceni zavoda konec leta 65.000, v 2009 78.000 brezposelnih (krajše)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Zavoda RS za zaposlovanje, na kateri so predstavili aktualne podatke o gibanju registrirane brezposelnosti ter poglavitne naloge, ki jih je zavod opravil v letu 2008 in načrte za leto 2009.
Direktorica zavoda Marija Poglajen.


12:10: Plače oktobra v Sloveniji porasle za 1,4 odstotka

Ljubljana, 15. decembra (STA) - V Sloveniji je neto plača na zaposleno osebo v podjetjih in drugih organizacijah oktobra v povprečju znašala 917,64 evra. Kot so sporočili iz državnega statističnega urada, je bila povprečna neto plača tako oktobra za 1,4 odstotka višja kot septembra in za 8,4 odstotka višja kot oktobra lani.


11:46: NLB že več kot 60-odstotna lastnica Tutunske banke

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Nova Ljubljanska banka (NLB) je v petek kupila 27,44 odstotka delnic NLB Tutunske banke iz Makedonije, s čimer se je njen neposredni kapitalski delež povečal na 60,26 odstotka. Prodajalec je bila članica skupine NLB, LHB Bank Frankfurt, so prek spletnih strani Ljubljanske borze danes sporočili iz NLB.


11:34: Nafta danes dražja

Alžir, 15. decembra (STA) - Svetovni naftni trg se je z zvišanjem cen že odzval na pričakovanja o znižanju obsega načrpane nafte v državah Opec, ki bodo o tem razpravljale sredi tedna v Alžiriji. Dodatno je cene okrepilo pričakovanje, da bo Bela hiša vendarle priskočila na pomoč domači avtomobilski industriji.


11:22: Delodajalci s predlogi za izhod iz krize

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Vseh pet delodajalskih organizacij je danes na predsednika vlade Boruta Pahorja naslovilo memorandum o kratkoročnih ukrepih za ublažitev posledic krize v slovenskem gospodarstvu. V njem kot najbolj nujne izpostavljajo ukrepe s področja kreditne aktivnosti bank in likvidnosti gospodarstva, davčne politike ter trga dela.


10:38: Indeksa na Ljubljanski borzi trgovalni teden začela s padcem

Ljubljana, 15. decembra (STA) - Trgovalni teden se je na Ljubljanski borzi začel pesimistično. Delniški indeks SBI 20 se je 45 minut po odprtju borze znižal za 0,11 odstotka na 3944,47 točke, indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa za 0,34 odstotka na 909,60 točke.


10:28: Trichet svari pred razgradnjo pakta o stabilnosti in rasti

London/Frankfurt, 15. decembra (STA) - Predsednik Evropske centralne banke (ECB) Jean-Claude Trichet je v pogovoru za britanski časnik Financial Times (FT) posvaril pred razgradnjo pravil pakta o stabilnosti in rasti, ki skrbijo za javnofinančno stabilnost v območju evra in v članicah EU, ki želijo prevzeti skupno valuto. Prepričan je, da bi to "uničilo zaupanje".


09:37: V Juteksu letos šestodstoten upad prodaje

Žalec, 15. decembra (STA) - Žalski Juteks je do novembra prodal 15,1 milijona kvadratnih metrov talnih oblog, kar je 6,1 odstotka manj kot v enakem obdobju lani in 3,6 odstotka pod načrti. Zaostajanje za planom je predvsem posledica padca prodaje v zadnjih mesecih kot posledice finančne krize, je uprava sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.


09:12: Tufek za Dnevnik: Adria Airways pripravlja scenarije za 2009
Foto Foto servis

Letalski prevoznik Adria Airways.
Arhiv STA.


14. december 2008
Velenjsko občino naj bi do leta 2025 odlikovalo razvito gospodarstvo
13. december 2008
Pahor: Vlada o paketu ukrepov v četrtek (daljše)
Pahor: Vlada o paketu ukrepov v četrtek (krajše)
Izvolili novega predsednika AMZS
Vlada na delovnem posvetu
Kocič za Delo: Predlagali bomo znižanje fiksnega dela plače uprave za polovico
Podnebno konferenco končali brez dogovora o financiranju sklada za prilagajanje
Na Golteh se je danes uradno pričela smučarska sezona
Na SŽ božičnica, a ne za vodstvene delavce
Železnice v nedeljo z novimi pravilniki in novim voznim redom
Severna Primorska uresničuje 25 milijonov evrov vreden tehnološki park
Z elektromagnetnim sevanjem najbolj obremenjujejo mobilni telefoni
12. december 2008
V zaključku podnebne konference dogovor o skladu za prilagajanje
Janša: Pri kadrovskih potezah vlade gre za izrecno nasprotje med besedami in dejanji (daljše)
Janša: Pri kadrovskih potezah vlade gre za izrecno nasprotje med besedami in dejanji (krajše)
Luka Koper pri projektih pričakuje pomoč države
SŽ: Izpolnjujemo pogoje za ohranitev varnostnega spričevala
KD Kapital odstopil od nakupa 17 odstotkov delnic Istrabenza
Indeks SBI 20 teden končal najnižje v zadnjih petih letih
Konferenca: Posojilni krč in likvidnost podjetij največji težavi za gospodarstvo
Uprava Velane mora dopolniti gospodarski načrt za leto 2009
Terme Krka v Dolenjskih Toplicah odprle nov hotel
V Lafarge Cementu se pripravljajo na remont
ATVP opozarja na previdnost pri naložbah v investicijske sklade
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Objavljen razpis za gospodarjenje z divjadjo
Kryžanowski: Petrol zaskrbljen zaradi neizglasovanja svojih predlogov
Ljubljanska borza: SBI 20 končal pod 4000 točkami (daljše)
Lastniki Nika želijo umik delnic z borze
Agencija za kmetijske trge letos s 340 milijoni evrov izplačil
Danes začetek smuke tudi na Veliki Planini in Kobli
Ljubljanska borza: SBI 20 končal pod 4000 točkami (krajše)
Bruselj potrdil slovensko shemo pomoči kreditnim ustanovam
Petrol še vedno brez nadzornikov v Istrabenzu in brez posebne revizije (daljše)
Objavljen javni razpis za raziskovalne-razvojne projekte v podjetjih
Petrol še vedno brez nadzornikov v Istrabenzu in brez posebne revizije (krajše)
Nadzorniki Skimarja pozvali k znižanju stroškov odvetnikov (dopolnjeno) s komentarjem Skimarjevega sindikata
Indeks SBI 20 zdrsnil pod 4000 točk
Žito v letu 2009 načrtuje 7,3-odstotno rast prodaje
Kaninsko smučišče v sezono z novo lastniško strukturo
Delničarji Istrabenza danes o revizorju in novih nadzornikih
Nadzorniki Skimarja pozvali k znižanju stroškov odvetnikov
11. december 2008
Na severnem Primorskem bo zaradi krize brez dela ostalo 650 delavcev
SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep (dopolnjeno) s sporočilom SLS
Vlačičev obisk Maribora "predstavitvene narave"
V Acroniju še vedno brez dogovora glede delovnega časa
Letošnja nagrada Ljubljanske borze portal znova v roke Krki
Engrotuš iz prodaje izločil izdelke nekaterih dobaviteljev
V Kolektorju zaradi krize na tritedenski kolektivni dopust
Pomoč države gospodarstvu bo ključna v časih gospodarske mize
V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino (dopolnjeno) s sporočilom zdravstvenega inšpektorata
Konjeniška zveza podprla usmeritve in razvoj Kobilarne Lipica
EIF bo prevzel del tveganj Slovenskega podjetniškega sklada
Na Celjskem naj bi se odvoz odpadkov podražil za 55 odstotkov
Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (daljše)
Sodna praksa o stanovanjski pravici naj bi bila neskladna z namenom zakonodajalca
Gorenje v Novem Beogradu odprlo poslovni center
Članice bodo morale v bruseljsko blagajno vrniti 528 milijonov evrov
SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep
Selškova: Ne govorimo o recesiji, ampak o globoki krizi
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
V MLM so skrajšali delovni teden
V TDR Metalurgiji za zdaj prodajali le manjši del premoženja
V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino
Šinkovec Funduk: Potreben dober premislek glede bodočega vodenja SŽ
V EU lani velika odstopanja BDP na prebivalca od povprečja
Škode in kriza izničili dobiček Adriatic Slovenice
Svetovna kriza na Pošto Slovenije še ni vplivala
Po ponovnem odločanju za predsednico Državne revizijske komisije znova predlagana Vesna Cukrov
Vlačič: Skupina do konca januarja odgovore glede cestninjenja
Sindikat tekstila zahteva pomoč države, sicer protest
Slovenski turizem kljub krizi pričakuje zmerno rast
Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (krajše)
KGZS: Omejitev mandatov za vse člane obveznih organov neprimerna
Vlada v spodbujanje obnov in novogradenj žičniških naprav
Zavod za zaposlovanje v letu 2009 pričakuje 13 odstotkov več brezposelnih
V tekoči bilanci EU za 26 milijard evrov primanjkljaja
Panvita letos s 110 milijoni evrov prihodkov
Lani v Sloveniji za raziskave in razvoj namenili 1,53 odstotka BDP
Butan plin pocenil avtoplin za osem odstotkov
Odbor za finance prihodnji teden o vladnem predlogu uredbe za odobritev posojil
Indeksa na Ljubljanski borzi negativno
11. december - mednarodni dan gora
Skimarjevi nadzorniki bodo danes nadaljevali sejo
Začenja se ministrski del podnebne konference
10. december 2008
SDS vladi očita radikalno kršenje predvolilnih obljub
Gore opozarja na nujnost sodelovanja pri reševanju podnebnih vprašanj
V Šaleški dolini za izgradnjo novega bloka v Tešu
Zupančič presenečen nad odločitvijo vlade za zamenjavo nadzornikov Kada
Janković in Semolič na skupščini GZS o finančni krizi
Ministri v četrtek na podnebni konferenci o "skupni viziji"
Vlada o gospodarskih temah
Okoljsko ministrstvo: Taksa za obremenjevanje tal je nezakonita
Vlada podprla pobudo za oceno ustavnosti zakona o KGZS
Vlada predlaga zamenjavo članov organov Kada in Soda
Nadzorniki upravo Darsa pozivajo k znižanju plač
V SDS in SLS kritični do koalicije glede ukrepov proti krizi
Vlada ustanovila strateški gospodarski svet
V Sloveniji BDP v tretjem četrtletju 3,8 odstotka višje; umirjanje rasti pričakovano (zbirno)
Datalab v dokapitalizacijo
Vlada bo imenovala kadrovsko-akreditacijski svet
Vlada pripravila uredbo o izdajanju posojil
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (daljše)
Vlada bo postopno zviševala trošarine za motorna goriva
Sporočilo uredništvom - zbirno o rasti BDP v tretjem četrtletju
V Rušah odprli nov hotel in mladinski hotel
Soban namesto Blažiča v nadzornem svetu Casinoja Ljubljana
ATVP oglobil Laščane in Infond Holding
Eles: Odločitev Renčanov v ničemer ne prispeva k dialogu
Ekonomisti pričakujejo pojemanje, a ne zastoja rasti
Umar: Umiritev gospodarske rasti pričakovana
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (krajše)
Gantar: Breme premagovanja krize pravično razdeliti
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (daljše)
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (krajše)
Termoelektrarna Šoštanj presegla presegla poslovni načrt
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske (dopolnjeno) s priporočili KGZS
ZSSS ob dnevu človekovih pravic opozarja na revščino
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske
Proizvodnja slovenske industrije oktobra nižja za 1,3 odstotka
Prevent naj bi se zanimal za prevzem avstrijskega Eybla
Ljubljanska borza tudi danes začenja neenotno
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (nujno)
Al Gore danes na obisku v Sloveniji
Vlada o novem nadzornem svetu Kada in upravnem odboru SodaZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311