Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 14.11.2008:


22:21: Wall Street: Indeksa krepko navzdol

New York, 14. novembra (STA) - Trgovanje z delnicami na največji ameriški borzi se je v petek končalo v rdečih številkah. Delniški indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 8497,15 točke, kar je za 338,10 točke oz. 3,83 odstotka manj kot v četrtek. Tehnološki indeks Nasdaq pa je izgubil 79,85 točke oz. 5 odstotkov in se ustavil pri 1516,85 točke.


18:56: Vegrad: Trudimo se ohraniti prakso dobrega delodajalca
Foto Foto servis

Logotip podjetja Vegrad.
Arhiv STA


18:00: Bančniki v Portorožu razpravljajo o krizi (dopolnjeno) z zaključki posveta

Portorož, 14. novembra (STA) - V času trenutne finančne krize bo po po oceni Banke Slovenije treba za banke postaviti nova pravila. Ta morajo iti v smeri večje transparentnosti, nikakor pa ne v smeri več regulacije in državnega intervencionizma, je na dnevih bančništva v Portorožu menil član sveta Banke Slovenije Božo Jašovič. V nasprotnem bomo uničili trg.


17:58: Skupina Terme Čatež v devetmesečju z več prihodka in manj dobička

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Skupina Terme Čatež je v prvih devetih mesecih letos ustvarila 4,48 milijona evrov čistega dobička, medtem ko je lani ta znašal 4,52 milijona evrov. Čisti prihodki od prodaje so se v primerjavi z enakim obdobjem lani povečali za 12,1 odstotka na 36,4 milijona evrov.


17:56: Ljubljanska borza teden končala v minusu
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


17:48: Varuhinja razočarana nad odločitvijo ARSO o Lafargeu

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Varuhinja človekovih pravic izraža razočaranje nad odločitvijo ARSO, da zavrne predlog, da bi v ponovnem postopku odločanja o izdaji dovoljenja trbovljskemu Lafarge Cementu za obratovanje naprave, ki lahko povzroča onesnaževanje okolja večjega obsega (sežig odpadkov) sodelovala izvedenca s področja hidrometeorologije in medicinske stroke.


17:46: Na posvetu v Portorožu o razmerah na nepremičninskem trgu (dopolnjeno) z zaključki posveta

Portorož, 14. novembra (STA) - Čeprav so ljudje v času svetovne finančne krize zmedeni in se ne znajo odločiti glede nakupa stanovanja, pa je direktor Stanovanjskega sklada RS Primož Pirc prepričan, da bodo dobri projekti na dobrih lokacijah še vedno našli kupce. Pustiti moramo, da se položaj izčisti, je dejal v Portorožu na posvetu o poslovanju z nepremičninami.


17:16: Za varuhinjo izjave vodilnih v Vegradu nesprejemljive

Ljubljana, 14. novembra (STA) - V uradu varuhinje človekovih pravic so danes obsodili izjave predstavnikov Vegrada, v katerih je "mogoče zaslediti elemente kulturnega rasizma, ki so popolnoma nesprejemljivi za državo članico EU v 21. stoletju". Kot poudarjajo, izjave temeljijo na kulturni večvrednosti ene skupine in manjvrednosti druge, z elementi rasne nestrpnosti.


17:03: Swaty posluje v skladu z načrti
Foto Foto servis

Vhod v podjetje Swaty.
Arhiv STA


16:52: Objavljen razpis za predsednika Državne revizijske komisije

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Potem ko je DZ prejšnji petek z mesta predsednika Državne revizijske komisije razrešil Sama Červeka, je mandatno-volilna komisija DZ danes v uradnem listu objavila razpis za prijavo možnih kandidatov za novega predsednika. Ta bo funkcijo opravljal do 23. decembra 2009, ko bi se sicer iztekel Červekov mandat. Ta je za razrešitev prosil sam.


16:43: ATVP naj ne bi presojala o uporabi prevzemnega zakona pri Dunajski borzi

Ljubljana, 14. novembra (STA) - ATVP naj bi zavrnila zahtevo Dunajske borze za presojo, kateri zakon o prevzemih naj se uporabi v primeru odkupa Ljubljanske borze, piše današnje Delo. Na ATVP sicer za STA informacije niso komentirali, saj so postopki agencije skladno z zakonom o trgu finančnih instrumentov zaupni.


16:40: Gospodarska gibanja: V recesijo s povečanimi stroški dela

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Slovenija v recesijo vstopa s povečanimi stroški dela, ugotavlja Ekonomski inštitut Pravne fakultete v publikaciji Gospodarska gibanja. Razlika v dinamiki stroškov dela med Slovenijo in EU se je letos močno pospešila in prehitela razliko v rasti produktivnosti. Konkurenčnost gospodarstva se je torej v prvem polletju hitro dodatno poslabševala.


16:23: Objavljen razpis za prijavo terjatev do Beti Mode

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Likvidacijska upraviteljica družbe Beti Moda v likvidaciji Vida Ribič Suhodolčan je v današnjem uradnem listu objavila poziv upnikom, naj v roku 60 dni od dneva objave prijavijo svoje terjatve do družbe Beti Moda proizvodnja, trgovina in storitve v likvidaciji.


16:21: Ustavno sodišče razveljavilo del zakona o skladu zemljišč

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Ustavno sodišče je razveljavilo del zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov RS. Razveljavi se peti odstavek 10. člena v delu, ki določa, da se obseg presežkov prihodkov nad odhodki sklada, ki se nakaže v državni proračun, določi v okviru finančnega načrta in programa sklada kmetijskih zemljišč, ki ga za vsako leto posebej potrdi vlada.


16:06: Razpis za nadomestila kmetijskim gospodarstvom zaradi bolezni rejnih živali

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v uradnem listu objavilo javni razpis za ukrep nadomestila kmetijskim gospodarstvom zaradi bolezni rejnih živali, ko povračilo škode ni urejeno z drugimi predpisi. Za nadomestila prizadetim kmetijskim gospodarstvom je skupaj namenjenih 140.000 evrov.


16:04: Laško in Infond Holding pripravljata razpisno dokumentacijo za Mercator

Laško, 14. novembra (STA) - Strokovne službe Pivovarne Laško in Infond Holdinga v teh dneh intenzivno pripravljajo dokumentacijo za mednarodni javni razpis za prodajo njunega deleža v Mercatorju. V Laškem pričakujejo, da bo dokumentacija pripravljena v novembru. Za delež v Mercatorju se je sicer že oglasilo nekaj zainteresiranih kupcev.


15:58: ATVP ne nadzira lastniških sprememb v Večeru
Foto Foto servis

Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP).
Arhiv STA


15:56: Mercator odprl nov trgovski center v Postojni
Foto Foto servis

Mercator.
Arhiv STA


15:23: Merkurjev Mersteel odprl tovarno metalurških izdelkov

Beograd, 14. novembra (STA) - Hčerinska družba skupine Merkur Mersteel je danes v srbskem Gornjem Milanovcu odprla dva milijona evrov vredno proizvodno linijo Mersteel Profil. Ta bo zagotavljala del metalurških izdelkov, ki jih družba dobavlja trgu. Mersteel bo letos prodal 600.000 ton metalurških izdelkov, od česar bo iztržil 500 milijonov evrov.


15:18: Pri kobili iz Tržca pri Ptuju potrdili steklino

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Izvid pri šest let stari kobili iz okolice Ptuja je bil pozitiven na steklino, je potrdil Nacionalni veterinarski inštitut. Kobila je prišla v stik z okuženo lisico, ki se je že dlje časa zadrževala v okolici, so danes sporočili iz Veterinarske uprave RS (Vurs).


15:13: Na posvetu v Portorožu o razmerah na nepremičninskem trgu
Foto Foto servis

Direktor stanovanjskega sklada RS Primož Pirc.
Arhiv STA.


15:09: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 14. novembra 2008.


15:07: Petrol recesije še ne čuti, vplive finančne krize pa že
Foto Foto servis

Petrol.
Arhiv STA


14:57: Vlada imenovala člane delovne skupine za nasledstvo

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji imenovala člane delovne skupine za spremljanje izvajanja priloge G sporazuma o nasledstvu, ki se nanaša na zasebno premoženje in pridobljene pravice državljanov in drugih pravnih oseb bivše SFRJ.


14:52: Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzgor (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


14:45: Območje evra v recesiji (dopolnjeno) s podatki po državah

Luxembourg, 14. novembra (STA) - Območje evra je prvič v svoji zgodovini v recesiji, saj je v tretjem letošnjem četrtletju že drugo četrtletje zapored beležilo negativno gospodarsko rast. Kot je danes sporočil Evropski statistični urad Eurostat, je bruto domači proizvod (BDP) v tretjem četrtletju v primerjavi z drugim v območju evra in v celotni EU padel za 0,2 odstotka.


14:45: EADS v tretjem četrtletju ponovno z dobičkom

Pariz, 14. novembra (STA) - Evropski letalski in oborožitveni koncern EADS je v tretjem četrtletju po zaslugi znižanja stroškov zaradi prestrukturiranja in manj zamud pri izdelavi letal ponovno posloval z dobičkom. Čisti dobiček je znašal 679 milijonov evrov, medtem ko je v enakem obdobju lani koncern zabeležil 776 milijonov evrov izgube.


14:04: Prihodnji teden posvet o upravljanju z vodami

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Organizatorji posveta Voda naša skupna odgovornost, ki bo prihodnjo sredo v Ljubljani, želijo spodbuditi širšo javnost k vključevanju v doseganje zastavljene politike upravljanja voda, ki naj bi do leta 2015 dosegla dobro stanje vseh voda. Več kot 97 odstotkov vode za oskrbo s pitno vodo se v Sloveniji namreč odvzema iz podzemnih voda.


14:02: Vlada o gospodarskih temah

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela vrsto sklepov s področja gospodarstva. Med drugim je občinama Bovec in Kobarid zagotovila državna sredstva za popotresno obnovo, prerazporedila sredstva iz tekoče proračunske rezerve in se seznanila z nekaj poročili posebne skupine za plinske terminale v Tržaškem zalivu.


13:47: Engrotuš sedmim dobaviteljem zavrnil nove cenike
Foto Foto servis

Skupina Tuš.
Arhiv STA.


13:35: Napoved za odmero dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja do 15. januarja

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Davčna uprava RS (Durs) poziva k vložitvi napovedi za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz oddajanja premoženja v najem za leto 2008. Zavezanci, ki so v letu 2008 fizičnim osebam oddali v najem premično ali nepremično premoženje, morajo omenjeno napoved vložiti do 15. januarja, so danes sporočili iz Dursa.


13:17: Ljubljanska borza: Indeksa nekoliko navzgor (krajše)

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 4826,17 točke, kar je 40,10 točke oz. 0,84 odstotka več kot v četrtek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je zvišal za 10,41 točke oz. 0,95 odstotka na 1110,16 točke.


12:57: Globtour z likvidnostnimi težavami, zaenkrat brez odpuščanj

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Turistična agencija Globtour se sooča z likvidnostnimi težavami. Te so povezane z razmerami na trgu, saj je opaziti občutno zmanjšanje rezervacij na segmentu zimskih letalskih operacij, je danes povedal direktor agencije Aljaž Lukman in zatrdil, da zaenkrat ne načrtujejo odpuščanja zaposlenih.


12:35: Prenovljen celjski hotel Evropa ob 135. obletnici
Foto Foto servis

Ob 135. obletnici je Hotel Evropa prenovljen.
Po obnovi hotel ima 46 sodobno opremljenih sob.


12:20: Kad in DSU prodajata deleže v sedmih družbah (dopolnjeno) s pojasnili Kada

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Kapitalska družba (Kad) ter družba za svetovanje in upravljanje DSU sta danes v časniku Finance objavili oglas za javno zbiranje ponudb za nakup delnic oziroma poslovnih deležev v skupno šestih delniških družbah in eni družbi z omejeno odgovornostjo. Med njimi sta tudi Perutnina Ptuj in Gospodarsko razstavišče.


12:03: Inflacija v območju evra in celotni EU oktobra navzdol

Luxembourg, 14. novembra (STA) - Inflacija na letni ravni je v območju evra oktobra znašala 3,2 odstotka in se je znižala glede na september, ko je bila 3,6-odstotna, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. V celotni EU se je letna stopnja inflacije oktobra v primerjavi s septembrom znižala s 4,2 na 3,7 odstotka.


11:33: Bančniki v Portorožu razpravljajo o krizi

Portorož, 14. novembra (STA) - V času trenutne finančne krize bo po po oceni Banke Slovenije treba za banke postaviti nova pravila. Ta morajo iti v smeri večje transparentnosti, nikakor pa ne v smeri več regulacije in državnega intervencionizma, je na dnevih bančništva v Portorožu menil član sveta Banke Slovenije Božo Jašovič. V nasprotnem bomo uničili trg.


11:21: Območje evra v recesiji

Luxembourg, 14. novembra (STA) - Območje evra je prvič v svoji zgodovini v recesiji, saj je v tretjem letošnjem četrtletju že drugo četrtletje zapored beležilo negativno gospodarsko rast. Kot je danes sporočil Evropski statistični urad Eurostat, je bruto domači proizvod (BDP) v tretjem četrtletju v primerjavi z drugim v območju evra in v celotni EU padel za 0,2 odstotka.


11:18: Kranjski Planet Tuš legaliziran tik pred zdajci
Foto Foto servis

Planet Tuš.
Arhiv STA


11:05: Območje evra v recesiji (nujno)

Luxembourg, 14. novembra (STA) - Območje evra je prvič v svoji zgodovini v recesiji, saj je v tretjem letošnjem četrtletju že drugo četrtletje zapored beležilo negativno gospodarsko rast, je razvidno iz podatkov, ki jih je danes sporočil Evropski statistični urad Eurostat.


10:42: Tečaji na Ljubljanski borzi v začetku večinoma navzgor
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


10:25: Prevzem Term Čatež po mnenju uprave ni v neskladju s cilji družbe

Čatež ob Savi, 14. novembra (STA) - Uprava Term Čatež od DZS in Dela Prodaje pričakuje nadaljevanje uresničevanja sprejete strategije razvoja term in ocenjuje, da morebiten prevzem ni v neskladju s cilji družbe. Uprava meni, da bo celo pospešil uresničevanje interesov in že postavljene strategije term ter pripomogel k še boljšim poslovnim rezultatom.


10:24: Dars podaljšal rok za predor Markovec
Foto Foto servis

Družba za avtoceste v RS (DARS).
Arhiv STA


10:03: Za SDS Delov nakup Večera "brezsramna kršitev" medijske zakonodaje
Foto Foto servis

Logotip časopisne hiše Delo.
Arhiv STA


09:29: Kad in DSU prodajata deleže v sedmih družbah

Ljubljana, 14. novembra (STA) - Kapitalska družba (Kad) ter družba za svetovanje in upravljanje DSU sta danes v časniku Finance objavili oglas za javno zbiranje ponudb za nakup delnic oziroma poslovnih deležev v skupno šestih delniških družbah in eni družbi z omejeno odgovornostjo. Med njimi sta tudi Perutnina Ptuj in Gospodarsko razstavišče.


04:00: Bančniki v Portorožu o svetovni finančni krizi

Portorož, 14. novembra (STA) - Letošnji dnevi slovenskih bančnikov, ki jih danes v Portorožu pripravlja Združenje bank Slovenije, bodo posvečeni analizi vzrokov, posledic in možnih rešitev sedanje svetovne finančne krize.


13. november 2008
Mariborski obrtniki in podjetniki s tamkajšnjimi poslanci o izzivih
Breda Kutin ponovno izvoljena za podpredsednico Evropske potrošniške organizacije
Merkur v prvih devetih mesecih z 20 milijonov evrov čistega dobička
Spremembe v vodstvu Ljubljanske borze po končanem prevzemu
Država še letos z novo obveznico
Recesija v Nemčiji s posledicami tudi za Slovenijo (dopolnjeno) z odzivom Umarja
Recesija v Nemčiji s posledicami tudi za Slovenijo
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji tudi danes navzdol (daljše)
Družba Condor Real tudi uradno prevzela v posest Vilo Bled
Krka zvišala prihodke za petino, dobiček za 13 odstotkov (daljše)
Delo: Nakup Večera zakonit in transparenten
Krka zvišala prihodke za petino, dobiček za 13 odstotkov (krajše)
Za mariborsko zimsko službo zaenkrat zagotovljenih 1,45 milijona evrov
Ljubljanska borza: Tečaji tudi danes navzdol (krajše)
Raziskava ECB: Ekonomski strokovnjaki znižujejo napovedi za gospodarsko rast
Velenjski Igem prek 90-odstotni lastnik podjetja SGP Kograd Igem
Na Koroškem izguba zaposlitve grozi okoli 300 zaposlenim
Upravljalci in vzdrževalci državnih cest pripravljeni na zimo
V Mariboru o delovnopravni ureditvi prožne in varne zaposlitve
Prvi mali vetrni elektrarni priključeni na električno omrežje
Delnice na Ljubljanski borzi krepko navzdol
Zavod za zaposlovanje razširil delovanje pravnega telefonskega svetovanja
Termoelektrarna Šoštanj po 52 letih trajno ustavila blok dve
Vsaj zaenkrat brez referenduma o apartmajih v Gozd Martuljku
V Portorožu o najemnemu trgu in kakovosti bivanja
12. november 2008
Nižji stroški in organska rast med glavnimi razlogi za internacionalizacijo podjetij
Tajani: Sloveniji predlagam uvedbo vinjet za turiste
Žerjav: Očitno bo treba razmisliti o vinjetah za krajše obdobje
Letne vinjete bodo na prodaj v prihodnjih dneh
Na posvetu v državnem svetu vrsta predlogov za odziv na krizo (dopolnjeno)
Obravnave v tožbi zoper sklepe skupščine Ibija ni bilo
Potencialni kupci začeli prvo fazo skrbnega pregleda Palome
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
V DHL Ekspres Slovenija zmanjšujejo število vodstvenih mest
Casino Portorož ob polletju z osmimi milijoni evrov dobička
V Sremski Mitrovici nov Tušev supermarket
Celjska furnirnica Merkscha odpušča delavce
Matevž Frangež: Za medijski prostor mora veljati medsebojna neodvisnost
Ekonomisti decembra na konferenci o obvladovanju finančne krize
Ljubljanska borza: Tečaji navzdol (daljše)
V EU bodo spet dovoljene ukrivljene kumare
Na posvetu v državnem svetu vrsta predlogov za odziv na krizo
NFD Holding v devetih mesecih s 3,9 milijona evrov dobička
Ljubljanska borza: Tečaji navzdol (krajše)
Industrijska proizvodnja v EU in območju evra septembra navzdol
Unicredit banka za četrtino povečala bilančno vsoto
Jutarnji list: Hrvaška ne bo solastnica Mola
Ministrstvo za kulturo Delu ni obljubilo možnosti krepitve deleža v Večeru
Aktiv in sindikata novinarjev Večera: Vlada naj ugotovi legalnost prevzema časnika
Hit opozarja na nujnost nove igralniške zakonodaje
Tečaji na Ljubljanski borzi okoli torkovih ravni
Velenjski rudarji so se prek videoprenosa prvič v živo javili na površino
Na razpise za programe v drugem omrežju DVB-T prispelo deset ponudb
Slovenija in Rusija podpisali protokol o prevozniških dovolilnicah za 2009
Dnevnik: Mol načrtuje snubitev Petrola v strateško partnerstvo
POPRAVEK: Simobil z višjimi četrtletnimi prihodki in nižjim dobičkom
Istrabenz zanika obveznost plačila Petrolovih delnic
Tržiški Peko tudi letos nadaljuje uspešno poslovanje
Simobil z višjimi četrtletnimi prihodki in nižjim dobičkom
Delegacija pohištvene in lesne industrije odhaja na obisk v Srbijo
Sod bo danes objavil razpis za prodajo deset odstotkov Telekoma
11. november 2008
DZ sprejel noveli zakonov o javnih financah in bančništvu
Mercator do septembra zvišal prodajo za 13 odstotkov, dobiček za odstotek
Sod bo v sredo objavil razpis za prodajo 10 odstotkov Telekoma (dopolnjeno) z dodatnimi podatki in pojasnili
Fitch Ratings potrdil oceno dolgoročnega dolga Slovenije
Delo: Ministrstvo zagotovilo možnost povečanja deleža v Večeru
ECB bo ta teden bankam posodila 334 milijard evrov
Sod bo v sredo objavil razpis za prodajo 10 odstotkov Telekoma
Slovenija se v Londonu predstavlja kot destinacija neokrnjene narave
Kosovska hči Save Re dobila dovoljenje za prodajo produktov
Kacin poziva Tajanija, naj prouči zamrznitev sredstev zaradi vinjet
Še novembra čas za zahtevke glede davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov
Koroška trgovina v postopku nakupa Maxininih nepremičnin
Slovenija in Bruselj podpisala sporazum glede pomoči iz solidarnostnega sklada (dopolnjeno) z dodatnimi informacijami
Bruselj: Pri vinjetah pomembna tudi sorazmernost pri cenah (daljše)
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol (daljše)
Hypo Alpe-Adria-Bank kupila skoraj 16 odstotkov holdinga Zvon Dva
Japonski Mitsubishi bi vlagal v Termoelektrarno Trbovlje
Bruselj: Pri vinjetah pomembna tudi sorazmernost pri cenah (krajše)
Slovenija in Bruselj podpisala sporazum glede pomoči iz solidarnostnega sklada
Petrol in Pošta Slovenije širita sodelovanje
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol (krajše)
Cesta v Davčo zaradi podora opornega zidu znova zaprta
ZSSS obsoja dvig cen komunalnih storitev
ZPS: Pri potovanjih največ nezadovoljstva z namestitvijo
Prihodnji teden Slovenski festival vin
Casino Ljubljana letos z manjšo izgubo; dobiček šele leta 2011
Na posvetu o upravljanju območij Natura 2000
Stelkom objavil nov razpis za direktorja
Soršak: Delo mora v 30 dneh prijaviti koncentracijo v Večeru
Novi direktor podjetja Nieros Metal je Andrej Fajmut
Tečaji na Ljubljanski borzi ob začetku trgovanja v rdečem
Slovenske premogovne občine bodo ustanovile nacionalno združenje
Skupščina Istrabenza 12. decembra
Delo postalo 79,25-odstotni lastnik Večera
Slovenska gospodarska delegacija v Jordanijo
V Bruslju podpis sporazuma o pomoči iz solidarnostnega sklada
10. november 2008
Pahor na TV Slovenija: Vlada bo pri Mercatorju uporabila presedan
Svetniki ponovno brez razprave o igralnici v Dvorski vasi
Stečajni postopek Elana predvidoma blizu konca
Obrtno-podjetniška zbornica bo podelila 144 novih mojstrskih diplom
Zavarovalnica Triglav toži Istrabenz
PBS v devetmesečju za 55 odstotkov povečala dobiček
LHB Internationale Handelsbank razpisal dražbo za delnice Vina Brežice
Odbor za finance podprl jamstva za vloge in banke
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Piškurićeva nova članica nadzornikov Triglav Re
Štiri ponudbe za delež Triglava v Avrigu
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (daljše)
Mip po oceni nadzornikov ni plačilno sposoben
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (krajše)
EU: Pri obveščanju o jedrskih zadevah odslej posvet z vpleteno državo
Slovenija na svetovni turistični borzi v Londonu (dopolnjeno) s sporočilom STO
Brez odločbe o dohodnini še 1,5 odstotka zavezancev
Slovenska industrija septembra proizvedla 2,4 odstotka več
Na Ljubljanski borzi rdeč začetek prvega trgovalnega dne v tednu
Preboldski Bisol bo zaposloval kljub finančni krizi
V Mariboru danes srečanje tajnic in poslovnih sekretark
Slovenija na svetovni turistični borzi v Londonu
Začenjajo se letošnji statistični dnevi
Odbor za finance predvidoma danes o jamstvih za vloge in banke
9. november 2008
Prihodnji teden zaključek izobraževalnega energetskega projekta
V Italiji drevi začetek 24-urne stavke v železniškem prometu
Prihodnji teden dražje komunalne storitve
Slovenskim inovatorjem priznanja v NürnberguZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567