Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 12.12.2008:


20:59: V zaključku podnebne konference dogovor o skladu za prilagajanje

Poznan, 12. decembra (STA) - Zaključni dan podnebne konference ZN, ki poteka od 1. decembra v poljskem Poznanu, je prinesel dogovor o začetku delovanja posebnega sklada, iz katerega bodo države v razvoju dobile denar za prilagajanje podnebnim spremembam. Udeleženci pa se še dogovarjajo glede načina financiranja sklada.


19:31: Janša: Pri kadrovskih potezah vlade gre za izrecno nasprotje med besedami in dejanji (daljše)

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Pri kadrovskih potezah nove vlade "gre za izrecno nasprotje med besedami in dejanji. Če nekdo namerava zamenjati vse živo in že to v prvih tednih, potem mu ni treba pred volitvami govoriti, da bo delal drugače in da ne bo menjav pod nivojem državnih sekretarjev," je ob robu današnjega sveta SDS dejal predsednik stranke Janez Janša.


19:11: Janša: Pri kadrovskih potezah vlade gre za izrecno nasprotje med besedami in dejanji (krajše)
Foto Foto servis

Predsednik SDS Janez Janša.
Arhiv STA


18:42: Luka Koper pri projektih pričakuje pomoč države

Koper, 12. decembra (STA) - Minister za promet Patrick Vlačič se je ob današnjem obisku Luke Koper seznanil z razvojnimi projekti in načrti družbe za prihodnost. Predsednik uprave Luke Koper Robert Časar je dejal, da so njihovi projekti "povsem v skladu s koalicijsko pogodbo nove vlade, zato v Luki Koper pričakujemo pomoč in podporo države".


17:33: SŽ: Izpolnjujemo pogoje za ohranitev varnostnega spričevala
Foto Foto servis

Slovenske železnice, holding.
Arhiv STA


16:59: KD Kapital odstopil od nakupa 17 odstotkov delnic Istrabenza

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Družba KD Kapital je danes odstopila od pogodbe o nakupu 17,03 odstotka delnic družbe Istrabenz, ki jo je 22. avgusta sklenila z družbo Maksima Holding. Kot so v sporočilu za javnost zapisali v KD Kapital, so se okoliščine od sklenitve pogodbe do danes bistveno spremenile. Podrobnosti niso sporočili.


16:40: Indeks SBI 20 teden končal najnižje v zadnjih petih letih

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi se je trgovanje v tem tednu začelo optimistično, a pozitivno vzdušje ni vzdržalo dolgo. Različne informacije so potisnile tečaje delnic navzdol, delniški indeks SBI 20 pa je teden končal na najnižji ravni od začetka januarja 2004, in sicer pri vrednosti 3948,90 točke.


16:18: Konferenca: Posojilni krč in likvidnost podjetij največji težavi za gospodarstvo
Foto Foto servis

Konferenca Globalna finančna kriza in slovensko gospodarstvo v organizaciji ljubljanske ekonomske fakultete z Zvezo ekonomistov Slovenije.


15:56: Uprava Velane mora dopolniti gospodarski načrt za leto 2009

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Nadzorni svet Velane na četrtkovi seji ni obravnaval osnutka letnega gospodarskega načrta za leto 2009 in je upravi družbe naložil pripravo celovitega načrta, ki naj razdela možne pogoje poslovanja, z upoštevanjem negotovih gospodarskih razmer, je Velana danes sporočila prek spletnih straneh Ljubljanske borze.


15:45: Terme Krka v Dolenjskih Toplicah odprle nov hotel

Dolenjske Toplice, 12. decembra (STA) - V Termah Dolenjske Toplice so danes odprli Hotel Balnea superior. Okvirna vrednost naložbe je 14 milijonov evrov, od česar je 3,3 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj, je ob otvoritvi povedal direktor Term Krka Jože Berus.


15:32: V Lafarge Cementu se pripravljajo na remont

Trbovlje, 12. decembra (STA) - V Lafarge Cementu bodo v ponedeljek ustavili peč in se začeli pripravljati na vsakoletni redni remont. Ker se posledice finančne krize čutijo tudi v cementni industriji, bodo v trboveljski cementarni peč zaustavili dva tedna prej, kot so načrtovali, so danes sporočili iz podjetja.


15:14: ATVP opozarja na previdnost pri naložbah v investicijske sklade

Ljubljana, 12. decembra (STA) - ATVP vseh potencialnim vlagateljem priporoča, da pred vsako odločitvijo glede naložb v zvezi z investicijskimi skladi, še zlasti pa v primerih, ko se jim omogoča pristop k investicijskemu skladu zunaj uradnih poslovnih prostorov, preverijo identiteto tržnika ter ali ima ta ustrezna dovoljenja in pooblastila.


15:06: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 12. decembra 2008.


15:05: Objavljen razpis za gospodarjenje z divjadjo

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je danes v Uradnem listu objavilo javni razpis za prvo podelitev koncesij za trajnostno gospodarjenje z divjadjo. Vloge bodo lahko vse zainteresirane lovske družine poslale do 16. januarja 2009.


15:02: Kryžanowski: Petrol zaskrbljen zaradi neizglasovanja svojih predlogov

Ljubljana, 12. decembra (STA) - V Petrolu so zelo zaskrbljeni zaradi dejstva, da na današnji skupščini Istrabenza nobeden od njihovih predlogov ni dobil ustrezne podpore. "Več kot očitno je, da večina drugih delničarjev meni, da Petrol ne sme biti v nadzornem svetu," je dejal predsednik uprave Petrola Marko Kryžanowski.


14:30: Ljubljanska borza: SBI 20 končal pod 4000 točkami (daljše)

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Ljubljanska borza je danes sledila svetovnim borzam, ki so se s padci odzvale na propad 14 milijard dolarjev vrednega načrta za rešitev ameriške avtomobilske industrije. Delniški indeks SBI 20 je trgovanje končal najnižje letos in se spustil pod 4000 točk, najslabše pa so jo odnesle delnice Gorenja.


14:15: Lastniki Nika želijo umik delnic z borze

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Lastniki družbe Niko Železniki, avstrijski holding Ring International, so objavilo zahtevo za sklic skupščine družbe, na kateri bi odločali o umiku delnic Nika z borze. Avstrijci si želijo delnice z borznega trga umakniti zaradi zmanjšanja stroškov, so zapisali v zahtevi za sklic skupščine.


14:07: Agencija za kmetijske trge letos s 340 milijoni evrov izplačil

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja bo letos za različne ukrepe izplačala skupaj 340 milijonov evrov, od tega 212 milijonov evrov iz evropskih sredstev in preostanek iz državnega proračuna. Znesek je skoraj 27 odstotkov višji kot lani, ko je skupni znesek izplačil znašal 268 milijonov evrov.


13:26: Danes začetek smuke tudi na Veliki Planini in Kobli

Kamnik/Bohinj/Kranjska Gora, 12. decembra (STA) - Ob obilici snega se je zimska smučarska sezona začela še na Veliki Planini, kjer današnja otvoritvena smuka stane en evro. Vreme pa povzroča težave na gorenjskih smučiščih. Tako se v Kranjski Gori, kjer je zapadlo že več kot meter snega, trudijo očistiti proge, na Kobli pa so v dežju za današnji začetek sezone uspeli usposobiti le eno od žičnic.


13:24: Ljubljanska borza: SBI 20 končal pod 4000 točkami (krajše)

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Delniški indeks SBI 20 je današnje trgovanje končal pri vrednosti 3948,90 točke, kar je 65,71 točke oz. 1,64 odstotka manj kot v četrtek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je znižal za 14,42 točke oz. 1,56 odstotka na 912,66 točke. Najbolj krepak padec so zabeležile delnice Gorenja.


13:12: Bruselj potrdil slovensko shemo pomoči kreditnim ustanovam

Bruselj, 12. decembra (STA) - Evropska komisija je danes potrdila ukrepe, ki jih je predlagala slovenska vlada za stabilizacijo finančnega trga. Gre za poroštva bankam in hranilnicam v skupnem znesku 12 milijard evrov. Komisija je ocenila, da je slovenski ukrep v skladu s smernicami Bruslja o državnih pomočeh za premagovanje finančne krize.


12:38: Petrol še vedno brez nadzornikov v Istrabenzu in brez posebne revizije (daljše)
Foto Foto servis

Petrol.
Arhiv STA


12:35: Objavljen javni razpis za raziskovalne-razvojne projekte v podjetjih

Ljubljana, 12. decembra (STA) - Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo v današnjem uradnem listu objavlja razpis Strateški raziskovalno-razvojni projekti v podjetjih. Po besedah ministra Gregorja Golobiča se skozi razpis kaže odločenost vlade, da v času napovedane gospodarske krize "ne opustimo misli na tehnološki razvoj gospodarstva".


12:01: Petrol še vedno brez nadzornikov v Istrabenzu in brez posebne revizije (krajše)
Foto Foto servis

Petrol.
Arhiv STA


10:57: Nadzorniki Skimarja pozvali k znižanju stroškov odvetnikov (dopolnjeno) s komentarjem Skimarjevega sindikata

Begunje na Gorenjskem, 12. decembra (STA) - Nadzorni svet begunjskega Skimarja je na četrtkovi seji, ki se je zavlekla pozno v noč, ugotovil, da so stroški svetovanja previsoki. Zato so nadzorniki vodstvu podjetja izrekli opomin in mu naložili, naj stroške poskuša znižati. Hkrati so sklenili, da se nemudoma začne postopek za imenovanje nove uprave.


10:19: Indeks SBI 20 zdrsnil pod 4000 točk
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


09:48: Žito v letu 2009 načrtuje 7,3-odstotno rast prodaje
Foto Foto servis

Žito.
Arhiv STA


09:25: Kaninsko smučišče v sezono z novo lastniško strukturo

Bovec, 12. decembra (STA) - Družba ATC Kanin, ki naj bi naprave na kaninskem smučišču, kjer je blizu pet metrov debela snežna odeja, predvidoma pognala prihodnji teden, v zimsko sezono vstopa z novo lastniško strukturo. Največji posamezni lastnik je namreč z dokapitalizacijo v vrednosti dveh milijonov evrov postala kromberška družba Euroinvest.


04:00: Delničarji Istrabenza danes o revizorju in novih nadzornikih

Portorož, 12. decembra (STA) - Delničarji Istrabenza bodo danes na skupščini v Portorožu odločali o imenovanju posebnega revizorja ter novega nadzornega sveta. Sklic skupščine je zahteval Petrol, ki kot skoraj tretjinski lastnik med nadzorniki koprske družbe zdaj nima predstavnika. Na borzi v Ljubljani se v tem času z Istrabenzovimi delnicami ne bo trgovalo.


00:47: Nadzorniki Skimarja pozvali k znižanju stroškov odvetnikov

Begunje na Gorenjskem, 12. decembra (STA) - Nadzorni svet begunjskega Skimarja je na četrtkovi seji, ki se je zavlekla pozno v noč, ugotovil, da so stroški svetovanja previsoki. Zato so nadzorniki vodstvu podjetja izrekli opomin in mu naložili, naj stroške poskuša znižati. Hkrati so sklenili, da se nemudoma začne postopek za imenovanje nove uprave.


11. december 2008
Na severnem Primorskem bo zaradi krize brez dela ostalo 650 delavcev
SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep (dopolnjeno) s sporočilom SLS
Vlačičev obisk Maribora "predstavitvene narave"
V Acroniju še vedno brez dogovora glede delovnega časa
Letošnja nagrada Ljubljanske borze portal znova v roke Krki
Engrotuš iz prodaje izločil izdelke nekaterih dobaviteljev
V Kolektorju zaradi krize na tritedenski kolektivni dopust
Pomoč države gospodarstvu bo ključna v časih gospodarske mize
V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino (dopolnjeno) s sporočilom zdravstvenega inšpektorata
Konjeniška zveza podprla usmeritve in razvoj Kobilarne Lipica
EIF bo prevzel del tveganj Slovenskega podjetniškega sklada
Na Celjskem naj bi se odvoz odpadkov podražil za 55 odstotkov
Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (daljše)
Sodna praksa o stanovanjski pravici naj bi bila neskladna z namenom zakonodajalca
Gorenje v Novem Beogradu odprlo poslovni center
Članice bodo morale v bruseljsko blagajno vrniti 528 milijonov evrov
SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep
Selškova: Ne govorimo o recesiji, ampak o globoki krizi
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
V MLM so skrajšali delovni teden
V TDR Metalurgiji za zdaj prodajali le manjši del premoženja
V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino
Šinkovec Funduk: Potreben dober premislek glede bodočega vodenja SŽ
V EU lani velika odstopanja BDP na prebivalca od povprečja
Škode in kriza izničili dobiček Adriatic Slovenice
Svetovna kriza na Pošto Slovenije še ni vplivala
Po ponovnem odločanju za predsednico Državne revizijske komisije znova predlagana Vesna Cukrov
Vlačič: Skupina do konca januarja odgovore glede cestninjenja
Sindikat tekstila zahteva pomoč države, sicer protest
Slovenski turizem kljub krizi pričakuje zmerno rast
Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (krajše)
KGZS: Omejitev mandatov za vse člane obveznih organov neprimerna
Vlada v spodbujanje obnov in novogradenj žičniških naprav
Zavod za zaposlovanje v letu 2009 pričakuje 13 odstotkov več brezposelnih
V tekoči bilanci EU za 26 milijard evrov primanjkljaja
Panvita letos s 110 milijoni evrov prihodkov
Lani v Sloveniji za raziskave in razvoj namenili 1,53 odstotka BDP
Butan plin pocenil avtoplin za osem odstotkov
Odbor za finance prihodnji teden o vladnem predlogu uredbe za odobritev posojil
Indeksa na Ljubljanski borzi negativno
11. december - mednarodni dan gora
Skimarjevi nadzorniki bodo danes nadaljevali sejo
Začenja se ministrski del podnebne konference
10. december 2008
SDS vladi očita radikalno kršenje predvolilnih obljub
Gore opozarja na nujnost sodelovanja pri reševanju podnebnih vprašanj
V Šaleški dolini za izgradnjo novega bloka v Tešu
Zupančič presenečen nad odločitvijo vlade za zamenjavo nadzornikov Kada
Janković in Semolič na skupščini GZS o finančni krizi
Ministri v četrtek na podnebni konferenci o "skupni viziji"
Vlada o gospodarskih temah
Okoljsko ministrstvo: Taksa za obremenjevanje tal je nezakonita
Vlada podprla pobudo za oceno ustavnosti zakona o KGZS
Vlada predlaga zamenjavo članov organov Kada in Soda
Nadzorniki upravo Darsa pozivajo k znižanju plač
V SDS in SLS kritični do koalicije glede ukrepov proti krizi
Vlada ustanovila strateški gospodarski svet
V Sloveniji BDP v tretjem četrtletju 3,8 odstotka višje; umirjanje rasti pričakovano (zbirno)
Datalab v dokapitalizacijo
Vlada bo imenovala kadrovsko-akreditacijski svet
Vlada pripravila uredbo o izdajanju posojil
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (daljše)
Vlada bo postopno zviševala trošarine za motorna goriva
Sporočilo uredništvom - zbirno o rasti BDP v tretjem četrtletju
V Rušah odprli nov hotel in mladinski hotel
Soban namesto Blažiča v nadzornem svetu Casinoja Ljubljana
ATVP oglobil Laščane in Infond Holding
Eles: Odločitev Renčanov v ničemer ne prispeva k dialogu
Ekonomisti pričakujejo pojemanje, a ne zastoja rasti
Umar: Umiritev gospodarske rasti pričakovana
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (krajše)
Gantar: Breme premagovanja krize pravično razdeliti
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (daljše)
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (krajše)
Termoelektrarna Šoštanj presegla presegla poslovni načrt
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske (dopolnjeno) s priporočili KGZS
ZSSS ob dnevu človekovih pravic opozarja na revščino
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske
Proizvodnja slovenske industrije oktobra nižja za 1,3 odstotka
Prevent naj bi se zanimal za prevzem avstrijskega Eybla
Ljubljanska borza tudi danes začenja neenotno
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (nujno)
Al Gore danes na obisku v Sloveniji
Vlada o novem nadzornem svetu Kada in upravnem odboru Soda
9. december 2008
SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (daljše)
Vlačič: Kmalu prvi tehnični sestanek o vinjetah z Evropsko komisijo (daljše)
SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (krajše)
Skupščina Nika imenovala nove nadzornike
Bruselj pozdravil napoved Apeka o novi analizi konkurence na slovenskem trgu (dopolnjeno) z odzivi Mobitela in Simobila
Lovska zveza se pripravlja na podeljevanje koncesij
Furlanija Julijska krajina odprla pot plinskemu terminalu v Žavljah
Telekom zaustavil padanje deleža pri širokopasovnem dostopu
SLS: Noveli za olajšanje položaja gospodarstva v DZ še letos
KVPS zaradi razmer na trgu prvič z negativno letno donosnostjo
V Probanki kljub krizi zadovoljni s poslovanjem
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (daljše)
POPRAVEK: Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe
Oddaja podatkov za dohodnino z letom 2009 le še elektronsko
Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe
Abanka konec leta z več kot 3,7 milijarde evrov bilančne vsote
Sejmu GASTexpo se bo pridružil vinski sejem
Hypo Alpe-Adria-Bank s posojilom EIB
Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (krajše)
Erjavec obžaluje odločitev Renčanov in predlaga nov dialog
KGZS: Meso in izdelki slovenskih prašičev so varni
V Dornberku začeli s sanacijo dveh plazov
Tečaji na Ljubljanski borzi nižje
Sana Investicije bo 100-odstotni lastnik Tosame
Slovenija se predstavlja na nemškem portalu wissen.de
Harvey Norman prihaja tudi v Celje
Nadzorniki Skimarja brez sklepov; nadaljevanje seje v četrtek
8. december 2008
Wall Street: Indeksa navzgor
Vrh gospodarstva: Gospodarstvo in vlada z ukrepi za boj proti krizi (zbirno)
Uprava Zavarovalnice Triglav se odpoveduje več kot 100.000 evrom nagrade
Po Pahorjevem mnenju je jasna hierarhija prioritet pogoj za uspeh
Sporočilo uredništvom - zbirno o vrhu slovenskega gospodarstva
Na vrhu slovenskega gospodarstva o vlogi države v krizi
O poslih vodstva KIK tudi posebni revizorji
Lahovnik pri ukrepih opozarja na maastrichtske omejitve
Pahor: Slovenija potrebuje novo razvojno paradigmo
Na vrhu gospodarstva o ukrepih zoper krizo
IUV začel z drugim krogom dokapitalizacije
Podpisana prva pogodba za posodobitev centrov vodenja na železnici
Vurs: V Sloveniji po dostopnih podatkih ni irske svinjine
Hmezad kmetijstvo se še ne bo preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb (dopolnjeno) s pojasnili družbe
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Brulc: Hitra cesta prek Rebernic mora biti zgrajena do konca maja 2009
KGZS podelila nov sveženj certifikatov poklicnih kvalifikacij
Mercator odprl nov trgovski center na Šmartinski v Ljubljani
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (daljše)
Skupina Pivovarna Laško načrtuje v letu 2009 porast prihodkov za osem odstotkov
Posojila SID Banke podjetjem na voljo v 14 bankah
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (krajše)
Prodaja vozil v Sloveniji novembra za 18 odstotkov nižja
Butan plin bo znižal ceno plina za sedem odstotkov
Renčani zavrnili Elesov predlog glede obnove daljnovoda
Ljubljanska borza začela neenotno
Jazbec za Finance: Krizo izkoristiti za reforme
Colarič za Dnevnik: Kaže se možnost dodatne ekspanzije
Skimarjevi nadzorniki danes o spornih pogodbah
Danes vrh slovenskega gospodarstva
7. december 2008
Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo
V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo
Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena
Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo
V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda
Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti
Podjetja na zahodu države več investirajo
7. december - mednarodni dan civilnega letalstvaZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311