Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 11.12.2008:


20:53: Na severnem Primorskem bo zaradi krize brez dela ostalo 650 delavcev
Foto Foto servis

Razširjena seja upravnega odbora severnoprimorske gospodarske zbornice, na kateri so obravnavali tudi gospodarsko situacijo v regiji.


19:10: SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep (dopolnjeno) s sporočilom SLS

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Sredina odločitev vlade, da bo v prihodnjih mesecih postopno zviševala trošarine za motorna goriva skladno z zniževanjem cen goriv, je po ocenah poslanske skupine SDS "popolnoma zgrešen in v tem trenutku neprimeren ukrep". To je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal poslanec SDS Andrej Vizjak.


18:53: Vlačičev obisk Maribora "predstavitvene narave"
Foto Foto servis

Minister za promet Patrick Vlačič.
Arhiv STA


18:24: V Acroniju še vedno brez dogovora glede delovnega časa

Jesenice, 11. decembra (STA) - Vodstvo in predstavniki sindikatov v jeseniškem Acroniju tudi na današnjem nadaljevanju pogajanj niso sprejeli odločitve glede predvidenega skrajšanja delovnega časa in božičnice. Sindikat Neodvisnost namreč ni pristal na izplačilo božičnice v dveh delih, niti na skrajšanje delovnega časa. V prihodnjih dneh naj bi se zato pogajanja nadaljevala.


18:00: Letošnja nagrada Ljubljanske borze portal znova v roke Krki

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Novomeška farmacevtska družba Krka je drevi prejela letošnjo nagrado Ljubljanske borze portal, s katero borza odlikuje odprtost delniških družb do vseh interesnih skupin. Krka je kot zgled dobrega korporativnega komuniciranja pometla z ožjo konkurenco Gorenja, Luke Koper, Save in Telekoma Slovenije ter nagrado prejela že drugič zapored.


16:34: Engrotuš iz prodaje izločil izdelke nekaterih dobaviteljev
Foto Foto servis

Družba Engrotuš.
Arhiv STA.


16:21: V Kolektorju zaradi krize na tritedenski kolektivni dopust

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Kolektor bo svoje zaposlene zaradi manjših naročil od ponedeljka do 7. januarja 2009 poslal na kolektivni dopust, kar je eden izmed ukrepov vodstva družbe za premagovanje finančno-gospodarske krize, je na današnjem posvetu v Ljubljani na temo Možnosti delodajalcev v času gospodarske krize povedala članica uprave družbe Ingrid Kermavner.


16:13: Pomoč države gospodarstvu bo ključna v časih gospodarske mize
Foto Foto servis

Okrogla miza v okviru posveta o možnostih delodajalcev v času gospodarske krize.
Članica uprave Adria mobil Mojca Novak, predstavnica iz Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Tatjana Čerin in članica uprave Kolektor group Ingrid Kermavnar.


16:10: V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino (dopolnjeno) s sporočilom zdravstvenega inšpektorata

Ljubljana, 11. decembra (STA) - V Slovenijo je prispela pošiljka proizvodov italijanskega proizvajalca, ki vsebuje svinjsko meso irskega porekla, so danes sporočili iz republiške veterinarske uprave (Vurs), potem ko so bili dopoldne o tem obveščeni prek sistema obveščanja RASFF. Ker gre za končni izdelek, je ukrepanje v pristojnosti Zdravstvenega inšpektorata RS.


16:01: Konjeniška zveza podprla usmeritve in razvoj Kobilarne Lipica

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Konjeniška zveza Slovenije je na sredini letni skupščini med drugim soglasno podprla usmeritve in razvoj Kobilarne Lipice v zadnjem obdobju. V Lipici je bilo v zadnjem letu organiziranih največ mednarodno odmevnih konjeniških prireditev doslej, devet tekmovalnih in tri promocijske, poudarjajo v zvezi.


15:55: EIF bo prevzel del tveganj Slovenskega podjetniškega sklada

Maribor, 11. decembra (STA) - Slovenski podjetniški sklad je v okviru pridobivanja ugodnejših finančnih sredstev za mala in srednje velika podjetja sklenil pogodbo z Evropskim investicijskim skladom (EIF) in s tem pridobil pozavarovanje pri izdajanju garancij za zavarovanje bančnih investicijskih kreditov. Sodelovanje bo trajalo do konca leta 2010.


15:51: Na Celjskem naj bi se odvoz odpadkov podražil za 55 odstotkov

Celje, 11. decembra (STA) - V 12 občinah s Celjskega, v katerih podjetje Simbio izvaja dejavnost celovitega ravnanja z odpadki, se bo prihodnje leto cena odvoza odpadkov povečala za 55 odstotkov. Direktor Simbia Marko Zidanšek je danes v Celju povedal, da vlada njihovega predloga še ni odobrila oz. naj bi ga odobrila v prvih mesecih novega leta.


15:48: Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (daljše)

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi so se tečaji delnic danes v povprečju nekoliko znižali. Delniški indeks je izgubil 0,23 odstotka, indeks SBI TOP pa 0,12 odstotka. Med pomembnejšimi delnicami so se ob skromnem prometu najbolj pocenile delnice Gorenja (-2,84 odstotka), največjo rast pa beležijo delnice Pivovarne Laško (+3,63 odstotka).


15:44: Sodna praksa o stanovanjski pravici naj bi bila neskladna z namenom zakonodajalca

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Odbor DZ za okolje in prostor je na današnji seji podprl stališče desetih poslancev s prvopodpisano predsednico odbora Bredo Pečan (SD), ki menijo, da nova sodna praksa s področja stanovanjske pravice ni skladna z namenom zakonodajalca ob sprejemanju stanovanjskega zakona iz leta 1991.


15:35: Gorenje v Novem Beogradu odprlo poslovni center

Velenje, 11. decembra (STA) - Velenjska družba Gorenje je v torek v Novem Beogradu odprla nov poslovni center, ki se razteza na 8000 kvadratnih metrih površine in vključuje razstavno-prodajni salon Gorenje Studio ter poslovne prostore Gorenjevih hčerinskih družb v Srbiji. Vrednost naložbe je ocenjena na 10 milijonov evrov, so sporočili iz Gorenja.


15:27: Članice bodo morale v bruseljsko blagajno vrniti 528 milijonov evrov

Bruselj, 11. decembra (STA) - Evropska komisija je danes sklenila, da bo moralo petnajst članic EU v evropski proračun vrniti 528,5 milijona evrov iz naslova skupne kmetijske politike, saj niso vzpostavile zadostnih nadzornih postopkov ali pa niso upoštevale pravil EU o kmetijskih izdatkih. Med državami je tudi Slovenija, ki bo morala vrniti 5000 evrov.


15:26: SDS: Dvig trošarin zgrešen in neprimeren ukrep

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Sredina odločitev vlade, da bo v prihodnjih mesecih postopno zviševala trošarine za motorna goriva skladno z zniževanjem cen goriv, je po ocenah poslanske skupine SDS "popolnoma zgrešen in v tem trenutku neprimeren ukrep". To je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal poslanec SDS Andrej Vizjak.


15:21: Selškova: Ne govorimo o recesiji, ampak o globoki krizi
Foto Foto servis

Srečanje SKB banke s severnoprimorskimi poslovnimi partnerji.


15:12: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 11. decembra 2008.


14:56: V MLM so skrajšali delovni teden

Maribor, 11. decembra (STA) - Zaposleni v Mariborski livarni Maribor (MLM) od 1. decembra delajo po skrajšanem delovnem času. Uprava je namreč v soglasju s sindikati, svetom delavcem in zaposlenimi sprejela ukrep spremembe polnega delovnega časa, s katerim so s 40 ur prešli na polni delovni čas 36 ur na teden, so sporočili iz MLM.


14:49: V TDR Metalurgiji za zdaj prodajali le manjši del premoženja

Ruše, 11. decembra (STA) - Stečajni upravitelj TDR Metalurgije Dušan Marin je danes v Rušah izpeljal že drugo javno dražbo za prodajo premoženja. Kot je po dražbi povedal za STA, so doslej uspešno prodajali zgolj premoženje nižje vrednosti, kar pa po njegovih besedah trenutno zadostuje zgolj za tekoče stroške.


14:35: V Slovenijo prispela pošiljka proizvodov z irsko svinjino

Ljubljana, 11. decembra (STA) - V Slovenijo je prispela pošiljka proizvodov italijanskega proizvajalca, ki vsebuje svinjsko meso irskega porekla, so danes sporočili iz republiške veterinarske uprave (Vurs), potem ko so bili dopoldne o tem obveščeni prek sistema obveščanja RASFF. Ker gre za končni izdelek, je ukrepanje v pristojnosti Zdravstvenega inšpektorata RS.


14:06: Šinkovec Funduk: Potreben dober premislek glede bodočega vodenja SŽ
Foto Foto servis

Prva nadzornica Slovenskih železnic (SŽ) Jelka Šinkovec Funduk.
Arhiv STA


13:52: V EU lani velika odstopanja BDP na prebivalca od povprečja

Luxembourg, 11. decembra (STA) - Bruto družbeni proizvod (BDP) na prebivalca v državah članicah EU je lani precej odstopal od povprečja unije. V Luksemburgu je bil tako več kot dvainpolkrat nad, v Bolgariji pa več kot 60 odstotkov pod povprečjem. V Sloveniji je bil BDP na prebivalca enajst odstotkov pod povprečjem unije, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat.


13:41: Škode in kriza izničili dobiček Adriatic Slovenice

Koper, 11. decembra (STA) - Množični škodni dogodki in padci tečajev vrednostnih papirjev so vzrok, da zavarovalnica Adriatic Slovenica ne bo dosegla načrtovanih rezultatov. Za leto 2008 je bil predviden dobiček v višini 25 milijonov evrov pred davki, zdaj vse kaže, da dobička ne bo, je povedal predsednik uprave Adriatic Slovenice Gabrijel Škof.


13:38: Svetovna kriza na Pošto Slovenije še ni vplivala
Foto Foto servis

Srečanje z novinarji Pošte Slovenije, na kateri je generalni direktor Aleš Huc s sodelavci predstavil poslovanje in najpomembnejše aktivnosti v letošnjem letu.
Namestnik generalnega direktorja Igor Marinič, generalni direktor Aleš Hauc in član poslovodstva Vinko Filipič.


13:35: Po ponovnem odločanju za predsednico Državne revizijske komisije znova predlagana Vesna Cukrov

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Parlamentarna mandatno-volilna komisija (MVK) je zaradi nepravilnosti ob prvem odločanju znova izbirala kandidata za novega predsednika Državne revizijske komisije. Med tremi kandidati so znova predlagali nekdanjo članico revizijske komisije Vesno Cukrov, o njenem imenovanju pa bo državni zbor odločal v torek.


13:19: Vlačič: Skupina do konca januarja odgovore glede cestninjenja
Foto Foto servis

Novinarska konferenca ministrstva za promet pred začetkom glavne smučarske sezone.
Minister za promet Patrick Vlačič.


13:17: Sindikat tekstila zahteva pomoč države, sicer protest

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Sindikat tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije Slovenije poziva vlado, naj takoj zagotovi pomoč Industriji usnja Vrhnika (IUV) in tudi Muri, sicer bodo pred poslopjem vlade pripravili delavske proteste. Gre za usodo mnogih delavcev, za katero mora država kot lastnik družb prevzeti odgovornost, so opozorili.


13:15: Slovenski turizem kljub krizi pričakuje zmerno rast

Portorož, 11. decembra (STA) - Slovenija bo kljub gospodarski krizi po pričakovanjih ohranila nadaljevanje pozitivnega trenda prihodov tujih gostov in njihovih prenočitev. Rast bo sicer nekaj nižja kot lani, a generalni direktor direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar je prepričan, da bo trend ostal pozitiven.


13:14: Ljubljanska borza: Indeksa malenkost navzdol (krajše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


12:40: KGZS: Omejitev mandatov za vse člane obveznih organov neprimerna

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Upravni odbor Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) meni, da je omejitev mandatov za vse člane obveznih organov neprimerna in da posega v ustavne pravice obveznih članov zbornice. Omejitev mandata - na največ dvakrat zaporedoma - bi po njihovem mnenju morala ostati le za funkcijo predsednika in podpredsednikov KGZS.


12:39: Vlada v spodbujanje obnov in novogradenj žičniških naprav
Foto Foto servis

Novinarska konferenca ministrstva za promet pred začetkom glavne smučarske sezone.
Minister za promet Patrick Vlačič.


12:03: Zavod za zaposlovanje v letu 2009 pričakuje 13 odstotkov več brezposelnih

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Gospodarski pogoji se bodo v prihodnjem letu dramatično zaostrili, rast BDP pa bo znašala med 1,2 in 1,6 odstotka, kar bo zaostrilo tudi pogoje na trgu dela, ocenjuje ekonomist Bogomir Kovač. Na zavodu za zaposlovanje v letu 2009 pričakujejo 16,2-odstoten priliv v brezposelnost, število brezposelnih pa naj bi se zvišalo za dobrih 13 odstotkov.


11:54: V tekoči bilanci EU za 26 milijard evrov primanjkljaja

Luxembourg, 11. decembra (STA) - EU je v tretjem četrtletju letošnjega leta na tekočem računu zunanjetrgovinske plačilne bilance zabeležila primanjkljaj v višini 26 milijard evrov, je danes v prvi oceni sporočil evropski statistični urad Eurostat.


11:45: Panvita letos s 110 milijoni evrov prihodkov

Murska Sobota, 11. decembra (STA) - Skupina Panvita bo leto sklenila s 110 milijoni evrov prihodkov, konsolidirana prodaja bo dosegla skoraj 66 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pa 2,9 milijona evrov. V letu 2009 pa napovedujejo 13-odstotno rast skupne realizacije in 124 milijonov prihodkov.


11:19: Lani v Sloveniji za raziskave in razvoj namenili 1,53 odstotka BDP

Ljubljana, 11. decembra (STA) - V Sloveniji so se lani v primerjavi z letom 2006 bruto domači izdatki za raziskovalno-razvojno dejavnost zvišali. Lani so znašali 528,7 milijona evrov oz. 1,53 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), kar je 44,3 milijona evrov več kot leta 2006, ugotavlja državni statistični urad.


11:18: Butan plin pocenil avtoplin za osem odstotkov
Foto Foto servis

Butan plin.


10:57: Odbor za finance prihodnji teden o vladnem predlogu uredbe za odobritev posojil

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Odbor DZ za finance in monetarno politiko bo na izredni seji v začetku prihodnjega tedna razpravljal o predlogu uredbe o merilih in pogojih za odobritev posojil po pred kratkim prenovljenem zakonu o javnih financah, ki ga je v sredo pripravila vlada.


10:37: Indeksa na Ljubljanski borzi negativno
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


04:00: 11. december - mednarodni dan gora

Ljubljana, 11. decembra (STA) - Danes obeležujemo mednarodni dan gora, ki je letos posvečen varni prehrani v gorskih območjih. Lakota v gorskih območjih se povečuje. Ljudje, ki živijo v gorah, so zaradi ostrejših podnebij in težjih, pogosto nedostopnih območij v povezavi s politično in socialno marginalnostjo bolj ranljivi pri pomanjkanju hrane, opozarja FAO.


00:30: Skimarjevi nadzorniki bodo danes nadaljevali sejo

Begunje na Gorenjskem, 11. decembra (STA) - Nadzorni svet Skimarja bo danes nadaljeval v ponedeljek začeto sejo o visokih stroških zunanjih svetovalcev. Sejo so v ponedeljek po šestih urah razprave prekinili, saj so se morali podrobneje seznaniti s pripravljenimi pojasnitvami v.d. predsednika uprave Ivana Štrlekarja. Danes pa naj bi vendarle sklenili, ali so bila izplačila upravičena.


00:30: Začenja se ministrski del podnebne konference

Poznan, 11. decembra (STA) - Na podnebni konferenci, ki poteka od 1. decembra v poljskem Poznanu, bo danes in v petek ministrski del. Razpravljali bodo o t.i. skupni viziji, k naj bi bila osnova za doseganje podnebnega dogovora na svetovni ravni do konca leta 2009. Na konferenci naj bi sicer določili terminski načrt pogajanj v prihodnjem letu.


10. december 2008
SDS vladi očita radikalno kršenje predvolilnih obljub
Gore opozarja na nujnost sodelovanja pri reševanju podnebnih vprašanj
V Šaleški dolini za izgradnjo novega bloka v Tešu
Zupančič presenečen nad odločitvijo vlade za zamenjavo nadzornikov Kada
Janković in Semolič na skupščini GZS o finančni krizi
Ministri v četrtek na podnebni konferenci o "skupni viziji"
Vlada o gospodarskih temah
Okoljsko ministrstvo: Taksa za obremenjevanje tal je nezakonita
Vlada podprla pobudo za oceno ustavnosti zakona o KGZS
Vlada predlaga zamenjavo članov organov Kada in Soda
Nadzorniki upravo Darsa pozivajo k znižanju plač
V SDS in SLS kritični do koalicije glede ukrepov proti krizi
Vlada ustanovila strateški gospodarski svet
V Sloveniji BDP v tretjem četrtletju 3,8 odstotka višje; umirjanje rasti pričakovano (zbirno)
Datalab v dokapitalizacijo
Vlada bo imenovala kadrovsko-akreditacijski svet
Vlada pripravila uredbo o izdajanju posojil
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (daljše)
Vlada bo postopno zviševala trošarine za motorna goriva
Sporočilo uredništvom - zbirno o rasti BDP v tretjem četrtletju
V Rušah odprli nov hotel in mladinski hotel
Soban namesto Blažiča v nadzornem svetu Casinoja Ljubljana
ATVP oglobil Laščane in Infond Holding
Eles: Odločitev Renčanov v ničemer ne prispeva k dialogu
Ekonomisti pričakujejo pojemanje, a ne zastoja rasti
Umar: Umiritev gospodarske rasti pričakovana
Ljubljanska borza: Rahel premik navzgor (krajše)
Gantar: Breme premagovanja krize pravično razdeliti
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (daljše)
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (krajše)
Termoelektrarna Šoštanj presegla presegla poslovni načrt
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske (dopolnjeno) s priporočili KGZS
ZSSS ob dnevu človekovih pravic opozarja na revščino
Tudi v Sloveniji goveje meso iz Irske
Proizvodnja slovenske industrije oktobra nižja za 1,3 odstotka
Prevent naj bi se zanimal za prevzem avstrijskega Eybla
Ljubljanska borza tudi danes začenja neenotno
V tretjem četrtletju v Sloveniji 3,8-odstotna gospodarska rast (nujno)
Al Gore danes na obisku v Sloveniji
Vlada o novem nadzornem svetu Kada in upravnem odboru Soda
9. december 2008
SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (daljše)
Vlačič: Kmalu prvi tehnični sestanek o vinjetah z Evropsko komisijo (daljše)
SDS poziva vlado k čimprejšnjim ukrepom za razbremenitev gospodarstva (krajše)
Skupščina Nika imenovala nove nadzornike
Bruselj pozdravil napoved Apeka o novi analizi konkurence na slovenskem trgu (dopolnjeno) z odzivi Mobitela in Simobila
Lovska zveza se pripravlja na podeljevanje koncesij
Furlanija Julijska krajina odprla pot plinskemu terminalu v Žavljah
Telekom zaustavil padanje deleža pri širokopasovnem dostopu
SLS: Noveli za olajšanje položaja gospodarstva v DZ še letos
KVPS zaradi razmer na trgu prvič z negativno letno donosnostjo
V Probanki kljub krizi zadovoljni s poslovanjem
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (daljše)
POPRAVEK: Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe
Oddaja podatkov za dohodnino z letom 2009 le še elektronsko
Sod želi skupaj z lastnikom zagotoviti optimalno financiranje družbe
Abanka konec leta z več kot 3,7 milijarde evrov bilančne vsote
Sejmu GASTexpo se bo pridružil vinski sejem
Hypo Alpe-Adria-Bank s posojilom EIB
Ljubljanska borza: Tečaji izgubili poldrugi odstotek (krajše)
Erjavec obžaluje odločitev Renčanov in predlaga nov dialog
KGZS: Meso in izdelki slovenskih prašičev so varni
V Dornberku začeli s sanacijo dveh plazov
Tečaji na Ljubljanski borzi nižje
Sana Investicije bo 100-odstotni lastnik Tosame
Slovenija se predstavlja na nemškem portalu wissen.de
Harvey Norman prihaja tudi v Celje
Nadzorniki Skimarja brez sklepov; nadaljevanje seje v četrtek
8. december 2008
Wall Street: Indeksa navzgor
Vrh gospodarstva: Gospodarstvo in vlada z ukrepi za boj proti krizi (zbirno)
Uprava Zavarovalnice Triglav se odpoveduje več kot 100.000 evrom nagrade
Po Pahorjevem mnenju je jasna hierarhija prioritet pogoj za uspeh
Sporočilo uredništvom - zbirno o vrhu slovenskega gospodarstva
Na vrhu slovenskega gospodarstva o vlogi države v krizi
O poslih vodstva KIK tudi posebni revizorji
Lahovnik pri ukrepih opozarja na maastrichtske omejitve
Pahor: Slovenija potrebuje novo razvojno paradigmo
Na vrhu gospodarstva o ukrepih zoper krizo
IUV začel z drugim krogom dokapitalizacije
Podpisana prva pogodba za posodobitev centrov vodenja na železnici
Vurs: V Sloveniji po dostopnih podatkih ni irske svinjine
Hmezad kmetijstvo se še ne bo preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb (dopolnjeno) s pojasnili družbe
Gorenje: Odpovedi naročil v zadnjih tednih vzbujajo skrb
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Brulc: Hitra cesta prek Rebernic mora biti zgrajena do konca maja 2009
KGZS podelila nov sveženj certifikatov poklicnih kvalifikacij
Mercator odprl nov trgovski center na Šmartinski v Ljubljani
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (daljše)
Skupina Pivovarna Laško načrtuje v letu 2009 porast prihodkov za osem odstotkov
Posojila SID Banke podjetjem na voljo v 14 bankah
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa za dobra dva odstotka višje (krajše)
Prodaja vozil v Sloveniji novembra za 18 odstotkov nižja
Butan plin bo znižal ceno plina za sedem odstotkov
Renčani zavrnili Elesov predlog glede obnove daljnovoda
Ljubljanska borza začela neenotno
Jazbec za Finance: Krizo izkoristiti za reforme
Colarič za Dnevnik: Kaže se možnost dodatne ekspanzije
Skimarjevi nadzorniki danes o spornih pogodbah
Danes vrh slovenskega gospodarstva
7. december 2008
Vlačič poudaril pomen Luke Koper za slovensko gospodarstvo
V Sevnici opozorili na vpliv spodnjesavskih elektrarn na naravo
Luka Koper pri skladiščenju avtomobilov ni prezasedena
Bogastvo različnosti je priložnost za slovensko podjetništvo
V Tržiču tudi letos nadaljevali s projektom gradnje plinovoda
Pullus vse bolj prepoznavna znamka Ptujske kleti
Podjetja na zahodu države več investirajo
7. december - mednarodni dan civilnega letalstva
6. december 2008
Inovativni mladi kmet 2008 je Ervin Žökš
Renault v Sloveniji letos še z višjo prodajo
Smučarska sezona se začenja tudi na Voglu
Zavarovalnica Triglav objavila dražbo za delež v Avrigu
Laščani objavili poziv za odkup delnic Mercatorja
V okviru severnoprimorske regijske sheme letos 166 štipendij
Ponudba Ringa za odkup delnic družbe Niko Železniki uspela
Družba Lesin je novi 100-odstotni lastnik Oken Kli Logatec
Analitiki GZS: Podjetja težave tudi z naročili in konkurenčnostjo
Pregled pomembnejših gospodarskih kazalcev
Tovorna vozila v polletju prepeljala 46 ton blaga
Uredba o poroštvih bankam odpira pot za kreditiranjeZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311