Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 10.11.2008:


23:39: Pahor na TV Slovenija: Vlada bo pri Mercatorju uporabila presedan

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Nova vlada ima na voljo nekaj možnosti v primeru prodaje Mercatorja, ki sta ga napovedala Pivovarna Laško in Infond Holding. Bo pa vlada uporabila presedan v teh kriznih časih, o katerem pa se bo pogovorila tudi z opozicijo, je povedal Borut Pahor. Ob tem je dodal, da še ni sprejeta odločitev katero možnost uporabiti.


19:48: Svetniki ponovno brez razprave o igralnici v Dvorski vasi

Radovljica, 10. novembra (STA) - Radovljiški občinski svet na današnji izredni seji ni ponovno odločal o danem soglasju h koncesiji za igralništvo v zdravstveno turističnem centru Renesansa, ki nastaja v Dvorski vasi. Večina svetnikov je odločila, da obravnava te teme ni smiselna, saj je soglasje z negativno odločitvijo vlade zapadlo. Opozicija pa je že napovedala referendum.


17:32: Stečajni postopek Elana predvidoma blizu konca
Foto Foto servis

Sedež Skimarja oz. Elana.
Arhiv STA


17:04: Obrtno-podjetniška zbornica bo podelila 144 novih mojstrskih diplom

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo nocoj v Cankarjevem domu v Ljubljani podelila mojstrske diplome 144 mojstricam in mojstrom. Najmlajša letošnja prejemnica je 23-letna frizerska mojstrica, najstarejši je 55-letni pekovski mojster, prvič letos pa bosta podeljeni tudi diplomi dvema mojstricama za naziv mojster usnjenih oblačil.


16:54: Zavarovalnica Triglav toži Istrabenz
Foto Foto servis

Zavarovalnica Triglav.
Arhiv STA


15:57: PBS v devetmesečju za 55 odstotkov povečala dobiček
Foto Foto servis

Poštna banka Slovenije.
Arhiv STA


15:28: LHB Internationale Handelsbank razpisal dražbo za delnice Vina Brežice

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Hčerinska družba NLB, LHB Internationale Handelsbank, je zaradi poplačila terjatev do zastavnega dolžnika, družine Čule, razpisala dražbo za prodajo paketa 358.743 delnic 99,73 odstotka družbe Vino Brežice. Izhodiščna izklicna cena za celoten paket je 1,4 milijona evrov.


15:24: Odbor za finance podprl jamstva za vloge in banke
Foto Foto servis

Seja odbora DZ za finance in monetarno politiko, na kateri so obravnavali predlog novele zakona o bančništvu in predlog novele zakona o javnih financah.


15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 10. novembra 2008.


14:41: Piškurićeva nova članica nadzornikov Triglav Re

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Delničarji Pozavarovalnice Triglav Re so na današnji skupščini za novo članico nadzornega sveta izvolili Mojco Piškurić. Piškurićevi se mandat izteče, ko se izteče mandat sedanjim nadzornikom, 19. januarja 2010.


14:16: Štiri ponudbe za delež Triglava v Avrigu

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Na javno zbiranje ponudb za nakup paketa 15.722 delnic oz. 46,52 odstotka novogoriške družbe za avtobusni promet in turizem Avrigo, ki ga je 25. oktobra objavila Zavarovalnica Triglav, izteklo pa se je 5. novembra, so prispele štiri ponudbe, so danes povedali na Zavarovalnici Triglav.


14:14: Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (daljše)

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Na Ljubljanski borzi se je današnje trgovanje začelo v rdečih številkah, a so se tečaji kmalu po začetku trgovanja obrnili v pozitivno območje. Delniški indeks SBI 20 je trgovanje končal pri vrednosti 5078,22 točke, najbolj pa so se zvišali tečaji delnic Žita, Telekoma Slovenije in Krke.


14:14: Mip po oceni nadzornikov ni plačilno sposoben

Nova Gorica, 10. novembra (STA) - Nadzorniki novogoriške družbe Mip so na četrtkovi seji na podlagi predstavljenega poročila o ukrepih finančnega prestrukturiranja in dodatnih pojasnil uprave k navedenemu poročilu ocenili, da je družba insolventna. Hkrati so presodili, da so predstavljeni ukrepi potrebni in ustrezni.


13:17: Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzgor (krajše)

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Na Ljubljanski borzi so se tečaji delnic danes v povprečju zvišali. Delniški indeks SBI 20 je trgovanje končal pri vrednosti 5078,22 točke, kar je 8,47 točke oz. 0,17 odstotka več kot v petek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP pa se je zvišal za 5,82 točke oz. 0,50 odstotka na 1163,10 točke.


11:36: EU: Pri obveščanju o jedrskih zadevah odslej posvet z vpleteno državo

Bruselj, 10. novembra (STA) - Sporočilo Evropske komisije po junijski okvari v Nuklearni elektrarni Krško (Nek) je bilo preveč alarmantno, so se na sestanku preteklo sredo v Bruslju strinjali predstavniki članic EU, a vztrajali, da bodo tudi v bodoče ob podobnih dogodkih obveščali javnost. Obetajo se novosti pri opozorilnem sistemu ECURIE, med drugim posvet z vpleteno državo.


11:14: Slovenija na svetovni turistični borzi v Londonu (dopolnjeno) s sporočilom STO

London, 10. novembra (STA) - V Londonu bo od danes do četrtka 29. svetovna turistična borza WTM. Na njej se bo Slovenija premierno predstavila z novo tipsko stojnico za komuniciranje tržne znamke Slovenije I feel Slovenia ter promocijo slovenske turistične ponudbe.


10:58: Brez odločbe o dohodnini še 1,5 odstotka zavezancev

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Davčna uprava RS (Durs) mora izdati še 15.334 odločb o odmeri dohodnine za leto 2007, kar je 1,5 odstotka vseh. Vzrok, da odločbe še niso izdane, je predvsem v neusklajenih podatkih o vzdrževanih družinskih članih, so sporočili iz Dursa, kjer izdajo odločb napovedujejo v najkrajšem možnem času, torej v naslednjih tednih.


10:57: Slovenska industrija septembra proizvedla 2,4 odstotka več

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Obseg industrijske proizvodnje je bil septembra za 2,4 odstotka višji kot avgusta, v primerjavi z lanskim septembrom pa se je povečal za 1,5 odstotka, so danes sporočili iz državnega statističnega urada. Obseg industrijske proizvodnje je bil v prvih devetih mesecih letos glede na enako obdobje lani višji za 0,9 odstotka.


10:26: Na Ljubljanski borzi rdeč začetek prvega trgovalnega dne v tednu
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


10:12: Preboldski Bisol bo zaposloval kljub finančni krizi

Prebold, 10. novembra (STA) - Preboldski Bisol, ki se ukvarja s proizvodnjo fotonapetostnih modulov in trenutno zaposluje 38 delavcev, bo do konca leta zaposlil še 22 ljudi, ki bodo delali v štirih proizvodnih izmenah. V podjetju se vseskozi trudijo ohranjati desetodstotni delež zaposlenih na področju raziskav in razvoja, so danes sporočili iz Bisola.


10:00: V Mariboru danes srečanje tajnic in poslovnih sekretark

Maribor, 10. novembra (STA) - V Mariboru se danes začenja 14. dvodnevno tradicionalno jesensko srečanje tajnic, poslovnih sekretark in asistentk, na katerem bodo med drugim podelili tudi nagrade za komunikacijsko odličnost v poslovni asistenci in priznanja za najboljša diplomska dela na področju pisarniškega managementa.


09:59: Slovenija na svetovni turistični borzi v Londonu

London, 10. novembra (STA) - V Londonu bo od danes do četrtka 29. svetovna turistična borza. Na njej se bo Slovenija premierno predstavila z novo tipsko stojnico za komuniciranje tržne znamke Slovenije I feel Slovenia ter promocijo slovenske turistične ponudbe.


06:00: Začenjajo se letošnji statistični dnevi

Radenci, 10. novembra (STA) - V Radencih se bo danes začelo tridnevno 18. mednarodno posvetovanje statistikov, dajalcev podatkov in uporabnikov statističnih podatkov z naslovom Medgeneracijska solidarnost - izziv za sodobne družbe. Rdeča nit posvetovanja bodo razprave o posledicah demografskih sprememb, ki jih povzroča staranje prebivalstva.


00:30: Odbor za finance predvidoma danes o jamstvih za vloge in banke

Ljubljana, 10. novembra (STA) - Odbor DZ za finance in monetarno politiko naj bi po nepovedih danes obravnaval predloga prvih dveh novel zakonov, s katerimi se Slovenija odziva na svetovno finančno krizo. Predlog novele zakona o bančništvu predvideva neomejena jamstva za bančne vloge, predlog novele zakona o javnih financah pa dodatno zadolževanje in izdajanje poroštev države.


9. november 2008
Prihodnji teden zaključek izobraževalnega energetskega projekta
V Italiji drevi začetek 24-urne stavke v železniškem prometu
Prihodnji teden dražje komunalne storitve
Slovenskim inovatorjem priznanja v Nürnbergu
8. november 2008
Skupščina Nika decembra o širitvi uprave in novih nadzornikih
Podjetja iz kroga Pivovarne Laško tožijo ATVP
V Srbijo letos 2,2 milijarde evrov tujih investicij
Gradnja Park hotela Bohinj se po dobrem letu bliža koncu
Arnes: Uspešen zagon novega sistema za registracijo domen .si
7. november 2008
V Kadu o nakupu deleža Pivovarne Laško in Infond Holdinga v Mercatorju po razpisu
Umik vesti STA z naslovom Kad ima predkupno pravico za skoraj 14 odstotkov delnic Mercatorja v lasti Laščanov
DZ razrešil predsednika Državne revizijske komisije
DZ Lahovniku ni podelil poslanske imunitete
Teden na Ljubljanski borzi neenotno
Kadu se letos napoveduje izguba; dobiček spet v letu 2009
Obrtno-podjetniška zbornica še za dodatne rešitve pri pomoči gospodarstvu
Ljubljanska parkirišča v soboto ne bodo prevzela vodenja občinskih cest
Kad ima predkupno pravico za skoraj 14 odstotkov delnic Mercatorja v lasti Laščanov
Ocvirk tudi v novem mandatu predsednik nadzornikov Cimosa
Primorje odslej z mešano družbo v Libiji
Nadzorniki Istrabenza nasprotujejo Petrolovim razlogom za sklic skupščine
Skupina Triglav v devetih mesecih zbrala desetino več premij
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Študija ECB: Posojilni pogoji se še zaostrujejo
Krka prevzela avstrijsko družbo Alternova (daljše)
Sod in Kad lahko prosto razpolagata z deležem v Telekomu (dopolnjeno) z dodatnimi pojasnili
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol za dober odstotek (daljše)
Vpliv finančne krize na slovensko trgovino opazen, a v manjšem obsegu
Krka prevzela avstrijsko družbo Alternova (krajše)
Zaključek predplačil neposrednih plačil najbolj prizadetim kmetijam
ZSSS pozvala k izplačilom 13. plače (dopolnjeno)
Sod in Kad lahko prosto razpolagata z deležem v Telekomu
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol za dober odstotek (krajše)
ZSSS pozvala k izplačilom 13. plače
Konferenca na Brdu: Varnost pri delu za gospodarsko prihodnost
Oktobra prijavljenih več brezposelnih oseb
Slovenija septembra z manjšim primanjkljajem v blagovni menjavi
Tečaji delnic na Ljubljanski borzi neenotno
Država skladu obrtnikov nakazala del sredstev za leto 2006
Sava z višjimi prihodki in nižjim čistim dobičkom
Kad, Sod in Triglav DZU prodajajo 34 odstotkov Lesnine
Na Brdu pri Kranju danes o varnosti in zdravju pri delu
6. november 2008
Šrot za TVS: V naložbo v Mercator smo šli z resnimi nameni
V Portorožu podelili nagrade tujim vlagateljem v Sloveniji
Upravno sodišče potrdilo odločbo informacijskega pooblaščenca o Kadu (dopolnjeno) z dodatnimi pojasnili
Upravno sodišče potrdilo odločbo informacijskega pooblaščenca o Kadu
Vuk: Mehano v likvidacijo zaradi upada prodaje
POPRAVEK: Vlada sprejela ukrepe za razbremenitev gospodarstva (dopolnjeno)
Ljubljanska borza z nižjim dobičkom
ECB znižala obrestno mero za 0,5 odstotne točke (dopolnjeno) z dodatnimi podrobnostmi in izjavami predsednika ECB Tricheta
Vlada o gospodarskih temah
Lafarge Cement v prihodnjem letu z enako prodajo in nižjim dobičkom
V soboto dva razpisa za najem stanovanj v Ljubljani
Vlada sprejela ukrepe za razbremenitev gospodarstva (dopolnjeno)
TE-TOL ustavil postopek izbire drugega dobavitelja premoga
Vlada imenovala Mojco Centa Debeljak za direktorico Dursa
Bojan Šrot: Nič ne bi bilo narobe, če bi država odkupila Mercator
Janša: Napoved prodaje Mercatorja je politični pritisk
Vlada sprejela ukrepe za razbremenitev gospodarstva
Kranjska občina pomaga delavcem iz Ibija in Aquasave
Dunajska borza na ATVP vložila zahtevo za presojo uporabe zakona o prevzemih
Debeljak: Država se bo sama odločila o morebitnem odkupu Mercatorja
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Delo v devetih mesecih za 142 odstotkov povečalo dobiček
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol (daljše)
Presoja za plinska terminala v Tržaškem zalivu se nadaljuje
ECB znižala obrestno mero za 0,5 odstotne točke
ECB znižala obrestno mero za 0,5 odstotne točke (nujno)
Merkur z novim centrom v Mariboru nadaljuje svojo strategijo
Lastniki gozdov vnovič zahtevajo odlog podeljevanja koncesij
Konstruktor prihodnje leto z novim vodstvom
Ljubljanska borza: Tečaji delnic navzdol (krajše)
Umar: Gospodarske razmere se poslabšujejo hitreje
Računsko sodišče: Vlada neuspešna pri znižanju javnega dolga (dopolnjeno) s poročilom z novinarske konference
Začetek zbiranja ponudb za nakup hotela Bellevue v Ljubljani
Avstrijski Ring International objavil prevzemno ponudbo za Niko (dopolnjeno) z izjavo predsednika uprave Rada Čulibrka
Sindikat za ukrepanje države v primeru prodaje Mercatorja
Tečaji na Ljubljanski borzi navzdol
Računsko sodišče: Vlada neuspešna pri znižanju javnega dolga
Avstrijski Ring International objavil prevzemno ponudbo za Niko
Začenja letna konferenca Slovenskega združenja za kakovost
V Portorožu začetek investicijske konference
V veljavi spremenjena pravila za registracijo domen .si
Merkur v Mariboru odpira največji trgovski center
ECB danes najverjetneje z novim rezom v obrestne mere
5. november 2008
Finančniki v Portorožu o krizi kapitalskih trgov (zbirno)
Sporočilo uredništvom - zbirno o dogajanju na posvetu finančnikov
ATVP večjih tveganj na slovenskem kapitalskem trgu ne zaznava
Srbska Delta se bo potegovala za Mercator
Z vrnitvijo institucionalnih vlagateljev več zaupanja v trge
Po odločitvi blejskega župana gostišče ostaja v spornem najemu
SID banka bo malim in srednjim podjetjem namenila še 100 milijonov evrov
Sindikat v Mercatorju se boji za delovna mesta
Na GZS posvet o priložnostih za slovenska podjetja v Rusiji
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Zavarovalnica Triglav se namerava dokapitalizirati (dopolnjeno) z izjavo predsednika uprave
Gorenje v devetmesečju z višjim prihodkom in dobičkom
Izolska Zares in SD nasprotujeta likvidaciji Mehana
Ljubljanska borza: Indeksa navzgor za štiri odstotke (daljše)
Delno gradbeno dovoljenje za daljnovod v Renčah spet na začetku
Semolič na obisku v Mariborski livarni
Mercator: Prodaja deleža bi lahko vplivala na poslovanje
Za dokapitalizacijo IUV potreben prospekt
Dars izbral izvajalca del na vipavski hitri cesti (dopolnjeno) z odločitvijo nadzornega sveta
Vinska klet Kapela z novo podobo
POPRAVEK: Ljubljanska borza: Indeksa navzgor za štiri odstotke (krajše)
Ljubljanska borza: Indeksa navzgor za štiri odstotke (krajše)
Lovska zveza: Napovedan moratorij za koncesije nesmiseln
Adria Airways do oktobra prepeljala 17 odstotkov več potnikov
Bruselj o avtocestnem denarju: Prekinili smo potrjevanje projekta
Vodotoki v Bohinju in Kropi pripravljeni na jesensko deževje
Pergam od nove vlade pričakuje ukrepe pri plačah, davkih in pokojninah
Za čezmejne strateške projekte z Italijo 40 milijonov evrov
Dars izbral izvajalca del na vipavski hitri cesti
ECB na pomoč gospodarstvu z novim znižanjem obrestnih mer (ozadje)
Tečaji na borzi v Ljubljani nadaljujejo rast
Nadzorniki Pozavarovalnice Sava imenovali novo upravo
Zavarovalnica Triglav se namerava dokapitalizirati
V Portorožu danes tretji posvet finančnikovZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<november 2008>
pontorsrečetpetsobned
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567