Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

Seznam poslovne programske opreme

Kategorije | Podjetja | Programi

Program: ISL Online

Podjetje: XLAB d.o.o.Podrobnosti programa:

Videokonferenca in sestanek na spletu za učinkovito sodelovanje na daljavo

Danes se lahko s poslovnimi partnerji ali sodelavci brez posebnih priprav in znanja vključite v spletni sestanek, vzpostavite zvočno komunikacijo (VoIP) oziroma videokonferenco, uporabljate skupno aplikacijo ali razpravljate o deljeni vsebini. Čeprav zveni enostavno,  moramo biti pri prehodu s sestankovanja v živo pozorni na določene spremembe v pripravi in izvedbi. Ključno vlogo pri tem igra programska oprema, ki nam bo spletni sestanek sploh omogočila.

5 korakov do vrhunskih spletnih sestankov

Za popoln uspeh sestanka na spletu je potrebna oprema, ki je praktično nevidna. Takšna, ki nam omogoči uspešno razrešitev problema, ne da bi njeni uporabniki izgubljali čas zaradi tehničnih preprek. Ravno zaradi teh pomislekov se veliko podjetij v Sloveniji še vedno odloča za tradicionalne sestanke v živo, pri tem pa zamujajo pomembno priložnost, ki prihrani čas in stroške. Ne zavedajo se, da so videokonferenčne rešitve v zadnjih letih napredovale v tolikšni meri, da so tovrstni pomisleki v večji meri odveč. Oglejmo si nekaj uporabnih napotkov za vrhunsko izpeljan spletni sestanek.

1.      Ne pričnite z nepreverjenim orodjem. Če še niste uporabljali orodja, s katerim načrtujete naslednji spletni sestanek, ga raje dan prej preizkusite s kolegi. Vsako orodje ima svoje posebnosti, ki jih je nerodno spoznavati sredi pomembnega sestanka.

2.      Predstavitev načrtujte in pošljite vabila pravočasno. Čeprav sodobna orodja za spletne sestanke omogočajo delitev aplikacije ali kar celega namizja ter uvoz prosojnic iz PowerPointa na spletno tablo, je treba pred sestankom vseeno preveriti, na kakšen način lahko s svojim orodjem pripravite predstavitev. Premisliti je treba tudi, katere pravice znotraj aplikacije boste dodelili ostalim udeležencem sestanka; morda bo za nekatere bolje, če sestanek spremljajo le pasivno, nekateri pa bodo sodelovali aktivno tako v videokonferenci kot tudi z lastno vsebino. Rešitev za spletne sestanke, ki jo nudi slovensko podjetje XLAB, v te namene omogoča spremembo pravic uporabnikov med sestankom.

3.      Kompatibilnost programske opreme. Glede na to, da na spletni sestanek največkrat povabite več ljudi, je verjetnost, da se bo pri nekom nekaj zataknilo, precej velika. Zato preverite, kakšne omejitve postavlja vaše izbrano orodje za sestanke na spletu, naj bo to operacijski sistem, spletni brskalnik, internetna povezava ali število sodelujočih.

4.      Pošljite navodila za uporabo aplikacije. Da bi se vsi udeleženci uspešno udeležili spletnega sestanka, je najbolje, da pred načrtovanim pričetkom pošljete vsem udeležencem kratka navodila, kako se sestanku pridružijo, vklopijo videokonferenco, vnesejo vsebino, delijo datoteko, ali pokažejo svoje namizje.

5.      Spodbudite udeležence k interakciji. Zaradi pomanjkanja osebnega stika se potreba po kakovostni in raznovrstni interakciji močno poveča. Rešitev podjetja XLAB omogoča komunikacijo preko vgrajenega zvoka (VoIP), spletne kamere, javnega in zasebnega besedilnega klepeta in sistema Q&A (vprašanja & odgovori), kjer lahko udeleženci oddajo vprašanja, na katera vodja sestanka naknadno odgovori.

6.      Dogovorite se za nadaljnje korake. Po sestanku je najbolje, da prosojnice s celotno vsebino in pripombami izvozite in jih razpošljete vsem udeležencem sestanka. Na to jih opozorite že pred sestankom, da se bodo vsi udeleženci lahko popolnoma posvetili le sestanku in ne nepotrebnim zapiskom. Na zadnjo prosojnico zapišite konkretne naloge vsakega udeleženca in poskrbite, da jih bodo izpolnili brez ponovnih sestankov.

XLABova svetovno znana videokonferenčna rešitev ISL Groop

Domače podjetje, ki si je ugled na svetovnem trgu utrdilo z dovršenimi visokotehnološkimi izdelki za spletno sodelovanje in komunikacijo ter se uvršča med najbolj družbeno odgovorna podjetja v Sloveniji, prav tako nudi svetovno priljubljeno rešitev za spletne sestanke ISL Groop. Programska rešitev je konkurenca največjim ponudnikom videokonferenčnim sistemom, kot so Webex ali GoToMeeting, saj podaja močne argumente tako v smislu nabora raznovrstnih funkcij kot tudi kakovosti njihovega delovanja.

Kako lahko vaša ekipa uporabi videokonferenčno rešitev ISL Groop?

Za tedenski sestanek s sodelavci na različnih lokacijah, za predstavitev svojega podjetja potencialnim strankam, za hiter sestanek s partnerji ali strankami, pravzaprav v vsaki situaciji, kjer se želite z udeleženci pogovoriti, razpravljati o projektu s pomočjo skupne vsebine, predstaviti svoje stališče in morda deliti razne datoteke.

Aplikacija ISL Groop se uporablja kot gostujoča storitev, za katero podjetje XLAB zaračunava letno naročnino ali po uporabi. Ker deluje na oblačni infrastrukturi, storitev ne zahteva nikakršnih nastavitev, je vedno dosegljiva, njena hitrost pa je optimalna.

Kako lahko pričnem uporabljati ISL Groop?

Videokonferenčno rešitev za spletne sestanke ISL Groop lahko preizkusite popolnoma brezplačno. Kliknite BREZPLAČNI PREIZKUS, ustvarite spletni račun ISL Online in jo pričnite uporabljati. Za lažji pričetek uporabe si najprej poglejte kratke video vodnike.

Če imate kakršnokoli vprašanje, pokličite prodajno ekipo podjetja XLAB: 01 2447760.Program je vpisan v naslednje kategorije:

XLAB d.o.o.

XLAB d.o.o. je vodilno slovensko razvojno podjetje na področju napredne programske opreme za sodelovanje preko medmrežja, je v svetu znano po svojih izdelkih ISL Online. Z izdelki za spletno komunikacijo in sodelovanje ISL Online se dva ali več uporabnikov interneta enostavno povežejo v skupno sejo, ki nudi napredne storitve: pomoč strankam na daljavo, dostop do oddaljenega računalnika, neposreden pogovor z obiskovalci spletne strani in spletni sestanek. ISL Online uporabljajo podjetja, ki se zavedajo pomena učinkovite komunikacije med zaposlenimi, s strankami in partnerji. Obiščite spletno stran www.islonline.com in se pridružite več deset tisoč podjetjem in posameznikom v Sloveniji in drugod po svetu, ki s pridom uporabljajo izdelke ISL Online!

Na svetovnem trgu je podjetje prisotno z inovativnim izdelkom s področja podpore strank na daljavo ISL Light, izdelkom za proaktivno spletno prodajo in podporo v živo ISL Pronto ter z izdelkom s področja zajemanja, vizualizacije in izmenjave medicinskih posnetkov MedicView. Poleg tega XLAB sodeluje v več nacionalnih in evropskih projektih (6. okvirni program - IST) na področju GRID tehnologij. V letu 2003 je podjetje ustanovilo raziskovalno skupino XLAB Research ter z Inštitutom Jožef Stefan in Univerzo v Ljubljani sklenilo strateško partnerstvo na raziskovalnem področju. XLAB d.o.o. je redni član Tehnološkega parka Ljubljana.

Osnovni podatki:

XLAB d.o.o.
Pot za Brdom 100
1000 Ljubljana

ID za DDV: SI 15779092

tel.: 08 / 2000766
fax: 01 / 2000770

www.xlab.si
info@xlab.si
Vas zanima vpis v seznam poslovne programske opreme? Pišite nam...


Zasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress