100si

Vpisano: 26.8.2022 12:53:02

Mobilna aplikacija eDavki

Aplikacija je namenjena fizičnim osebam. Ponuja številne funkcionalnosti poslovanja s FURS.

Poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij med drugim ponuja tudi personalizirani koledarček, preko katerega bodo uporabniki prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka). Če delodajalec ne bo obračunaval in plačeval prispevkov za socialno varnost, bodo uporabniki o tem preko aplikacije sproti obveščeni. Zavezancem, ki uveljavljajo olajšavo za vzdrževane družinske člane, je na voljo predizpolnjen obrazec s podatki iz njihove lanske vloge.

Prav tako aplikacija omogoča delo v imenu drugih zavezancev. Tako lahko zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in pooblaščenec v imenu zastopanega vlagata in prejemata dokumente ter pregledujeta podatke. Aplikacija zakonitemu zastopniku in pooblaščencu ponuja prejemanje potisnih obvestil in obvestil za zastopanega zavezanca in filtriranje prejemanja le teh. V aplikaciji je na voljo tudi koledar, kjer so zabeleženi splošni (sivi), zavezančevi (rdeči) in zastopančevi (zelena) dogodki. Ob tem je zagotovljeno tudi filtriranje prikaza dogodkov na koledarju.

Za vstop je potrebna registracija ali prijava z davčno številko in geslom. Če se je uporabnik v preteklosti že registriral v eDavke, se v mobilno aplikacijo zgolj prijavi s svojo davčno številko in geslom, ki ga je uporabil pri registraciji na spletnem portalu eDavki.

Več o mobilni aplikaciji eDavki - navodila, podrobnosti
Vzpostavljeno iz www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=12140