Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 14.7.2014 14:39:48

Vlada sprejela Predlog mnenja vlade o zahtevi Upravnega sodišča za oceno ustavnosti 137. člena ZUJF

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada sprejela Predlog mnenja vlade o zahtevi Upravnega sodišča za oceno ustavnosti 137. člena ZUJF Racunovodja.com

Vlada RS je sprejela mnenje o zahtevi Upravnega sodišča Republike Slovenije za oceno ustavnosti 137. člena Zakona za uravnoteženje javnih financ in ga pošilja Državnemu zboru Republike Slovenije in Ustavnemu sodišču Republike Slovenije.

147. člen Ustave RS določa, da država z zakonom predpisuje davke, carine in druge dajatve ter da lokalne skupnosti predpisujejo davke in druge dajatve ob pogojih, ki jih določata ustava in zakon.

Vezano na Zakon o davku na nepremičnine (ZDavNepr) je Ustavno sodišče presodilo, da modeli, metode in podatki, ki opredeljujejo davčno osnovo, v Zakonu o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN) niso jasno in določno urejeni, zato je odločilo, da so 7., 8. in 15. člen ZMVN oziroma celoten zakon v neskladju z ustavo, kolikor se nanaša na množično vrednotenje nepremičnin zaradi obdavčenja nepremičnin.

Ustavno sodišče je v zvezi z ZMVN očitalo, da je oblikovanje modelov vrednotenja nepremičnin, določitev podatkov, ki se uporabljajo za množično vrednotenje ter določitev metod množičnega vrednotenja in kriterijev in meril kakovosti vrednotenja, v preveliki meri prepuščeno urejanju s podzakonskim predpisom. ZMVN sam po sebi ni davčni predpis, vendar ureja sestavine, ki so temeljne za določitev davčne osnove, na podlagi katere se ugotavlja davčna obveznost. Zato je Ustavno sodišče presodilo, da je s tem v neskladju z Ustavo tudi davčna osnova, določena v 5. členu Zakona o davku na nepremičnine, kot blanketna določba.

Vendar je Ustavno sodišče neustavnost sistema množičnega vrednotenja vezalo na obdavčenje nepremičnin, razumeti je da na obdavčenje nepremičnin kot premoženja, ki se obdavčuje z letno dajatvijo na samo posedovanje. Taka obdavčitev se ne navezuje na konkretno listino ampak praviloma sloni na posplošeni oceni tržne vrednosti, zato v takem primeru ni mogoče davčne osnove enotno vrednotiti na podlagi konkretnih listin. Nasprotno pa gre v primeru 137. člena ZUJF za obdavčitev dobička iz odsvojitve zemljišča, torej za obdavčitev posledice konkretnega pravnega posla, ki sloni na listinah. Pri določanju vrednosti zemljišča ob pridobitvi in odsvojitvi se namreč načeloma izhaja iz pogodbene cene, podatek o PTV pa se upošteva bolj kot pripomoček za preveritev.

Vezano na sistem množičnega vrednotenja nepremičnin pa je tudi pomembno, da Ustavno sodišče ni oporekalo kakovosti in pravilnosti rezultatov vrednotenja. Prav tako določb ZMVN ni razveljavilo, niti ni določilo roka za odpravo neustavnosti. Zato je navedeno odločitev Ustavnega sodišča potrebno razumeti bolj v povezavi z očitano nezmožnostjo pritožbe na davčno osnovo. Kot navaja Ustavno sodišče, naj stranke ne bi imele možnosti navajanja dejstev in predlaganja dokazov za varovanje svojih pravic, ker se PTV in drugi elementi, pomembni za nastanek davčne obveznosti, ugotavljali in spreminjali le na podlagi uradnih evidenc. S tem naj bi bil kršen 22. člen Ustave, ki določa, da je vsakomur zagotovljeno enako varstvo njegovih pravic v postopku pred sodiščem in pred drugimi državnimi organi, organi lokalnih skupnosti in nosilci javnih pooblastil, ki odločajo o njegovih pravicah, dolžnostih ali pravnih interesih.

Vlada zato meni, da 137. člen ZUJF ni blanketna norma, saj ne glede na sklicevanje na PTV omogoča zavezancem dokazovanje vrednosti na podlagi listin in kot vlada dokazuje v nadaljevanju tudi na podlagi drugih dokazil, zato meni, da je pobuda za presojo ustavnosti 137. člena ZUJF neutemeljena.

Vir: MF

Zadnji članki iz rubrike:

24.9.2020 16:15:49:
Vlada odgovorila na pobudo v zvezi z medresorsko skupino za zmanjševanje zdravstvenega absentizma

24.9.2020 16:15:02:
Vlada izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

21.9.2020 15:07:36:
Slovenija podpira uvedbo posebne identifikacijske številke za davek na dodano vrednost na Severnem Irskem

18.9.2020 18:21:47:
Predlog ukrepov za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju

24.9.2020 16:07:23:
Novi ukrepi za upočasnitev in zaustavitev širjenja korona virusa ter omilitev negativnih posledic

Najnovejši članki:

30.9.2020 18:29:49:
Pojasnila glede merjenja telesne temperature

30.9.2020 12:47:39:
PKP5 podaljšuje in uvaja nove ukrepe na področju dela, socialnega varstva, gospodarstva, kmetijstva, infrastrukture ter drugih področjih

29.9.2020 19:22:39:
Dopolnjena spletna aplikacija UJPnet zaradi ukinitve standarda e-SLOG verzija 1.6 in 1.6.1 ter uvedbe izmenjave e-naročilnic, e-potrditev naročilnic in e-dobavnic v standardu e-SLOG 2.0

29.9.2020 19:19:08:
Popis cigaret na dan 30. septembra 2020

29.9.2020 13:51:01:
Maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT