Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 15.3.2012 14:46:36

Navodilo za izpolnjevanje obrazca za predlog za izvršbo

Uradni list RS, št. 104/2011 z dne 21. 12. 2011, Pravilnik o obrazcih, vrstah izvršb in poteku avtomatiziranega izvršilnega postopka

Rubrika: Ne spreglejteprint Natisni

Navodilo za izpolnjevanje obrazca za predlog za izvršbo Racunovodja.com

Na podlagi drugega odstavka 29. Člena Zakona o izvršbi in zavarovanju (v nadaljnjem besedilu: ZIZ) in Pravilnika o obrazcih, vrstah izvršb in poteku avtomatiziranega izvršilnega postopka (v nadaljnjem besedilu: pravilnik) se morajo predlogi za izvršbo zaradi izterjave denarne terjatve na podlagi verodostojne listine, razen predlogov za izvršbo na podlagi priložene menice (41.a člen ZIZ), vložiti na predpisanem obrazcu.

Predpisani obrazci so:

predlog za dovolitev izvršbe na podlagi verodostojne listine – obrazec COVL-1, ter priloge k predlogu: več upnikov – obrazec COVL-2, več dolžnikov – obrazec COVL-3, več verodostojnih listin – obrazec COVL-4. Priloge k predlogu za več dolžnikovih dolžnikov, več kot šest računov, dolžnikovo terjatev zavarovano z zastavno pravico v zemljiški knjigi, nepremičnino, stavbno pravico, več nepremičnin, več nepremičnin, ki niso vpisane v zemljiški knjigi, več stavbnih pravic, več družb, več kot dve vrsti nematerializiranih vrednostnih papirjev in drug isti povezovalni znak ali drug ustrezni identifikacijski podatek upnika ali dolžnika nimajo predpisanega obrazca, zato se s predpisano vsebino priložijo predlogu za izvršbo na belem listu formata A 4.

Pri izpolnjevanju obrazca natančno upoštevajte opisana navodila za izpolnjevanje. Če predlog za izvršbo ne bo vložen na predpisanem obrazcu, če ne bo pravilno izpolnjen oziroma če ne bo vseboval obveznih podatkov, se bo na podlagi tretjega odstavka 29. Člena ZIZ štel kot nepopolna vloga in bo vrnjen, da se popravi. Izpolnjene priloge k predlogu so sestavni del predloga za izvršbo.

Izbirna polja označite z X (npr. X Pravna oseba).

V polja, namenjena pisanju besedila, vpisujte velike tiskane črke.

V polja, namenjena pisanju datuma, vpisujte datum z dnem, mesecem in letom (npr. 01.01.2007).

Vsaka črka oziroma številka mora biti v svojem polju. Posebej opozarjamo na način plačila sodne takse v postopku izvršbe na podlagi verodostojne listine. Pri plačilu sodne takse morate natančno navesti sklicno številko, ki je na vsakem posameznem obrazcu vnaprej natisnjena v sektorju 1 REFERENCA. Če sodna taksa ne bo plačana z omenjeno sklicno številko, bo sodišče s takim predlogom ravnalo kot z nepopolno vlogo. Če sodna taksa ne bo plačana z novo dodeljeno, v sklepu navedeno sklicno številko, v dodatnem roku, se bo štelo, da je upnik umaknil predlog za izvršbo.

Opozorilo:

Če ste kot upnik po zakonu oproščeni plačila sodne takse, se morate na Centralnem oddelku za verodostojno listino (v nadaljnjem besedilu: CoVL) predhodno vpisati na seznam oseb, ki so po zakonu oproščene plačila sodne takse, sicer bo sistem upnika pozval na plačilo sodne takse.

Obrazca predloga za izvršbo zaradi vlaganja predloga za izvršbo ne fotokopirajte! Na vsakem predlogu za izvršbo je namreč enoznačna sklicna številka, ki je podlaga za plačilo sodne takse, in jo je dovoljeno uporabiti le enkrat. Ponovna uporaba sklicne številke ima za posledico, da sodišče ravna s takim predlogom kot z nepopolno vlogo.

Izpolnjeni obrazec predloga za izvršbo vložite v enem izvodu na naslov, ki je naveden na obrazcu.

Več ...

Zadnji članki iz rubrike:

25.7.2020 13:49:01:
Odpravljena prepoved obratovanja trgovin ob nedeljah

25.7.2020 13:06:05:
Posredni nadzor nad izvajanjem ukrepov za odkrivanje in preprečevanje pranja denarja in financiranja terorizma

24.7.2020 10:33:05:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (ZPPDFT-1B)

24.7.2020 10:22:58:
Mobilna aplikacija Moj SISBON omogoča vpogled v podatke o vaši zadolženosti kjerkoli in kadarkoli

22.7.2020 14:29:47:
Pojasnila na temo izvajanja ukrepov iz 1. poglavja 20.a člena ZIUZEOP

Najnovejši članki:

4.8.2020 15:51:09:
Javni poziv za vložitev napovedi za odmero dohodnine za leto 2019

4.8.2020 15:51:46:
Šestmesečna odložitev začetka uporabe sprememb DDV zakonodaje iz naslova širitve sistema »vse na enem mestu - VEM«

29.7.2020 17:24:46:
Rok za ugovor zoper informativni izračun dohodnine

3.8.2020 12:56:52:
Nadomestilo plač zaradi odrejene karantene na podlagi interventne zakonodaje

28.7.2020 11:23:27:
Pravilnik o izvajanju oprostitve ali delne oprostitve plačila najemnin zaradi omilitve posledic epidemije COVID-19

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT