Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 19.2.2011 12:23:54

Vlada sprejela mnenje o Predlogu zakona o spremembah Zakona o dohodnini

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada sprejela mnenje o Predlogu zakona o spremembah  Zakona o dohodnini

Vlada je na 119. redni seji, 3. februarja 2011, sprejela mnenje o Predlogu zakona o spremembah Zakona o dohodnini, ki ga je Državnemu zboru RS predložila v obravnavo in sprejetje skupina poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom. Vlada meni, da je Predlog zakona o spremembah Zakona o dohodnini v nasprotju z mednarodno sprejetimi obveznostmi Republike Slovenije, zato mu nasprotuje.

Skupina poslancev je predložila Državnemu zboru v obravnavo predlog zakona o spremembah zakona o dohodnini, po katerem se predlaga, da se da se dohodki rezidentov Slovenije, ki jih prejmejo kot uslužbenci EU (institucij Evropskih skupnosti, Evropske centralne banke, Evropske investicijske banke in vključno Evropskega investicijskega sklada), ki so v navedene institucije napoteni na podlagi sklepa Vlade RS oziroma Državnega zbora RS obdavčijo z dohodnino na način kot velja za poslance Evropskega parlamenta (ki doplačujejo razliko do dohodnine po slovenskem predpisu). V ta namen predlagajo spremembe 6., 34., 37. in 136. člena zakona o dohodnini. Svoj predlog utemeljujejo s tem, da je potrebno davčni položaj teh uslužbencev izenačiti s položajem poslancev Evropskega parlamenta iz Slovenije.

Davčna obravnava dohodkov rezidentov Slovenije, ki prejemajo dohodke kot zaposleni v institucijah Evropskih skupnosti, Evropski centralni banki, Evropski investicijski banki ali Evropskem investicijskem skladu je, upoštevajoč Protokol o privilegijih in imunitetah Evropske unije (C 310/261; v nadaljevanju Protokol), določena z ZDoh-2. Države članice EU so se s Protokolom dogovorile o privilegijih in imunitetah, ki jih navedene entitete in posamezniki, zaposleni v njih, potrebujejo za opravljanje svojih nalog. Republika Slovenija je navedeni protokol sprejela s Sporazumom o izvajanju Protokola o privilegijih in imunitetah Evropskih skupnosti v Republiki Sloveniji.

V Protokolu je določeno, da so uradniki in drugi uslužbenci Skupnosti dolžni plačevati davek v korist Skupnosti od plač, mezd in prejemkov, ki jih prejemajo od Skupnosti, v skladu s pogoji in postopki, ki jih določi Svet na predlog Komisije (prvi odstavek), nadalje je v drugem odstavku določeno, da so oproščeni nacionalnih davkov od plač, mezd in prejemkov, ki jih plačajo Skupnosti. V prvem odstavku 14. člena Protokola pa je določeno, da se pri izvajanju davka od dohodka ter pri uporabi konvencij o izogibanju dvojnega obdavčevanja za uradnike in druge uslužbence, ki zaradi zaposlitve pri Skupnosti postanejo rezidenti druge države, šteje, da so obdržali domicil v prvi državi. Oprostitev se nanaša samo na osebje, ki izpolnjuje navedene pogoje.

V Protokolu ni dana možnost državam članicam, da drugače uredijo davčni status uslužbencev entitet, navedenih v Protokolu.

Upoštevajoč navedeno, je v ZDoh-2 v 3.c točki 6. člena navedeno, da se tak uslužbenec v institucijah Evropskih skupnosti, Evropski centralni banki, Evropski investicijski banki ali Evropskem investicijskem skladu, šteje za rezidenta Slovenije in v 34. členu, da se dohodnine ne plačuje od dohodka iz zaposlitve, ki ga prejme rezident kot uslužbenec v institucijah Evropskih skupnosti, Evropski centralni banki, Evropski investicijski banki ali Evropskem investicijskem skladu, pod pogojem, da se od tega dohodka plačuje dohodnina v institucijah Evropske skupnosti, Evropski centralni banki, Evropski investicijski banki ali Evropskem investicijskem skladu. Ta dohodek se ne upošteva pri izračunu višine dohodnine od preostalega obdavčljivega dohodka takega rezidenta.

Iz navedenih razlogov Vlada meni, da bi bilo sprejetje izjeme, kot je predlagana v 3. členu predloga zakona, po kateri bi za uslužbence EU, ki so napoteni na podlagi sklepa Vlade RS oziroma Državnega zbora RS ne veljala oprostitev, kot velja za druge uslužbence EU po 34. členu ZDoh-2, nesprejemljivo in v nasprotju s Protokolom; prav tako so v nasprotju s Protokolom določbe, ki izenačujejo rezidentski status navedenih uslužbencev in naravo njihovega dohodka ter pravico do odbitka dohodnine, z določbami, ki se nanašajo na poslance Evropskega parlamenta.

Nasprotno Protokolu, namreč Statut poslancev Evropskega parlamenta (v nadaljnjem besedilu: Statut), sprejet s Sklepom Evropskega parlamenta z dne 28. septembra 2005, ki ureja pravico poslancev Evropskega parlamenta (v nadaljnjem besedilu: poslanci EP) do plače in drugih dohodkov, določa drugače.

Skladno s prvim odstavkom 12. člena Statuta EP se od plač oziroma dohodkov poslancev EP za opravljanje funkcije plačuje davek Skupnosti, in sicer v skladu s pogoji, določenimi na podlagi 13. člena Protokola.

V skladu s tretjim, četrtim in petim odstavkom 12. člena Statuta lahko država članica navedene dohodke obdavči v skladu z nacionalno zakonodajo, če pri tem ne pride do dvojne obdavčitve; navedeni dohodki se lahko upoštevajo pri določitvi davčne stopnje za druge dohodke. Navedena davčna obravnava v skladu s petim odstavkom 12. člena Statuta velja tudi za začasna nadomestila ter starostne, invalidske, vdovske in družinske pokojnine. Za določene ugodnosti, vključno s povračili stroškov in prispevki v prostovoljni pokojninski sklad pa je v skladu s šestim odstavkom 12. člena Statuta določeno, da niso obdavčljivi.

V Sloveniji je bila sprejeta odločitev, da se dohodki poslancev EP obdavčijo v skladu z nacionalno zakonodajo (novela ZDoh-2E, Uradni list RS, št.10/10).

Na tej podlagi je bila v ZDoh-2 urejena davčna obravnava poslancev EP, in sicer v delu, ki se nanaša na rezidentstvo (zanje velja eksteritorialna razširitev koncepta rezidentstva Slovenije, po katerem se za navedene osebe šteje, da ostanejo slovenski rezidenti tudi v času, ko bivajo v tujini), na njihove dohodke ter na priznavanje odbitka davka od navedenih dohodkov, ki se plačuje Skupnosti. Navedeno pomeni, da poslanci EP dohodke, ki jih prejemajo v zvezi z opravljanjem funkcije poslanca EP, napovedujejo v Sloveniji in plačajo razliko v dohodnini, če je davek, odmerjen od teh dohodkov na ravni Skupnosti, nižji kot dohodnina, odmerjena od teh dohodkov v Sloveniji

Iz prikaza ureditve v drugih pravnih sistemih pod točko 4. predloga zakona, je razvidno, da tudi druge države članice obdavčujejo dohodke poslancev EP.

Iz navedenih razlogov vlada meni, da je predlog zakona nesprejemljiv.

Vir: UKOM

Ključne besede:
zakon o dohodnini
dohodnina
zdoh
zdoh-2

Zadnji članki iz rubrike:

15.10.2019 15:43:34:
Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku priprav Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

15.10.2019 15:40:17:
Zaostritev ukrepov Banke Slovenije na področju kreditiranja prebivalstva

9.10.2019 16:21:59:
Informativni dan hrvaškega nosilca pokojninskega zavarovanja (Ljubljana, 17. oktober 2019)

9.10.2019 16:19:17:
Sporazum o socialni varnosti med Slovenijo in Južno Korejo

4.10.2019 15:37:50:
Uporabniki transakcijskih računov (osebnih računov) bodo konec oktobra prejeli informacijo o obračunanih nadomestilih

Najnovejši članki:

15.10.2019 15:29:48:
Zaposlitveni oglas: Računovodja m/ž, Ljubljana

10.10.2019 16:05:12:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1K)

10.10.2019 15:20:55:
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1

8.10.2019 14:07:33:
Zaposlitveni oglas: Samostojni računovodja (m/ž), Ljubljana

7.10.2019 16:02:28:
Predlog sprememb Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov - ZDDOIFI-A (3. 10. 2019)

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT