Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 27.3.2009 10:52:29

Postopki za uvedbo kratkotrajnih 7-dnevnih vinjet

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Postopki za uvedbo kratkotrajnih 7-dnevnih vinjet Racunovodja.com

Vlada se je 26. marca 2009 seznanila s poročilom o uvedbi vinjet za krajše časovno obdobje ter sprejela sklep, s katerim Državnemu zboru RS predlaga, da spremeni zakon o javnih cestah na način, da se ukine prodaja polletnih vinjet in da se uvedejo kratkotrajne 7-dnevne vinjete. Določila je tudi cene vinjet, in sicer za 7-dnevno 15 EUR ter za letno 95 EUR. Za motorna kolesa bodo cene vinjet v višini ene polovice cene vinjete za osebna vozila. Vlada je naložila Ministrstvu za promet ter DARS d.d., da izvedeta vse potrebne aktivnosti za uvedbo tedenskih vinjet v postavljenem roku.

S tem je vlada sprejela gospodarno odločitev. Za Slovenijo je pomembno, da se izboljša slovenska javnofinančna slika s sprostitvijo sredstev iz kohezijskih skladov, ter da se v času oteženih gospodarskih razmer nikakor ne ogrozi turistična sezona, saj Slovenija želi ostati turistično prijazna država.

Od 1. julija 2008 je bila v Sloveniji uvedena obvezna uporaba vinjete, letne ali polletne, za vozila katerih skupna masa ne presega 3.500 kilogramov, po avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji, ki so v upravljanju in vzdrževanju DARS d.d.. Z uvedbo omenjenega sistema je bil uveden t.i. »Švicarski model« vinjetnega cestninjenja, ki z razmeroma nizko ceno, predvsem letne vinjete, omogoča pogostim uporabnikom relativno cenejšo uporabo slovenskega avtocestnega omrežja. Posledično so s strani občasnih uporabnikov, predvsem tujih državljanov, ki slovensko avtocestno omrežje uporabljajo le občasno v tranzitne namene, začele prihajati vse glasnejše zahteve po uvedbi vinjet za krajše obdobje, ki bi se prodajale po sorazmerno nižji ceni. Omenjeni uporabniki, katerih interes so zastopale predvsem sosednje države, so bili mnenja, da slovenske vinjete povzročajo prevelike neenakosti v obravnavi voznikov, saj predvsem polletna vinjeta, katere cena znaša 35 EUR, preveč oškoduje tiste voznike, ki le občasno uporabljajo slovensko avtocestno omrežje oziroma na njem prevozijo zgolj krajše odseke.

Uvedba omenjenega sistema je bila v začetku oktobra 2008 podlaga za odločitev Evropske komisije, ki je Slovenijo v prvem uradnem opominu opozorila na diskriminatorno obravnavo drugih državljanov EU ali tujih rezidentov, ki le občasno uporabljajo slovenske avtoceste. Presodila je namreč, da so ti zaradi nesorazmernih cestnin za tranzit ali kratkotrajno uporabo avtocest v slabšem položaju kot Slovenci. Evropska komisija je na podlagi te odločitve zamrznila postopek za odobritev sredstev za gradnjo avtocestnega odseka Slivnica – Draženci v višini 38 mio EUR ter zadržala vse nadaljnje postopke za ostale odseke.

Medresorska delovna skupina za pripravo predloga za financiranje avtocestnih in cestnih programov ter cestninjenje, ki jo je vlada ustanovila 10. decembra 2008, je do 31. januarja 2009 pripravila poročilo, ki je vsebovalo tudi predloge različnih ukrepov za zagotovitev vzdržnosti sistema cestninjenja.

Vlada je tako že 19. februarja 2009 sprejela prvega izmed ukrepov potrebnih za kratkoročno stabilizacijo finančne konstrukcije Nacionalnega programa izgradnje avtocest v Republiki Sloveniji (NPIA), s tem ko je odločila, da se v okvir koncesijske dajatve prenese tisti del čistega dobička DARS iz leta 2008, ki presega višino priznanega donosa na kapital DARS po koncesijski pogodbi. Posledično je to pomenilo prenos tega dela dobička na račun izgradnje avtocest in njegovo uporabo za namene financiranja NPIA.

Na današnji seji je vlada sprejela še ukrepe povezane z uvedbo kratkotrajnih vinjet, s katerimi je izpolnila pogoje, da se sprostijo zadržana kohezijska sredstva. Ob tem pa želimo poudariti, da je za cestninjenje pristojna vsaka država članica, in Slovenija je pri določitvi cen vinjet upoštevala tako dosedanje obveznosti kot tudi nadaljnjo vzdržnost sistema izvajanja avtocestnega programa. Za določitev cen so bile pripravljene različne simulacije, ki so pokazale, da bo ob uvedbi kratkotrajne 7-dnevne vinjete po ceni 15 EUR s 1. julijem 2009, nastal dodatni primanjkljaj v višini okrog 11. mio EUR v primerjavi s pričakovanimi prihodki obstoječega vinjetnega modela. V letu 2010 se ta primanjkljaj ocenjuje na okoli 18. mio EUR.

Slovenija si kljub tem podatkom v oteženih gospodarskih razmerah ne more privoščiti izgube prilivov iz Evropske unije ali ogrožati turistične sezone, zato je sprejela odločitev o začetku postopkov za uvedbo kratkotrajnih 7-dnevnih vinjet po ceni 15 EUR.

Vir: UVI

Ključne besede:
vinjeta
dars
avtocestno omrežje
cestnina
cestninjenje
avtocesta

Zadnji članki iz rubrike:

6.8.2020 15:34:15:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

7.8.2020 16:13:54:
Vlada sprejela spremembe in dopolnitve Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije

7.8.2020 16:05:26:
Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku

7.8.2020 15:00:42:
Poročilo o gibanju plač za maj 2020

7.8.2020 13:27:59:
Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije

7.8.2020 13:19:43:
Koeficienti rasti cen v Republiki Sloveniji, junij 2020

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT