Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 17.3.2009 12:04:31

Mnenje o pobudi ocene ustavnosti členov Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Mnenje o pobudi ocene ustavnosti členov Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov Racunovodja.com

Vlada je na redni seji 12. marca 2009 sprejela mnenje o pobudi Zmaga Jelinčiča Plemenitega in Bogdana Baroviča, poslanca v Državnem zboru RS, za oceno ustavnosti 4., 6., 7. in 9. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov v predloženem besedilu, ki ga posreduje državnemu zboru. Vlada meni, da pobuda za presojo ustavnosti 4., 6., 7. in 9. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov ni utemeljena in da določbe ZOUTI-C niso v neskladju z Ustavo.

Pobudnika navajata, da je ustavno sporna določba 4. člena ZOUTI-C, ki določa, da tobačnih izdelkov ne smejo prodajati osebe, mlajše od 18 let, ker naj bi bile s tem kršene ustavne določbe o enakosti pred zakonom, svobodi dela, človekovem dostojanstvu, enakem varstvu pravic, svobodi gibanja in varstvu osebne svobode. Po njunem mnenju je neustavna tudi prepoved kajenja v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, ker ne daje enakih pravic kadilcem in nekadilcem. Poleg tega naj bi bila številnim lastnikom lokalov odvzeta svobodna gospodarska pobuda, ker jim je prepovedano imeti lokal za kadilce. Pobudnika zatrjujeta, da je prepoved uživanja hrane in pijače v kadilnici v neskladju z Ustavo, saj krši ustavne določbe o enakosti pred zakonom, enakem varstvu pravic, svobodi gibanja in varstvu osebne svobode. Navajata tudi, da je ureditev vprašanj odgovornosti in nadzora nad izvajanjem določb ZOUTI v ZOUTI-C protiustavna, ker ne ustreza merilom in zahtevam pravne države.

Vlada meni, da pobuda za presojo ustavnosti 4., 6., 7. in 9. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov ni utemeljena in da določbe ZOUTI-C niso v neskladju z Ustavo.

Določba zakona, ki prepoveduje osebam mlajšim od 18 let, da prodajajo tobačne izdelke, ni v nasprotju z Ustavo. Določitev starostne meje 18 let tako za nakup kot za prodajo tobačnih izdelkov je ukrep, s katerim se omejuje dostop do tobačnih izdelkov mlajšim osebam. Namen takšne ureditve je, da se zavaruje zdravje še posebej mlajše populacije in se začetek kajenja prestavi v poznejša leta. Podlaga za sprejetje takšne ureditve je tudi Okvirna konvencija SZO za nadzor nad tobakom, ki jo je Slovenija ratificirala leta 2005.

Določba 6. člena ZOUTI-C (16. člen ZOUTI), ki prepoveduje kajenje v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih, ni v neskladju z Ustavo. Najpomembnejše ustavno pravno izhodišče pri tej prepovedi je, da svoboda kajenja ni temeljna človekova pravica, pravici do zdravstvenega varstva (v okviru katere mora država z ustreznimi ukrepi zagotoviti, da bodo posamezniki in prebivalstvo deležni potrebnih preventivnih in kurativnih zdravstvenih ukrepov, vse pa z namenom, da se vsem zagotovi najvišja možna stopnja zdravja) in zdravega življenjskega okolja pa sta temeljni človekovi pravici, ki imata v tem primeru prednost. Država je z uvedbo prepovedi kajenja v zaprtih javnih in delovnih prostorih poskrbela za zdravo življenjsko okolje vseh državljanov, ki se zadržujejo v teh prostorih. S prepovedjo kajenja v javnih prostorih se poleg obiskovalcev varuje predvsem zaposlene, ki velikokrat nimajo možnosti izbire drugačnega delovnega okolja. Tako razmišljajo tudi v vseh tistih državah EU, ki so že sprejele prepoved kajenja tudi v restavracijah in barih. Popolno prepoved kajenja brez možnosti uvedbe kadilnic so sprejeli tudi drugod po svetu in v nobeni od teh držav ne načrtujejo, da bi ukrep umaknili.

Na podlagi določb ZOUTI-C je kadilnica namenjena izključno kajenju, v njej ni dovoljeno streči in uživati hrane in pijače. Te določbe so bile sprejete zato, da se zmanjša potreba po številu zaposlenih, ki bi morali vstopati v te prostore in da se v njih ne bi še daljši čas, kot je to potrebno, zadrževali kadilci in nekadilci ter bili po nepotrebnem izpostavljeni tobačnemu dimu. Prepoved vnosa hrane in pijače v kadilnice preprečuje možnost, da se namen kadilnice spremeni. Kadilnica, kot že samo ime nakazuje, naj bi bil prostor, namenjen oziroma posebej urejen izključno za kajenje.

Določba 6. člena ZOUTI-C (četrti odstavek 16. čelna ZOUTI) o odgovornosti lastnika, najemnika ali upravitelja prostorov, je jasna in nedvoumna. Zakon podrobno ne določa načina postopanja teh oseb. Tako ne posega v avtonomnost urejanja tega vprašanja, za katerega je glede na različne oblike dejavnosti oziroma vrste prostorov možen različen pristop. Ministrstvo za zdravje je v pomoč pri izvajanju te določbe, po zgledu drugih držav članic EU, na spletni strani objavilo možne postopke in ravnanja za preprečevanje kajenja v prostorih, kjer je to prepovedano.

V zvezi z izvajanjem nadzora (9. člen ZOUTI-C (20. člen ZOUTI)) ta zakon posebej ne določa ravnanja nadzornih organov v primeru ugotavljanja posameznih kršitev. To je že opredeljeno v posebnih predpisih, ki urejajo inšpekcijski nadzor.

Vir: UVI

Ključne besede:
tobačni izdelki
tobak

Zadnji članki iz rubrike:

24.9.2020 16:15:49:
Vlada odgovorila na pobudo v zvezi z medresorsko skupino za zmanjševanje zdravstvenega absentizma

24.9.2020 16:15:02:
Vlada izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini

21.9.2020 15:07:36:
Slovenija podpira uvedbo posebne identifikacijske številke za davek na dodano vrednost na Severnem Irskem

18.9.2020 18:21:47:
Predlog ukrepov za debirokratizacijo na davčnem, gospodarskem in okoljskem področju

24.9.2020 16:07:23:
Novi ukrepi za upočasnitev in zaustavitev širjenja korona virusa ter omilitev negativnih posledic

Najnovejši članki:

1.10.2020 15:58:23:
Besedilo predloga PKP5

1.10.2020 16:13:52:
Podatki za obračun plač za september 2020

30.9.2020 19:35:36:
Koledar poročanja - oktober 2020

30.9.2020 18:29:49:
Pojasnila glede merjenja telesne temperature

30.9.2020 12:47:39:
PKP5 podaljšuje in uvaja nove ukrepe na področju dela, socialnega varstva, gospodarstva, kmetijstva, infrastrukture ter drugih področjih

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT