Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 9.3.2009 11:54:59

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju Racunovodja.com

Vlada je na redni seji 5. marca 2009 sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.

Temeljne spremembe in dopolnitve veljavnega zakona narekuje celovita uskladitev s stališči, izraženimi v odločbah Ustavnega sodišča in opozorili Informacijske pooblaščenke glede varstva osebnih podatkov in zagotavljanja sorazmernosti zakonskega posega v pravico do varstva osebnih podatkov insolventnih dolžnikov, ki so potrošniki, v delu, ki se nanaša na vodenje EMŠO in davčne številke. S tem v zvezi se spreminjajo in dopolnjujejo 17., 110. in 122. člen veljavnega zakona.

Začetek postopka zaradi insolventnosti ima pomembne pravne posledice tako za položaj insolventnega dolžnika kot tudi za položaj njegovih upnikov. Zaradi teh pravnih posledic je za zaščito pravnega položaja širšega kroga upnikov insolventnega dolžnika in pravnih subjektov, s katerimi ta vstopa v poslovna in druga pravna razmerja, nujna popolna identifikacija insolventnega dolžnika, torej osebe, nad katero se vodi postopek zaradi insolventnosti. Ustavna odločba iz leta 2006 navaja, da za popolno identifikacijo posameznika ne zadostuje le podatek o imenu in priimku (osebnem imenu) posameznika, temveč je za popolno identifikacijo posameznika – v tem primeru fizične osebe v postopku osebnega stečaja – potreben še dodaten podatek, in sicer podatek o EMŠO ali davčni.

Ustavno sodišče je sicer že izreklo stališče, da je vodenje obeh identifikacijskih številk (EMŠO in davčne številke) prekomeren poseg, vendar je položaj glede polne identifikacije insolventnega dolžnika v postopkih zaradi insolventnosti drugačen, od tistega ki ga je presojalo Ustavno sodišče glede sorazmernosti posega v osebnostne pravice nepremičninskega posrednika. Ob upoštevanju navedenega se bosta v postopkih zaradi insolventnosti vodili tako EMŠO kot tudi davčna številka. Javna objava teh identifikacijskih številk insolventnih dolžnikov, ki so potrošniki, pa ni dopuščena. Zaradi uresničitve načela sorazmernosti pa lahko upravičeni subjekt, ki zahteva identifikacijske podatke insolventnega dolžnika, ki je potrošnik, prejme samo podatek o eni od identifikacijskih številk (EMŠO ali davčni številki), in sicer tisti, ki jo določi v zahtevi za posredovanje podatkov v informatizirani obliki. Predlog zakona tako uravnoteženo zagotavlja le sorazmerne posege v pravico do varstva osebnih podatkov insolventnih dolžnikov, ki so potrošniki, kar potrjuje tudi stališče Informacijskega pooblaščenca, ki je potrdil, da je predlog zakona v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Poleg tega predlog zakona, ki ga je sprejela vlada, prinaša še nekatere druge spremembe, predvsem v smeri večje informatizacije postopka, zagotovitve ustrezne pravne podlage za posredovanje podatkov o postopkih zaradi insolventnosti v informatizirani obliki ter zagotovitve učinkovitejšega vodenja postopkov zaradi insolventnosti.

Po predlogu zakona bo sodišče izdajalo sklepe in odredbe v elektronski obliki, podpisanimi z varnim elektronskim podpisom, overjenim s kvalificiranim digitalnim potrdilom. Dodaja se tudi možnost vložitve predloga za začetek osebnega stečaja na zapisnik pri sodišču, s čimer je dolžniku dana možnost, da poda tudi poročilo o stanju svojega premoženja ter morebitni predlog za odpust obveznosti. Taka možnost je enakovredna pravnemu svetovanju in zastopanju v zvezi s tem predlogom po odvetniku. S tako ureditvijo se doseže učinkovitejše in hitrejše odločanje o predlogih za začetek postopka osebnega stečaja in predlagateljem omogoči, da vsa dejanja v zvezi s tem opravijo hkrati (na enem mestu).

Vir: UVI

Ključne besede:
finančno poslovanje
insolventnost
prisilno prenehanje

Zadnji članki iz rubrike:

28.5.2020 13:57:38:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

3.6.2020 11:58:17:
Regres za letni dopust za leto 2020 - negospodarstvo

3.6.2020 12:03:33:
Regres za letni dopust za leto 2020

2.6.2020 14:43:28:
Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

2.6.2020 13:31:53:
Interventni ukrepi na področju štipendiranja in invalidskega varstva

1.6.2020 16:15:56:
Ali je z DFS obdavčena provizija, ki jo prejme trgovec za trženje zavarovalnega produkta zavarovalnice “podaljšana garancija”?

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT