Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 13.8.2008 0:17:29

RAZPIS za zasebnike, ki oddajajo sobe študentom v Ljubljani, za študijsko leto 2008/2009

Rubrika: Razpisiprint Natisni

Na podlagi 10. člena Pravilnika o subvencioniranju bivanja študentov (Uradni list RS, št. 22/01 in 35/06 ) Študentski domovi v Ljubljani, Cesta 27. aprila 31, Ljubljana, objavljajo

RAZPIS
za zasebnike, ki oddajajo sobe študentom v Ljubljani,
za študijsko leto 2008/2009

1. Predmet razpisa
Predmet razpisa je najem bivalnih zmogljivosti, namenjenih bivanju študentk in študentov Univerze v Ljubljani. Sklenili bodo pogodbe za najem največ 2200 ležišč, od tega 700 za novince in 1500 za študente, ki podaljšujejo bivanje.

2. Pogodbeno obdobje
Pogodbe za najem bodo sklenjene za študijsko leto 2008/09, s tem, da bo sofinanciranje zagotovljeno za največ deset mesecev, to je od 1. 10. 2008 do 31. 7. 2009 oziroma od dneva podpisa pogodbe. Za pogodbe sklenjene v mesecu oktobru 2008 bo sofinanciranje zagotovljeno za deset mesecev, za pogodbe sklenjene v kasnejših mesecih pa bo sofinanciranje zagotovljeno za sorazmerno krajši čas od desetih mesecev, glede na mesec podpisa pogodbe.

3. Pogoji za sklenitev pogodbe - do šest ležišč
Pogodba bo podpisana samo s fizičnimi osebami (samostojni podjetniki posamezniki so izključeni), ki posedujejo nastanitvene zmogljivosti ali sobe v zasebnih stanovanjih oziroma hišah in izpolnjujejo spodnje pogoje:

 • lastnik stanovanja je lahko le fizična oseba (samostojni podjetniki posamezniki so izključeni)
 • so na območju Občine Ljubljana, najraje v bližini fakultet,
 • prostori so primerni za bivanje študentov,
 • oddaja se največ šest ležišč ? omejitev velja tudi za stanovanja, ki so v solastništvu dveh ali več članov iste družinske skupnosti,
 • študentje niso zasebnikovi otroci,
 • so lastniki zmogljivosti oziroma sob, za katere želijo skleniti pogodbo o oddaji v najem ali imajo v najemni pogodbi izrecno dovoljenje lastnika, ki je lahko le fizična oseba (samostojni podjetniki posamezniki so izključeni) za oddajanje v podnajem,
 • sprejemali bodo le študentke in študente, ki bodo kandidirali na razpis za sprejem študentov v študentske domove in izpolnjevali pogoje, skladno z določili Pravilnika o subvencioniranju bivanja študentov (Uradni list RS, št. 22/2001 in 35/2006) in jih bo Pisarna za študentske domove napotila k podpisu pogodbe.
 • Razpis za študente je objavljen na spletni strani: http://www.stud-dom-lj.si/ , dne 27. 05. 2008.

4. Interesenti morajo izpolnjevati naslednje pogoje, povezane s ponujenimi prostori:

 • bivalni in pomožni prostori morajo biti ustrezno opremljeni; minimalna oprema sobe za študenta: postelja, omara, miza in stol,
 • soba je lahko namenjena bivanju največ dveh študentov,
 • vzdrževanje stavbe, opreme in napeljav mora ustrezati sanitarno-tehničnim predpisom,
 • nuditi morajo električno energijo za razsvetljavo in kuhanje enostavnih obrokov hrane ter druge osebne potrebe,
 • nuditi hladno in toplo vodo za osebne potrebe,
 • zagotovljeno mora biti vzdrževanje reda in čistoče v pomožnih prostorih,
 • ogrevanje prostorov mora biti skladno s predpisi.

5. Sofinanciranje
Študentski domovi v Ljubljani bodo najemodajalcem, s katerimi bodo sklenili pogodbe o najemu, mesečno poravnavati najemnino za študentke in študente za obdobje, navedeno v 2. točki tega razpisa, takoj ko bodo dobili sredstva iz proračuna. Najemnina lahko znaša najmanj 42 EUR in največ 105 EUR. Država bo predvidoma prispevala 38 EUR.

6. Interesenti morajo v vlogi navesti:

 • osebne podatke lastnika (priimek, ime, stalno prebivališče, telefon, davčno številko, številka transakcijskega računa, ime banke in enoto banke),
 • naslov, na katerem oddajajo kapacitete,
 • število ležišč (največ šest),
 • natančne podatke o kapacitetah (v skladu z zahtevami iz 3. in 4. točke razpisa),
 • mesečno najemnino, v katero niso vključeni tekoči stroški iz 4. točke,
 • podatke o vpisu nastanitvene kapacitete v zemljiško knjigo: okrajno sodišče, kjer nepremičnina leži, katastrsko občino, številko zemljiškoknjižnega vložka in podvložka ali identifikacijsko številko nepremičnine (parcelno številko).

Podatke navedejo samo zasebniki, ki v študijskem letu 2006/07 ali 2007/08 z Zavodom niso imeli sklenjene pogodbe o subvencioniranem bivanju študenta in nameravajo oddajati nastanitveno kapaciteto, ki je vpisana v zemljiško knjigo.

Za vloge so pripravili vzorec obrazca, kjer so tisti podatki, ki jih potrebujemo za nadaljnjo obdelavo.

7. Priloge k vlogi

7.1. Najemodajalci, ki prvič oddajajo nastanitvene kapacitete, vlogi priložijo:

 • Če je nastanitvena kapaciteta vpisana v zemljiško knjigo in bo najemodajalec v vlogi navedel podatke o vpisu nepremičnine v zemljiško knjigo, bo dokazilo o lastništvu po uradni dolžnosti pridobil Zavod iz uradne evidence.
 • Če nastanitvena kapaciteta ni vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti overjeno dokazilo, iz katerega bo razvidno lastništvo: npr. kupoprodajno pogodbo, darilno pogodbo, sklep o dedovanju.
 • Če je najemodajalec najemnik nastanitvene kapacitete, ki je vpisana v zemljiško knjigo, mora priložiti overjeno dovoljenje lastnika (fizične osebe) za oddajanje prostorov v najem. V kolikor nastanitvena kapaciteta ni vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti tudi overjeno dokazilo o lastništvu.
 • Če je nastanitvena kapaciteta v solastnišvu in je vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti overjeno soglasje solastnika/ov za oddajanje. V kolikor nastanitvena kapaciteta ni vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti tudi overjeno dokazilo o lastništvu.
 • V primeru, da bo podpisnik pogodbe pooblaščenec in je nastanitvena kapaciteta vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti overjeno pooblastilo za oddajanje ali za razpolaganje z nastanitveno kapaciteto. V kolikor nastanitvena kapaciteta ni vpisana v zemljiško knjigo, mora najemodajalec priložiti tudi overjeno dokazilo o lastništvu.

Overjena soglasja, pooblastila in izjave ter overovitve na dokazilih o lastništvu nastanitvenih kapacitet so lahko stara največ 30 dni.

7.2. Najemodajalci, ki so oddajali kapacitete v študijskih letih 2006/2007 in 2007/2008, vlogi priložijo:

 • Najemodajalcem ni potrebno prilagati dokazil o lastništvu nastanitvenih kapacitet, v kolikor ni prišlo do sprememb. Izjavo o tem, da glede lastništva nastanitvenih kapacitet ni sprememb, bodo lastniki podpisali ob podpisu pogodbe.
 • V primeru, da bo podpisnik pogodbe pooblaščenec, mora najemodajalec priložiti overjeno izjavo o tem, da je še vedno edini lastnik nastanitvene kapacitete in overjeno pooblastilo za podpis pogodbe ali za razpolaganje z nastanitveno kapaciteto.
 • Če je prišlo do spremembe lastništva in je po novem nastanitvena kapaciteta v solastništvu, mora najemodajalec priložiti overjeno soglasje solastnikov za oddajanje.
 • V kolikor namerava najemodajalec oddajati drugo nastanitveno kapaciteto, mora najemodajalec v prijavi na razpis navesti podatke o vpisu nastanitvene kapacitete v zemljiško knjigo oziroma priložiti overjeno dokazilo o lastništvu za novo nastanitveno kapaciteto.

Overjena soglasja, pooblastila in izjave ter overovitve na dokazilih o lastništvu nastanitenih kapacitet so lahko stara največ 30 dni.

8. Naslov in rok za oddajo vlog

Interesenti naj pošljejo vloge z dokazili s priporočeno pošto na naslov:

Študentski domovi v Ljubljani
Cesta 27. aprila 31,
1000 Ljubljana,

z oznako "Javni razpis za zasebnike 2008/09",

najkasneje do srede, 20. avgusta 2008.

Vloge se lahko pošljejo tudi po elektronski pošti na naslov: e-mail: zasebniki@stud-dom-lj.si.

Vloge v elektronski obliki morajo biti podpisane z varnim elektronskim podpisom s kvalificiranim potrdilom. Vlog v elektronski obliki brez elektronskega podpisa in kvalificiranega potrdila ne bomo sprejemali. Priloge pošljite po pošti, priporočeno.

VIR: http://www.stud-dom-lj.si/si/razpisi/podrobno/razpis_za_leto_20082009_Z/

Ključne besede:
bivanje študentov
razpis za oddajo sob študentom
študentske sobe
subvencioniranje bivanja študentov
subvencije za bivanje študentov

Zadnji članki iz rubrike:

12.9.2023 11:56:10:
ZRSZ je objavil program javnih del za pomoč pri odpravi posledic poplav in zemeljskih plazov

24.4.2023 17:31:56:
Novih 30 milijonov evrov mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem

6.3.2023 12:18:37:
Od 8. marca oddaja ponudb na novem javnem povabilu Priložnost zame

2.2.2023 16:46:40:
Za hitrejši vstop mladih na trg dela

4.11.2022 11:29:41:
Stanovanjska jamstvena shema za mlade (ZSJSM)

Najnovejši članki:

22.9.2023 16:34:12:
Zaposlitveni oglas: Računovodja (m/ž), Podravska regija

20.9.2023 17:38:19:
Hitrejše zaposlovanje tujih delavcev za odpravo posledic poplav in plazov

20.9.2023 14:37:31:
Dodatna pojasnila o začasnem odlogu bančnih posojil

20.9.2023 14:32:53:
Letni dopust zavarovanca v času odobrenega bolniškega staleža ni mogoč

20.9.2023 10:28:39:
Zvišanje dovoljenega obsega začasnega in občasnega dela - do 31. 12. 2023