Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 20.5.2008 10:00:29

Javni razpis EraSME

Rubrika: Razpisiprint Natisni

Predmet in namen razpisa

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki spodbujajo mednarodno sodelovanje med malimi ter srednje velikimi podjetji (MSP) in raziskovalno-razvojnimi organizacijami (RRO) na področju raziskav, razvoja, demonstracij in inovacij. Razpis je odprt za predloge sodelovanja na vseh tehnoloških področjih.

Skupaj z ostalimi vključenimi partnerskimi ministrstvi ter agencijami izvaja ministrstvo v projektu EraSME v okviru pogodbe z Evropsko komisijo usklajevanje politik spodbujanja raziskav in tehnološkega razvoja, pomembnega zlasti za MSP. Ta razpis se navezuje na ustrezni mednarodni skupni razpis projekta EraSME z imenom "4. razpis za nadnarodne projekte družabništva EraSME", (v izvirniku: "4th EraSME call for trans-national projects of the EraSME partnership"), objavljenem 11.1.2008 na spletnem naslovu: http://www.era-sme.net/public/4th-call-for-proposals - v angleščini.

Glavni cilj razpisa EraSME je preko skupnih projektov krepiti konkurenčnost MSP s tem, da se povečuje: sodelovanje med MSP iz različnih držav, sodelovanje med RRO in MSP, konkurenčnost in sposobnost MSP za delo v mednarodnih RR omrežjih ter sposobnosti RRO, da sodelujejo z evropskimi MSP.

Poleg slovenskih podjetij lahko sodelujejo podjetja iz naslednjih držav ali območij, ki izrecno sodelujejo v ustreznem mednarodnem razpisu: Avstrije, Češke, Danske, Flandrije (Belgija), Nemčije, Grčije, Islandije, Španije in Švedske.

Pogoji sodelovanja

Na javni razpis se lahko prijavijo mala in srednje velika podjetja (definicija MSP je npr. v Zakonu o podpornem okolju za podjetništvo (Ur. l. RS št.102/07-ZPOP-1) oziroma v Priporočilu Evropske komisije št. 2003/361/EC, objavljenem v Uradnem listu EU št. L124, z dne 20.5.2003, neformalno programsko orodje, ki vam lahko pomaga pri ugotavljanju, ali ste MSP, se nahaja na naslednjem spletnem naslovu: http://flt.uwe.be/ - v angleščini)

Priprava projekta

Projekt mora biti inovativen in mora biti usmerjen bodisi v razvoj novih produktov, postopkov ali storitev, bodisi v izboljšavo obstoječih. Projekt mora tudi izkazati resnično možnost trženja.
Osnovna zahteva za celotni projekt, ki so navedene v "Navodilih za prijavitelje, 4.razpis EraSME" ("4th Call EraSME, Guidelines for Applicants", 2. poglavje: »Basic Requirements«; v angleščini), je predvsem, a ne edina, uravnoteženo sodelovanje partnerjev pri RR delu, kar se tolmači zlasti tako:
- vsaj 50% dela naj bi izvedli industrijski partnerji,
- četudi bi v projektu sodelovala velika podjetja, morajo vsaj 25% dela izvesti MSP,
- vsaj 25% dela naj bi izvedle raziskovalno-razvojne organizacije (RRO).

Podjetje, ki se prijavlja na razpis, mora biti član mednarodne projektne skupine, in sicer na enega od dveh možnih načinov, glede na vrsto projekta, ki ga prijavljajo. Na razpis EraSME je možno prijaviti naslednji dve vrsti projekta:
- konzorcijski projekt, z najmanjšo sestavo: vsaj 4 MSP iz dveh različnih držav ali območij ter vsaj 2 RRO, po ena iz vpletenih držav ali območij; ali
- mali sodelovalski projekt, z najmanjšo sestavo: vsaj 2 MSP iz dveh različnih držav ali območij ter vsaj 1 RRO, iz ene od vključenih držav ali območij.

Trajanje projekta za slovenske udeležence je največ dve leti.

V mednarodnem projektu lahko sodelujejo tudi velika podjetja, kar je odvisno od pravil, ki veljajo v državi oz. regiji, v kateri se to podjetje nahaja. Slovenska velika podjetja lahko sodelujejo kot partnerji, če je njihovo sodelovanje bistvenega pomena za projekt, vendar brez financiranja

Način sestave mednarodne projektne skupine, projektnega predloga in druge podrobnosti so podane v Navodilih za prijavitelje (»Guidelines for Applicants« - v angleščini), dostopnih na naslednji spletni strani projekta EraSME: http://www.era-sme.net/public/ .

Rok za oddajo vlog

Rok za predložitev vlog na ta razpis je 19. maj 2008 do 14h. Vloga mora biti do tega roka dostavljena na naslov: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Kotnikova 38, 1000 Ljubljana, v zaprti ovojnici pod oznako »Ne odpiraj – vloga na 4. javni razpis EraSME«, na prednji strani ter s polnim naslovom pošiljatelja na zadnji strani.
Kot pravočasne se štejejo vloge, ki so dostavljene ne glede na način dostave na ministrstvo do zgoraj določenega roka.
Vlog, ki ne bodo prispele pravočasno ali, ki ne bodo pravilno označene, komisija ne bo obravnavala in bodo zavržene.

Razpisna dokumentacija in dodatne informacije

Razpisna dokumentacija z dodatnimi pojasnili pojmov ter navodili za izdelavo dispozicije projektov se nahaja na spletni strani http://www.mvzt.gov.si/ (javni razpisi). Več informacij o projektu EraSME in posebej o mednarodnem delu razpisa je dostopnih na http://www.era-sme.net/public/. Dodatne informacije so na voljo po telefonu: (01) 478 46 40 ali po elektronski pošti, stična oseba: mag. Rajko Sabo, e-pošta: rajko.sabo@gov.si.

Ključne besede:
javni razpis
EraSME
sofinanciranje
tehnologija
mala ter srednje velika podjetja
raziskovalno-razvojna organizacija

Zadnji članki iz rubrike:

12.9.2023 11:56:10:
ZRSZ je objavil program javnih del za pomoč pri odpravi posledic poplav in zemeljskih plazov

24.4.2023 17:31:56:
Novih 30 milijonov evrov mikrokreditov namenjenih mikro in malim podjetjem

6.3.2023 12:18:37:
Od 8. marca oddaja ponudb na novem javnem povabilu Priložnost zame

2.2.2023 16:46:40:
Za hitrejši vstop mladih na trg dela

4.11.2022 11:29:41:
Stanovanjska jamstvena shema za mlade (ZSJSM)

Najnovejši članki:

29.9.2023 13:19:50:
Stopnja DDV za sončne elektrarne (29. 9. 2023)

29.9.2023 13:20:18:
Stopnja DDV za zunanje ograje (29. 9. 2023)

29.9.2023 13:10:23:
Koledar poročanja - oktober 2023

27.9.2023 16:04:42:
Izpolnjevanje REK obrazcev za izplačila na podlagi novele Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč - ZOPNN-F ter Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 - ZIUOPZP

26.9.2023 12:53:47:
Nadzor nad vračanjem ukrepa za gospodarstvo za odpravo posledic dviga cen energentov