Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 5.3.2008 14:23:10

Vlada določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev

Vlada je na seji 28. februarja 2008 določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev.

21. člen predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih se nanaša na dokazovanje ustreznosti izobrazbe oziroma poklicnih kvalifikacij in opredeljuje, da se v postopku pridobivanja delovnih dovoljenj za državljane tretjih držav v primerih, ko kolektivna pogodba ali splošni akt delodajalca med pogoji za opravljanje dela zahteva določeno stopnjo oziroma vrsto izobrazbe, ustreznost izobrazbe dokazuje s fotokopijo overjenega spričevala, oziroma listine o izobraževanju in njenim prevodom v slovenski jezik. Izvirnik listine o izobraževanju, katerega fotokopija se priloži, mora biti predhodno overjen na podlagi Konvencije o ukinjanju legalizacije tujih javnih dokumentov z žigom Apostille ali v primeru, ko tuja država ni podpisnica te konvencije, na podlagi Zakona o overovitvi listin v mednarodnopravnem prometu.

Če bo državljan tretje države v Republiki Sloveniji opravljal reguliran poklic, se poklicna kvalifikacija za opravljanje reguliranega poklica izkazuje na naslednja načina:

- v primeru, da se poklicna kvalifikacija priznava po zakonu, ki ureja postopek priznavanja poklicnih kvalifikacij državljanom držav članic Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švicarske konfederacije za opravljanje reguliranih poklicev oziroma dejavnosti v Republiki Sloveniji, se k vlogi priložijo podatki o priznani poklicni kvalifikaciji;

- v primeru, da se poklicna kvalifikacija ne priznava na način določen v prejšnji točki, delodajalec k vlogi za izdajo dovoljenja za zaposlitev priloži izjavo, da tujec izpolnjuje pogoje za opravljanje reguliranega poklica.


Vlada dala soglasje k Statutu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje

Vlada RS je na današnji seji dala soglasje k Statutu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti (ZZZPB) določa, da Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) uskladi svoj statut v treh mesecih od uveljavitve tega zakona. Na tej podlagi je Svet Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje na svoji 5. redni seji dne 31.1.2008 sprejel statut, ki razveljavlja statut, h kateremu je bilo dano soglasje Vlade Republike Slovenije 5. oktobra 1999.

Poleg sprememb v zvezi z organom upravljanja Zavoda, ki izhajajo neposredno iz ZZZPB (Svet zavoda kot naziv organa in njegova sestava) so v Statutu ZRSZ predlagane še naslednje nekatere druge spremembe, spremembe v zvezi z žigom zavoda, spremembe v zvezi z organi zavoda (poimenovanje in pristojnosti), spremembe v zvezi z vodilnimi delavci, spremembe v zvezi s Svetom delavcev (določa se način volitev članov Sveta delavcev Zavoda in pravne podlage za oblikovanje pravil Sveta delavcev) in sprememba v zvezi s transakcijskim računom zavoda.


Vir: uvi

Ključne besede:
zaposlovanje tujcev
prijava tujcev

Zadnji članki iz rubrike:

7.2.2020 17:36:17:
Sprememba frekvence poročanja o dolžnikih iz zdravstvenega zavarovanja

7.2.2020 16:40:20:
Uporabniki transakcijskih računov (osebnih računov) boste od bank in hranilnic prejeli letno informacijo o obračunanih nadomestilih

7.2.2020 16:35:33:
Problematika zapiranja računov tujim državljanom in podjetjem v tuji lasti

5.2.2020 18:10:58:
V primeru bolezni opravičena obveznost odziva na vabila in napotnice Zavoda

3.2.2020 17:22:03:
Vlada odgovarja na pobudo glede minimalne plače

Najnovejši članki:

17.2.2020 13:51:55:
Spodbude za trajno zaposlovanje mladih v vzhodni regiji

14.2.2020 16:33:43:
Koliko znaša neto minimalna plača brez dodatkov?

12.2.2020 17:38:00:
Davčne evidence normirancev v letu 2019

12.2.2020 17:15:30:
Pogoji za normirance

12.2.2020 16:50:27:
Davčni obračun za fizične osebe, ki opravljajo dejavnost - DDD

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT