Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 5.3.2008 14:23:10

Vlada določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Vlada določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev Racunovodja.com

Vlada je na seji 28. februarja 2008 določila besedilo 21. člena predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih, prijavi in odjavi dela ter o nadzoru nad zaposlovanjem in delom tujcev.

21. člen predloga Pravilnika o delovnih dovoljenjih se nanaša na dokazovanje ustreznosti izobrazbe oziroma poklicnih kvalifikacij in opredeljuje, da se v postopku pridobivanja delovnih dovoljenj za državljane tretjih držav v primerih, ko kolektivna pogodba ali splošni akt delodajalca med pogoji za opravljanje dela zahteva določeno stopnjo oziroma vrsto izobrazbe, ustreznost izobrazbe dokazuje s fotokopijo overjenega spričevala, oziroma listine o izobraževanju in njenim prevodom v slovenski jezik. Izvirnik listine o izobraževanju, katerega fotokopija se priloži, mora biti predhodno overjen na podlagi Konvencije o ukinjanju legalizacije tujih javnih dokumentov z žigom Apostille ali v primeru, ko tuja država ni podpisnica te konvencije, na podlagi Zakona o overovitvi listin v mednarodnopravnem prometu.

Če bo državljan tretje države v Republiki Sloveniji opravljal reguliran poklic, se poklicna kvalifikacija za opravljanje reguliranega poklica izkazuje na naslednja načina:

- v primeru, da se poklicna kvalifikacija priznava po zakonu, ki ureja postopek priznavanja poklicnih kvalifikacij državljanom držav članic Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švicarske konfederacije za opravljanje reguliranih poklicev oziroma dejavnosti v Republiki Sloveniji, se k vlogi priložijo podatki o priznani poklicni kvalifikaciji;

- v primeru, da se poklicna kvalifikacija ne priznava na način določen v prejšnji točki, delodajalec k vlogi za izdajo dovoljenja za zaposlitev priloži izjavo, da tujec izpolnjuje pogoje za opravljanje reguliranega poklica.


Vlada dala soglasje k Statutu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje

Vlada RS je na današnji seji dala soglasje k Statutu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje.
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti (ZZZPB) določa, da Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) uskladi svoj statut v treh mesecih od uveljavitve tega zakona. Na tej podlagi je Svet Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje na svoji 5. redni seji dne 31.1.2008 sprejel statut, ki razveljavlja statut, h kateremu je bilo dano soglasje Vlade Republike Slovenije 5. oktobra 1999.

Poleg sprememb v zvezi z organom upravljanja Zavoda, ki izhajajo neposredno iz ZZZPB (Svet zavoda kot naziv organa in njegova sestava) so v Statutu ZRSZ predlagane še naslednje nekatere druge spremembe, spremembe v zvezi z žigom zavoda, spremembe v zvezi z organi zavoda (poimenovanje in pristojnosti), spremembe v zvezi z vodilnimi delavci, spremembe v zvezi s Svetom delavcev (določa se način volitev članov Sveta delavcev Zavoda in pravne podlage za oblikovanje pravil Sveta delavcev) in sprememba v zvezi s transakcijskim računom zavoda.


Vir: uvi

Ključne besede:
zaposlovanje tujcev
prijava tujcev

Zadnji članki iz rubrike:

11.6.2020 9:30:25:
Delo na domu, izolacija, karantena, bolniška, subvencioniranje čakanja na delo, odlog davčnih obveznosti

12.3.2020 16:35:41:
V Sloveniji bo razglašena epidemija, vrtci in šole se začasno zaprejo

25.3.2020 16:28:51:
Ukrepi zaradi vpliva koronavirusa na gospodarstvo

12.3.2020 16:21:17:
Vlada sprejela sklep o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerze

25.3.2020 16:30:28:
Z interventnim ukrepom za ohranitev delovnih mest

Najnovejši članki:

5.8.2020 16:05:26:
Podatki za obračun plač za julij 2020

5.8.2020 15:58:40:
Količnik rasti cen prehrambnih izdelkov (znesek regresa za prehrano med delom za obdobje julij–december 2020)

4.8.2020 15:51:09:
Javni poziv za vložitev napovedi za odmero dohodnine za leto 2019

4.8.2020 15:51:46:
Šestmesečna odložitev začetka uporabe sprememb DDV zakonodaje iz naslova širitve sistema »vse na enem mestu - VEM«

29.7.2020 17:24:46:
Rok za ugovor zoper informativni izračun dohodnine

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT