Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 7.7.2021 12:33:31

Novi elektronski storitvi splošni in osebni informativni pokojninski kalkulator

ZPIZ

Rubrika: Za upokojenceprint Natisni

Novi elektronski storitvi Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije - splošni in osebni informativni pokojninski kalkulator

Zavod je na svoji spletni strani objavil novi elektronski storitvi splošni in osebni informativni pokojninski kalkulator. Namen obeh navedenih elektronskih storitev zavoda je uporabnikom ponuditi varen, hiter, dostopen in enostaven informativni izračun datuma izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine ter pričakovane višine pokojnine.

Splošni informativni pokojninski kalkulator

S splošnim informativnim pokojninskim kalkulatorjem lahko brez registracije v informacijskem sistemu zavoda na podlagi ročnega vnosa podatkov izvedete enostaven postopek simulacije informativnega izračuna predvidenega datuma izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine po veljavnem zakonu in višine pričakovane pokojnine.

Dostop do storitve je mogoč prek povezave: Splošni informativni pokojninski kalkulator

Osebni informativni pokojninski kalkulator

V osebnem informativnem pokojninskem kalkulatorju lahko z registracijo v informacijskem sistemu zavoda s kvalificiranim digitalnim potrdilom oziroma s spletno prijavo SI-PASS pridobite avtomatski informativni izračun predvidenega datuma izpolnjevanja pogojev za pridobitev pravice do starostne oziroma predčasne pokojnine in pričakovane višine pokojnine, ki je izveden na podlagi vaših osebnih podatkov, zbranih v matični evidenci zavarovancev. Z ročnim vnosom podatkov o okoliščinah za znižanje starostne meje za pridobitev pravice do starostne pokojnine oziroma povečanja odstotka odmere pokojnine, morebitni zavarovalni dobi, dopolnjeni v tujini, ter predvidenem zavarovanju v prihodnosti in ocenjenih povprečnih neto mesečnih zneskih osnov pa je mogoče izvesti tudi simulacijo osebnega informativnega izračuna.

Dostop do storitve osebni informativni pokojninski kalkulator je mogoč z uporabo sistema za varno elektronsko poslovanje Moj eZPIZ, ki se nahaja na povezavi Moj eZPIZ

Več informacij o storitvah splošni in osebni informativni pokojninski kalkulator lahko pridobite v brošuri Spletni pokojninski kalkulator, ki je dostopna v prostorih zavoda in na povezavi: Zgibanka Spletni pokojninski kalkulator

Zavod je storitvi splošni in osebni pokojninski kalkulator ter brošuro Spletni pokojninski kalkulator razvil oziroma pripravil v okviru EU projekta My Work.My Pension (Moje delo.Moja pokojnina), ki je financiran iz sredstev Programa za pravice, enakost in državljanstvo (2014-2020), v partnerstvu z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Evropska komisija ni odgovorna za prikaz in vsebino informacij, ki jih pridobite z uporabo storitve, in njihovo nadaljnjo uporabo, ker te predstavljajo pogledov izvajalca projekta.

Vir: ZPIZ

Ključne besede:
pokojninski kalkulator
izračun pokojnine
datum upokojitve

Zadnji članki iz rubrike:

7.7.2021 12:39:41:
Izvedba ZPIZ-2H

31.5.2021 10:00:43:
Višji zneski pokojnin po ZPIZ-2I

15.4.2021 15:12:31:
Pokojninska osnova, osnova za odmero nadomestil iz invalidskega zavarovanja, vdovska pokojnina

9.4.2021 15:34:35:
Novela ZPIZ-2I

2.3.2021 11:53:16:
Zaustavitev pridobivanja informacije o izpolnjevanju pogojev iz 27. člena ZPIZ-2

Najnovejši članki:

23.7.2021 14:45:12:
Posodobljena pojasnila glede povračila nadomestila plače za skrajšani delovni čas

22.7.2021 14:43:42:
Mednarodno obdavčenje: Stalna poslovna enota nerezidenta

22.7.2021 14:19:54:
Pogosta vprašanja in odgovori o bonih

21.7.2021 16:32:32:
Zaposlitveni oglas: Vodja sektorja Računovodstvo (m/ž), Kranj

20.7.2021 11:41:21:
Pogosta vprašanja in odgovori v zvezi z ukrepi PKP9 na davčnem področju

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT