Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 17.3.2020 12:00:45

Banke in hranilnice od torka, 17. marca 2020, poslujejo po skrajšanem delovnem času

Rubrika: Ne spreglejteprint Natisni

Banke in hranilnice, članice Združenja bank Slovenije, v razmerah epidemije koronavirusa od torka, 17. marca 2020, poslujejo omejeno in bodo v skladu z razvojem dogodkov tudi v prihodnje prilagajale delovni čas in način poslovanja svojih poslovnih enot. Zaščita in varovanje svojih strank ter zaposlenih sta poleg zasledovanja cilja, da se strankam nudi še naprej ustrezen nivo storitev, na prvem mestu.

Večina poslovalnic bank in hranilnic, ki poslujejo v Sloveniji, bo od 17. marca 2020 naprej in do preklica delovala po skrajšanem delovnem času. Točne informacije o odpiralnem času posamezne poslovalnice preverite na spletni strani svoje banke oz. hranilnice. Ker se bodo v nadaljevanju predvidoma še zapirali trgovski centri in s tem tudi bančne poslovalnice v njih, bodo banke in hranilnice, ne glede na morebitno postopno smiselno zapiranje svojih poslovalnic v nadaljevanju, poskrbele tudi za regionalno pokritost delujočih poslovnih enot. Te bodo v bodoče prav tako poslovale v dopoldanskem delovnem času in sicer bo večina odprtih med 8.30 in 13. uro, oziroma tako kot bodo objavile posamične banke ali hranilnice.

Glede na trenutne razmere je poslovanje v največji možni meri preusmerjeno na spletno in mobilno poslovanje, ki je strankam na voljo strankam nespremenjeno. Večino nujnih bančnih storitev lahko stranke opravljajo brez obiska poslovalnice. Zaradi omejevanja prenosa okužb s koronavirusom velja omejiti tudi rokovanje z gotovino, saj je znano, da je denar zaradi kroženja lahko tvegan prenašalec okužb. Strankam so na voljo plačilne kartice za plačevanje na prodajnih mestih in na spletu, uporabijo lahko tudi mobilne denarnice in tako praktično v celoti nadomestijo gotovino. Gotovino sicer lahko stranke dvignejo na bankomatih po vsej Sloveniji. Vsled navedenega banke in hranilnice svoje stranke redno pozivajo, da se lahko z uporabo sodobnih digitalnih poti izognejo nepotrebnim stikom v javnosti.

V kolikor se obisku banke in hranilnice ni mogoče izogniti, velja naslednje:

  1. če smo bolni ali sumimo, da smo zboleli, ostanemo doma in vzpostavimo stik z našim zdravnikom,
  2. če sodimo v rizično skupino in imamo pooblaščeno osebo na računu, je smiselno, da prihod v banko za nas opravi pooblaščenec,
  3. v banko ali hranilnico vstopamo posamično in poskrbimo za ohranjanje priporočene razdalje med nami ter ostalimi, ki so prisotni v banki ali hranilnici,
  4. dosledno izvajamo higienske ukrepe, smiselno je, da imamo razkužilo vedno pri sebi,
  5. svoj prihod v banko ali hranilnico, tam, kjer je to potrebno, vnaprej najavimo,
  6. po opravljeni storitvi si umijemo in razkužimo roke ter naše naprave.

Pomembno je, da vsi dosledno izvajamo higienska in varstvena navodila, si umijemo in če je možno tudi razkužimo roke po uporabi bankomatov ali POS terminalov, če ne razpolagamo z brezstično plačilno kartico, se ne izpostavljamo in družimo po nepotrebnem ter tako v izogib tveganjem poskrbimo za lastno varnost in zdravje, s tem pa tudi za varnost ter zdravje drugih.

Banke ter hranilnice budno spremljajo razmere in bodo o svojih morebitnih dodatnih varnostnih ukrepih ali napotkih, povezanih z ukrepi varovanja zdravja strank ter zaposlenih, svoje stranke tudi v bodoče sproti ustrezno obveščale.

Povezava na informacijo glede delovnih časov poslovalnic bank in hranilnic od 17. marca 2020 dalje ter do preklica

Vir: Združenje bank Slovenije

Zadnji članki iz rubrike:

14.5.2021 20:21:50:
Prenovljeno gradivo Poročanje o odpadkih in embalaži

3.5.2021 16:15:11:
Izjava za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov (NFS) za Q2/2021

29.4.2021 12:40:19:
Dopolnitev gradiva Samozaposleni v času epidemije

26.4.2021 14:48:17:
Pravilnik o merilih sorazmernosti pri pogoju ugotavljanja znižanja prihodkov

22.4.2021 10:45:06:
Dopolnjeno gradivo Samozaposleni v času epidemije in po njej - davki, prispevki in prihodki

Najnovejši članki:

14.5.2021 16:06:11:
Soglasje vlade k amandmajem na novelo Zakona o trošarinah

14.5.2021 13:57:04:
Zaposlitveni oglas: Vodja tima v računovodskem servisu m/ž, Ljubljana

14.5.2021 10:50:30:
Predlog Pravilnika o dopolnitvah Pravilnika o priznani obrestni meri

14.5.2021 10:44:46:
Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davčnem postopku

14.5.2021 10:43:20:
Predlog Pravilnika o dopolnitvah Pravilnika o opredelitvi pridobitne in nepridobitne dejavnosti

Izobraževanja
Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT