Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

Vpisano: 12.6.2018 13:23:22

Informacija v zvezi s sprejeto spremembo Zakona o socialno varstvenih prejemkih

Rubrika: Novičkeprint Natisni

Informacija v zvezi s sprejeto spremembo Zakona o socialno varstvenih prejemkih Dvig denarne socialne pomoči ni mogoč avtomatično - upravičenci bodo morali na pristojni center za socialno delo prinesti vlogo.

Novela Zakona o socialno varstvenih prejemkih namreč ni določila samo višjega osnovnega zneska minimalnega dohodka, ampak tudi novi ekvivalenčni lestvici oziroma nove višine minimalnega dohodka, ki pripadajo posameznemu družinskemu članu (te vplivajo na izračun cenzusa in na posamezni znesek pravice). Novela je določila tudi, da se s 1. 6. 2018 o denarni socialni pomoči in varstvenem dodatku odloči na novo. Denarna socialna pomoč je namreč odvisna od višine dohodkov (iz zadnjih 3 mesecev pred mesecem vložitve vloge, zato pri ponovnem izračunu pride do zajema podatkov o dohodkih za novo obdobje), števila družinskih članov, premoženja, prihrankov ter zagotovljene oskrbe (ali ima zagotovljeno bivanje/prehrano) in morebitnega obstoja krivdnega razloga (na primer neprijavljenost pri Zavodu RS za zaposlovanje, prestajanje zaporne kazni …). Podobno velja za varstveni dodatek. Navedeno pomeni, da se, če stranka (ki je že upravičena do pravice) za preračun zaprosi do konca julija 2018, šteje, da je bila vloga vložena 31. 5. 2018 in se na novo ugotovi materialni položaj samske osebe oziroma družine oziroma se ponovno preveri, ali stranka še vedno izpolnjuje zakonsko določene pogoje za upravičenost do pravice od 1. 6. 2018 dalje. Če bi želeli, da se nova višina osnovnega zneska minimalnega dohodka upošteva na enak način kot vsakoletna uskladitev le-tega (avtomatično zvišanje dodeljenega zneska, tj. brez ponovne preverbe izpolnjevanja zakonsko določenih pogojev za upravičenost do pravice ali po uradni dolžnosti CSD ali na zahtevo stranke), bi moralo biti to urejeno z zakonom. Navedeno z novelo ni bilo določeno, ker kot že omenjeno zgoraj, z novelo ni bila določena samo nova višina osnovnega zneska minimalnega dohodka, ampak sta bili spremenjeni tudi ekvivalenčni lestvici za DSP in VD, ki narekujeta novo odločanje. Avtomatično odločanje v smislu uskladitve že dodeljenih pravic z novo višino osnovnega zneska minimalnega dohodka torej ni možno, saj za to pravna podlaga ne obstaja. Glede na navedeno je posledica ponovne preverbe lahko torej tudi ta, da stranka do pravice ne bo več upravičena (če se bo ugotovilo, da ne izpolnjuje več zakonsko določenih pogojev za upravičenost do pravice), zato je bila sprejeta odločitev, da se preračun opravi le na zahtevo stranke in ne po uradni dolžnosti s strani CSD-jev. MDDSZ opozarja še, da bi bile posledice v primeru odločanja po uradni dolžnosti s strani CSD-jev enake.

V zvezi z opozorilom, da zaradi določbe 16. člena ZUPJS (upoštevanje fiktivne DSP pri DS) obstaja velika verjetnost, da posamezni upravičenec do DSP za dvig ne odda nove zahteve (ker ne bo obveščen, da bi moral ponovno, kljub že veljavni odločbi o DSP, vložiti novo zahtevo) in bo zaradi tega dijak ali študent upravičenec prejel nižjo državno štipendijo zaradi upoštevanja tega fiktivnega zneska, MDDSZ odgovarja:

3. točka prvega odstavka 16. člena ZUPJS določa, da se ugotovljeni dohodek poveča za fiktivno ugotovljen dohodek v višini pravice iz javnih sredstev, do katere je oziroma bi bila oseba upravičena, če jo je oziroma bi jo skladno z vrstnim redom iz 7. člena tega zakona uveljavljala pred uveljavljanjem pravice iz javnih sredstev, ki jo uveljavlja. Navedeno ne pomeni, da se bo stranki pri ugotavljanju upravičenosti do državne štipendije upošteval fiktivni višji znesek DSP (zaradi povišanja osnovnega zneska minimalnega dohodka), ampak se bo upošteval znesek DSP iz veljavne odločbe za DSP. Če torej stranka, ki je že upravičena do DSP, za preračun ne zaprosi, se ji pri državni štipendiji upošteva znesek DSP iz veljavne odločbe za DSP in ne fiktivni višji DSP. MDDSZ opozarja še, da pri državni štipendiji sprememba višine DSP ne predstavlja spremembe, na podlagi katere bi CSD odločal na novo.

Vir: MDDSZ

Ključne besede:
DSP
pravice iz javnih sredstev
CSD

Zadnji članki iz rubrike:

14.8.2018 13:07:00:
Vlada o stališču Slovenije glede sprememb direktive z davčnega področja

14.8.2018 13:06:18:
Stališče Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive (EU) 2017/1132 glede uporabe digitalnih orodij in postopkov na področju prava družb

14.8.2018 13:05:29:
Stališče Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive (EU) 2017/1132 glede čezmejnih preoblikovanj, združitev in delitev

8.8.2018 15:30:19:
Odredba o usklajeni višini minimalnega dohodka od julija 2018

8.8.2018 14:48:15:
Vlada seznanjena z petim rednim poročilom projektnega sveta za pripravo nove ureditve obdavčitve nepremičnin

Najnovejši članki:

21.8.2018 15:40:12:
Poročilo o rasti cen življenjskih potrebščin na območju Slovenije za julij 2018

20.8.2018 15:38:08:
Poglavitne rešitve, ki jih predvideva Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost - 18. 7. 2018

14.8.2018 14:38:19:
Poglavitne rešitve, ki jih predvideva Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (18. 7. 2018)

14.8.2018 14:17:32:
Odločba o ugotovitvi, da je četrti odstavek 192. člena Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju delno v neskladju z Ustavo

14.8.2018 13:50:59:
Koeficienti rasti cen v Republiki Sloveniji, junij 2018

Centralni tečaj: 1€ = 239,640 SIT