Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.
Računovodja.com - Portal z računovodskimi in davčnimi informacijami

Uporabniška navigacija Uvrsti stran med priljubljene

 

Novice z dne 30.12.2008:


19:56: POP TV: Policija ovadila Penka in Zidarja

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Policija je danes ovadila prvega moža SCT Ivana Zidarja in nekdanjega tožilca Boštjana Penka. Po poročanju POP TV naj bi ju ovadili, ker sta se Penko kot tožilec in Zidar kot osumljenec letos poleti večkrat srečala.


16:31: Petrol poziva ministrstvo na sestanek glede Istrabenza

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Družba Petrol je na ministrstvo za gospodarstvo poslala pobudo za sestanek glede Istrabenza, so potrdili na ministrstvu. Pobudo bodo proučili, kdaj bi lahko do sestanka prišlo, pa ni znano. Pobudo za srečanje je po pisanju Dela Petrol poslal tudi lastnikom in upnikom Istrabenza.


15:19: Ljubljanska borza: Tečaji navzgor (daljše)
Foto Foto servis

Ljubljanska borza.
Arhiv STA


15:05: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB z dne 30. decembra 2008.


15:00: Decembra v Sloveniji deflacija; letos 2,1-odstotna inflacija (zbirno)

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Cene življenjskih potrebščin so se decembra v primerjavi z mesecem prej že tretjič letos znižale, tokrat za 0,6 odstotka. V letu 2008 pa je inflacija znašala 2,1 odstotka. Inflacijo je po ugotovitvah Umarja navzdol zanihal padec cen nafte, ekonomisti pa pričakujejo njeno nadaljnje umirjanje.


14:37: Sporočilo uredništvom - zbirno o inflaciji

Ljubljana, 30. decembra (STA) - STA bo ob približno 15. uri objavila zbirno vest o inflaciji.


14:06: NLB združuje svoji banki v Srbiji
Foto Foto servis

NLB.
Arhiv STA


13:24: ZPS: Ob zadnjem letošnjem popisu cen dražje meso in zelenjava

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je v zadnjem letošnjem popisu cen v okviru projekta Precenimo cene - opravili so ga 18. decembra - opaznejše podražitev zaznala le pri mesu in mesnih izdelkih ter pri zelenjavi, so danes sporočili iz ZPS.


13:20: Ljubljanska borza: Tečaji navzgor (krajše)

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Na Ljubljanski borzi je delniški indeks SBI 20 današnje trgovanje končal pri vrednosti 3682,71 točke, kar je 66,44 točke oz. 1,84 odstotka več kot v ponedeljek. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP se je zvišal za 16,30 točke oz. 1,94 odstotka na 855,05 točke.


13:10: Država v tretjem četrtletju z enim odstotkom BDP primanjkljaja
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Statističnega urada RS o gibanju cen življenjskih potrebščin v letu 2008 ter o primanjkljaju in dolgu sektorja država v letošnjem 3. četrtletju in v obdobju od januarja do septembra 2008.
Vodja oddelka za statistiko cen življenskih potrebščin Mojca Maček, generalna direktorica urada Irena Križman in sekretar za nacionalne račune na SURS Andrej Flajs.


12:59: Združenje malih delničarjev za višjo odpravnino tudi v Dinosu

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Vseslovensko združenje malih delničarjev je pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani sprožilo postopek sodnega preizkusa denarne odpravnine pri iztisnitvi manjšinskih delničarjev v družbi Dinos. Zdaj že nekdanje male delničarje družbe poziva, naj se pridružijo sporazumu, ki bi jim omogočil podlago za pogajanja o dodatni odpravnini.


12:58: Ekonomisti pričakujejo nadaljnje umirjanje inflacije

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Padanje inflacije je po mnenju ekonomistov potekalo razmeroma hitro. Januarja in februarja 2009 lahko tako pričakujemo nadaljnje umirjanje rasti cen, po mnenju Jožeta Mencingerja je možna ponovna deflacija. Igor Masten pa poudarja, da je deflacija posledica padanja cen goriv, ki so bile prej vzrok za inflacijske dvige.


12:39: Mali delničarji Avtoemone zahtevajo višjo odpravnino

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Združenje malih delničarjev je minuli teden vložilo zahtevek za odkup delnic Autoemone po primerni denarni odpravnini. Kot pravijo, je odpravnina 1,236 evra za delnico "mizerna", nujna bi bila neodvisna cenitev družbe. Ne Autoemona ne njen večinski lastnik KMH nista predložila zahteve za vpis sklepa o iztisnitvi malih delničarjev v sodni register.


12:22: Umar: Inflacija zaradi padca cen nafte zanihala navzdol

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Potem ko je medletna inflacija v prvem polletju naraščala in dosegla sedem odstotkov, se je v drugi polovici znižala na 2,1 odstotka. Zniževanje je po ugotovitvah Umarja predvsem posledica padca cen nafte, umirili so se tudi pritiski na rast cen v ostalih skupinah indeksa, čeprav te ostajajo višje kot ob koncu leta 2007.


12:16: Decembra v Sloveniji deflacija; letos 2,1-odstotna inflacija (daljše)
Foto Foto servis

Novinarska konferenca Statističnega urada RS o gibanju cen življenjskih potrebščin v letu 2008 ter o primanjkljaju in dolgu sektorja država v letošnjem 3. četrtletju in v obdobju od januarja do septembra 2008.
Vodja oddelka za statistiko cen življenskih potrebščin Mojca Maček, generalna direktorica urada Irena Križman in sekretar za nacionalne račune na SURS Andrej Flajs.


11:32: Avtobusni prevozniki podpisujejo nove koncesijske pogodbe

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Linijski avtobusni prevozniki danes na direkciji za ceste podpisujejo nove koncesijske pogodbe za opravljanje avtobusnih prevozov z veljavnostjo od 1. januarja 2009 do 31. decembra 2010 ter finančne anekse za prvo polletje leta 2009.


11:14: Hotel Grad Podvin bo svoje nepremičnine prodajal prek dražbe

Radovljica, 30. decembra (STA) - Družba Hotel Grad Podvin je danes objavila javno vabilo k dražbi za prodajo nepremičnin v njeni lasti. Dražba bo potekala 7. januarja 2009 ob 12. uri v poslovni stavbi Zavarovalnice Triglav na Miklošičevi v Ljubljani, izklicna cena pa je 3,8 milijona evrov.


11:13: Tečaji na Ljubljanski borzi višje

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Tečaji delnic na Ljubljanski borzi so v današnjem trgovanju večinoma obarvani zeleno. Indeksa sta glede na ponedeljek višje za okoli 1,6 odstotka. Najvišjo rast beležijo delnice Abanke (7,3 odstotka), uprava borze pa je začasno zvišala omejitev njihovega tečaja na 20 odstotkov.


10:36: Decembra v Sloveniji deflacija; letos 2,1-odstotna inflacija (krajše)

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Cene življenjskih potrebščin so se decembra v primerjavi z mesecem poprej že tretjič letos znižale, tokrat za 0,6 odstotka. V letu 2008 pa je inflacija znašala 2,1 odstotka, so sporočili iz državnega statističnega urada. Povprečna letna inflacija znaša 5,7 odstotka.


10:28: Siringa objavila prevzemno namero za Lesnino

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Ljubljanska družba Siringa je danes objavila namero za prevzem Lesnine. V slednji sicer ima že 62,50-odstotni delež, dogovorila pa se je tudi za nakup dodatnih 26.359 delnic, ki jih bo pridobila po današnji objavi namere in s čimer bo svoj delež povečala na 96,96 odstotka.


10:09: Hanfa preprečila vstop NLB na hrvaški leasing trg

Zagreb, 30. decembra (STA) - Hrvaška agencija za nadzor finančnih storitev (Hanfa) Novi Ljubljanski banki (NLB) ni dala soglasja za prevzem 75,1-odstotnega deleža zagrebške družbe Optima Leasing. Kot danes poročajo hrvaški mediji, so soglasje slovenski banki preprečili dolgovi Ljubljanske banke do hrvaških deviznih varčevalcev.


09:32: Dunajska borza nad odločbo ATVP s tožbo na vrhovnem sodišču

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Dunajska borza je v ponedeljek na vrhovno sodišče vložila tožbo in predlog za začasno vrnitev glasovalnih pravic na Ljubljanski borzi, ki jih je Dunajčanom decembra z odločbo zamrznila agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP).


00:30: 98-oktanski bencin in kurilno olje cenejša

Ljubljana, 30. decembra (STA) - Opolnoči sta se malenkost pocenila 98-oktanski bencin in kurilno olje, cene 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva pa so ostale nespremenjene. Cena za liter 95-oktanskega bencina ostaja 0,827 evra, liter dizla 0,914 evra, 98-oktanski bencin se je pocenil za 0,004 evra na 0,845 evra, kurilno olje pa za 0,043 evra na 0,520 evra.


29. december 2008
Sarini bo iz Etre 33 dobil dodatnih šest milijonov evrov
Vlada zvišala trošarine za bencin in dizel
Odstopil v.d. predsednika uprave Skimarja Ivan Štrlekar
Pahor: V letu 2009 lahko brez službe ostanejo desettisoči
V torek malenkost cenejša 98-oktanski bencin in kurilno olje
Tuš za širitev v BiH, Makedoniji in Srbiji letos 60 milijonov evrov
O novem vodstvu Peka še vedno nič novega
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa navzgor (daljše)
IUV v stečaj (dopolnjeno) z izjavo sindikata v družbi
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
IUV v stečaj
IUV v stečaj (nujno)
Ljubljanska borza: Osrednja indeksa navzgor (krajše)
V vinogradih Ptujske kleti zaključujejo letošnjo trgatev
Uvoženo blago novembra cenejše
Infond Holding od UVK prejel povzetek relevantnih dejstev
Z novim letom ne bo več delovnih knjižic
Infond Holding delež v Laškem povečal na 53 odstotkov
Ljubljanska borza začenja neenotno
Elektro Maribor bo elektriko podražil s 1. februarjem
28. december 2008
V Bohinju nov hotel šele po novem letu
Rast BDP najhitrejša v podravski regiji
Slovenijo obišče največ italijanskih turistov
Oddaja podatkov Dursu z letom 2009 le še prek spleta
27. december 2008
Gazprom: V mesecu dni nadaljevanje pogovorov s Slovenijo
V Sloveniji lani manj kot odstotek velikih podjetij
V Sloveniji lani več prepeljanih potnikov v cestnem in zračnem prevozu
Trend rasti števila priključkov IPTV se nadaljuje
Premogovnik Velenje zaradi težav spremenil delovni koledar
Vinjete razveselile Slovence in ujezile Evropo (tema)
Oktobra višja vrednost odkupljenih kmetijskih pridelkov
26. december 2008
Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB
Mariborski Voestalpine Stahlhandel odslej v okrilju Cognorja
Pod Predelom nastaja eden največjih mostov v Julijcih
Toshiba načrtuje novo tovarno za proizvodnjo baterij
Lani vsak drugi prebivalec Slovenije imel avto
Rudnik Trbovlje-Hrastnik v letu 2009 zaključuje drugo fazo zapiralnih del
25. december 2008
Ljubljanska borza danes in v petek zaprta
Terme Ptuj kulturno dediščino vključujejo v turistično ponudbo
Gorenjska turistična središča kljub recesiji dobro zasedenaZasnova, izvedba in vzdrževanje Carpe diem, d.o.o., Kranj in Računovodja.s d.o.o. | Pogoji uporabe | Izjava o zasebnosti
E-pošta: Info | Webmistress

Zadnjih 10 novic
15:07: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

10:39: Ravenski Metal zaključil tretjo pomembno letošnjo naložbo

10:23: Z uveljavitvijo pravil ustanovitev prvih krovnih skladov

10:00: Slovenske kmete v letu 2009 čaka mnogo sprememb

04:00: Ne bodo več izdajali delovnih knjižic

15:42: Tečajnica Banke Slovenije - referenčni tečaji ECB

15:12: Ljubljanska borza krajši teden končala z rastjo

14:29: Podvojili sredstva za sofinanciranje nakupa tehnološke opreme

14:05: Ljubljanska borza: Tečaji mešano (daljše)

13:41: Na Ljubljanski borzi letos izpuhtele milijarde

Arhiv novic
Izberite datum:
<december 2008>
pontorsrečetpetsobned
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311